phersu Zverejnené 14. Marec, 2008 Autor Zverejnené 14. Marec, 2008 Don Quijote 21. storočia (Charakteristika) Praveze mne sa najviac pozdava toto bral by som taku temu
Ignatius Zverejnené 15. Marec, 2008 Zverejnené 15. Marec, 2008 Ja by som si na tú úvahu netrúfol ani za nič - stres jednak moc zvládať neviem ( :) ) a jednak u nás sa dosť kruto posudzovalo, aby sme nepísali niečo, čo si myslíme, že je úvaha, ale aby to naozaj malo všetky náležitosti (a na tomto sa niektorí poriadne sekli). Životopisy ani charakteristiky mi nešli, takže aj tento rok by ma zrejme zachránilo rozprávanie (aj keď predvlani bola vďačnejšia téma...) :lol:
hisham Zverejnené 1. Máj, 2008 Zverejnené 1. Máj, 2008 Tak už viem termíny :lol: : 19.5. - pondelok:16:10 - 16:30 - nemčina/B17:15 - 17:30 - NOS/B21.5. -streda:11:00 - 11:20 - slovenčina/A14:00 - 14:20 - angličtina/A Dátumy sú super, len tie časy :) (z NOS-ky idem úplne posledná, tak dúfam, že budú unavení a zhovievaví)
pralinka Zverejnené 1. Máj, 2008 Zverejnené 1. Máj, 2008 to co je ze aj vecer??? :lol: my sme mali maximalne do tretej tusim
weirdo Zverejnené 1. Máj, 2008 Zverejnené 1. Máj, 2008 hish, ked su ludia vecer unaveni a skusaju, tak je u nich dooost tenka hranica medzi zhovievavym a hajzlom ... ale vacsinou skoncia ako hajzli :lol:
nutrinka Zverejnené 1. Máj, 2008 Zverejnené 1. Máj, 2008 si ju teda povzbudil :) kokos, hisha, mať takéto predmety a rozvrhnutie, tak som celý akademický v liehu :lol: ale držím palce :)
hisham Zverejnené 1. Máj, 2008 Zverejnené 1. Máj, 2008 weirdo, tomu celkom verím, moja noskárka je síce anjel milosrdenstva pri známkovaní, no ujo noskár, uff, ten teda vie byť.. buď hore alebo dole. Lol, nut, a ty si to teraz ako myslela? Ako že nemám šancu tak či tak, tak načo sa učiť, rovno sa upiť? :lol: edit: pralinka, neviem, ako to bývalo po minulé roky, no ja už o tom čase, že o piatej napr., nič nerobím, a zrazu že maturovať :)
nutrinka Zverejnené 1. Máj, 2008 Zverejnené 1. Máj, 2008 ježišiiii neee, ja len že pri takej dobrej konštelácii musíš využiť ten voľný týždeň pred maturitami :lol:
weirdo Zverejnené 1. Máj, 2008 Zverejnené 1. Máj, 2008 si ju teda povzbudil :lol:snad si necakala, ze jej napisem nieco mile :)
hisham Zverejnené 6. Máj, 2008 Zverejnené 6. Máj, 2008 Tak už viem výsledky písomných, len sloh z angliny stále neviem ako dopadol: SJL - sloh: 100%, test: 73,4%ANJ - sloh: ?, test: 77,5%NEJ - sloh: 90%, test: 85% (toto ma potešilo, lebo vraj najlepšie zo scholy, heh, nevim, nebola som tam) Som celkom spokojná, až na angličtinu, no vedela som, že ten test nebude žiadna sláva :lol: Tak, a tešíme sa na ústne!! :)
aljak63 Zverejnené 7. Máj, 2008 Zverejnené 7. Máj, 2008 SJL - sloh: 100% Waw! No tak to muselo byt fakt dobre napisane... To som este u nikoho nevidel ze 100% :lol:
tiborco Zverejnené 7. Máj, 2008 Zverejnené 7. Máj, 2008 Z našej triedy dvaja mali za sloh 100%...ja som mal tuším 75%, ale celé to bolo nejak záhadne hodnotené, čisto náhodou mali "miláčikovia" triedy viac percent...a ešte nehovorím o testoch z AJ a NJ, kde niektorí, ktorí totálne boli vymletý mali 90%... :) Ale to už je jedno, nejak extra ma to netrápi :lol:
hisham Zverejnené 22. Máj, 2008 Zverejnené 22. Máj, 2008 Tak, už to mám za sebou, už od včera :) ANJ - 1NEJ - 1SJL - 1NOS - 1 Akože, ja som spokojná :) :lol: Ďakujem všetkým, ktorí mi tu držali palce (oni už vedia, ktorí sú to ;) )
aljak63 Zverejnené 17. Marec, 2009 Zverejnené 17. Marec, 2009 Tak iba pre zaujímavosť, aké témy boli na výber tento rok pri slohoch: Pre školy s vyučovacím jazykom slovenským:Myslíte, že v horách je vzduch bez chemikálií, keď komíny sú vysoké? A ste si istí, že voda z prameňa je pramenitá? (Úvaha)Ťapákovci v nás a okolo nás (Diskusný príspevok)Odišiel/odišla som, hoci som mal/mala zostať (Rozprávanie)Aj zima má svoje čaro (Umelecký opis) Pre školy s vyučovacím jazykom maďarským:Bez dôvery niet priateľstva. (Úvaha)Sú tisíce chorôb, ale len jedno zdravie. (Diskusný príspevok o ochrane zdravia)Môj veľký sen (Rozprávanie)Najkrajšia ulica (Opis obľúbenej časti obce/mesta)
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 17. Marec, 2009 Zverejnené 17. Marec, 2009 pre maju madarske skoly ine temy?
Desdemona Zverejnené 17. Marec, 2009 Zverejnené 17. Marec, 2009 Akože tie témy pre školy so slovenským vyučujúcim jazykom... :lol: Myslíte, že v horách je vzduch bez chemikálií, keď komíny sú vysoké? A ste si istí, že voda z prameňa je pramenitá? A najmä toto... wtf? :) sa musel niekto veľmi nudiť... Mimochodom, ja som ešte len prváčka a už mám taký pocit, že asi maturitu psychicky nezvládnem :)
Nokia Zverejnené 17. Marec, 2009 Zverejnené 17. Marec, 2009 Desdemona zober to inac...bude húř :lol:maturita je nic oproti skuskam na vyske :)
pralinka Zverejnené 17. Marec, 2009 Zverejnené 17. Marec, 2009 .... no joooo :lol: ... ale vsetko sa da zvladnut, zvladli ini, zvladnes aj ty :)
Sniper Zverejnené 17. Marec, 2009 Zverejnené 17. Marec, 2009 Myslíte, že v horách je vzduch bez chemikálií, keď komíny sú vysoké? A ste si istí, že voda z prameňa je pramenitá? (Úvaha)Hmmmm... o rok bude téma: Viete čo to znamená, keď sa o niekom povie, že je degenerovaný? (Analýza)
aljak63 Zverejnené 18. Marec, 2009 Zverejnené 18. Marec, 2009 Tieto písomné maturity ma náhodou celkom bavili, teda sloh - veď to je super na 4-5 strán sa vyrozprávať o niečom. Aj keď potom mi v úvahe vytknú, že sa im nepáči môj názor a percentá idú radikálne dolu, no a to som si vždy myslel že úvaha je subjektívny slohový postup... Ale možno niekde je, na našej škole sa musel ten názor páčiť aj iným aby percentá neišli prudko dole. Ale celkovo tie matury sú neni podĺa mňa také ťažké, všetci s tým len strašia a napokon to je úplne v pohode. A nechápem ako sa niekto môže báť, že nezmaturuje. A to u nás najčastejšie jednotkári mali taký problém ako oni nezmaturujú. No bolo to až na smiech. A k skúškam na výške vs. maturite. Ak človek študuje to čo ho baví, tak tie skúšky na výške sú úplne v pohode a nieje problém ich urobiť. Preto si treba v prvom rade vybrať niečo, čo daného človeka zaujíma a potom sa fakt nieje čoho obávať. Ako sa vraví: " Neexistujú obtiažne veci, existujú len tie, ktoré nás bavia, a tie ktoré nás nebavia. "
Desdemona Zverejnené 18. Marec, 2009 Zverejnené 18. Marec, 2009 Desdemona zober to inac...bude húř :lol: maturita je nic oproti skuskam na vyske :)Heh, no dakujem za povzbudenie, vidím, že sa mám načo tešiť :) Inak rada by som sa videla o tri roky, ked ja už teraz stresujem... ;) Ako ved mňa celkovo slohy písať bavia a najmä úvahy sa mi píšu ľahko, ale pri tohtoročných témach, by ma asi položilo ;) Chcem vidieť tých ľudí, čo ich vymýšľajú... " Neexistujú obtiažne veci, existujú len tie, ktoré nás bavia, a tie ktoré nás nebavia. "Tak toto si asi vytlačím a vycapím na nástenku, aby som to každý deň mala na očiach ;)
Nokia Zverejnené 18. Marec, 2009 Zverejnené 18. Marec, 2009 aljak ked mi ukazes skolu, ked mas vsetky predmety za celych 5-6 rokov co by niekoho bavili tak ok, ale inac si povedal peknu blbost...ja studujem co ma bavi, studujem smer, ktoremu sa uz 6 rokov profesne venujem a cuduj sa svete, aj tu nam daju predmety, ktore su tazke...velmi tazke...
Desdemona Zverejnené 18. Marec, 2009 Zverejnené 18. Marec, 2009 Ale v určitom smere má pravdu. Určite sa ti bude študovať o niečo ľahšie, ak si zvolíš výšku, ktorá ťa naozaj bude baviť než keby ti napríklad niečo nanútili rodičia a ty máš voči tomu absolútnu nechuť....
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz