Skočiť na obsah

Bicyklovanie - cykloturistika


Linkman

Odporúčané príspevky

Bicyklovanie - cykloturistika

 

Sú tu nejakí pohodoví cyklisti? ziadny extremisti. Proste bicykel ako nástroj na odvoz a zmysel života

:lol:

kludne mozu praktizovat take lahke downhilly po asfaltovych cestach, ziadne krkolkomne jazdy do kopcov

:)

pochvalte sa so svojim byciklom

 

moj new bike GERY FISHER ZEBRANO

 

Obrázok

 

edit C.: Príspevky týkajúce sa povinností cyklistov vyplývajúcich z platnej (a pripravovanej) legislatívy prosím smerovať do tejto témy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...
  • Pred 4 týždňami...

odkedy sa firma kde pracujem prestahovala o nejakych 5 km dalej, bicyklujem ovela viacej... :lol: minuly rok som na mojom smiesnom cestnom bicykli najazdila 1100 km, od maja do oktobra, do roboty-z roboty a cez vikend po hradzi alebo po okoli mesta, ziadne extremy...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

ak chcete, kuknite sa na moje kolecko - GT Avalanche - obrazok je dost nekvalitny, spakoval som ho jak sa dalo lebo mam pomaly upload. plaste som vymenil teraz na jesen, mam tam schwalbe 26x2.0 marathon a na tejto serii je reflexny pasik - preto to tak svieti, musel som fotit s bleskom. bicykel je jednym zo zakladnych modelov, ale nemenil by som ho.

 

k bicyklovaniu som sa dostal tym istym sposobom - na jar som zacal jazdit do prace na bicykli (este k tomu bratovom) a na jesen uz sa mi z neho nechcelo zosadnut, kupil som vlastny a odvtedy najazdim kazdu sezonu niekolko tisic km. je to jedna z mala fyzickych aktivit, ktore vyvijam a bicyklovanie si naozaj vychutnavam - jazdim v lete, v zime, cez den i v noci, vzdy ked mam cas a utrhnem sa od monitora. zahorie som prebrusil krizom krazom, od devina az po skalicke hory. najhorsie je to na jar, kondicka je v keli, brucho velike - trojnasobne a tak chvilu trva, nez sa rozbehnem. vyhladavam polne a lesne cesticky, ziadne extremne jazdy ani adrenalinove kusky nerobim, na to som sa dostal k cyklistike prilis neskoro a krk mam len jeden.

 

linkman, ten Gary Fischer je vellmi pekny. podla slopingu sa mi zda ze to je trekingove kolecko na 28" plastoch, ak som sa nepomylil, na podobnom bicykli (i ked OVELA menej kvalitnom), som jazdil predtym, teraz som presedlal na 26ky. zaujimalo by ma, ako sa chova ta odpruzena sedlovka, je to dobre? oplati sa to menit?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

tak, dnes som postŕhal pavučiny z bicykla a vytiahol som ho na vzduch, aby som zistil ako prežil zimu. : ) nenajazdil som dnes síce veľa, ale trocha som sa popreháňal, ešte sa mi z kečky parí. dúfam, že rýchlo prejdú dažde a zobudí sa jarné slnko, dnes som sa na kolečku cítil výborne a teším sa, až sa bude dať jazdiť na ľahko.

 

tento rok sa chystám prejsť Slovensko, vyberiem sa s bicyklom a spacákom vlakom niekam ku Košiciam a pošlapem pomaly smerom na Bratislavu, ak sa mi to podarí a nezahyniem, uverejním potom fotoreportáž. :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak, dnes som postŕhal pavučiny z bicykla a vytiahol som ho na vzduch, aby som zistil ako prežil zimu. : )

Tak mne to nehrozí, na bicykli jazdím občas aj v zime, aj keď iba na kratšie trasy.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj ja jazdím prakticky celý rok, ale bicykle mám dva. :lol:

 

jeden je 'na ukradnutie', na tom jazdím občas do zamestnania, na pivo a všade kde je šanca, že oň prídem. (málokedy ho zamykám, no zatiaľ sa naň nikto neulakomil, stojí za prd. : )

 

druhý bicykel je výletný, na ňom absolvujem dlhšie výlety, je z kvalitnejších dielov a keď je vonku zlé počasie, odpočíva. na zimu ho väčšinou rozoberiem, vyčistím, namažem, znova poskladám a uložím ho k zimnému spánku, vyťahujem ho až na jar. to je ten, z ktorého som stŕhal pavučiny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

nezabudla som :lol:

ale zistila som, ze sa fakt neoplati den pred bikovanim, ci nakym tripom sa kdesi rozbijat :)

 

ale aj tak, vonku fajn pocko a aspon som si odskusala svoje nove cyklo gate a tricko

 

ked som uz bola na ceste spat som si nasla sms, ze si mam davat bacha, ked pojdem na bike, predne koleso mam vraj zmontovane len privizorne a nie je vo velmi pojazdnom stave...to sa oplati zistit po troch hodkach na biku :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Kedysi pred 8-9 rokmi bol bike moj zivot, bez neho ani na krok ale potom akosi neostal cas a upadlo to no a teraz s pribudajucimi kilami sa opat chcem vratit k bikovaniu aj s priatelom (akurat mi meni duse...) a tesim sa, ze konecne zacnem robit nieco pre seba.

 

Ozaj nie je tu niekto zo Ziliny?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Ryan Giggs, to kolečko vyzerá naozaj dobre. :-)

radšej sa ani nebudem pýtať na cenu toho rámu. :lol:

 

jazdíš aj za hranice, na nejaké dlhšie výlety?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kupoval som komplet aj s vybavou, tak ako je na fotke. Novy by som si nedovolil, je to sice starši model, ale pôvodna cena bola okolo 200 000 (dnes kvôli kurzu koruny by to bolo o dosť menej), samotny ram cca 80 - 90 tis. Kupoval som ho ojazdeny, ale bol bez škrabanca, ako novy, akurat na galuskach bolo vidieť, že je jazdeny. Mňa stal 55 tis.

 

Kedže byvam v KE a do Maďarska dohodiš kameňom (cca 15-20 km) tak chodim občas tam (Miškolc, Tokaj...). Dam si pivo, nakupim vino a idem domov. :lol: Ale mam radšej kopce, takže sa zdržujem u nas doma.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pôvodne som aj ja uvažoval o cestnom bicykli, ale na okolí sú všetky cyklotrasy v zúfalom stave, postupne som teda presedlal na širšie pneumatiky. ja tým galuskám akosi neverím. jazdím hlavne rekreačne, pomalším tempom, kukám po prírode a sem tam zasadnem k tomu pivu, ako si spomenul aj ty. :- )

 

chcel by som však niekedy odskúšať, ako sa tie uhlíkové rámy chovajú na ceste. ja mám stále dojem, že ten bicykel musí byť príliš "pružný", ale nikdy som na tom nesedel.

 

ten tvoj mi pripadal na prvý pohľad ako zakázkový kus navrhnutý na mieru.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No, je pravda, že si k tomu môžeš vybrať vybavu aku chceš, namontuju ti tam čokoľvek, takže tento bol tiež na mieru, ale nie na moju. ;)

 

Pružny? ;) :) :lol: Pravda je, že som si to pôvodne tiež myslel. Ďalšou pravdou však je, že je to prave naopak, oceľ, či hlinik sa "ohybaju" omnoho viac. Ked sa na tomto rozbehneš, ono to ma tendenciu isť stale rovno, kedže uhlik je veľmi pevny. Kov sa ohyba, ale karbon nie, ten sa pri veľkom tlaku zlomi, ale neohne ani o milimeter. Prva jazda bola zabavna. Idem do zatačky, naklaňam sa, a ono to ide stale rovno. Bol to šok, ale je to sila zvyku. Ta vaha je tiež sranda. Stači 3-4 tempa a ideš takou rychlosťou, že maš smrť v očiach. A ak na to dupneš, bike ti doslova utečie spod zadku, skoro som sa prvykrat vysypal. A brzdy su tiež brutalne. Len stlačiš a bicykel stoji, ale tvoje telo pokračuje v pohybe. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

S L.E.G.-om sa práve chystáme na bajky /bike/ :lol:, tak dúfam, že nás nezastihne búrka abo čo :) Minule sme bicyklovali 5 hodín a bolo to super, aj keď trochu po tom bolel zadok, ale iba trošičku :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov