Skočiť na obsah

Slovensko po roku 1989

Rozdelenie Česko-Slovenska  

7 členovia hlasovali

1. 1. Považujete rozdelenie ČSFR k 1.1.1993 za správny krok?

• Určite áno
    • Skôr áno
    • Skôr nie
    • Určite nie
      0
    • Neviem
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

dnes mi náhodou niekto povedal, že v pondelok je voľno ... vtedy mi došlo, čo je za dátum

samostatnosti sme sa naučili ...

tak či onak, ale naučili

čím ďalej, tým menej sa staráme o to, vlastne len okrajovo, ako o každú inú krajinu, čo sa deje v čechách, politika, ekonomika, kecy politikov ... boli vždy samostatnejší a my chudobní príbuzní, ale ani u nich to nie je práve najružovejšie.

akých politikov si zvolíme, takých máme ... to platí všade

akosi mi je jedno, čo sa u nich deje, majú svoje problémy, my svoje ... svojich politikov a privatizátorov a rýchlokvasených zbohatlíkov rovnako ako my

že vznikla ČSR, bol dobrý krok. nech bol akýkoľvek, už to nezmeníme. odvtedy prešlo veľa rokov, krajiny sa spájali a rozpájali, vyrástli, doba je iná ...

síce si nás stále občas ktosi mýli so slovinskom, ale stojíme.

rovnako nezmeníme, že sa tie dve krajiny rozišli, uvarili to politici, a bola to akcia hodne rýchla.

ja viem, východ ... každá krajina má svoj východ ... a svoje centrum ... je to boľavé, ale pravdivé

• Odpovedí 69
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• lopata555

16

• Jozef50205

7

• game

6

• Nokia

6

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

každému národu by malo byť dopriate spravovať si svoje veci včítane svojej štátnosti, samozrejme , že sa to nedá. Že Slovensko má svoju štátnosť patrí vďaka i našim západným bratom Čechom. Bol to vývoj a ten dospel k rozdeleniu Československa, čo bolo určite správne, a s odstupom rokov možno iba pánu Klausovi a Mečiarovi poďakovať za ich odvahu podstúpiť túto nie jednoduchú úlohu., i keď my Slováci sme to mali oveľa ťažšie, ale zvládlo sa to.

Niekde na fóre,už neviem na ktorom, som čítal : Budú musieť vymrieť tí čo roky iba vedia naťahovať ruky, vedia sa iba sťažovať, vedia iba nadávať a zháňať vinníkov ich nie najkvalitnejšieho života, ale sami nedokážu urobiť ani detský krôčik nielen za kvalitou, ale i kvantitou.Našťastie tých je už málo, ale tí čo sú ešte medzi nami dokážu narobiť veľa hluku.

Zverejnené

Jozef50205

Môj subjektívny pohľad mi hovorí toto.

Pár rokov po rozdelení nás veľký maco ( čo ho obdivuješ pre odvahu ) všetkých okradol keď rozdával štátne firmy svojim známym a rodine. Česi nám utiekli tak rýchlo že sme si to ani nevšimli a stále ich nemôžeme dobehnúť a to sme riadne zaorali do našich peňazí rôznymi reformami. Či je to v ekonomike, životnej úrovni, kultúre, alebo športe stále sú pred nami.

Skús v skratke vymenovať konkrétne veci ktoré prinieslo obyčajnému človeku rozdelenie Československa, čo by tu nebolo keby sme sa nezozdelili.

:lol:

Zverejnené

Game .................. niektoré krajiny, respektíve občania v nich napríklad také USA nevie že sa rozdelilo Česko - Slovensko stále to dávajú dokopy... ony sa neučia zemepis???? či dejepis??? A to že si nás mýlia zo Slovinskom nechápem, pripomína mi to ako keď sa v Miazgovcoch skoro pomýlil a namiesto do Austrálie by išli do Rakúska.....................DDD . Hlavne že my by sme vedeli vymenovať aj pomaly všetky štáty USA.

Ja som bol rád že sme sa rozdelili ale nebol som rád že ako keby sme vo všetkom prestali spolupracovať a neviem prečo? Kto je nám bližšie ako Česko / teda ak nerátame samostatnú Moravu / inak to by som bol rád keby sa Morava pričlenila k Slovensku predsa len ony sú k nám bližšie.

Zverejnené

A to že si nás mýlia zo Slovinskom nechápem,

Co myslis, kolko % ludi na slovensku si pomyli Washington a Washington D.C. ?

Sme mala 5milionova krajina, co cakas? Je ti neviem vymenovat ani 6 statov USA s hlavnymi mestami.... lepsie na tom niesom ani s Afrikou, Aziou... Zemepis ma nebavi, tak co sa nim budem zatazovat?

Zverejnené

ak taky nemec ci rakusak nevie rozdiel medzi slovenskom a slovinskom tak to je hanba, ale chciet to od americana pritom malo europanov vie vsetky staty USA vymenovat a ku nim hlavne mesta uz vobec, plus kto z vas vymenuje vsetky staty afriky ci hlavne mesta vsemoznych tichomorskych ostrovov??

ten kto nema geografiu ako tazke hobby tak akurat vie hlavne mesta par velkych krajin plus vymenuje staty mozno v europe a niekde ktoru cast sveta pozna...tak ako mozme chciet aby o nas vo svete bolo tak vediet ako o francuzsku, ci nemecku...

Zverejnené

Darkman .............. no to veru neviem koľko % si to pomýli, keby túto otázku dali v Aj múdri schybí tak asi nikto by správne neodpovedal. No ale keď sme ich spojenec v Nato a teraz je to aj náš veľký brat tak by o nás mohli trochu vedieť.

Nokia .............. no jedna vec je vedieť vymenovať štáty a zas druhá ešte k nim priradiť hlavné mesto. Tak keby sme takto zachádzali tak určite čo sa týka Afriky tak asi 0 bodov u mňa Ázia by sa ešte dala.

Zverejnené

lopata takze my nemusime vediet mena statov v USA ale ludia v USA aby vedeli mena statov v europe...zaujimave

a tie hlavne mesta boli len priklad, asi tiez nevies z hlavy vymenovat vsetky statiky v tichom oceane ze? preco by aj ked ta to nezaujima...tak ako vacsinu sveta nezaujima nejaky maly statik v europe

Zverejnené

Nokia............. asi si ma zle pochopil, štáty viem vymenovať v USA len hlavné mestá k nim priradiť neviem.............. :lol:

Zverejnené

lopata dovolim si povedat ze percentualne vie viac americanov vymenovat staty europy ako napr slovakov staty USA...

Zverejnené

Sani, to je jedno z mála a je to skôr výnimka, inak más pravdu, ale historické prvenstvo mu ostane navždy....

Zverejnené

Jozef50205

Tak ti poviem, teraz mi je to už jedno. Ale keď sme sa rozdeľovali bol som naštvaný na našich politikov že urobili také ústupky a možno aj to má vplyv na môj negatívny postoj k rozdeleniu.

Ináč priatelia ani ja neviem všetky štáty Ameriky, ale tak poviem, ak tam hraje v najlepšej lige sveta toľko Slovákov he he už by o nás aj niečo mohli vedieť. K nám keby prišiel hrať z Ameriky hráč takého formátu ako Šatan či Hosa určite by sme o ňom čítali v novinách nielen to odkiaľ prišiel, ale aj s kým chodí, na akom aute sa vyváža či dokonca by sme sa dozvedeli aj jeho veľkosť suspenzora.

Pardon, to už som riadne ďaleko zašiel od rozdelenia Československa.

Už len taká moja maličká úvaha na koniec.

Nikdy o nás nikto nepočul (ani poniektorí naši susedia si nás nevšimli keď tu prišli he he a dodnes to berú ako fakt že sme sa tu vyskytli až po ich príchode ako chrípka ) a ani tak skoro to nebude.

:lol:

Zverejnené

lopata dovolim si povedat ze percentualne vie viac americanov vymenovat staty europy ako napr slovakov staty USA...

No to je síce pekné ale ony by tiež nevedeli vymenovať názvy štátov Nemeckej Spolkovej Republiky, či Rakúska, nehovoriac o Rusku :lol:

Zverejnené

Rakusko ma nejake staty? :lol:

Ani som nevedel, a to susedime :) Tak by ma prekvapilo keby to vedel american.

Zverejnené

No podľa mojich informáci je ich 9 spolkových krajín, vymenovať viem iba 6 síce no tu ich máš , Burgendland, , Štajersko, Korutánsko, Salzbursko, Tirolsko, Vorarlberg

Zverejnené

Tak na jednej strane vycitas Americanom ze to nevedia, a na druhej strane to nevies ani ty :lol:

Porovnavat staty ameriky s akoze statmi rakuska je vtipne :)

Zverejnené

No ale dosť sme odbočili od témy................. inak ja im nevyčítam že to nevedia vymenovať........... len hovorím že nám stačí vedieť že to je USA ako ony že to je Rakúsko............. čiže by mohli vedieť aj nás.

Ale nedá my prečo by to malo byť vtipné............. :lol: :) ????

Zverejnené

Pretoze vacsina statov ameriky je vacsia ako cele rakusko, preto mi to prijde vtipne. Porovnavat nieco co je rozhlovovo v USA len nejaky okres so statom...

Zverejnené

a nielen rozlohovo ale hlavne pravnym zriadenim

staty v USA maju casto rozdielne zakony a kopec inych nariadeni...statiky v rakusku su nieco ako nase kraje

lopata uvedom si ze staty v usa nieje ako ked mas bratislavky, trnavsky, presovsky ci aky kraj...tam ma stat velku samostatnost vo vela veciach

Zverejnené

Ale fakt len ako............. To že v USA platia iné pravidlá všetci vieme. Štáty v Európe majú hlbšiu históriu ako štáty USA.

Zverejnené

lopata citas co ja vobec pisem?

tu nejde o porovnanie zakonov usa a europy ale o to ze v USA maju samotne staty rozne zakony, pretoze nefunguje len ako nase kraje ale maju viac samostatnosti!!

staty v amerike su asi ako staty v EU akurat s mensimi upravami...

a tak isto ako my nevieme vsetky staty v USA preco by oni mali vediet vsetky staty v EU ze?

len pre doplnenie

USA - UNITED states of america

EU - european UNION

neni ti to nejake podobne? ze by to znamenalo nieco spojene?

Zverejnené

No až na to že tam sú iné pravidlá................ ja USA považujem za jeden štát z krajami už len kvôli tomu aj, že napríklad aj v takom športe reprezentuje USA a nie Utah či Ohio.

Čiže je to len trocha podobné pretože my nemáme ani EU prezidenta, čo by rozhodoval o nás. Miešaš hrušky z jablkami.

Zverejnené

lopata nemame EU prezidenta?

prosim nastuduj si nieco viac o EU

ak by si si vsimol tak postupne sa z EU stavaju spojene staty europske

legislativa sa centralizuje, mame formalneho EU prezidenta a podobne...

nepletiem hrusky s jablkami ale vidim co sa deje...ciel je zjednotit europu do jedneho velkeho statu, samozrejme ze to nepojde lahko, resp s nejakymi obmedzeniami kedze EU staty maju svoju hrdost a historiu a nenechaju sa len tak spojit...ale politicky sa to uz deje

len si otvor oci

Zverejnené

Tak asi som zaspal dobu ale na žiadnych voľbách prezidenta Eu som nebol................ do parlamentu hej ale prezidenta nie............ ak dajaký je tak bol zvolený pre mňa nedemokratickým spôsobom, a inak Eu je dačo ako obchodná frakcia a nie také ako majú v USA a dúfam že to tu také ani nebude.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov