Skočiť na obsah

SNS a Slota, Danko a spol.


Jozef50205

Odporúčané príspevky

No jo... zahravaju sa ako decko so zapalkami. To nemusi skoncit ani tak dobre. Teda co je dobre. Po rozdeleni krajiny, po volbach prezidenta a ktovie co este pride po prekvapeni, ze stvrtina naroda volila kotlebu a harabina.... béla sa pridal k caputovej, smk tiez odporucalo volt caputovu.... ja ti nevim karle.

A SNS sa spolieha na predcasne volby?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pán kapitán predseda a JUDr. Danko začal nariekať, že darmo on chce predčasné voľby, a darmo Pellegrini o nich vykladá, hlavné slov má stále veľkomožný pán Fico...

len ma skutočne zaujíma, čo si rok pred voľbami sľubujú od predčasných volieb.

 

a jo, stále máme milióny na vyhadzovanie von oknami.

 

a jo po druhé - aj ke´d ma slimak ukameňuje, len aby sloči ľúto nebolo za Bélom, zanedlho... tmel, ktorý tam držal ako tak zdravý rozum.

Fico ho už nemá, Pellegrini na to s Ficom za krkom nemá, Danko ho nemal nikdy.

 

Danko sa vidí v premiérskom kresle, stavme sa.

 

ak niekto vyplakava, tak to je Pellegrini a Bugar po precitnuti z euforie kandidata na prezidenta.....smer a ani SNS ho verejne nepodporili....dokonca smer tam supol svojho kandidata....tak on na oplatku sa "revansoval".......a co sa tyka pana velkomozneho....Fica....tak samozrejme viac zalezi na tom, co on povie, kedze su dane pravidla v koalicii a Fico je stale tam ten pan velkomozny za Smer....a mozno si si doteraz nevsimla, ze nasa vladna moc je vytvorene koaliciou a nie vladou jednej strany....takze kazdy tam ma svoje priority a zaujmy a je teda samozrejme, ze sa tie odlisnosti niekedy prevalia a nastava turbulencia...a tak isto ako ty tu davas Bugara ako nejaky tmel, tak tak isto je tmalom aj Danko a aj Fico...jeden bez druheho a tretieho by sa uz davno pobrali kade lahsie.....a tym hlavnym tmelom je politicky a mentalne neschopna terajsia opozicia, lebo nechat vladu takymto politickym diletantom a dobrodruhom je nieco podobneho, ako podat ruku mambe.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, tak ratajme.  za predcasne volby musi zahlasovat 90 poslancov,   nech by sa snazili ako len chcu tak terminov nie je vela,   september je zly, kedze kampan by vysla na leto,  tak isto  december a januar.  Februar je uz normalny termin.

Cize ostava oktober, november a to je skratenie o 3 mesiace.  A to uz je skoro jedno,  kedze koalicna zmluva konci v lete tak ci tak.  

Takze toto cele je len hra na cierneho petra a  SNS tam lezie sama.   Ak sa podari Smeru hodit vinu za predcasne volby na SNS, tak im to par percent prida.   

A staci zahrat na Dankove EGO,  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je to divné, kam to tak vehementne lezie Danko. ale na druhej strane, ego má skutočne nekonečné.

ktokoľvek okrem smerákov by už liezol po toľkých lapsusoch kanálmi. a vôbec.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

"robite hrdinu z tychtoch ludi, ktori nevedia povedat suvislu vetu a stavaju sa hrdinmi pred mediami a my, ktori sa snazime, sme tercom ataku a kriminalizacie tem, ktore su uplne vymyslene a scestne, tak ako som to zazil ja a potom sa necudujte, ze Kotleba ma dvanast percent"

ANDREJ DANKO

  • Pridať bod 1
  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Danko spravil to co mal spravit.....Poliacik je skodna v revire a jeho arogantne vystupovanie svedci o jeho nizkej inteligencii, kedze je ucitelom (byvalim) mal by sa spravat inak a neponizovat ludi svojimi dvojzmyselnymi poznamkami na ich adresu.......ano Poliacik je chrapun  s IQ toho, na ktoreho on mieri tie svoje progresivne utoky....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

SNS a jej legislativna praca sa zapise do analov,

-Dnes schvalili novelu zakona a statnych symboloch, podla ktorej sa nemoze hrat a spievat hymna cudzieho statu, pokial nie je pritomna jeho oficialna delegacia. Vraj omylom za nu hlasovali aj Bugarovci.. 

-ked Dankovi vraveli, ze osobitny odvod pre obchodne retazce je blud v rozpore s europskym pravom, ako male decko si tvrdohlavo vydupal svoje (vdaka hlasom Smeru a Mosta) a ked sa to potvrdilo, so slzickou na krajicku slubil, ze pripravi navrh zakona na zrusenie toho, co pred tym d o j e b a l i. Nakoniec, v sulade s tradiciami SNS, odsunuli novelu zakona, ktoru vypracovali opozicni polsanci na koniec rokovania, okopirovali (to znamena ukradli) cele jej znenie a nechali si to odhlasovat. SNS skratka musi kradnut aj vtedy, ked naprava to, co do****. Maju to zakodovane v DNA slovenskeho narodniara. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Za tie zakony hlasovalo daleko viac poslancov ako len koalicnych. Podla mna najhlupejsi a najnespravidlovejsi je vek odchodu do dochodku v ustave.

 

 

Zena narodena v roku 1960 bezdetna, s troma detmi a muz narodeny v roku v 1960,co vychoval tri deti - kto v ktorom roku pojde do dochodku?

 

Prva v 2030,ta s tromi detmi  v 2024 a ten chlap 2030. Zda sa Vam to normalne? Teraz na to pozeram tie cisla sa mi nezdaju cital som v tom clanku,musim ho najst(musi ist o nieco mladsi rocnik). Ale absurdita je vtom. Kazdy jeden rocnik ide o stvrtroka neskor na dochodok, teda po 4 rokov je to rok. Ale to navysovanie je a bude postupne. Teda ta s tromi detmi 62 a pol roka - teda o jeden a pol roka. Ale ti zvyzni dvaja pojdu na dochodok o 6 rokov neskor. Dva roky za jedno dieta,lebo je zena.

 

Alebo dnes zena stromi detmi myslim,ze je to uz druhy ci treti rok(navysovania)? Ide v 62 a pol roka ,ako vsetky tie ostnatne co maju teraz desat rokov.

 

 

https://www.cas.sk/fotogaleria/690093/ako-je-to-s-odchodom-zien-do-penzie-zalezi-od-roku-narodenia-a-poctu-deti/2/

 

Tu je to postarom bol rozdiel 9 mesiacov. S tym ,ze vsetky 62ky mali ist na dochodok rovnaky cas.

Najdem to po novom.

 

Asi som videl tuto tabulku,inde.

https://www.topky.sk/gl/576361/2371137/TOTO-prinesie-zmena-zastropovania-dochodkov--Ekonomovia-varuju--ake-rizika-hrozia

 

 

Tiez porovnavaju rozne rocniky skusim dopocitat a vysvetlit o com som sa snazil pisat.

 

 

-----------

Tak nieje to tak ako som si myslel. Vek odchodu do dochodku ludia budu vediet asi tych 5 rokov dopredu ako to bolo aj pozadu,aj to budu musiet este doriesit zkon o socialnej poistovni. A zenam s detmi,len odrataju po pol roku - za dieta.

 

Ztych dvoch tabuliek sa neda vyjst. Ani im neverim.  1960  dve deti a po novom ma ist neskor do dochodku. Moze to byt, ten narast dozitia sa musi asi predlzovat. Minuly rok sa sekli o devetnast dni.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 5 mesiacmi...

SNS odobrila, nejaká reklamná agentúra niekoho niekto zrejme odflákla robotu, ale SNS má na svojich bilboardoch jasný moravský motív... kto niekedy videl moravské pivnice, vie.

post-3-0-69814100-1573059264.jpg
 

 

Slovenská národná strana použila na svoje bilbordy a banery moravský ornament. Strana sa bráni, že má staroslovanský pôvod.

Modro-červené kvety vo farbách Slovenskej národnej strany nad sloganom Za rodinu – za národ a pod tým červené srdce. Tak vyzerajú najnovšie bilbordy a banery SNS. Pár dní po ich zverejnení na Facebooku začali kolovať fotografie ornamentu s tým, že nejde o pôvodný slovenský ornament.

Upozornila na to facebooková skupina Slovenský folklór bez fejku, za ktorou je aj Zora Puškáčová. Táto právnička a grafička má aj značku Kura Harabura a dlhodobo sa venuje duševnému vlastníctvu a kopírovaniu v móde.

„Je to ornament, ktorý kreslila česká grafička Lucie Skálová podľa ornamentov z takzvaného moravského Slovácka. Používajú sa tam ornamenty takéhoto typu najmä na zdobenie priečelí domov alebo kaplniek v kombinácii ostrá červená, žltá, modrá, zelená,“ vysvetľuje Puškáčová.

 

https://dennikn.sk/1640024/sns-na-bilborde-kampanuju-sloganom-za-narod-ornament-je-z-moravy/?utm_source=daily_digest&utm_medium=email&utm_campaign=mnt-daily-05.11.2019&utm_content=41653

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

o SNS si myslím svoje, napríklad kvôli rekreačným poukazom kpt. Danka sme vo firme prišli o štvrťročné bonusy, ale tu by som sa ich trochu zastal - ako som dnes kdesi čítal, argumentujú tým, že rovnaké motívy sa vyskytujú aj na výšivkách Piešťanského kroja. nie som síce odborník, ale tie motívy na tunajšom kroji sú fakt dosť podobné, s tým, že na tunajších krojoch sa používala aj žltá farba v ornamentoch...

som skapatý a ležím pod dekou, tak sa mi nechce hľadať niekde na povale časť kroja, ale prípadne sem môžem niekedy hodiť fotku, ak to bude ešte aktuálne...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, priveľmi zato nie...  :)
https://www.google.com/search?q=pie%C5%A1%C5%A5ansk%C3%BD+kroj&client=firefox-b-d&sxsrf=ACYBGNSJ32TCDbd8KqG7zrIrCLyMeACFBw:1573068965721&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=gQ1dpGN1bqHQfM%253A%252CCSZkBYUdZpCPrM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQTSAMFxlRGvPbEy6U4ATSZbVFwIg&sa=X&ved=2ahUKEwjMw6LHqtblAhULa1AKHYXADX8Q9QEwBHoECAcQDA#imgrc=gQ1dpGN1bqHQfM&imgdii=q1GZ5meIbpk6pM
kto sa skutočne vyzná v motívoch krojov, pre toho je to jasné na prvý pohľad, juhomoravské kroje mám trochu v očiach viaceré, nejaký čas sme tam bývali a videli nejeden sprievod na hody a podobne...

piešťanské motívy sú trochu iné, okrem toho tam znalkyňa píše, že doplňujúce farby do Moravských sú žltá a zelená... ale skutočne prevažujú takéto motívy a modrá s bielymi a červenými prvkami. nad turistami obdivovanými vínnymi pivnicami sú vymaľované spravidla bežne : )

nehádam sa, každá dedina má svoj kroj, ale toto skutočne evokuje viac južnú Moravu a pivnice ... ale samozrejme sa môžem mýliť :)

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nj, v tomto som fakt laik, a najstaršej členke rodiny, ktorá to ešte ovládala, vedomosti vymazal pán Alzheimer :(

pohľadal som teda narýchlo...

post-2793-0-72010400-1573077200_thumb.jpg

motívy sú podobné, nie rovnaké, ale že máme Moravu za rohom je poznať :)

stredná výšivka je súčasť dievčenského kroja, tie krajné sú zo ženského. oproti Moravským krojom sa v našich viac používala žltá a okrová farba - tzv "sirková" /ale to už by patrilo skôr do nárečovej témy/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie nie... sú to úplne iné vzory a iné motívy, ináč použité...
svojho času som sa hodne zaujímala o používanie motívov, kvetov, rastlín a farieb v ľudovom umení viac menej v celom regióne... sú to zaujímavé veci, a zaujímavo vznikali a menili sa a ukotvovali, dnes je spústa takých vzorov, o ktorých si kdekto myslí, že sú prastaré, spústa farieb, o ktorých si kdekto myslí, že to tak bolo odjakživa, ale kdeže....  skutočne zaujímavé veci.

... nie, nie som znalec, ani náhodou, ale ani na prvý bežný pohľad sa tieto dva motívy a spôsob vyšívania a miesto vyšívania a použitia motívov  nezhodujú, ani zďaleka.

trošku botaniky - spravidla sa v maľbách na domoch a výšivkách v našich regiónoch objavujú ruže, tulipány, margarétky, sem tam nezábudky... lístky ruží a spravidla lístky dateliny, pretože sú hodne variabilné a možno ich použiť na ucpanie medzier...

to je taká alfa a omega všetkých výšiviek. ovšem možno ich vyšiť a použiť nespočetnými spôsobmi, farbami, veľkosťami, niťami, perlami, na stuhy, na klobúky, na steny ako maľby... a o tých farbách - oni sa časom menili, menili sa trochu vzory, prinášali sa s inej oblasti, po čase sa trochu miešali...

tieto dva sa podobajú v použitom motíve kvetov, čo je zhodné pre celý tento stredoeurópsky región, východoeurópsky región a ešte obrovský kus európy.... a každá dedina mala svoje nuansy, ale kvety boli základ - a to je tak asi všetko... SNS stúpilo vedľa, aj so svojimi kreatívcami.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dankovým myšlienkam občania priveľmi nefandia... vyplynulo z prieskumu Focusu:
 

Prieskum Focusu: Štát by sa nemal zadlžovať, myslí si sedem z desiatich ľudí

Zadlžovaniu štátu podľa nápadov Andreja Danka či Roberta Fica voliči nefandia. Požičiavanie peňazí štátom chce len štvrtina z nich.

 

Hoci si Andrej Danko myslí, že by sa mal štát zadlžovať a súčasná vládna koalícia na budúci rok plánuje zvyšovanie deficitu štátneho rozpočtu, veľká väčšina voličov pôžičky pre štát nechce. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom.

Podľa sondáže z druhej polovice októbra si až 70 percent opýtaných myslí, že „štát sa nemá zadlžovať a má míňať len toľko, koľko dokáže vybrať na daniach“.

S možnosťou „štát si má požičať peniaze aj napriek tomu, že tieto peniaze bude musieť v budúcnosti vrátiť“ naopak súhlasilo len 25 percent respondentov a k tejto téme sa nevedelo vyjadriť 5 percent ľudí.

rDihp-mal-by-sa-t-t-viac-zadl-ova-.png

Agentúra položila respondentom nasledujúcu otázku: „Niektorí politici tvrdia, že ak štát nemá dostatok vlastných peňazí, ktoré vyberie z daní, tak si ich má požičať, aby mohol financovať napríklad investičné projekty, ako sú cesty, nemocnice, školy a podobne. Iní politici zasa hovoria, že štát sa nemá zadlžovať, pretože tieto dlhy budeme raz musieť splatiť. Aký máte na to názor?“

Reakcia na Danka

Prieskum vznikol zjavne pre výroky Andreja Danka, ktorý opakovane tvrdil, že je zadlžovanie štátu dokonca nutnosť. „Zadlženie Slovenskej republiky nie je žiadny hriech ani problém. Čo sa však týka vynakladania veľkých investičných zdrojov, musí nastať dohoda, aby sa konečne stavali diaľnice, nemocnice.“

Tvrdil tiež, že dlhová brzda je „totálna blbosť“ alebo že „Aj dnes, keď chce niekto bývať v byte, musí si zobrať hypotéku a zadlžiť sa. Nedám sa strašiť nejakým deficitom“.

Zadlžovanie štátu nechce len Danko. Predvolebné sociálne opatrenia presadzuje hlavne Smer a vláda na rok 2020 plánuje deficit 0,5 percenta HDP, hoci nulový deficit plánovala už pre tento rok.

Ani týmto číslam však analytici neveria a aj Európska komisia vo svojej jesennej prognóze predpokladá, že Slovensko bude mať v roku 2020 deficit verejných financií 1,2 percenta.

 
K dlhom štátu sú tolerantnejší mladší

Dlhy štátu nepodporuje ani väčšina voličov SNS a Smeru. Podľa podrobných výsledkov prieskumu je za len každý tretí priaznivec SNS a každý štvrtý volič Smeru. Proti štátnym pôžičkám sú naopak dve tretiny priaznivcov Smeru a viac ako 61 percent priaznivcov Andreja Danka.

 

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no na obzore dalsi pruser,ak je u nas tajna informacia “skripal” tak mam vazne podozrenie ze nasa kontrarozviedka spolupracuje s rusmi. A to uz konci sranda, to ze sns rozkrada armadu je voci tomu banalita.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov