Proteus Zverejnené 17. Máj, 2009 Zverejnené 17. Máj, 2009 Ja som dnes pokrstil nový bike prvou vychádzkou. Zatial len tak jemne, aby mu zle neprišlo. :) :) Do Čuňova. Všetko by bolo ok, len keby tí mantáci v predajniach, či pri skladaní biku pedále nezaťahovali ako šalení. Môžem ísť v utorok do predajne, nech mi ich láskavo povolia, lebo ja chcem mať na svojom biku spd-čka. nie obyčajné pedále. kua tam. čo je toto za systém, keď už ani doma nevieš povoliť pedále na novom biku. čo to tam za tepla zakrúcali? :lol:
chrust Zverejnené 17. Máj, 2009 Zverejnené 17. Máj, 2009 Ja dávam na každý závit,čo zaťahujem - vazelínu.Jednak je to prevencia proti vŕzganiu a jednak sa ľahšie takýto závit povoľuje. Pri závitovom spojení dvoch rôznych materiálov (železo - hliníková zliatina) to druhé pravidlo platí dvojnásob,nakoľko sa ľúbia tieto matroše "zlepiť". Takže je možné,že pri kompletáži sa na vazelínu vyprdli.A môže to byť i pri iných spojoch. Kľuky máš aké?So štvorhrannou dierou?Ak áno,a nenavazelinovali štvorhran,tak spánom bohom... :lol:
Proteus Zverejnené 17. Máj, 2009 Zverejnené 17. Máj, 2009 Tak to sa mám na čo tešiť. :lol:( Kľuky sú z okrúhlou dierou. ak myslíš prostriedok kľúk. Ale čo za dementa to tak doťahuje? Škoda, že som im hned nepovedal, nech ich dajú dolu, že tam chcem spd-čka namontovať. jaaa idiot.
chrust Zverejnené 18. Máj, 2009 Zverejnené 18. Máj, 2009 No kľuky sú s kruhovou dierou a v nej je hlava skrutky,ktorou je kľuka dotiahnutá na štvorhran osky zapúzderného stredu...zrejme.Ak je to tak,tak si dokúp sťahovák kľúk (2-3 €).Budeš ho v budúcnu potrebovať.Ono ešte k tým pedálom.V predajni ich ani nemuseli niejak silno utiahnuť,nakoľko sa uťahujú vlastným šlapaním.Preto má ľavý pedál ľavý závit.Závity sú aj označené L,resp. R.Ak by si niekedy potreboval takéto závity povoliť,je na to vhodný WD 40.
chrust Zverejnené 20. Máj, 2009 Zverejnené 20. Máj, 2009 Ja som dnes pokrstil nový bike prvou vychádzkou. Zatial len tak jemne, aby mu zle neprišlo. :) :) Do Čuňova.Ja som v nedeľu urobil výjazd do Viedne.Keď som bol na predmestí tak za takou divnou križovatkou sa prechádzal akýsi strýco a z diaľky to vyzeralo,že je nahatý.Jak som prišiel bližšie,tak aj bolo ;) .Viedenčania tam majú pri ramene Neue Donau nuda pláž.Ma to trochu prekvapilo,nakoľko tam sa to mlelo piate cez deviate ... cyklisti,nudisti,textiláci,korčuliari,motorkári.Keine probleme :lol: .... bolo to také spontánne ;)
Ryan Giggs Zverejnené 20. Máj, 2009 Zverejnené 20. Máj, 2009 Včera som bol na treningu s našim reprezentantom v cyklistike Marošom Kovačom. Čakal som, že mi da viac do tela. Asi ma šetril.
Ryan Giggs Zverejnené 21. Máj, 2009 Zverejnené 21. Máj, 2009 Tak trošku rychlejšie ako je moje obvykle tempo, ale zvladol som to. Na rovinach som sa ho v pohode držal, do kopca som šancu nemal.
Proteus Zverejnené 23. Máj, 2009 Zverejnené 23. Máj, 2009 Huraaaaa, SPD-čka nahodené. Aj v predajni sa chlapík namakal. Začal odkrúcať a nie a nie mu to ísť. Tak si len tak popod fúzy zamrmlal, že to bude ešte zaujímavé. :) :lol: :) Nakoniec sa mu to podarilo. Pravdaže s dvakrát takým kľúčom ako máme doma. ;) Kúpil som aj náhradnú dušu aj tachometer. Pekne mi ho tam namontovali. Tomu sa povie servis. ;) Som spokojný. Dnes to bude parádna jazda.
Proteus Zverejnené 31. Máj, 2009 Zverejnené 31. Máj, 2009 Teda, nečakal som, že posledný májový deň vytiahnem zateplený dres a dlhé nohavice. Fúkalo ako zbesnené. Ale hlavu mám čistú, šlo sa celkom dobre. A ani veľa ľudí nebolo :) Po týždni som už mal absťák. :lol:
Nokia Zverejnené 31. Máj, 2009 Zverejnené 31. Máj, 2009 no ako o pol 7ej vykuklo slnko vyrazil som aj ja na bajk....petrzalka-berg-kittsee-jarovce a domov :)fukalo jak fras ale super bolo, prazdno, par ludi :lol:
chrust Zverejnené 6. Jún, 2009 Zverejnené 6. Jún, 2009 Ja som pred dvoma týždńami navnadil jednu z rodiny,aby sa dala na bicyklovanie.Pomohol som jej skompletizovať bicyklík,nájsť najideálnejšie trasy do práce,poradiť,pomôcť.Včera bola u nás,tak je vytešená jak taký malý Jojo :lol: .Vystískala ma od radosti,až som nedýchal :) .........maličkosť,ale poteší.
Lolisha Zverejnené 7. Jún, 2009 Zverejnené 7. Jún, 2009 ja som si k jari kupila novy bicykel na zlost ale je, ze na nom bicyklujem ovela menej, nez na tom starom, ubohom, co som mala predtym :lol: casu je menej a este ked ho rozmiestnujem medzi viacero zalub...najdlhsiu trasu som zatial na nom isla len nejakych 120 km na den otvorenych vinic do ollesdorfu a spat.. a odvtedy je len doma ale zmenim...najblizsi vikend planujem cely na biku na Zahori a uz o mesiac aj nieco bude 10 - dnova Ukrajina :)
Bijou Zverejnené 7. Jún, 2009 Zverejnené 7. Jún, 2009 uz o mesiac aj nieco bude 10 - dnova Ukrajinabikom po Ukrajine? fííha, neukážeš nejaký prilžný plánik cesty ? :lol:
Lolisha Zverejnené 8. Jún, 2009 Zverejnené 8. Jún, 2009 kludne, ked bude...planik sa nachadza zatial u frajera, ktory tam uz bol, tak som mu aj zverila organizovanie vypravy. A ja som sa hlavne doteraz tomu ani nemala cas venovat. Casu este dost, ideme az za mesiac aj nieco, dovtedy este poprezeram kopu map a sprievodcov :lol: ale uz tesiiiim... Nebudeme ale plnych 10 dni na Ukrajine, zacneme na vychodnom Slovensku nejakymi starymi drevenymi kostolikmi a cintorinmi. Tam stravime dva dni a az potom hajde na Ukrajinu.
Proteus Zverejnené 9. Jún, 2009 Zverejnené 9. Jún, 2009 Čaute športovci, mám na vás takú otázočku, že či mi neviete poradiť. V poslednom čase ma už cca po 5-tich km začína pobolievať vonkajšia strana kolena na pravej nohe. Doteraz to bolo len slabšie pobolievanie a aj to len po tých 20-tich km. Dal som si menší oddych a prestalo. A potom ku konci trasy zas trochu začalo pobolievať. Ale dalo sa to vydržať. No ale teraz to začne po tých 5-tich km a kým sa vrátim domov po dni tak to bolí fakt dosť. Snažil som sa rozpamätať, čo som zmenil, lebo na starom biku to bolo v pohode, potom aj na novom. Dal som trochu vyššie sedadlo, ale ešte stále je to v pohode, neprepínam nohu. Ak sa postavím a začnem pedálovať, noha nebolí. Že by som skúsil posunúť sedadlo trochu dopredu? alebo sa pohral s spd-čkami, či skôr s kuframi? Dosť ma to štve, lebo sa nedá poriadne vychutnať jazda a cez leto sa chystám do Nízkych Tatier, tak aby bol dôvod ísť. Že by som kúpil nejakú masť, tabletky? dík za rady
game Zverejnené 9. Jún, 2009 Zverejnené 9. Jún, 2009 rovnaký nesprávny pohyb, natiahnutá šľacha, pohnuté jabĺčko, voda, alebo len natiahnuté zapálené námahou ... pamätáte si zo Švejka z poľnej nemocnice hlavného lekára, ktorý liečil klystýrom alebo Opodeldokom - to bylo mazání na bolesti :lol: nuž ... pred pár rokmi ten Opodeldok ešte bol v lekárňach ... a pomáhal :) toľko k histórii :) na chrupavky dostaneš doplnok výživy, krémy, gely proti bolesti hocikoľko, skús navštíviť lekáreň, majú tam mnohé dobroty ;)
slimak Zverejnené 9. Jún, 2009 Zverejnené 9. Jún, 2009 Dalsie prekvapenie, vy na hradzi jazdite na horskych bycikloch? na asfaltke a po rovine? mam horsky ale len teraz ked prevazam decko na sedacke po meste. jedinu vyhodu horskeho bycikla vidim ze je pohodlnejsi pri ziazde v terene, hlavne na strku ci kameni(tam sa scestnym neda ist). Este dam pribeh, dostal som cestny bycikel od kamarata ako svadobny dar,bycikel pre mna luxus, predtym som jazdil len na favorite(inak dobry to bycikel nesklamal ma nikdy). Po case som ho s kamaratom siel otestovat na prednu horu do kopca(kopec co som velakrat vysiel a mal natrenovany, najazdeny) kamarat na horskom ze si dame preteky. A aka hamba, som vyfucal na zakrute. potom som ho reklamoval ze co to ma za prevody. A asi od vtedy som nebol na ziadnom kopci. :lol:
Ryan Giggs Zverejnené 10. Jún, 2009 Zverejnené 10. Jún, 2009 Čaute športovci, mám na vás takú otázočku, že či mi neviete poradiť. V poslednom čase ma už cca po 5-tich km začína pobolievať vonkajšia strana kolena na pravej nohe. Doteraz to bolo len slabšie pobolievanie a aj to len po tých 20-tich km. Dal som si menší oddych a prestalo. A potom ku konci trasy zas trochu začalo pobolievať. Ale dalo sa to vydržať. No ale teraz to začne po tých 5-tich km a kým sa vrátim domov po dni tak to bolí fakt dosť. Snažil som sa rozpamätať, čo som zmenil, lebo na starom biku to bolo v pohode, potom aj na novom. Dal som trochu vyššie sedadlo, ale ešte stále je to v pohode, neprepínam nohu. Ak sa postavím a začnem pedálovať, noha nebolí. Že by som skúsil posunúť sedadlo trochu dopredu? alebo sa pohral s spd-čkami, či skôr s kuframi? Dosť ma to štve, lebo sa nedá poriadne vychutnať jazda a cez leto sa chystám do Nízkych Tatier, tak aby bol dôvod ísť. Že by som kúpil nejakú masť, tabletky? dík za rady Nastavenie spravneho posedu na biku je alchymia. Neostava ine, iba skušať a skušať. Je možne, že to je pričina bolesti. Druha možnosť je, že s nim niečo maš. Chcelo by to vydržať bez biku tyždeň-dva, potom skusiť, či to boli.
Proteus Zverejnené 10. Jún, 2009 Zverejnené 10. Jún, 2009 slimak... áno používam. Chcel som univerzálny bike. aj na cesty aj do lesa. Niekedy idem po poľnej ceste a niekedy po asfalte. Nebudem kupovať dva :lol: :) A na druhej strane, kým sa dostanem z Ružinova na hrádzu, tak musím prejsť cez polku BA a chodníku tu nie sú bohvie aké. Na cesťáku by som už mal dávno osmičku. Ja som uvažoval nad cesťákom, ale okolnosti ma donútili kúpiť horský. A cez leto chcem ísť do Nízkych. Ja som spokojný s horským. Sú tam cestné plášte, tak je to v pohode. Ryan Giggs.. včera som trošku prestavil posed, posunul dopredu. Uvidíme. Pozrel som aj kufre na tretroch, trošku som ju na pravej strane posunul doľava, viac pod palec. No, tá bolesť je tu vždy, ale doteraz bola len na konci cesty, zrejme únavou. Zaujímavé je, že keď som bol v Borinke a šlapal aj do kopcov, tak noha nebolela. Len po rovine. Asi mi tým koleno chce niečo naznačiť. :) ;) Ďakujem za rady. Aj tebe game ;)
Ryan Giggs Zverejnené 10. Jún, 2009 Zverejnené 10. Jún, 2009 Pokiaľ ťa boli zakaždym, tak to asi z unavy nebude. Chcelo by to zajsť k lekarovi.
Proteus Zverejnené 14. Jún, 2009 Zverejnené 14. Jún, 2009 Jooj to ani zo srandy nehovor. Toho sa ja najviac obavam. Nastavil som sedadlo aj tretry tak uvidim. Dufam ze to pomoze.
Ryan Giggs Zverejnené 15. Jún, 2009 Zverejnené 15. Jún, 2009 Ak to nepomôže, určite by som navštevu lekara neodkladal. Bude to len a len horšie. Nemusi to byť nič važne, ale aj môže. Dufam však, že to bude len nastavenim.
doll Zverejnené 30. Jún, 2009 Zverejnené 30. Jún, 2009 konecne kupeny bike :) fyzicky ho budem mat az v tyzdni, kedze nemali hned moju velkost :lol: /malicka som ;) / takze este nech pocko zacne spolupracovat a zacnem naberat aj ja kondicku...a hlavne zazitky :)
Proteus Zverejnené 30. Jún, 2009 Zverejnené 30. Jún, 2009 no paráda, tešíme sa s tebou. veru, toto počasie s nami vôbec, ale vôbec nespolupracuje. včera aj dnes... celý deň je krásne a podvečer, keď už môžem ísť na bike začne pršať. Dnes som aj zmokol. Kedy už bude pekne? kua. a aký si si kúpila bike? hoď linky.. :lol:
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz