informator Zverejnené 25. Apríl, 2012 Zverejnené 25. Apríl, 2012 Ako ktori knazi a ako kedy. Kodex kanonickeho prava nehovori nic o samovrahoch konkretne. V tomto pripade pises tiez vseobecne a v podstate aj o nicom. Vyjadrujes svoje nazory, tak to nevydavaj za nazory krestanov. S pochovavanim mas pravdu, ale pochovanie a pochovanie je rozdiel.......pri samovrahoch sa obrady skracuju na minimum (spytaj sa knazov). Ale to nie je teraz podstatne, to som iba reagoval na iskru a jej ospravedlnovanie samovrahov. Mas pravdu, ze vyjadrujem svoj nazor, ale kazdy krestan (ked teraz akurat pisem o nich) ktory spacha samovrazdu sposobuje citovu traumu u svojich blizkych (rodicov, priatelov a pod.), ktora moze uplne zdevastovat ich zivot. Preto aj som sa vyjadril sposobom takym hrubym (ze su to cynicke hovada). Zaujimave je, ze su tu aj jedinci, co schvaluju eutanaziu...hm...to je co?....zrod meteoritu? V teme sebevrazda, ze nevidia vychodisko. OK. Je to bezne. Ale treba chciet. Kazdemu, co spacha harakiri sa predsa chce, ale niekomu ublizit!!
iskra Zverejnené 25. Apríl, 2012 Zverejnené 25. Apríl, 2012 Ach, info :) .. nechceš chápať, čo sa ti píše. Už bolo takých "hrdinov", ktorí zmenili svoj názor .. a roztopili, ako "rumová pralinka" v ústach. iskra - nie je "sudca" a zapáli "kahanček" aj na tých zomrelých, čo si siahli na život.
informator Zverejnené 25. Apríl, 2012 Zverejnené 25. Apríl, 2012 iskra - nie je "sudca" a zapáli "kahanček" aj na tých zomrelých, čo si siahli na život. No ved ani ja nie som sudca a pomenovanie samovrahov cynickym hovadom je moj nazor nie vznesenie rozsudku....tu sviecku ja skor zapalim za pozostalych, ktorym bola sposobena trauma! edit. táto otázka je presunutá do témy Eutanázia. Pletieš hrušky s jablkami. Eutanazia je niečo uplne. Netreba mať na to rovnaky pohľad ako na samovraždu. V com je to ine, NIekto sa rozhodne ukoncit zivot dobrovolne vtedy aj vtedy. Tak v com vidis rozdiel?
game Zverejnené 25. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 25. Apríl, 2012 Eutanázia je iná ťažká téma, hlavne bezmocných a mimoriadne ťažko a nevyliečiteľne chorých ľudí s extrémnymi bolesťami a udržiavaných pri živote prístrojmi ... - téma o Eutanázii je tu : http://forum.freespa...3714-eutanazia/ prosím smerovať svoje pripomienky k Eutanázii tam . príspevky o EUTANÁZII budú moderátormi smerované do príslušnej témy.
game Zverejnené 25. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 25. Apríl, 2012 No ved ani ja nie som sudca a pomenovanie samovrahov cynickym hovadom je moj nazor nie vznesenie rozsudku....tu sviecku ja skor zapalim za pozostalych, ktorym bola sposobena trauma! nazvať všetkých samovrahov cynickým hovadom je hodne cynické ... nie vždy je to únik nejakého nešťastníka pred dlhmi a zodpovednosťou, ako si to tu tak rád jednostranne vysvetľuješ ... nie pre všetkých pozostalých je to trauma ... niekto tých pozostalých ani len nemá. a dokonca sú prípady, kde si pozostalí vydýchnu, kde sa trauma práve končí ... ale takí ľudia, ktorí ubližujú, málokedy páchajú samovraždu / toto je zrejme teraz cynické ... / čo nemení nič na traume pozostalých, rovnako, ako pri akejkoľvek inej náhlej smrti. traumu zvyšuje otázka prečo ... rodičia, / písala som o nich / ktorým sa nečake obesil 18 ročný syn, smútili a nechápali, nadobro sa im vyšmykla zem pod nohami, ale nikdy by nenazvali a nenazvali svojho syna cynickým hovadom. 1
iskra Zverejnené 26. Apríl, 2012 Zverejnené 26. Apríl, 2012 No ved ani ja nie som sudca a pomenovanie samovrahov cynickym hovadom je moj nazor nie vznesenie rozsudku....tu sviecku ja skor zapalim za pozostalych, ktorym bola sposobena trauma! Sme za život, nie za samovraždu, to je hádam jasné! Tvoj názor: samovrah dostáva od teba pomenovanie, ktoré podľa môjho názoru, nepatrí do úst dobrého, slušného človeka a ako píšeš aj kresťana :) Osobne som ťa poprosila, aby si si odpustil takéto pomenovanie, no nestalo sa. Svedčí to o tvojom charaktere, úcte k mrtvym, úcte k žene ... nazvať všetkých samovrahov cynickým hovadom je hodne cynické ... nie vždy je to únik nejakého nešťastníka pred dlhmi a zodpovednosťou, ako si to tu tak rád jednostranne vysvetľuješ ... nie pre všetkých pozostalých je to trauma ... niekto tých pozostalých ani len nemá. a dokonca sú prípady, kde si pozostalí vydýchnu, kde sa trauma práve končí ... ale takí ľudia, ktorí ubližujú, málokedy páchajú samovraždu / toto je zrejme teraz cynické ... / čo nemení nič na traume pozostalých, rovnako, ako pri akejkoľvek inej náhlej smrti. traumu zvyšuje otázka prečo ... rodičia, / písala som o nich / ktorým sa nečake obesil 18 ročný syn, smútili a nechápali, nadobro sa im vyšmykla zem pod nohami, ale nikdy by nenazvali a nenazvali svojho syna cynickým hovadom. S týmto naprosto súhlasím. Ten prípad je veľmi podobný prípadu, ktorý sa stal v mojej blízkosti a ktorý som opisovala. Asi si info, neuvedomuješ, že môžeš sa takými vyjadreniami dotýkať najcitlivejšieho miesta u ľudí a znevažuješ tým aj pamiatku zosnulých, nešťastných ľudí, ktorí nezvládli život... Vraví ti niečo láska bez podmienok...hm...?! :) Práve oproti mne sedí kolega, ktorý stratil svojho syna, neopovážim sa mu ani povedať, akí medzi nami žijú ľudia, ako ľahko pomenujú človeka... aj keď veľké kulové o tom vedia... ten chalan je mrtvy, ale je to opakujem: "je" to ich syn... na ktorého spomínajú so smútkom... ale s láskou. Dúfam, že sa zhodneme aspoň v tom, že tým pozostalým ľuďom budeme oporou, budeme pri nich stáť, že im stále pomôžeme ako najviac sa len dá ..
informator Zverejnené 26. Apríl, 2012 Zverejnené 26. Apríl, 2012 Dobry a slusny clovek nemoze dobrovolne sposobit traumu na cely zivot osobam co ho maju radi....to moze len cynik (to druhe si teda odpustim) a egoista...ospravedlnenim pre neho nie je ani nestastna laska, ci male vreckove, alebo slaba uroda!! 1
dead Zverejnené 27. Apríl, 2012 Zverejnené 27. Apríl, 2012 informator To co predvadzas je najjednoduchsi sposob ako sa vyrovnat zo svetom. Ak niecomu nerozumies, znosis to pod ciernu zem. Podobne si to robil v psychologii a vlastne to do seba zapada. Povrchny pristup ma za nasledok zbytocne kategoricke a chybne zavery. Skoda reagovat na take prispevky. 1
sahara Zverejnené 27. Apríl, 2012 Zverejnené 27. Apríl, 2012 Dobry a slusny clovek nemoze dobrovolne sposobit traumu na cely zivot osobam co ho maju radi....to moze len cynik (to druhe si teda odpustim) a egoista...ospravedlnenim pre neho nie je ani nestastna laska, ci male vreckove, alebo slaba uroda!! no vidis... a predsa je zaujimave, kolko dobrych a slusnych ludi si siahlo na zivot.. v tvojich vypoctoch asi bude niekde chyba. 1
xenocide Zverejnené 27. Apríl, 2012 Zverejnené 27. Apríl, 2012 Dobry a slusny clovek nemoze dobrovolne sposobit traumu na cely zivot osobam co ho maju radi.. Nejak zabudas na to, ze sposobi traumu a ublizi hlavne sebe. Preto sa aj vrazda chape ako jeden z najtazsich zlocinov - zobrat niekomu zivot, vsakze? Preto ked vrah niekoho zavrazdi, je odsudeny hlavne za to, co urobil zavrazdenemu a nie pozostalym. Uteka ti zakladna logika :) Takze pokial niekto zoberie zivot cloveku, ktory mu je absolutne najblizsi - teda sebe samemu - asi nebude uplne v poriadku a v pohode. Umyselne zabit sam seba nie je prejavom cynizmu, ale skor psychickej traumy. A ty si inac pekny sebec...o sebe predpokladas, ze samovrazdu nikdy nespachas, takze na vec pozeras len zo svojho obmedzeneho sebeckeho pohladu, ked mas pocit, ze byt pozostalym je to najhorsie. Nie. Byt mrtvym je myslim tiez dost zle. Proste v cloveku sa nieco pokazi, ze vykona takyto skutok. Ale ty tvrdis, ze je zakonite zly, pretoze ublizuje inym - co je smiesne.
informator Zverejnené 28. Apríl, 2012 Zverejnené 28. Apríl, 2012 informator To co predvadzas je najjednoduchsi sposob ako sa vyrovnat zo svetom. Ak niecomu nerozumies, znosis to pod ciernu zem. Podobne si to robil v psychologii a vlastne to do seba zapada. Povrchny pristup ma za nasledok zbytocne kategoricke a chybne zavery. Skoda reagovat na take prispevky. Ty opdkial beries istotu ze tomu rozumies? Do hlavy nikto nikomu nevidi, ze by si mal nejaku nejaku zvlastnu danost? 17 rocny spachal samovrazdu...nestastna laska....matka zosalela a otec potom vyskocil zokna aj zo 6 rocnym synom...hm....na to netreba klinicku psychologiu! Syn si nez....bal, tak do..bal celu rodinu. Tak neviem kde je povrchny pristup a chybny zaver :( no vidis... a predsa je zaujimave, kolko dobrych a slusnych ludi si siahlo na zivot.. v tvojich vypoctoch asi bude niekde chyba. Kriterium kto je dobry a kto zly je rozne a meni sa podla prostredia v ktorom "samovrah" zije. Uteka ti zakladna logika Takze pokial niekto zoberie zivot cloveku, ktory mu je absolutne najblizsi - teda sebe samemu - asi nebude uplne v poriadku a v pohode. Skor tebe. Ked si niekto siahne sam sebe na zivot, tak je, ako pises, zalubeny do seba a teda je aj sebec a podla toho aj kona.
iskra Zverejnené 28. Apríl, 2012 Zverejnené 28. Apríl, 2012 Dobry a slusny clovek nemoze dobrovolne sposobit traumu na cely zivot osobam co ho maju radi.... Tak potom niet žiadnych samovrahov. Si veriaci: "Ježiš sa tiež dal dobrovoľne ukrižovať..On tiež nevie milovať?"
dead Zverejnené 28. Apríl, 2012 Zverejnené 28. Apríl, 2012 Ty opdkial beries istotu ze tomu rozumies? Do hlavy nikto nikomu nevidi, ze by si mal nejaku nejaku zvlastnu danost? Ja nikde netvrdim ze rozumiem samovrahom a prave preto o nich nepisem ako o egoistoch a cynickych hovadach, narozdiel od teba. Mimochodom, prave si sa sam priznal, ze tvoje dovody plavaju na vode. Niekomu nadavas a sam priznavas ze ani nevies preco.
informator Zverejnené 28. Apríl, 2012 Zverejnené 28. Apríl, 2012 Tak potom niet žiadnych samovrahov. Si veriaci: "Ježiš sa tiež dal dobrovoľne ukrižovať..On tiež nevie milovať?" Mas pravdu, Kristus si sam pribil ruky aj nohy a s usmevom sa pozeral, ako ho pribuzny a najblizsi oplakavaju....akurat ze po smrti sa vratil aby ich potesil a to sa sa dnesnym "dobrovolne ukrizovanym" doteraz nepodarilo....mozno raz :( Mimochodom, prave si sa sam priznal, ze tvoje dovody plavaju na vode. Niekomu nadavas a sam priznavas ze ani nevies preco. Osviez mi pamat, lebo mi to akosi nedochadza, kde a kedy som toto tvrdil, ci priznal....vdaka!
game Zverejnené 28. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 28. Apríl, 2012 Osviez mi pamat, lebo mi to akosi nedochadza, kde a kedy som toto tvrdil, ci priznal....vdaka! napríklad tu - popieraš kdečo, čo si predtým veľmi kategoricky tvrdil, proste je každý samovrah cynické egoistické bársčo, a punktum. zrazu to nie je celkom tak: Ty opdkial beries istotu ze tomu rozumies? Do hlavy nikto nikomu nevidi, ze by si mal nejaku nejaku zvlastnu danost? Kriterium kto je dobry a kto zly je rozne a meni sa podla prostredia v ktorom "samovrah" zije. Ked si niekto siahne sam sebe na zivot, tak je, ako pises, zalubeny do seba a teda je aj sebec a podla toho aj kona. presne : nerozumieš tomu na stopercent ani ty - do hlavy nikto nikomu nevidí, a nevie, aj keď si myslí, že vie, nevie, čo je za ktorým činom ... hm ? to s tým zaľúbením do seba tiež nie vždy sedí, hm ? ... neviem si predstaviť, ako bol do seba zaľúbený človek, žena, ktorá sa bolestivo hodí pod vlak a do poslednej chvíle jeho nervy a mozog cítia, už len prechod vlaku je niečo gigantické a otriasajúce, už to by mohlo zastaviť egoistu, nezastaví ... to musí byť zvláštna sebaláska ...
dead Zverejnené 28. Apríl, 2012 Zverejnené 28. Apríl, 2012 Osviez mi pamat, lebo mi to akosi nedochadza, kde a kedy som toto tvrdil, ci priznal....vdaka! Opisujes konkretny pripad "ze si niekto neza..bal", ktory asi chapes ako dovod. To ma byt asi to cynicke hovado, kto si pre take nieco siahne na zivot. Zaroven napises, ze do hlavy nikto nikomu nevidi, cim vlastne potvrdis, ze ty sam hladas u niekoho ineho dovody zbytocne, pretoze ich sam nemozes najst. Ani nepredpokladam, ze ti to dojde.
iskra Zverejnené 28. Apríl, 2012 Zverejnené 28. Apríl, 2012 info človek chce byť šťastný v živote, v génoch predsa máme zakodovaný pud sebazáchovy ..., ale žiaľ človek môže mať geneticky vrodenú chorobu, depresie, ťažké duševné stavy, človeka môžu postretnúť veľmi ťažké životné situácie, keď je týraný, keď mu zistia smrteľnú chorobu , proste niečo s čím sa v živote nedokáže vysporiadať, čo neunesie, nevládze.. my nevidíme do hlavy, do srdca takého človeka a preto nie je správne dávať mu pomenovanie, že je to zlý človek, cynik, egoista. Myslíš si, že ak človek niečo také smutné pácha, že si s radosťou podreže žily, obesí sa ..., nie, musí to byť veľmi ťažká, zúfala situácia.. Ak by si zašiel na niektorú psychiatrickú liečebňu a videl tých zúbožených, nešťastných ľudí ako sú na tom, ako dostávajú elektrošoky.. ak by si videl tu beznádej...zaplakal by si a rozmyslel, či týchto ľudí by si označil po svojom. :( Podľa teba sú všetci zlí, sebeckí, egoistickí ľudia. Veľmi sa mýliš. Môžu to byť dobrí ľudia... A vôbec, ty, ja, my, by sme mali ľudí milovať, ctiť si ich, odpúšťať .. v tvojom prípade aj sebavrahovi. Ako píšeš, možno raz ....
slimak Zverejnené 28. Apríl, 2012 Zverejnené 28. Apríl, 2012 Choroba je choroba. neviem kvoli comu ale viac rozumiem informatorovi. Sebevrazdy. najlepsie by bolo dat statistiku za poslednych 5 rokov a rozobrat to. Kolko koho z akeho sudka. Ci je to normalne, nieje. Ako som pisal minule normalne povazujem ak to skoncuje kto ma velke bolesti. U blazna to neviem aky je popud. A tie lasky, peniaze a ine problemy sa daju inak riesit. Ozvite sa ak nedam riesenie dam aspon radu. Kolko je dnes sebevrahou na Slovensku? Aby som to stihal. Minuly rok sa stalo, od stola odbehla zena(nie moja) ze ide zachranovat sestru. vydieranie. matka(moja) sa smiala ,ze nech ju necha. Inak a to tu pasuje. Jej otec sa obesil,ked mala 14 rokov a vtedy mala aj a surodencov vo veku 10 a 6 rokov. nevedia si to vysvetlit, mi to nepovedali. Bolo 1964 ten datum si pamatam z hrobu. Moja stara matka jeho zena si myslela ze ho obesili. neviem vsetko je mozne. Ale je nepochopitelne ze by to urobil on sam,ale som ho nepoznal. Mna tato tema nezaujima aspon ako sa pise, ale informator mas v rodine sebevraha?
informator Zverejnené 29. Apríl, 2012 Zverejnené 29. Apríl, 2012 napríklad tu - popieraš kdečo, čo si predtým veľmi kategoricky tvrdil, proste je každý samovrah cynické egoistické bársčo, a punktum. zrazu to nie je celkom tak: to s tým zaľúbením do seba tiež nie vždy sedí, hm ? ... neviem si predstaviť, ako bol do seba zaľúbený človek, žena, ktorá sa bolestivo hodí pod vlak a do poslednej chvíle jeho nervy a mozog cítia, už len prechod vlaku je niečo gigantické a otriasajúce, už to by mohlo zastaviť egoistu, nezastaví ... to musí byť zvláštna sebaláska ... Opisujes konkretny pripad "ze si niekto neza..bal", ktory asi chapes ako dovod. To ma byt asi to cynicke hovado, kto si pre take nieco siahne na zivot. Zaroven napises, ze do hlavy nikto nikomu nevidi, cim vlastne potvrdis, ze ty sam hladas u niekoho ineho dovody zbytocne, pretoze ich sam nemozes najst. Ani nepredpokladam, ze ti to dojde. Reagoval som na tento tu dolu prispevok. Obhajujete tu samovrahov ako na beziacom pase....nastane nejaky skrat v hlave, nieco sa tam pokazi, neriesitelne problemy, nezvladnuta situacia....a cojaviem ake este kydy! Preto som aj napisal, ze do hlavy nikto nokomu nevidi, tak nemozem ani povedat dovod toho "skratu" .....a ten moze byt hocijaky. Napr. aj male vreckove od rodicov a potom pomsta samovrazdou, velke naroky kladene na dieta od rodicov a potom pomsta samovrazdou, nezodpopvedne zadlzenie rodiny a potom miesto splacania samovrazda (nech oni splacaju), nikto si ho nevsima, tak spacha samovrazdu ved oni si ho potom dlho zapamataju....motivov moze byt habakuk, ale v podstate su jednake....sebalaska a nezodpovednost! game a co pises o tej prihode s vlakom, tak mozno jej bolest robila dobre a chcela to prezit aspom raz a poriadne :(...nehladiac pritom na svojich najblizsich. informator To co predvadzas je najjednoduchsi sposob ako sa vyrovnat zo svetom. Ak niecomu nerozumies, znosis to pod ciernu zem. Podobne si to robil v psychologii a vlastne to do seba zapada. Povrchny pristup ma za nasledok zbytocne kategoricke a chybne zavery. Skoda reagovat na take prispevky. info Ak by si zašiel na niektorú psychiatrickú liečebňu a videl tých zúbožených, nešťastných ľudí ako sú na tom, ako dostávajú elektrošoky.. ak by si videl tu beznádej...zaplakal by si a rozmyslel, či týchto ľudí by si označil po svojom. :( Podľa teba sú všetci zlí, sebeckí, egoistickí ľudia. Veľmi sa mýliš. Môžu to byť dobrí ľudia... A vôbec, ty, ja, my, by sme mali ľudí milovať, ctiť si ich, odpúšťať .. v tvojom prípade aj sebavrahovi. Ako píšeš, možno raz .... Aha tak podla teba su tie elektrosoky to, co je pre nich najlepsie....vyliecia ich a oni to uz potom neskusia (asi zo strachu) :( O tych chorobach ti pise slimak, tak ja s k tomu nebudem vyjadrovat. .....informator mas v rodine sebevraha? Nie nemam.
game Zverejnené 29. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 29. Apríl, 2012 game a co pises o tej prihode s vlakom, tak mozno jej bolest robila dobre a chcela to prezit aspom raz a poriadne :(...nehladiac pritom na svojich najblizsich. informator, doteraz som si vážne myslela, že diskutujeme vážne, že napriek rozdielnym názorom sa nakoniec môžeme rešpektovať, pretože rozdielne názory - to je diskusia. toto čo si tu napísal, ale nie je o rozdielnom názore. tak teda ... nie ona je jediná, čo sa hodila pod vlak. všetci chceli cítiť poriadnu bolesť ? v momente, ako som tento tvoj výpotok prečítala, som si predstavila tú pani, nemusím si ju predstavovať nijako extra, pretože pri tejto téme mi vždy naskočí spomienka na ňu. na všetkých, ktorí už tu nie sú, lebo už nemohli byť, ale ona výnimočne. tá pani je mŕtva viac než 25 rokov. poznala som ju, poznalo ju x oveľa starších ľudí, jej rodinu, a ešte kdečo okolo, niečo z toho vyšlo najavo až po jej smrti, samozrejme jej nikto do hlavy v momente, keď kráčala najbližšou cestou k železnici, nevidel. tá pani si prešla peklom aj očistcom tu, v tomto živote, ona už nemohla okúsiť väčšiu bolesť. kto si ty, aby si povedal, koľko človek môže či musí uniesť ? aby si znevažoval ženu, ktorá trpela ako Jób, kto môže povedať, že na, ešte si netrpel dosť, a koľko je to dosť ? prežiť raz a poriadne bolesť ?! zostalo mi z tvojej arogancie nevoľno. 1
iskra Zverejnené 29. Apríl, 2012 Zverejnené 29. Apríl, 2012 Aha tak podla teba su tie elektrosoky to, co je pre nich najlepsie....vyliecia ich a oni to uz potom neskusia (asi zo strachu) :( O tych chorobach ti pise slimak, tak ja s k tomu nebudem vyjadrovat. info najlepšie by bolo, keby boli zdraví, ale oni trpia duševnou chorobou , taktiež majú hrozné bolesti ...ale niekto tomu nerozumie alebo nechce chápať .. a to je ten problém viem, kam mieriš, že majú veriť, lebo si asi myslíš, že len ty si kresťan , dobrý človek, ale aj medzi nimi sú dobrí ľudia, či už veriaci alebo neveriaci, ale TY tomu len ťažko asi uveríš, porozumieš viem, že sebevražda je hriech, a už som jasne písala, že tiež by som si veľmi priala, ak by si v živote nikto nikdy nesiahol na život. Miluj blížneho svojho... Otčenáš: ... ako i my odpúšťame svojím vinníkom .. Odpusť Bože mne hriešnemu ... Čo hovorí Biblia o kresťanovi, ktorý spácha samovraždu? Biblia učí, že od chvíle, kedy človek v pravde uveril v Krista, získava večnú istotu (Ján 3:16). Podľa Biblie kresťan si môže byť bez pochybností istý, že má večný život nech sa deje čokoľvek. “Toto som napísal vám veriacim v meno Syna Božieho, aby ste vedeli, že máte večný život” (1 Jána 5:13). Nič nás nemôže odlúčiť od lásky Božej! “Lebo som presvedčený, že ani smrť, ani život, ani anjeli, ani kniežatstvá, ani prítomnosť, ani budúcnosť, ani mocnosti, ani vysokosť, ani hlbokosť, ani nijaké stvorenstvá nebudú nás môcť odlúčiť od lásky Božej, ktorá je v Kristovi Ježišovi, našom Pánovi" (Rímskym 8:38-39). Ak “nijaké stvorenstvá” nemôžu kresťana odlúčiť od Božej lásky a keď kresťan, ktorý spácha samovraždu je “stvorenstvom,” potom ani samovražda ho nemôže odlúčiť od Božej lásky. Ježiš zomrel za všetky naše hriechy...a ak by skutočný kresťan vo chvíli duchovného útoku a slabosti spáchal samovraždu – bol by to hriech, za ktorý tiež Ježiš zomrel. http://www.gotquestions.org/Slovencina/Biblia-samovrazda.html
pink Zverejnené 29. Apríl, 2012 Zverejnené 29. Apríl, 2012 "krasna debata".. az sa vam cudujem, ze na infa dokolecka reagujete.. info, ja ti teda poviem jeden z par prikladov sebevrahov, napisem ti pohnutky a okolnosti a napis mi ty svoj nazor na tuto vec..mlada 20 rocna zena z dobrej rodiny, slusna, dobra vychova.. stretla jedneho muza, do ktoreho sa prevelmi zalubila... ten muz nebol zrovna ucebnicovou ukazkou cnosti, tahal ju za nos, motal jej medove motuzy, chcel sa jej dostat pod suknu.. dievca odolavalo, az ho to prestalo bavit.. jednoducho sa na nu vykaslal, neprisiel za nou v dohovoreny cas, nechal jej odkaz, ze je po laske.. dievcina v absolutnom psychickom dne zo skoncenej lasky, nevidiac ziadne vychodisko, v uplnej psychickej bolesti nad stratou lasky vypila z flase kyselinu solnu... mala tak spaleny hltan, ze ked jej davali za lyzicku vody, tak jej ta vody skrkotala dolu krkom pomedzi rozozrate tkanivo.. zila v ukrutnych bolestiach este dva dni..bola egoistka a sebec? alebo len nezvladla situaciu, ktora nastala? nemala v umysle nikomu ublizovat, chcela skoncit svoj biedny zivot, bo mala pocit, ze bez toho chlapika uz nema zmysel.. kto je odsudeniahodnejsi z nich dvoch? som zvedava na odpoved.. ja by som nesudila nikoho, bez ohladu na pohnutky, nikdy nevies, kedy tebe bude tak mizerne.. ja naopak poviem, ze kazdy ma pravo nalozit so svojim zivotom ako uzna za vhodne.. ak raz nema volu fungovat dalej, vidi uplny koniec ako to najschodnejsie, tak je to jeho slobodne rozhodnutie, verim, ze nie je lahke, nech akokolvek zarmuti blizkych .. a take tie nezmysly o hriesnosti mi pridu uplne scesne a pomylene.. vedela som, na co narazas hned, ale pockala som, ako sa debata bude vyvijat.. sebec je do istej miery kazdy z nas, ci uz vo veciach majetkovych alebo vztahovych.. vyplyva to z nasej podstaty a nezmeni sa to nikdy..
informator Zverejnené 29. Apríl, 2012 Zverejnené 29. Apríl, 2012 informator, doteraz som si vážne myslela, že diskutujeme vážne, že napriek rozdielnym názorom sa nakoniec môžeme rešpektovať, pretože rozdielne názory - to je diskusia. toto čo si tu napísal, ale nie je o rozdielnom názore. tak teda ... nie ona je jediná, čo sa hodila pod vlak. všetci chceli cítiť poriadnu bolesť ? Vies rozdiel medzi nami (v nazoroch) je, ze ty lutujes samovraha ja zasa pozostalych....vies preco ta pani spravila, co spravila? Asi nie, ze? Co ked to bolo s nejakej pomsty niekomu, co si to mozno nazasluzil, ale podla nej ano! Co ked bola nestasne zalubena do strojvodcu v tom vlaku a "urobila" mu spomienku na seba na cely jeho dalsi zivot? Nevies nic a obhajujes. Preto aj som pisal, ze do hlavy nikto nikomu nevidi....a ten moj (podla teba) vypotok, nie nic, len pomenovanie niecoho pravym menom. Ti pozostali nie su (mozno niekedy aj nie su) slusny a dobry ludia? Podla teba asi nie....ved o mrtvych len dobre :( info najlepšie by bolo, keby boli zdraví, ale oni trpia duševnou chorobou , taktiež majú hrozné bolesti ...ale niekto tomu nerozumie alebo nechce chápať .. a to je ten problém Choroby su choroby, aj ked niekedy su "postihnuti" mudrjsi, ako ich liecitelia, co na nich skusaju metodu pokus-omyl. Po takom x mesacnom lieceni, je z uz z nich celkom totalny "brak"!
game Zverejnené 29. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 29. Apríl, 2012 info netáraj. písala som tam, že je to známa pani, že sme ju poznali, aj jej rodinu.napísala som, že konkrétne čo sa jej honilo hlavou cestou pod vlak, úplne presne vedela len ona. a že mnohé veci z jej života boli jasné, ich situáciu poznali susedia, známi, mestečko ... mnohé vyšli najavo po jej smrti, a píšem, že sme ju poznali, a to, čo zvládala ona, bolo obdivuhodné.až raz už nemohla. kto poznal pozadie, pochopil. aj keď jej konkrétne momentálne myšlienky odišli s ňou, zrazu prišlo jedno veľké nič, koniec, bolo dosť. tak tu nefabuluj vymyslené príbehy o nejakých pomstách a neznižuj pamiatku na človeka, o ktorom ty vôbec nič nevieš, a nechci napasovať svoje predstavy na každý jeden prípad, to nepôjde a nejde. o pozostalých som v tomto prípade ešte nenapísala ani slovo. má to svoju príčinu. tak si nevymýšľaj rozprávky. nenatiahneš všetko na rovnaké tebou zmajstrované kopyto, info.nenatiahneš.
iskra Zverejnené 29. Apríl, 2012 Zverejnené 29. Apríl, 2012 infonestrácaj nádej na večnú spásu ľudí, ktorí si siahli na životnestrácaj nádej na večnú pamiatku zosnulému od jeho pozostalýchnestrácaj nádej, sám život naučí človeka súcitu, pokore, nezištnej láske, odpúšťaniunetreba súdiť človeka, lebo potom ani nám nebude odpustené
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz