Sniper Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 Bývalého irackého prezidenta Saddáma Husajna, odsúdili na smrť 5. novembra za zločiny proti ľudskosti, ktorých sa dopustil pred vyše 20 rokmi v irackej dedine Dudžajl hromadnou popravou 148 šiítov. Rozsudok smrti definitívne potvrdil v utorok aj iracký odvolací súd. Husajn by do konca januára 2007 mal odvisnúť. Mnoho Iračanov tento verdikt víta a chce sa zúčastniť na poprave. Proti smrti Husajna sú členovia rozpustenej irackej strany BAAS, ktorá sa vyhráža útokmi na americké ciele na celom svete. Proti rozsudku je aj Francúzsko. Ja si myslím že Husajn by nemal dostať trest smrti, ale doživotné väzenie. Aký máte názor?
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 tieto rozsudky americanmi controllovanej irackej justitie obcanom sprostredkovane americanmi controllovanym spravodajstvom niesu zase nic ine, len prejav vole isteho zoskupenia v sulade s istym svetonazorom. osobne neuznavam ani kategoriu akychsi "zlocinov proti ludskosti".
dead Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 V minulosti za Sadamovej ery s rozsudkami smrti a popravami bez rozsudkov nemala Iracka "justicia" problem, teda nevidim v tom problem ani dnes. Otazka by mala stat, co tym docielia ale to bude asi pozostalym po obetiach jeho vladnutia sumafuk. Smrt za smrt, -nepoznam vacsiu a rovnejsiu spravodlivost.
Sniper Zverejnené 27. December, 2006 Autor Zverejnené 27. December, 2006 Ja sa na to pozerám trochu inak. Husajn podľa mňa má ešte vplyv. Určite má v Iraku veľa stúpencov a možno by bol kľúčom k upokojeniu situácie v Iraku. Za pokus by to možno stálo a USA sú schopné všetkého.
game Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 smrť za smrť ... oveľa väčší diktátori, s početnejšími obeťami zomreli kľudnou smrťou na starobu ...najväčší problém sú šiiti a sunniti ... šiiti sú tí, z ktorých sa grupujú fundamentalisti a fanatici a ktorí zabíjajú vlastných v Iraku naďalej ... aj keď ich je v Iraku väčšina, keď už nič iné, Saddám, sunnita, ich aspoň držal trochu v strachu a stranou ... čo sa tam teraz robí, to nie je v poriadku ... popravia Saddáma, šiiti budú nadobro ako utrhnutí z reťaze, Američania odídu a nechajú za sebou spustošenú krajinu ... iste, svojmu osudu už ťažko unikne, takže tieto reči sú vlastne reči o ničom .... stratil svoju moc, stratil kontrolu nad šiitmi, krajina rozvrátená, rozkradnutá, smrť na dennom poriadku .... za tie každodenné atentáty a zabíjania priamo na ulici koho povesia ? najlepšie na tom je, že pán Weľkohubý Bush chcel Saddáma potrestať preto, že "chcel zabiť jeho ocka" .... tento svet je vadný
dead Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 Nemyslim ze Sadam by mal zaujem na upokojeni situacie, to ze ma mnoho stupencov je fakt, to ze jeho poprava moze vyvolat dalsiu vlnu nasilia je tiez velmi pravdepodobne, Sadam je vsak pre Irak minulostou , teraz netreba rozmyslat nad tym ci ho popravit alebo nepopravit, ale nad riesenim situacie s dlhodobym vyhladom.
Sniper Zverejnené 27. December, 2006 Autor Zverejnené 27. December, 2006 Myslím že živý Saddám bude pre Koalíciu viac platný ako mŕtvy. Proti jeho smrti je francúzsky prezident Jacques Chirac, nemecká vláda a aj talianský premiér Romano Prodi. Asi vedia prečo.
game Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 veď práve ... ten dlhodobý výhľad je v nedohľadne a Američania tam dlho nebudú, pretože v samotnej Amerike silnie odpor proti tamojšiemu zabíjaniu ... nikto ich nevítal kvetinami ako osloboditeľov, akurát oslobodili tých, ktorí teraz zabíajjú vlastných, nevlastných, všetko doradu .... výhľad je nedobrý
dead Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 Pred casom bolo uz neviem kym nacrtnute mozne riesenie pre Irak. Vytvaranie malych, bezpecnych a prosperujucich enklav ktore by boli prikladom pre okolie a postupne sa rozsirovali. Ine riesenie tam (okrem vlady velmi tvrdej ruky) nevidim.
game Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 vrátiť sa do staroveku k mestským štátom .... to je to isté lenže dnes majú tí, čo tam zabíjajú a vnášajú nepokoj iné zbrane a iné možnosti tá myšlienka je zaujímavá, sami to nezvládnu ... kto tam bude zabezpečovať tie enklávy ? budú rozdelené na základe príslušnosti k niečomu ? alebo ich niekto vytvorí umelo ? v každom prípade to bude ohnisko nepokojov ... keď už nie znútra, tak zvonka ... vláda tvrdej ruky tam bola ... hm no neviem ...
dead Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 V pripade enklav by mohlo ist hlavne o psychologicky sposob boja. Obyvatelia Iraku su uz unaveni z pretrvavajuceho nasilia, enklavy by mohli ist pozitivnym prikladom. Dnes im je podsuvane hocico ine (od nabozenskej a etnickej neznasanlivosti po AK47cky) len nie pozitivne priklady. Ti ktori sa o nestabilny Irak snazia to dobre vedia. Ti ktori by o stabilny Irak mali zaujem nemaju svoju nadej od coho"odpichnut"
game Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 áno, presne tam je problémobyčajný človek, ktorý chce normálne žiť, nemá šancu, lenže ...vždy je nejaké lenže ... treba s tým začať nie je to zlá myšlienka, potrebuje to peniaze, ochranu, medzinárodnú záštitu a určite aspoň na začiatok pomoc zvonku ... napádané sú vojenské posádky ... ako chcú ochrániť enklávy ... to nebude jednoduché aspoň jednu vytvárajúcu sa enklávu by bolo dobre vidieť ... čo by samozrejme videli aj Iračania samotní, že by pochopili, že skutočne niekto niečo robí ... zatiaľ sa len posielajú domov mŕtvi v cínových rakvách a zbierajú sa zbytky Iračanov po výbuchoch ...
dead Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 hisham Nech si odvisne, je mi to jedno. v podstate je to jedno aj mne, prenho by asi nebol vacsi trest ako keby bol jeho osud vsetkym lahostajny game Pod mandatom OSN by som si to vedel predstavit (aj ked si musim spomenut napr. na nezvladnutu Bosnu) Dolezite je aby na tom participovalo viac mocnosti s jednym spolocnym zaujmom.
game Zverejnené 27. December, 2006 Zverejnené 27. December, 2006 Pod mandatom OSN by som si to vedel predstavit (aj ked si musim spomenut napr. na nezvladnutu Bosnu) Dolezite je aby na tom participovalo viac mocnosti s jednym spolocnym zaujmom. áno, ale už hneď s tým začať lenže ... spoločný záujem ... hm obávam sa, že to na tom stroskotá USA nemá záujem sa deliť o prístup k rope ... napríklad napríklad si viem predstaviť, že oni budú prví vetovať rozhodnutia, príčina sa vždy nájde ... ako sa našli falošné príčiny na vstup do Iraku ... dobre, Saddáma povesia ... ale nikdy nezabudnem, ako zo seba pred OSN robi Colin Powell blbca ...
weirdo Zverejnené 28. December, 2006 Zverejnené 28. December, 2006 smrt nie je najhorsi trest. mali by ho presmerovat na dozivotie do Guantanama.
Polaris Zverejnené 28. December, 2006 Zverejnené 28. December, 2006 Ja nie som za to, aby zomrel...i ked ta predstava, ze co tam robil je viac ako strasna. Ale radsej by som tychto diktatorov, co vladli tyraniou dal na Sibir a tam nech makaju od rana do noci. Pekne ustrazit to tam a urobit z toho celosvetovu vaznicu pre takychto zmrdov :lol:I ked viem, ze by sa nejake tie atentaty skusali, ale kedze je tam zimicka, tak by to bolo o to tazsie :)Kazdopadne...radsej ich vidiet ako makaju na niecom a tvrdo, nez aby to mal taketo lahke!
RoSo Zverejnené 28. December, 2006 Zverejnené 28. December, 2006 Dozivotne vezenie. Som proti trestu smrti.
Sniper Zverejnené 30. December, 2006 Autor Zverejnené 30. December, 2006 Hussein hanged Ex-dictator dies with 'fear in his face' Saddam Hussein was hanged Saturday for crimes committed in a brutal crackdown during his reign, U.S. and Iraqi sources tell CNN. Iraq's national security adviser said: "He was a broken man... You could see fear in his face." President Bush called the execution "an important milestone" for Iraq. cnn.com Saddáma Husajna na svitaní obesili Bagdad 30. decembra (TASR) - Bývalého irackého prezidenta Saddáma Husajna dnes krátko pred 04.00 h SEČ popravili v Bagdade obesením. Informovala o tom Spojenými štátmi podporovaná iracká televízna stanica al-Hurrá, arabská satelitná televízia al-Arabíja a vo vysielaní stanice BBC ju potvrdil tiež námestník irackého ministra zahraničných vecí Labíd Abbáwí. Irackého exprezidenta, zosadeného v apríli 2003 Spojenými štátmi vedenou inváziou, odsúdili 5. novembra za zločiny proti ľudskosti, ktorých sa dopustil zabitím 148 šiitov v meste Dudžajl po neúspešnom pokuse o atentát na jeho osobu v roku 1982. sme.sk Tak už to má za sebou.
Ajk Zverejnené 30. December, 2006 Zverejnené 30. December, 2006 Ja som bol proti jeho obeseniu... :lol: ako nebol to ziadne neviniatko, ale je jasne ze si to chudak odniesol za vsetkych... ak obesili Husajna, tak to potom mozu rovno aj Busha, Blaira a vsetkych podobnych hajzlov co sa skryvaju za masky politikov a pritom denno-denne zabijaju zivoty casto nevinnych ludi...suhlasim s rosom
weirdo Zverejnené 30. December, 2006 Zverejnené 30. December, 2006 toz, bastard to schytal. sice to nebolo dozivotie v Guantaname ... ale dufam ze uz hori v pekle :lol:
gagino Zverejnené 30. December, 2006 Zverejnené 30. December, 2006 Tak bol to riadny hajzel, ale o co su Americania lepsi? Napriek vsetkemu co spravil, ked som videl ako hrdo ukazuju jeho popravu bolo mi ho uprimne luto. Naozaj je tato americka "demokracia" ten druh demokracie, ktory chceme? Nehovoriac o tom, ze sunniti to asi nenechaju len tak a obcianska vojna, ktora je uz dlhu dobu na spadnutie - pokial tamojsiu situaciu uz teraz nemozme nazvat obciansou vojnou - vobec nemusi byt nerealna...
dead Zverejnené 30. December, 2006 Zverejnené 30. December, 2006 denno-denne zabijaju zivoty casto nevinnych ludi... Znacne zavadzajuce a zmatocne tvrdenie plne nenavisti ...napisat take nieco isto vyzaduje riadnu davku niecoho neopisatelneho... ale asi to ma takto byt, prezentacia druhej strany :lol:
dead Zverejnené 30. December, 2006 Zverejnené 30. December, 2006 asi som reagoval na nieco, co sa aspon snazilo "drzat" temy :lol:
Odporúčané príspevky