Skočiť na obsah

SNS a Slota, Danko a spol.


Jozef50205

Odporúčané príspevky

  • Pred 1 mesiacom...

Otvoreny clanok na HN.

Nedávno prešlo pozmeňujúcim návrhom v NR SR aj predĺženie moratória na predvolebné prieskumy. Ústavný súd (ÚS) SR rozhodol o pozastavení účinnosti novely, ako to vidíte?

Vnímam to ako problém, ktorý na Slovensku je. Pre mňa bolo dôležité, že sme na tej schôdzi chválili podnikové byty. Keď Smer trval na 50-dňovom moratóriu, nemal som dôvod sa koalične s nimi hádať.

Takže to bol ústupok, keďže ste navrhovali iné zmeny v oblasti prieskumov?

Samozrejme. My sme sedeli s Ficom a on hovorí, že ideme riešiť moratórium. Spýtal som sa, či dáme 30 dní, on navrhol 50. Čo sa týka volebných prieskumov, jedna vec je zrejmá - ľudia vedia, že s nimi treba niečo robiť. Som rád, že sa aspoň otvorila téma potreby urobenia poriadku s agentúrami.

https://slovensko.hnonline.sk/2064386-danko-ja-som-u-kisku-bojoval-za-to-aby-bol-pellegrini-premierom-fico-sa-s-nim-uz-nerozpraval

 

 

K tejto dalsej stupidite Danka a Fica.  Ludia vyzbierali 31 000 euro, budu dve hlboke prieskumy verejnej mienky. Ludia ich zverenia 20 februara a 26 februara. Robit ich ma Focus a agentura AKO.

 

Ludia mozu si robit prieskumy, aj ich zverejnovat. Tak isto davat nejake cisla budu aj ludia so SNS,Smer, LSNS. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chápem, že predvolebný prieskum môže ovplyvniť voliča, ktorý sa obáva dať hlas strane, ktorá je na hrane zvoliteľnosti 5%. Ale o čo ide SNERu, to nechápem. Tých stabilných, zhruba 45% percent voličov na Slovensku, je politicky vyhranených a ich hlasy sa iba historicky prerozdeľujú. Buď pre Mečiara, Ľuptáka, Weissa, Slotu, Fica, Kotlebu, Danka, Kollára... Necápem, v čom SMERu 50 dňové moratórium pomôže? V sumáre, podobne orientované strany, vždy dostanú tých 45% hlasov. A to platí aj pre budúce voľby.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono,  prave v tom ze ak prepadne jedna strana tesne pod 5, tak smer dokaze postavit vladu.    To je taka posledna sanca

 

Nuž pri stave, v akom sa dnešná opozícia nachádza, má 50 dňové moratórium pre SMER možno politickú logiku. Škoda, že budúce voľby nebudú o službe politikov občanom, ale znova o boji politikov o moc v štáte. Mňa až tak nezaujímajú predvolebné štúdie ekonomických expertov, v predvolebných programoch strán, ktoré chcú blaho a spravodlivosť pre občana. Ja by som radšej prijal predvolebnú diskusiu o konkrétnych záväzkoch. Napríklad ako financovať zdravotníctvo bez dlhov, vypovedanie zmluvy mýtneho systému so spoločnosťou Skytoll, alebo niečo konkrétne. Blaho občana je klišé, ktoré omieľajú všetky strany. Blaho a spravodlivosť pre občana je pre mňa iba vágne kritérium a iba na základe toho by som sa nevedel rozhodnúť v budúcich voľbách. Napríklad v USA sa v predvolebnej kampani vedú diskusie o zdravotnej reforme, zahraničnej angažovanosti... U nás je to stále iba o blahu a spravodlivosti pre občana a žiadne verifikované, konkrétne záväzky pre výťazov volieb z ich programu neplynú. (ak k nim nepočítam nejaké sociálne balíčky)  Aj keď je OĽANO nesystémová strana, Matoviča bolo aspoň počuť, keď sa "vylievala špina". Zatiaľ je môj favorit on. Nie pre jeho politickú víziu, ale preto, že aspoň nebol ticho, keď ostatní mlčali. Politici, ktorí Matoviča, možno aj právom, označujú za exhibicionistického psychopata, majú z neho asi strach. Prečo asi?  A bolo by škoda, keby v budúcom parlamente chýbal.  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jasne ze ma logiku, a preto je to nemoralne. Menit pravidla volieb takto tesne pred volbami pre ziskanie vyhody je presne to co sa nerobi a bol na tom kedysi konsenzus.  Zmeny pravidiel sa maju robit v prvych dvoch rokoch po volbach,   ale ficovi uz nejde o prezitie strany ale o to aby neskoncil v base a to potom uz zabrany nie su.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuž.. Vzhľadom k tomu že Iracký parlament dnes odhlasoval "vyhostenie" všetkých zahraničných vojakov, tak aj tých našich "sedem statočných" (áno máme tam "až" presne sedem vojakov..) je tam v podstate na "stratenej varte" bez "mandátu".

https://domov.sme.sk/c/22295785/pellegrini-zatial-nestiahne-vojakov-z-iraku-prestrelka-s-dankom-pokracuje.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie presne, odhlasoval ze ma o tom vlada rokovat. samozrejme ze bez mandatu tam neostanu, nie je vsak jasne co presne toto znamena a budeme vediet az ked opadne prach. a ciste prakticky by sa mali stiahnut ako organizovana jednotka, ktorej su sucastou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aha.. Takže odhlasovali že v tom urobia "trochu bordelu", aby nikto nevedel čo to vlastne znamená.

 

Ja osobne by som sa najradšej opýtal tých siedmich osobne čo si o tom myslia a či tam chcú zostať v tom bordeli..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, sunniti bojkotovali zasadanie. napr. a uprimne, vojaci snad fungujuju na rozkaz. ci tam ostanu alebo nie snad nie je na ich nazore. ale inak, stiahnutie americanov bude znamenat ze irak sa dostane plne pod iransky vplyv a zrejme ho to rozdeli. tuto predstavu ale nezdielaju vsetci v iraku a nie je to ani v nasom zaujme. tak teda pockajme ako sa to vyvinie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

USA si "oslobodenim" Iraku od Sadama pripravila tento stav sami....hovori sa tomu pricina a nasledok.....sirenie liberalnej "demokracie" v style divokeho zapadu sa z dlhodobeho hladiska nevyplaca...nejako podobne je teraz na tom aj Libia....a terajsia snaha o nejake ospravdlnenie cinov, je iba akt zufalstva....inak sa to uz nazvat neda....Danko iba pomenoval stav veci v duchu demokracie, teda slobodne a otvorene, no ale zda sa tento styl vyjadrovania nie je po voli liberalnym "demokratom"....sa kazdy ohhajca verejneho vrazdenia za slobodu a demokraciu tu odvolava na spojenectvo a solidaritu v ramci aliancie....mam obavu, ze ani jedna rodina (a to je urcite viac, ako nejaky spojenecky pakt), by donekonecna neschvalovala svojvolu a egoizmus clena rodiny a urcite by vyvodila dosledky smerom k nezodpovednym cinom svojho clena rodiny.....a viete preco?...lebo by ju tento narcista casom stiahol na dno spolocnosti.....co sa aj asi stane s clenmi NATO, ak necha donekonecna bez kritickeho postoja, teda vyvodenia dosledkov, niektoreho clena paktu robit si svoju politiku voci inym krajinam samostatne a tento egoista sa este aj zakryva spolocnou obrannou strategiou...no hnus....hnusom mam na mysli konanie egoistu a nekonanie clenov paktu voci egoistovi.... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso

A v akej sú vlastne oblasti?

V šitskej, sunitskej, kurdskej?

Dá sa dôverovať miestnym "domorodcom" medzi ktorými sa nachádzajú, nedá sa im veriť?

Vieme trt.. Takže oni sú tam, treba sa pýtať ich..

Áno sú to vojaci, majú plniť rozkazy..

Ale mali by to byť rozumné rozkazy, založené na relevantných informáciách a rozumne zdôvodnené..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v siitskej aspon podla webu mo, a kedze rozumne rozkazy sa sotva daju dat od politikov ci nas, tak dufajme ze ich velitelia su na tom lepsie. ale nezda sa ze su priamo ohrozeni, iranske milicie este nevladnu iraku

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale inak ma stale prekvapuje Dankova viera ze rozumie vsetkemu, ked je  zahadou comu naozaj rozumie.  Ved miesto opisovania ruskeho stanoviska si snad mohol zavolat niekoho z MZV kto by mu pripravil papier so zakkladymi faktami.  Preco veri ze ked povie nieco sam, tak nebude za debila ?  Ved  vzdy bol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mňa prekvapuje skôr Pellegriny.

Aby mohol zostať čo najdlhšie pri politickom válove, radšej si nechá sproste otravovať život, takým otravným drístačom ako je Danko.

Nekopol by už dávno každý rozumne a dlhodobo uvažujúci politik, takého koaličného partnera do "sedáka"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mňa prekvapuje skôr Pellegriny

Vyzerá to, že v Tebe žijú nejaké požiadavky pravdivosti a morálnosti - to však nemožno aplikovať na politiku, tam ten boj o korytá zvykne prebiehať trochu inak :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

irb

Asi teda fakt nepatrím do "reálpolitiky"..

:D

Ja by som to nedokázal, byť v koalícii s takým "spoluhráčom" ako je Danko..

..

Teraz ma napadlo..

Čo keď to Pellegriny s Dankom dokáže vydržať lebo oni dvaja nie sú "spoluhráči", ale skôr "spolusráči"?!

;)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

irb,  vyslovovat svoj nazor v oblasti kde nic nevies, to sa vola idiotizmus.    Ak mu je milsie byt za idiota, tak to je potom diagnoza a kedze to jeho oddanym volicom imponuje tak to je potom vsetko jasne.

A presne tomuto som sa divil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso - V parlamentnej politike ide najskôr o to, aby si bol zvolený. Takže kľudne môžeš byť aj za idiota, ak tým spôsobom oslovíš dostatok voličov. Niet sa vôbec čomu diviť :)  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov