nutrinka Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 otvorená nová téma - zobrazenie ženy od Vestonickej Venuše po ... hm :lol: mne sa páči neviem, kam som to mala dať, asi sa to sem najviac hodí, ale myslím,že je to dosť dobre spravené a dosť ma to zaujalo :) 1
phersu Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Mne sa strašne páči táto žena v umení, som sa do nej zamiloval na prvý pohľad škoda že je pre mňa stará 1
RoSo Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Obraz to nie je, ale tieto oci su nezabudnutelne edit.obrázok v č. 6
oiler Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Obraz to nie je, ale tieto oci su nezabudnutelne a nakoniec ju po 20 rokoch National Geographic nasiel, aj ked s velkymi problemami. Ale stala sa z nej obycajna zena, ani tie oci jej neostali.
game Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 trochu ... sú stále tam len unavené život im ubral farbu
aljak63 Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 hej Phersu!!! :) Botticeliho Venusa je uz zadana, takze si na nu nerob chutky... lebo ona uz je moja!!! :) Ale teraz vazne... Tento obraz je nieco uzasne, tak ako namaloval zrodenie venuse Botticelli, tak na to nema proste nikto - je to uzasne! A ja si len hlavu bucham ze som bol 2krat vo Florencii a ani raz som sa nebol pozret v galerii na tento obraz... ale aspon mam zamienku aby som do uzasnej firenze isiel znovu! Je to uzasne mesto - proste hlavne mesto renesancie, ktoru je citit na kazdom kroku! Ale kupil som si tam sochu Zrodenia Venuse a mam ju v policke - je to VELEDIELO! A pre mna je to ideal zenskej krasy! Je to prekrasne! :lol: co sa tyka ostatnych zien tak spomeniem este Nike Samothrake vystavenu v Louvre! Len skoda ze tato dama nema hlavu ;) Ale aj tak je to uzasne dielo, ked som ju videl 1.krat - rozbehol som sa k nej, a keby sa dalo tak tu sochu by som najradsej objal... je to uzasne! Milujem socharske umenie antiky!!! im lovin´it!!!
phersu Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Ale no aljak klud hlavne ze je tvoja a donedavna si si myslel ze sa vola Afrodita ts ts :lol:
aljak63 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 phersu, no ale tak jedna sa o uhol pohladu... ci sa kukas nato z greckej alebo rimskej strany :lol:aj ked je pravda ze Sandro sam pomenoval "objekt" na obraze NASCITA di VENERE - zrodenie Venuse!Ale hlavne je jedno - je to pre mna vzor dokonalosti :)
Tom182 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 ta Venusa je nic oproti Sharbat Gule...afghanskemu dievcatu! Je to jedna z najkrajsich fotiek ake som za svoj zivot videl...to dievca ma az neskutocne krasne oci a tomu sa nevyrovna ziadny obraz...neuveritelna fotka! :lol:
vanilka Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 tak tu prezentaciu som si pozrela na jeden dych. boli tam krasne zeny, krv a mlieko, krasne, nezne a jemne, malicke drobne pery, ktore toho (vraj) vela nenahovoria, uzky nostek symbolizujuci skromne a postupne vdychovanie zivota. muzi sa vtedy museli citit vyvoleni. kazdy jeden. mne sa velmi paci aj toto, Zena vo filme:
nutrinka Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 mne sa velmi paci aj toto, Zena vo filme: :lol: aj túto prezentáciu som sem chcela kedysi dať, akosi mi to vypadlo z hlavy tiež veľmi pekne spravené, som zvedavá, či ešte niečo dotyčný/á urobí. ale dúfam, že hej, má to nápad a krásu a chytá to za srdce :)
wysky Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Zisiel mi na um film Sexmisia, ako tych dvoch nestastniko sudi akysi sud a jeden z nich vedie obhajovaciu rec, kde hovori aj o tom, ako bola zena objektom tvorby basnikov, maliarov... :lol: Tazko si vybrat... :) Neviem vybrat....
Tom182 Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 okrem uz spomenutej Sharbat Gul sa mi este veelmi pacia obrazky zobrazenia zeny v starovekom svete egyptska princezna, ktora je kacku Victoria na obluku S.Severa v L.Magna, severoafricke umenie bolo jemnejsie ako umenie italie a je to vidno alegoria jari na pompejskej freske postava sluzky na freske Mysterii v pompejskej vile Villa dei Misteri vsetko su to krasne obrazky 2
aljak63 Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Mne sa velmi lúbi táto socha od barokoveho socharskeho genia menom Giovanni Lorenzo Bernini A konkretne tato mramorova socha sa nazyva Ratto di Proserpina (Únos Proserpiny) Prekrásne precítené detaily! Keď niekedy pojdem znovu do Ríma, pokusim sa vyhladat aj Galleriu Borghese, kde je tato krasna socha Pluta a Proserpiny od Berniniho z roku 1622 vystavena. Už na fotografiach vyzera fascinujuco, no nazivo a na vlastne je vzdy vsetko este krajsie a dokonalejsie - som si isty ze aj toto mramorove veledielo! 1
wysky Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Zena je predmentom umelcov od nepamati. Tych lubostnych basni by sa naslo najst... Napriklad Puskinova "pisacka"... "Ja vas ljubilLjubov jesco byt mozet..." Vidim, ze sa tu vela ludi obracia ku vytvarnemu umeniu. Fantazia tam dostava na frak, nakolko tie zenske krivky su jasne viditelne. Mne sa velmi pacil obraz... tusim sa volal "Venusa, Kapuito, Cas a Pochabost... Alebo tak nejak. Tam mozu mladi muzi vidiet naplno krivky kyprieho zenskeho tela.... za akykolvek umelecky prejav k zene,pripadne odpoved na otazku "zena v umeni" by sa dal povazovat lubostny list. Je to taky maly prejav obdivu k zene. Je ale dost mozne, ze taky staromodny lubostny list by dnesnym dievcatam velmi lichotil, avsak pisatel by s nim vela uspechu nezozal.... :lol:
aljak63 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Už dlho ma nezaujalo nejaké dielo ako to, na ktoré som narazil dneska: volá sa to " Osamelá anjelská čierna vrana " - prekrásne, precítené, impozantné! :lol: 2
game Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 menej prvoplánové, menej popisné, ale v hlavnej úlohe žena, spomenula som si, že som podobný štýl už videla, len som nevedela, že sa to volá Kattaca zdá sa mi, alebo schválne napodobňujú zlatavé ženy gustava klimta ? hm ? 2
game Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 zasa mi dobrotivý bot našiel túto krásnu tému, už som ju hľadala : ) ... pred pár dňami som videla jeden dokument, kde mi učaroval jeden obraz ... v roku 1884, keď bol namaľovaný v Paríži americkým maliarom menom John Singer Sargent, vzbudil vo viktoriánskej ére, ktorá neobišla ani kontinent, dámy chodili zahalené od hlavy a čepcov až k pätám a vysokým topánkam zapnuté až po krk, obraz prekrásnej bohatej a nie upätej ženy Madame X ( 1884 ) vzbudil obrovský škandál ... pritom pôvodný bol ešte odvážnejší : šaty držali úplne tenké briliantmi vykladané "ramienka", ktoré jej na jednej strane padali z pliec ... maliar ustúpil, šaty "pripevnil" pevnejšie ... ale škandál bol na svete aj tak : Madame X / 1884 / ...... 1
game Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 nie je to presne to, čo je pod touto témou : žena v umení. ale nakoniec predsa len je :) ale pekne spracovaný filmík Leny Nosenko o vývoji ženských účesov v histórii.trochu mi tam pár výrazných drobností chýba, z renesancie určite / účes z obrazu Manželia Arnolfiny a kopy ďalších z tohto obdobia / ... a zopár výrazných z 20. storočia, veľmi charakteristické mikádo z 20. rokov, a nezabudnuteľný "vidal sassoon" zo 70. rokov ... ale vcelku sú to príjemné 4 minúty svojrázneho umenia, týkajúceho sa ženy :)
dead Posted July 14, 2016 Posted July 14, 2016 Ono to nie je ani tak dokument o zene v umeni, ako o chlapovi z Kyjova.Ako voyeur fotil zeny improvizovanymi, na kolene zbuchanymi aparatmi."Aparáty i zvětšovací přístroje si konstruoval sám z vyřazeného vybavení, plechovek, pivních zátek, brýlových skel a dalších materiálů. Kupoval 60 mm filmy a aby ušetřil, stříhal je na dva pruhy"(wiki) Okrem inych zaujal aj Nicka Cavea, ktory prenho zlozil baladu ( :) ) a dotiahol to /s fotografiami, nie osobne/ az do Kunsthausu v Zurichu. (samotny dokument) https://www.youtube.com/watch?v=WMjrZUdOJJM este par vyrokov maestra: "já jsem byl nejdál tady na náměstí, pro rum" "Blázni jsou ti, kterých je míň" Pozoruhodny clovek :) 1
D'Ady Posted July 14, 2016 Posted July 14, 2016 nuz, videl som jeho fotografie uz davnejsie, ale nezaujalo ma toasi nie som priaznivcom experimentovania pri foteni alebo nerozumiem umeniu aj pre mna je skor pozoruhodny pribeh toho muza 1
Recommended Posts