Skočiť na obsah

Saddám Husajn odvisne

Odporúčané príspevky

Zverejnené

no ... myslím že už ja som čiastočne odbočila aspoň mierne od témy ... tým, že celá kopa diktátorov zomrela v pohode ...

okrem toho o politike USA môžeme založiť gagino extra tému... aj keď Irak a Saddám a politika Ameriky sú povedala by som dosť prepojené ...

tá poprava bola v každom prípade prýchla ...

• Odpovedí 43
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• game

8

• Sniper

7

• dead

7

• weirdo

5

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Na druhej strane treba uznať že Husajnova politika sa trochu líšila od politík ostatných štátov v okolí Perzského zálivu.

Irak nebol typickým islamským štátom, vládol tam určitý sekularizmus. V Iraku žije okolo 800 000 kresťanov, ktorí mohli vyznávať svoju vieru. Z tohto pohľadu je situácia v dnešnom Iraku oveľa horšia.

Zverejnené

No a co som pisal sa uz hned poobede potvrdilo, bomba zabila 30 siitov a 50 zranila...

Zverejnené

dávali to v správach ...

aj oficiálne snímané ...

bolo to hrozné

Zverejnené

Dozivotne vezenie. Som proti trestu smrti.

S tým by som sa stotožnil.

A teraz, keď je po poprave, čo nám priniesla? Akurát nepokoje, protesty + absurdity ako v Pakistane, kde v TV stále vysielali Saddámovu popravu a jeden 9 ročný chlapec sa s o rok staršou sestrou na to hrali a on skončil obesený... :lol:

Zverejnené

tiez som mala moznost vidiet popravu saddama, zabery z mobilneho telefonu

a musim povedat, ze ma to dost sokovalo, sposob akym to bolo vykonane...prislo mi to primitivne, ako za cias ked sa ludia zabijali sposobom "ze uz aby to bolo"...neviem ako to mam popisat

proste uprostred jeho reci....a celkovo aj to okolie a vsetko...vplyvalo to na mna dost nechutne

Zverejnené

Irak nie je USA aby sa tam robili popravy humanne. stale ide o islamsku krajinu, ktora ma svoje pravidla.

Zverejnené

saddamovi som nepriala ani dozivotie, bol by to pre neho slaby trest...

ked uz teda spominas tie ich pravidla, kludne ho mohli trestat tyranim, nech si uvedomuje tu bolest, nech trpi...

alebo smrt pri ktorej by zomieral dlho dlho

i ked sa spominalo ze v tom momente zomieral casovo okolo jednej minuty....

Zverejnené

Mali mu dať doživotie tak ako to dostal Miloševič. Aj keď bol tyran. Napríklad Pinochet ten sa svojho trestu ani nedočkal bo náhle zomrel a ten bol si myslím horší, keď premieňal futbalové ihriská na cintoríny.

Zverejnené

ludia, ktorym hromadne podpisal ortiel smrti.....neviem, ale za smrt tisiciek nevinnych ludi, za svoje ciny a pohrdanie ludmi, si nezasluzil nic ine....

a za toto vsetko aby zil vo vazeni, ts, este by mu tam bolo lepsie ako niekde na slobode kde by sa skryval...

nech mu treba, co cakal

Zverejnené

mne ani tak nevadi to, ze ho popravili, mne vadi to, za akych podmienok... pozrite sa na tuto uzassnu demokraciu...

Zabil niekoho saddam osobne? nie... zabil niekoho napriklad Bush, Putin, Blair osobne? nie...

Zomieraju kvoli vsetkym vymenvanym nevinny ludia? ANO.... aky je medzi nimi teda rozdiel...

Saddam si zasluzil trest, urcite vsak nie popravu a uz uplne nie tak ako dopadla... Poprava by mala byt vazna seriozna vec a nie divadlo... O co su ti siiti co tam skakali a samopalmi strielali do vzduchu lepsi? co sa vyriesilo?... Nic

Mne sa nepaci ze svetu vladnu ludia, ktori delia ludi na tych dobrych a tych zlych... Milosevic je velmi dobry priklad... to ze bol tyran je jasne, hoci toto pomenovanie je trocha krute... Ale vytiahnem z toho obdobia este dve mena: Ilja Izetbegovic a Franjo Tudžman.... mnohi tieto mena ani nepoculi, ale to, ze tito dvaja robili rovnake ak nie vacsie svinstva ako Milosevic sa nehovori... Preco? no USA stali na strane Chorvatska a tak povedali - tito su dobri - tito zli... a bolo to rozdelene...

Saddam bol diktator, no nemyslim si ze bol nejake extra zviera, treba spomenut ze v case ked vladol (nie ku koncu, ale k zaciatku) bol Irak doslova pokrokova krajina, dokonca tu mohli existovat viacere nabozenstva... Moc sa v sucasnom Iraku nevyznam, no som si isty ze aj siiti maju nejakeho svojho vodcu, ktory nie je o nic lepsi od Saddama, ale podla svetovych "vodcov" je zrejme ten dobry...

Saddam uz nebol nic ine, ako stary zosuchany dedusko na ktorom sa proste potreboval niekto odbavit... nic viac... jeho poprvu vnimam velmi negativne... zijeme v 21 storoci a nie v stredoveku...

Zverejnené

Keď Saddám odvisol a tí jeho kati tam potom začali niečo vrieskať, neviem presne čo, ale veľmi mi to pripomínalo tie videá teroristov keď niekomu urezali hlavu.

Zverejnené

Saddam uz nebol nic ine, ako stary zosuchany dedusko na ktorom sa proste potreboval niekto odbavit... nic viac... jeho poprvu vnimam velmi negativne... zijeme v 21 storoci a nie v stredoveku...

Ale to ho neoslobodzuje od viny, ze bol stary.
Zverejnené

to nie... ale sposob akym ho potrestali je dost staromodny by som povedal

Zverejnené

by som povedala, že spôsob prevedenia bol rozhodujúcim momentom v rozdielnosti prístupu ...

my si môžeme povedať, že si zaslúžil smrť či nie ... iste, ani jeho obete si ho nezaslúžili ...

ale dva milióny obetí mal na svedomí nie tak dávno Pol Pot ... nesmiernu krutosť a devastáciu vlastnej krajiny ... napríklad...

ale v Kambodži nie je zrejme ropa ...

toto je mierne zarážajúce :

Americký prezident však popravu bývalého irackého diktátora považuje za dôležitý míľnik v irackej ceste k demokracii schopnej vládnuť, vytrvať a brániť sa a zároveň ktorá dokáže byť spojencom vo vojne proti terorizmu. V prezidentovom vyhlásení, ktoré poskytol Biely dom Bush upozornil na to, že na Irak čaká ešte mnoho ťažkých volieb a obetí.

Saddám nebol dobrodincom ľudstva, aj on robil svoje svinstvá, ale ani slovo z úst americké prezidenta, aký to vlastne terorizmus hľadali v Iraku ...

Zverejnené

Americký prezident však popravu bývalého irackého diktátora považuje za dôležitý míľnik v irackej ceste k demokracii schopnej vládnuť, vytrvať a brániť sa a zároveň ktorá dokáže byť spojencom vo vojne proti terorizmu.

opat dokaz, ze Bush je len saso, co nevie ani kolkateho je... :lol:

Zverejnené

Irak nie je USA aby sa tam robili popravy humanne. stale ide o islamsku krajinu, ktora ma svoje pravidla.

prosim ta to co si povedal?....................takze poprava sama o sebe je humanna ak sa robi "po americky"? :lol:

saddam si uvedomoval ,ze si zasluzi smrt a bol na nu pripraveny>ale dostojnu nie ako zver.osobne si vsak myslim ,ze mal dostat dozivotie.

Zverejnené

neviem ako si predstavujes humannu smrt. v USA popravuju plynom alebo injekciou (neviem ci kreslo este funguje), v Cine dostanes gulku do chrbta, v Iraku sa obesuje. je to takpovediac tradicia. Na Slovensku vitaju chlebom a solou, v Iraku ti donesu pita chlieb alebo co to tam vyjedaju. keby bol Saddam sudeny v USA, tak ho zahlusia tamojsim sposobom, isto ho neobesia. Plyn alebo injekcia je purcite humannejsia, ako ked ti niekto zlomi vazy.

A druha vec, ze on asi moc humannejsie ludi nepopravoval, takze f#ck it, skapal a dobre.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov