Skočiť na obsah

Upgrade FSP

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

axel počuj nič neupgraduj a poď haneschovi na piwo. :lol: :)

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Blogy boli aktualizované na najnovšiu verziu. Niektoré položky môžu byť ešte v angličtine.

Hlasovania (karma) pre blogy bola vyresetovaná, teraz sa dá hlasovať za každý zápis, nie celý blog. Veľa šťastia.

ó. to vyzerá zaujímavo. poriadne to zmenili.
Zverejnené

po upgrade je viditelny zapis v mojom blogu, pricom je zaujimave ze len jeden

dokonca aj ked nie som nalogovany

nastastie je viditelna len hlavicka a nie obsah :lol:

skusil som to prepnut na sukromne, ale neviem ci sa mi to podarilo, tak len informacia ze to nebolo schvalne

Zverejnené

Možné to je, keď bude čas tak to skontrolujem. Podobné bugy už boli, viac krát som to reportoval.

Zverejnené

Ja som s tým nerobíl nič :lol: Ale niektoré veci začnú fungovať keď sa "recachnú". Možno to bolo tým.

Zverejnené

Informatici tomu tusim hovoria "bludne spiny" :lol:

V podstate je mi jedno ako, dolezite je, ze sa to vyriesilo

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Som zvedavý na IP.Board 3.1.x a IP.Content 2.0.x. Je tam toľko vylepšení, ktoré som potreboval, že neviem čo skôr otestovať :lol: V každom prípade investície do tohto softwaru sa vyplatili.

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Zatiaľ len všeobecne informujem: v priebehu leta (tohto leta) bude Fórum aktualizované na verziu 3.2.0. Upgrade bude spojený aj s upgrade MySQL, takže odstávka Fóra bude trvať dlhšiu dobu. Keď to bude aktuálne, tak to bude oficiálne oznámené.

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Databáza MySQL už bola aktualizovaná na vyššiu verziu pred vyše mesiacom, v priebehu septembra bude Fórum aktualizované na verziu 3.2.2

• Kalendár od novej verzie už nebude súčasťou Fóra
  • Avatary a fotky členov budú zlúčené, na Fóre sa budú používať avatary, takže ak vaše fotky v profiloch sú jediné čo máte, tak si ich zazálohujte. V novej verzii Fóra sa budú namiesto vašich fotiek zobrazovať avatary.
Zverejnené

aj smiem vediet dovod tychto zmien? neuspokoji ma odpoved "aktualizacia"

nuz, co ja viem, prestava ma to cele bavit :smilieee: nedavno sa zmenil komplet cely design, plus novi clenovia, clovek si uz ako tak zvykne a zrazu dalsi sok

kto ma neustale potrebu nieco menit? nemam tym na mysli iba fspf, ale aj fb a podobne

po zmene designu som sem prestala aj castejsie chodievat, ked vidim kam to speje, tak nemam ani chut zas nieco nove riesit

Zverejnené

IPB, autori tohto typu fór - vývojári ...

dôvod v skratke : sú vývojári, tak vyvíjajú - to je dôvod, upgrade na modernejšiu verziu, ktorá zvládne viac informácií, iné verzie kdečoho iného nového, nové IE, nový Firefox, nový chrome a nové kdečo ...

každú chvíľu sa mení x stránok kdečoho, to aby sme neustrnuli a boli moderní ... nazvala by som to vstupom do druhého desaťročia tretieho tisícročia ...

pre zmenu weirdovi na počudovanie sa konkrétne tieto zmeny pozdávajú ... a dnes som dostala celkom kladnú spätnú väzbu aj ľudí, ktorí boli včera prekvapení, netreba si zvykať na priveľa vecí, fotku mám v profile, a beztak si denne zvykáme na kopce zmien ... :smilieee:

Zverejnené

aj smiem vediet dovod tychto zmien? neuspokoji ma odpoved "aktualizacia"

nuz, co ja viem, prestava ma to cele bavit :smilieee: nedavno sa zmenil komplet cely design, plus novi clenovia, clovek si uz ako tak zvykne a zrazu dalsi sok

kto ma neustale potrebu nieco menit? nemam tym na mysli iba fspf, ale aj fb a podobne

po zmene designu som sem prestala aj castejsie chodievat, ked vidim kam to speje, tak nemam ani chut zas nieco nove riesit

Doll, zlatko, vsetko sa meni a furt..je to tak na kazdom kroku, ako pise gejm. Pozeraj na to z tej strany, ze ide o pruznejsiu verziu. Ze si na nu treba zvyknut, to je otazka niekolko hodin, dni...vies, prilevom novych a novych prispevkov by sa nedalo zvladnut v pohode hladky chod fora, preto sa stale cosi meni, tiez ma to obcas nastve, aj na fb, tam sa to meni akosi casto, ale aj na to si clovek postupne zvykne..

Zober to z tej strany, ze aj moda sa furt meni, ja sa na to pozeram tak a uz neriesim :D

Zverejnené

Tiez mam radsej ked sa taketo veci casto nemenia, tentoraz mozem skonstatovat, ze nejake nove zvykania si nehrozia,tak to neriesim. V podstate to posudzujem z pohladu, ci ma novinky zdrzuju v pisani prispevkov, alebo nie.

Pri tejto zmene nemam co riesit. Mozno je to aj preto, ze si na nejake obrazky v profile nepotrpim a mam stale ten isty pre vsetko.

Zverejnené

na urychlenie chodu, na zvladanie naporu novych prispevkov, prisposobenie sa novemu FF alebo IE...ved ok...ale to nema nic s designom, design mohol ostat zachovany, mohol sa obmienat ob-rok

vzdy sa najdu ludia, ktori sa budu stazovat, rovnako ako ludia, ktorym sa to bude pozdavat

len prave je tych zmien v zivote uz dost, nie tak este nieco, kde je clovek zvyknuty, kam sa rad vracia, ... no nic, nejdem uz komentovat

Zverejnené

design mohol ostat zachovany, mohol sa obmienat ob-rok

Ten dizajn sa zásadne zmenil pred vyše 2 (slovom dvoma, áno už sú tomu dva roky) rokmi :smilieee: keď sa Fórum aktualizovalo na verziu 3.0.0 a rozdiel medzi pôvodnou verziou 2.2.x a 3.0.0 bol oveľa výraznejší ako teraz. Tento nový dizajn vychádza z toho, ktorý tu bol dva roky, len sa niečo mierne zmenilo, ale v zásade je to dosť podobné. Z konkrétnych vecí sa zmenilo to, že z tém "vypadlo" množstvo tlačítok a odkazov, ktoré zneprehľadňovali sledovanie diskusií, veľa vecí sa presunulo do miniprofilov (ktoré sa objavia po nabehnutí myšou na meno). Tento dizajn sa mi páči viac ako ten čo tu bol dva roky a dúfam, že sa v budúcnosti meniť príliš nebude a je možné, že v budúcnosti, ak tu ešte budem, sa budem tento dizajn zachovať aj po ďalších aktualizáciach.

No a čo sa týka aktualizácií, tak áno to je potrebné. Žijeme v rýchlej dobe a nič nerastie tak rýchlo ako IT oblasť. O chvíľu sa prestanú používať súčasné IP adresy a zavedie sa nová architektúra IPv6, ktorú podporuje aj toto Fórum (pôvodná verzia, ktorá tu bola ešte pred pár dňami túto podporu nemala). Zlepšil sa komfort pri písaní príspevkov. Koľko bolo sťažností, že niekto písal dlhý príspevok a niečo sa nepodarilo a obsah sa stratil? Teraz autosave zabezpečí, že v prípade nejakej "nehody" je obsah textu automaticky uložený. Ako často sa stáva, že v téme je živá diskusia, niekto napíše príspevok a po odoslaní zistí, že medzitým pribudli ďalšie 3-4 reakcie na ktoré sa patrí dodatočne reagovať? Teraz počas písania, je každý užívateľ upozornený, že pribudol nový príspevok a môže upraviť svoju reakciu. Odosielanie príspevkov tiež je pohodlnejšie, lebo odteraz sa pri odosielaní nenačítava celá téma, ale príspevok sa pridá pomocou technológie ajax, čím sa celý proces urýchli. A samozrejme nehovoriac o tom, koľko bezpečnostných chýb sa opravilo. To je len veľmi malá časť toho čo sa zmenilo, celý zoznam zmien možno vidieť tu a nie je toho málo. Len to treba vedieť objaviť a správne využiť.

Okrem toho, ja tiež nie som zastáncom veľkých zmien, ale keď vidím, že zmeny sú potrebné a užitočné, tak iná voľba nie je. Na post.sk to podcenili a nakoniec zistili, že tam majú molocha, ktorého neboli schopní aktualizovať, s novými webovými technológiami nedokázal pracovať, a tak ho jednoducholo zamkli a nechali napospas. Taká je doba.

plus novi clenovia

Ale tak snáď nezakážem nové registrácie aby sa sem nikto nový neregistroval. To by bola samovražda pre každé fórum.
  • Pridať bod 3
Zverejnené

Ja som právaže teraz viac spokojný, čo sa týka dizajnu fóra, celé mi to príde viac také svieže, prehľadnejšie...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Však o to išlo, viac to zjednodušiť a tento nový dizajn je rozhodne modernejší ako ten čo tu bol pretým. Dúfam, že touto cestou to pôjde aj v budúcnosti, tento skin sa mi páči, takže dúfam, že v budúcnosti veľké zmeny v ňom nebudú (aj keď treba s tým počítať).

Zverejnené

Na mojom zánovnom procesore sa stránka s novým skinom posúva o tretinu (odhadom) rýchlejšie a plynulejšie, paráda. Neviem, či odstránili nejaké špeciálne transparentné efekty, alebo či je len nejako optimalizovaný kód, ale hlasujem všetkými možnými hlasmi pre tento typ skinu.

Zverejnené

Kód bol optimalizovaný pre rýchlejší beh, aj keď ja až taký veľký rozdiel moc nepociťujem. Možno je to dané rýchlosťou pripojenia.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Aktualizoval som Fórum na verziu 3.2.3, táto aktualizácia opravila zhruba 400 chýb v kóde (98% sa nedá zachytiť bežným používaním Fóra), viem o nejakých chybách, ktoré by mohli nastať, týkajú sa sa hlavne editora, nebudem hovoriť ako sa prejavujú, ak na to prídete, tak napíšte.

• Pred 5 mesiacmi...
Zverejnené

Niekedy koncom apríla alebo začiatkom mája sa bude aktualizovať Fórum s prakticky všetkými aplikáciami. Z tohto dôvodu Fórum bude niekoľko hodín vypnuté.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Fórum sa aktualizuje až niekedy v júni asi, keď vyjde verzia 3.3.3. A potom sa tu začnú diať zmeny...

• Pred 5 mesiacmi...
Zverejnené

Onedlho bude fórum a celý portál aktualizované na vyššiu verziu. V najbližších dňoch preto portál istý čas nepôjde, najskôr niekedy v noci (to sem aj tak chodí len slimak, keď sa vráti z pivnice).

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov