Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

sol tam je preto aby prebila chut a ze dobre viaze vodu :lol:

preto si radsej kupim poctivu klobasu ci salamu :)

Zverejnené

kým s tým človek príde domov, tečie z toho voda, hlavne keď to balia do tých tenkých mikroténových fólií,

Zrejme preto to tak balia. Keby ju nechali nebalenú voľne visieť ako kedysi tak by im tá šunka pekne stratila na hmotnosti. :lol:

Zverejnené

:lol:

záleží aj od mäsiara ... máme jedného starého poctivca, ten balí veci do klasického "mastného" papiera, ten aspoň trochu udrží ilúziu, že človek si priniesol domov šunku :) ... hm ... alebo ten papier predsa len vysaje trochu vody... teda nie alebo, ale určite :)

... naposledy som kupovala akúsi šunku na nejaké chlebíčky, moja prvá robota doma bola pekne obaliť plátky kuchynským savým papierom ... odvtedy som žiadnu leukemicky vyzerajúcu strojovú šunku nekupovala ... ;)

Zverejnené

Aj hranolčeky

sa máčajú v lúhu Keď si robíme doma hranolčeky, je to jednoduché. Tie, ktoré kupujeme hotové zmrazené, prechádzajú náročnou úpravou. Zemiaky sa musia okúpať v parných strojoch, kde im popraskajú šupky, potom ich oškriabu kefy. V niektorých výrobniach, ako napísal nedávno český časopis Týden, sa doposiaľ používajú na lúpanie zemiakov kúpele v koncentrovanom sodnom lúhu, ktorý rozloží šupky. Po nakrájaní na hranolčeky sa predvaria vo vode obohatenej siričitanom sodným a fosfátom. Obe chemikálie zabraňujú tvoreniu tmavých miest a dodávajú zemiakom zlatožltú farbu.

Niečo na tom pravda bude. Nikdy mi nechutili hranolky zakúpené niekde v supermarkete. Niet nad domáce.

Celkovo som proti supermarketom, ktoré súťažia medzi sebou kto lacnejšie predá tovar. Supermarkety dobre vedia koľko a čo si môžu dovoliť.

Zverejnené

Teraz to skúsim z opačnej strany - aby vás to tak nedeprimovalo.

Najzdravších 30 potravín

Pre imunitný systém: Ste pri každej vlne nachladnutia postihnutí? Tak neváhajte...

1. Morčacie prsia: obsahujú nemalé množstvo železa, zinku a vitamínu B. Toto trio zabraňuje infekciám.

2. Reďkovka: kalcium, vitamín C, kálium a magnézium sa starajú o dobre prekrvenie slizníc.

3. Jablko: obsahuje veľké množstvo rastlinného farbiva (quericitín), perfektného zabíjača vírusov.

4. Brokolica: až do okrajov plný zeleného farbiva, ktorý ochraňuje steny telových buniek pred poškodením.

5. Haring: výborný prameň Omega-3-mastných kyselín a jódu, zabraňujúci zápalovým procesom a reumatickým ochoreniam.

6. Čaj: obsahuje teín, ktorý v spojení s tráviacimi šťavami posilňuje imunitný systém a znižuje riziko infarktu.

7. Šípky: pri každodennom pití šípkového čaju, alebo náteru na chlieb, sa imunitný systém posilňuje, a to pomocou vysokého obsahu vitamínu C.

Zverejnené

zistil som, ze niektore natierky, ktore su velmi chutne s rozkom, su uplne nejedle s chlebom. ble, nebudem si kazit taku dobru natierku a radsej budem hladny.

Zverejnené

Uff to som rada že ráno jem reďkovku, zapíjam čajom a cez deň si dám jablko :lol:

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Máte chuť na čínu?

V auguste zmizli v Moskve desiatky psov, vyšetrovanie sa rozbehlo na základe oznámenia ochranárov. Vysvitlo, že zvieratá zabíjali v sieti čínskych reštaurácií a hosťom ich servírovali ako jahňacinu. Išlo pritom väčšinou o mäso z chorých psov.

celý článok

Zverejnené

zvieratá zabíjali v sieti čínskych reštaurácií a hosťom ich servírovali ako jahňacinu. Išlo pritom väčšinou o mäso z chorých psov.

No do prčic, som vedela, že mám prestať jesť v Ázijskom bistre už po tomto
Zverejnené

dajte to preč :lol:

jeminkote, bijou, musela si sem dať tie obrázky ?!

Zverejnené

Nie sú na tých fotkách... neviem ako sa volajú... ciletky? Asi tak nejako sa to volalo. Boli zdrojmi SARS a "vďaka tomu" že ich dávali ľuďom jesť sa táto choroba rozšírila medzi ľudí.

Zverejnené

tam niekde je aj link tusim na cinu ci kde to bolo, vykupovali zdochnutu hydinu, spracovali ju tak, ze vyzerala ako fajnove pecene kuriatko...

Zverejnené

dajte to preč :lol:

jeminkote, bijou, musela si sem dať tie obrázky ?!

:) :)

Zverejnené

Ja si pre istotu čínu nikdy nemám, keby som sa dozvedel že mi niekto naservíroval mäso z chorého psa tak by som ho z okna vyhodil a v lufte ešte aj do riti nakopal!!!

Zverejnené

Niečo pre kočky dvojnohé :lol:

Pre krásu: Predpoklady pre hladkú pokožku a lesklé vlasy nájdete ...

8. Marhule, broskyne: vitamín A stimuluje regeneráciu pokožky. Sušené plody obsahujú päťnásobne viacej účinných vitálnych látok ako čerstvé.

9. Ananás: obsahuje účinnú latku pre hladkú pleť - bromelín - ktorý zároveň urýchľuje spaľovanie tukov v bunkách.

10. Melóny (žltý): obsahuje retinol - Beauty Vitamin - regenerujúci bunky pokožky.

11. Čučoriedky: majú antioxidačné vlastnosti, ochraňujú pokožku proti neblahým účinkom voľných radikálov, najmä u fajčiarov, a zabraňujú tvorbe vrások.

12. Vajcia: so svojím obsahom biotínu (vitamín H) pôsobia blahodarne na lesk vlasov a pokožky.

13. Jahody: obsahujú dupľované množstvo asparagínovej kyseliny než špargle. Podporujú močenie, odvodnenie a látkovú výmenu ako aj vylučovanie nestráviteľných škodlivín z tela.

14. Slnečnicové jadra: obsahujú vysoké množstvá vitamínu E, čo zlepšuje prekrvenie a hladkú pokožku.

Zverejnené

starsi

Slnečnicové jadrá jem snáď celý môj život a moja pleť je ako zle urobená cesta

Ale díky za tipy, chvalabohu sú tam jedlé veci :lol:

Zverejnené

starsi

Slnečnicové jadrá jem snáď celý môj život a moja pleť je ako zle urobená cesta

Ale díky za tipy, chvalabohu sú tam jedlé veci :lol:

Možno sa to časom vylepší, alebo rto mohlo vyzerať ešte horšie keby si ich nejedla, nechcem ťa strašiť ale určite sa to spraví. :) pridám aj ostatné.

Pre viacej energie: Na odstránenie únavy a vyčerpania

15. Orechy: sú bohaté na alfa-linolovú kyselinu, minerálne látky a bielkoviny: posilňujú mozgové bunky a koncentráciu.

16. Biela fazuľa: obsahom magnézia podporuje lepší prenos myšlienok a zabraňuje svalovým kŕčom

17. Ovsené vločky: ich obsah vitamínu B zosilňuje koncentráciu a magnézium zvyšuje výkonnosť organizmu. Denný príjem najlepšie už na raňajky.

18. Papája: vysoký obsah vitamínu C a magnézia je výborná kombinácia proti únave, odporuje trávenie.

19. Pistácie: obsahom kália pomáhajú pri uvažovaní udržať si jasnú myseľ, pretože kálium podporuje transport kyslíka červenými krvinkami.

22. Červená paprika: svojím extrémne vysokým obsahom vitamínu C dopomáha perfektnému prekrveniu mozgu.

23. Jogurt: je zdrojom kalcia a aminokyseliny isoleicínu. Čo i len jeden téglik denne zvýši vašu výkonnosť.

Pre dobrý spánok

24. Paradajka: obsahuje atropín, pôsobiaci na uvoľnenie svalov.

25. Hruška: obsahuje meď, potrebný stopový prvok pre výživu mozgových buniek, čo ďalej uvoľňuje napätie organizmu.

26. Kukurica: pôsobí perfektne upokojujúco po ťažkom dni na mozog svojim obsahom vitamínu B1.

27. Hrach: obsahuje fosfor, čo je záruka. Už 100 gramov hrachu nahradí celú uspávanku.

28. Avokádo: vysoký obsah kalia a fosforu zaručuje dobrý a pokojný spánok.

29. Zemiaky: nervy upokojujúce magnézium je ideálnym pomocníčkom.

30. Banán: tu sa nachádza aj aminokyselina tryptofan, ktorý umožňuje prenos krvného cukru do mozgových buniek a potom sa premení na serotonín, tento na melatonín, ktorý umožňuje hlboký spánok a pekné sny.

Zverejnené

vlastne uz ani maslo nie to maslo co bolo predtym... niekde som cital ze napriklad vyrobok s nazvom masielko je margarin :lol:

minule som kupil tesco sladkosti a boli hnusne az bolo citit , ze to je umele :)

Zverejnené

Masielko je otras, to nie je normálne maslo. Raz som to ochutnal, ani potkanovi by som to nedal.

Zverejnené

ja som to mala dnes na raňajky a chutilo mi to :lol:

chutí normálne a aspoň sa ľahšie rozotiera na chlebe, ne ako všetky ostatné

máte nejaké vyberané papule :)

Zverejnené

Nut daj si do papule normálne maslo, najlepšie s čerstvým pečivom, alebo s pečenými zemiakmi je dobré (upiecť so šupkou). Budeš sa zalizovať ešte na druhý deň.

Zverejnené

si snáď myslíš, že som prvý raz v živote dnes jedla maslo?

a jedávala som aj domáce maslo, čo oproti kupovanému vyhráva s veľkým rozdielom v chuti... ale proti tomu masielku ništ nemám... navyše u mňa má veľké plus, bo sa dá NORMÁLNE rozotierať

Zverejnené

máte nejaké vyberané papule :lol:

spravne, su to vyberane papule, aj taky mcdonald je dobry, aj ked nezdravy jak sfina :)

Nut daj si do papule normálne maslo, najlepšie s čerstvým pečivom, alebo s pečenými zemiakmi je dobré (upiecť so šupkou). Budeš sa zalizovať ešte na druhý deň.

Axel daj si domace maslo s domacim cerstvo upecenym chlebom vo velkej peci a nie v trube a potom sa budes len zalizovat :)

hmm skoda ze uz ten chlieb zo silvestra nemam ;)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov