smiley Zverejnené 2. Júl, 2023 Zverejnené 2. Júl, 2023 No vsak mne je jasne, ze to nie je tvoj vymysel. To bol skor taky vykrik, ze kam ten svet speje. Sifrovanie ma vyznam pri autentifikacii, aby sa nedalo odchytit heslo, alebo pri citlivej komunikacii, aby nemohla byt odpocuvana. Ked si ale napriklad citam volne dostupne noviny alebo wiki stranku, nema https zabezpecenie pred odpocuvanim absolutne ziaden zmysel. Hlavne ze vsade setrime energie, ale procesor kludne rozpalime do cervena nezmyselnym sifrovanim, aj ked to vobec nie je treba. Som sa vykrical, hned sa mi ulavilo...
Sniper Zverejnené 3. Júl, 2023 Autor Zverejnené 3. Júl, 2023 Na Fórum sa prihlasuješ, takže tvoje heslo by mohlo byť odchytené. A ak by to bolo jednoduchšie heslo a používal by si ho aj inde, tak by si mal problém. My vo firme prakticky každý deň riešime problémy s prelomenými heslami, keď niekomu hacknú web alebo zo schránky rozosielajú spam, lebo mal slabé heslo alebo ho používal aj na mnohých iných stránkach a niekde to nemal dostatočne zabezpečené.
Tomáš Zverejnené 4. Júl, 2023 Zverejnené 4. Júl, 2023 Ja som kvôli tomu prišiel kedysi o mailbox na hotmaile. Dostali sa mi tam nejako a rozosielali odtial spam. Aj som sa čudoval keď mi kamoška vravela že prečo jej posielam reklamy na viagru. A ja do mailu nechodím denne tak som sa raz išiel prihlásiť a hneď hláška od prevádzkovatela že môj mail je zablokovaný kvôli podozreniu na nekalé činnosti. To bolo ešte v časoch keď som začínal s výpočtovou technikou tak som dosť nechápal čo sa deje a neriešil som ďalej. Treba zabezpečiť všetko lebo všetko hacknú a máme po fóre. Zo starších mobilov ma už sem ani prehliadač nepustí.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz