Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji "20" 2006/2007 a 2007/2008

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Slovensko "20" - Kanada "20" 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)

Góly: 31. Beňa (Skokan) - 2. Matthias (Stamkos), 8. Halischuk (Marchand, Hickey), 27. Tavares (Subban, Hickey), 43. Legein (Giroux), 45. Tavares (Godfrey), 48. Godfrey (Doughty, Tavares)

pekný výsledok pred blížiacimi sa MS

tu sú vizitky teamov

ČT4 bude dávať zápasiky, šak sa to hrá v CZE

nechápem, prečo to náš Káblový Operátor nenahodí

hlavne, že máme 3 spravodajské TV

SKUPINA A

Slovensko

Registrovaných hráčov: 10 167

Vznik nár. zväzu: 1993

Najväčší úspech: 3. miesto (1999)

Posledné umiestnenie: 8. miesto

Tréner: Š. Mikeš

Česká republika

Registrovaných hráčov: 87 130

Vznik nár. zväzu: 1993

Najväčší úspech: 1. miesto (2000, 2001)

Posledné umiestnenie: 5. miesto

Tréner: M. Hořava

Švédsko

Registrovaných hráčov: 65 739

Vznik nár. zväzu: 1922

Najväčší úspech: 1. miesto (1981)

Posledné umiestnenie: 4. miesto

Tréner: P. Mĺrts

Kanada

Registrovaných hráčov: 551 655

Vznik nár. zväzu: 1968 (Hockey Canada)

Najväčší úspech: 1. miesto (13x)

Posledné umiestnenie: 1. miesto

Tréner: C. Hartsburg

Dánsko

Registrovaných hráčov: 4 154

Vznik nár. zväzu: 1949

Najväčší úspech: účasť na MS (2008)

Posledné umiestnenie: -

Tréner: K. Babey

SKUPINA B

Rusko

Registrovaných hráčov: 77 202

Vznik nár. zväzu: 1992 (RHF)

Najväčší úspech: 1. miesto (12x)

Posledné umiestnenie: 2. miesto

Tréner: J. Popichyn

USA

Registrovaných hráčov: 442 077

Vznik nár. zväzu: 1936

Najväčší úspech: 1. miesto (2004)

Posledné umiestnenie: 3. miesto

Tréner: J. Hynes

Fínsko

Registrovaných hráčov: 60 811

Najväčší úspech: 1. miesto (1987, 1998)

Posledné umiestnenie: 6. miesto

Tréner: J. Tolvanen

Švajčiarsko

Registrovaných hráčov: 25 214

Vznik nár. zväzu: 1908

Najväčší úspech: 3. miesto (1998)

Posledné umiestnenie: 7. miesto

Tréner: K. Jakob

Kazachstan

Registrovaných hráčov: 4 716

Najväčší úspech: účasť na MS (2008)

Posledné umiestnenie: -

Tréner: ?

• Odpovedí 46
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tomassi

18

• Tom182

7

• aljak63

6

• chorche

4

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Canada opat raz nesklamala :lol: cakal som sice ze daju viac nez 6 kuskov...ale na zaciatok ako trenning to nebolo zle :)

Zverejnené

ja očakávam, že v súbojoch o záchranu uspejú, hlavne svojím pričinením a nebudú nás zo ... ťahať SUI, resp. niekto iný

finále asi opäť kanadsko americkej, resp. ruskej réžii

len, aby to nedopadlo ako v PN 1987

(sa mi páči to skandovanie : MY CHCEME HOKEJ)

Zverejnené

no nakladačku sme dostali aj od Rusov - 5:1

dúfam, že na šampionáte to bude lepšie

Definitívna zostava SR na MS 20:

Brankári: Tomáš Hiadlovský, Július Hudáček, Zdenko Kotvan (HK SR 20)

Obrancovia: Marek Ďaloga, Marek Zúkal, Kristian Krajčík, Michal Kozák, Juraj Mikuš, Milan Bališ, Adam Beňa (HK SR 20), Marek Biro (Windsor Spitfires/OHL)

Útočníci: Marek Slovák, Erik Čaládi, Milan Jurík, Matej Češík, Oliver Ďuriš, Jakub Suja, Dalimír Jančovič (HK SR 20), Patrik Lušňák (Sudbury Wolves/OHL), Tomáš Marcinko (Barrie Colts/OHL), Július Šinkovič (Val-d'Or/QMJHL), Ivan Roháč (Kamloops Blazers/WHL), David Skokan (Rimouski Oceanic/QMJHL)

Zverejnené

aký bol pomer hráčov zo zahraničných líg oproti domácim minulý rok? bo vídím že SR20 má tento rok silné zastúpenie :lol:

Zverejnené

pfú slabučké

väčšinu tvorili hráči nižších zámorských teamov

inak vraj bude dávať aj ČT2 a nielen 4

Zverejnené

Tí kanadania sa nezaprú, dosť tvrdé :lol:

ale stále slabé oproti tomu čo som videl keď hrali v tejto kategórii u nás :)

Tri korunky nás dali dole. Škoda toho. Ale chalani aspoň šlapali, tak nech im to vydrží...

Zverejnené

Finland - Russia - 4:7 (2:1, 0:4, 2:2)

8. Aaltonen, 16. Jalvanti, 44. Pustinen, 44. Kousa - 12. Kalimulin, 27. Bodrov, 28. Golubcov, 33. Anisimov, 35. Korolov, 41. Tichonov, 57. Kugrishev

brrrr... tak takyto vstup do turnaja som si veru nepredstavoval :lol: maximalne pokazena 2.tretina uz dala najavo ze Suomi asi nevyhra ... skoda skoda! Ale klucove budu zapasy s Kazachstanom a Suisse - tie musia Suomiky moje bezpodmienecne vyhrat, lebo take zakopnutie by mohlo znamenat aj to ze by hrali o zachranu!!! A to by bola katastrofa!

co sa tyka ostatnych vysledkov:

USA - KAZ - 5:1

CZE - CAN - 0:3

SWE - SVK - 4:3

Zverejnené

vsetky 4 zapasy dopadli presne podla mojich predstav...no najradsej som samozrejme z Canady

GO CANADA GO

Zverejnené

zatial super :lol: CANADA porazila aj svojho druheho super..tentokrat tych s dojkrizom a trojkopcekom na hrudi...

2:0, pricom oba goly CAN strelil Turris...a tak je CANADA stale bez straty bodu a co je krajsie aj bez inkasovaneho golu :)

Zverejnené

Finland - Suisse - 4:3so (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0, 1:0)

18. Puustinen, 23. Pesonen, 44. Malinen, SO: Salminen - 10. Lotscher, 15. Suri, 60. Sciaroni

2.zapas turnaja, a opat to neskoncilo az tak ako by som si predstavoval! Hoci SUOMI vyhrali, ale az po najazdoch, cize nebrali ani plny pocet bodov! Moze mrziet najma vyrovnavaci goal Suisse v 60.minute!!! Uz si nemozeme dovolit ziadne zavahania! Najma proti Kazachstanu nie... A s USA by sa zislo uhrat tiez nejaky bodik-dva-tri ... Uz teraz je asi ale jasne, ze cesta za medailou nebude vobec lahka, ale nic neni nemozne! Ideme SUOMI! My to dokazeme!!!

CZE - DEN - 5:2

SVK - CAN - 0:2

KAZ - RUS - 4:5

Zverejnené

a sakra..CAN prehrala so SWE...3:4..ked v 60.minute skoroval za SWE T.Forsberg..skoda :lol:

slovaci aj do tretice ukazali kde asi su...od CZE dostali 5:2...a hraju o zachranu..aaale ved zase niesu taky zli...ved Dansko bolo za nimi :)

Zverejnené

Kazakhstan - Finland - 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

24. a 27. Kemppainen, 3. Aaltonen, 47. Lucenius, 49. Puustinen

Super, konecne plny 3bodovy zasah, a vyhra 5:0 znie naozaj dobre! No, prehra s Kazachmi by ma este dlho mrzela, lebo by to automaticky bol odsun do skupiny o zachranu... Este caka SUOMI zapas s USA, co bude dost tazke s nimi uhrat nejaky fajn vysledocek... ale snad si neprivodime ani hambu!

SVK - CZE - 2:5

CAN - SWE - 3:4

RUS - USA - 2:3

zrodilo sa prve mensie prekvapenie - prehra canady... a SK ide tam kam patri - do skupiny o zachranu, ale dneska sa rozhodne ci tam pojdu zo 4. alebo 5. miesta! Caka ich "tazky" suboj s Denmarkom, tak snad Dani odohraju zivotny zapas - nech zije seversky hokej!!!

Zverejnené

S jakým posmechom :lol: ....jj, ukázali sme kde asi sme. Tak isto aj Kanada keď prehrala so SWE rovnakým pomerom ako SVK :), chlapci ukázali ako na tom sú :)

V tejto skupine sme na viac nemali. Hlavne dnes treba poraziť Dánsko.

Zverejnené

porovnavat CAN a SVK...no aspon som sa pobavil takto zrana :lol:

no ale klobuk dole..slovaci nakoniec dooookazali porazit Danov :) priznam sa, necakal som to :) aj ked asi im nebolo vsetko jedno ked uz viedli 3:0 a zrazu po chvilke uz len 3:2 ;) ale vyhrali...

mrzi ma vsak ze SUI prehralo s KAZ 3:1....skoda ;)

Zverejnené

Tohtorocne WCH U20, su opat fiasko - podobne ako minulorocny finsky neuspech! Moje SUOMI zopakovalo minulorocne 6.miesto, a dokonca takisto prehrali v suboji o 5.miesto s Cechmi! Minuly rok v stvrtfinale nestacili na USA, teraz prezmenu na Canadu... takze opat dalsi neuspech!!!

O medaile sa pobiju teamy: Canada, USA, Russia, Sweden (takisto ako aj minuly rok)... dokonca aj semifinalove dvojice su rovnake ako minuly rok - cize CAN vs USA a RUS vs SWE - cele mi to pripada ako repriza, kedze aj zapas o 5.miesto bol opat medzi FIN vs CZE! Ja len dufam ze medaile sa rozdelia inak ako to bolo minuly rok (ibe pre pripomenutie: 1.CAN, 2.RUS, 3.USA)... osobne najviac Zlato prajem teamu USA - to by znamenalo ze Canada by po 6 rokoch nebola vo finale! Nemam nic proti Canade, ale viac to proste prajem USA - takze LETS GO USA!!!

A mame uz aj zname poradie od 5.miesta vyssie:

... 5. Czech Rep., 6.FINLAND, 7.Slovakia, 8.Kazakhstan

a zostupujuce teamy (bohuzial) ... 9.Switzerland, 10.Denmark

este raz pripominam... SEMIFINALE - 4.januar 2007:

16:00 - Sweden vs Russia

20:00 - Usa vs Canada

Zverejnené

SLOVENSKO – KAZACHSTAN 8:0 (4:0, 3:0, 1:0)

GÓLY: 7. Ďuriš (Suja), 15. Skokan (Slovák), 16. Roháč (Bališ), 20. Skokan (Bališ, Slovák), 33. Čaládi (Skokan, Bališ), 36. Lušňák (Biro, Marcinko), 38. Lušňák (Roháč, Marcinko), 51. Jančovič (Šinkovič)

pekná rozlúčka s turnajom

takže budúci rok sme v A-čku

primárny cieľ chalani splnili a aj výsledky sú slušné, no nehrať v skupine o záchranu by bolo iste krajšie

finále

SWE - CAN

-mmm, žeby sa zopakoval výsledok zo zákl. sk. ?

Zverejnené

super! veril som ze CAN porazi USA...tipoval som sice 4:2...ale dopadlo to este lepsie...4:1 :lol:

takze CAN je vo finale a dufam, ze to SWE vratia :)

Zverejnené

A je to jasne... o zlato tu bude boj medzi Canada vs Sweden, a o bronz: Usa vs Russia... obidva tieto zapasy sa uz na tychto MS raz hrali, takze len pre pripomenutie - vysledky zo zakladnych skupin: CAN vs SWE 3:4, USA vs RUS 3:2...

Takze ak by to dopadlo takto aj znovu poradie by bolo: 1.SWE, 2.CAN, 3.USA, 4.RUS - comu by som sa v tejto chvili a za tejto situacie potesil asi najviac! No, bude to zaujimave... Iba pripomeniem ze beztak Sweden spravilo poriadny krok vpred - maju uz istu medailu a z medaile sa Swedi na MS20 netesili uz dobrych 12 rokov (naposledy v roku 1996, ked prehrali vo finale s Canadou)! Takze vo Sweden uz musia byt beztak dost stastny ze konecne ich 20ka je opat na spici (a zatial ako jediny team bez prehri!)

No tak uvidime ako to vsetko neska dopadne:

16:00 - o 3.miesto - United States vs Russia

20:00 - finale - Canada vs Sweden

Zverejnené

tradícia neporušená

ŠVÉDSKO – KANADA 2:3 PP (0:2, 0:0, 2:0, 0:1)

GÓLY: 46. Carlsson (Alcen, Berglund), 60. Larsson - 2. Marchand, 18. Giroux (Marchand, Turris), 64. Matthias

KB vyzerá celokom pekne:

Kanadské bodovanie(Top 5):

1. James vanRiemsdyk (USA) 11 (5+6)

2. MAREK SLOVÁK (SVK) 9 (2+7)

3. Kyle Turris (CAN) 8 (4+4)

4. DAVID SKOKAN (SVK) 8 (2+6)

5. Arnaud Jacquemet (SUI) 8 (2+6)

Zverejnené

super CANADA ma zlato!! tak to ma byt :lol:

hokejovy novy rok sa zacina zase velmi dobre :) uz len nech vyhra CANADA zlato aj na MS a bude fajn :)

Zverejnené

ah jaj... tak takto som si vcerajsie zapasy vobec nepredstavoval! vsetko skoncilo uplne naopak ako som chcel... a aj naopak ako to bolo v zakladnych skupinach! Canada ma 4.krat po sebe ZLATO, no tak ale asi zasluzene - aj ked so Swedmi sa riadne vytrapili ako v zakladnej skupine tak aj v samotnom finale! Ako som uz spominal minule Sweden moze byt bez tak stastne, lebo na MS20 maju medailu po 12 rokoch - takze aj to je z ich strany velky uspech! Bronz si odnasaju Rusi, a bez medaily ostali bohuzial USA :lol: co mi je dost luto! Ale aspon vyhral American kanadske bodovanie - James vanRiemsdyk, a uz sa tesim ked nadskoci aj do NHL, aj ked do Philly - ale som na neho zvedavi!

iba na doplnenie - celkove poradie:

1. Canada

2. Sweden

3. Russia

4. United States

5. Czech Republic

6. Finland

7. Slovakia

8. Kazakhstan

9. Switzerland

10. Denmark

z Acka nam teda zostupuju: Suisse a Denmark

a v Acku buduci rok uvidime: Germany a Latvia

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov