Skočiť na obsah

Televízia a televízne stanice, programy


Sniper

Televízia a televízne stanice  

27 členovia hlasovali

  1. 1. Ako často cez týždeň sledujete TV?

    • Každý deň
    • Aspoň 5 dní v týždni
    • Najviac 3-4 dni v týždni
    • 1-2 dni v týždni
    • Prakticky vôbec
  2. 2. Koľko hodín denne strávite pred bedňou?

    • Viac ako 20 hodín
      0
    • 14 - 20 hodín
      0
    • 8 - 14 hodín
      0
    • 2 - 8 hodín
    • Menej ako 2 hodiny
    • Skoro nič
  3. 3. Koľko TV staníc (polo)pravidelne sledujete?

  4. 4. Ktorú stanicu v naších končinách najviac sledujete? (zahlasujte najviac za 3 možnosti)



Odporúčané príspevky

Ano dokonca aj to je prospesne velkrat je, ze mam 3 mobily nie v kazdom mam to cislo ktore prave potrebujem alebo aby som nemal vela kontaktov v mobile tak niektore menej pouzivane cisla si archivujem v zosite a v mobile mam len tie co pouzivam a stane sa ze niesom doma a potrebujem surne zavolat Petovi a nemam jeho cislo v mobile kedze ho nepouzivam a Natalia vie vsetky cisla naspamat. Ona ma taky talent ze sa to nebifli proste si ich pamata.

 

je to trochu off topic ... ale môžem sa spýtať, načo sú ti tri mobily?

a všetky tri platíš, či ako?

kontakty mať v mobile a pre každý prípad ich mať kdesi zálohované či popísané je taký normálny počin ... ale mať kontakty v zošite a v mobile nie,  je trochu ... podivný počin.

 

 

Dobre ale ja som nevedel tie veci co pise futbalista. Ved ked Flinstoneova povedala ten zazitok s panom Rozborilom, zmenil som nazor na to. Aj som jej to napisal. Ale kto nepozna pozadie tychto veci nevie.

 

 pointa celeho je ze:

 

POZERANIE TV JE OVELA JEDNODUCHSIE A POHODLNEJSIE

 

a k televíznym programom:

 

to, ako funguje Modré z neba, či ako sa tá slzavá záležitosť teraz vlastne volá, si celé roky čvirikajú aj vrabce na streche ... to nevie už len ten, kto nechce ...

ale zjavne o tom ešte kdekto nevie, pretože pozeranosť to má nejakú stále, príjmy z reklám majú obrovské stále, a stále sa nájdu zúfalí ľudia, ktorí sa tam hlásia a sú ochotní znášať Rozborila a jeho neexistujúci súcit.

rozhodne sú ľudia, a je ich hodne, čo pomoc potrebujú. ale toto je pomoc pre oči diváka. pôsobenie na city, oči a uši a hojenie svedomia.

to je len a len televízny program, zábava pre ľudí, ktorí sa radi pred telkou dojímajú, a pri tom si radi gratulujú, že "niekto iný má ešte väčšie problémy ako ja"

 

 

a je to pravda, pozeranie televíznych programov tejto úrovne je jednoznačne pohodlnešie, nechať zahltiť hlavu od rána do noci týmto zoznamom je určite pohodlné a nenáročné.

netreba pri ňom používať mozog.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Presne tak. Pri lusteni krizoviek a to druhe co sa s cislami hra tiez take ako krizovky niekto sa s tym serka pol dna no mna to nedokaze zaujat. Neda sa vzdy bavit presne podla temy. Vzdy sa vyskytne odbocka ktora navazuje na temu alebo sa prepaja s temou a neda sa tomu vyhnut ze na tak teraz to presunieme do temy telekomunikacie... Islo to prirodzene ze niekto spomenie citanie telefonneho zoznamu a ja okomentujem ze v mojom pripade aj to by bolo prospesne aj ked to mysleli zo srandy.

 

K mobilom a odpovede mi mozete dat do temy telekomunikacie a tam citovat tuto cast prispevku na ktory odpovedate a pokracujeme tam a tu len odpoviem a tema s mobilmi uzavreta pre toto vlakno.

 

Takze 3 mobily mam z rovnakej situacie ako auto. Primarne mam O2 a to je moje hlavne cislo na ktore mi volaju aj v robote, aj ohladne brigad, aj znami ci rodina. To cislo proste musi byt volne a dostupne. Takze potrebujem dalsie oddelene cislo aj s telefonom na vykecavania ze ak vykecavam cele hodiny tak aby sa mi vedeli dovolat lebo ak som mal jeden mobil na vsetko tak sa mi nevedeli dovolat. Takze minimalne dva oddelene musim mat keby som bol stale na uzemi miest kde maju pokrytie signalom vsetci operatori. Ale zial chodim aj na dediny kde pokrytie nema polovica operatorov tak preto musim mat este treti mobil na internet a to preto ze cenovo je najlacnejsia 4ka (swan) co sa tyka internetu ale problem je ze v dedine nemaju signal. Takze internet som si dal cez orange (funfon) to je druhe najlacnejsie ale zase volania ma lacnejsie Swan takze na volanie mam swan, na O2 prijimam hovory a sms a na funfone internetujem. Keby mal swan signal aj v dedinach tak by ten treti mobil (orange funfon) nemusel byt. Lebo tak swan by bol na volania aj internet a O2 na prijimanie hovorov. Za podmienok ze by som nemal potrebu hodiny vykecavat, a bol by vsade signal tak by som mal len swan na vsetko ale zas tam je problem ze smartfony niesu spolahlive lebo to je ako pocitac ze to vkuse zamrza, ma to softver, a vsetko co ma softver je zle takze ja vselijako musim mat kombinaciu ze klasicky jednoduchy tlacidlovy mobil co je spolahlivy a dlho vydrzi baterka a smartfon co mam len namiesto pocitaca na internet ktory treba neustale nabijat a nervacit sa s tym podobne ako s pocitacom. Zamrzne virus dostane atd.

 

K televizii: Vsak programatori sa snazia vyhoviet kazdemu niekto vytvoril softver na cestovne poriadky, niekto na internet banking v mobile, niekto na taxiky tak tato je pre televiznych maniakov. A inac k teme televizia: Nastupom DVB-T dost zacali vysielat aj regionalne mensie TV stanice a zistili ze to ide spolupracou viacerych miest ci regionov. Take 15 tisicove mesto nema toho tolko aby malo co dat do vysielania ale uz to funguje na regionalnej urovni. V Ziline maju TV severka ktoru pozeraju aj v okoli a u nas zacal vysielat jej sestersky kanal TV VEGA ktora ma byt pre cely Trnavsky kraj. Takisto aj TV Krea kde momentalne spolupracuju mesta Galanta, Sala, Sered + prilahle dediny. Co vy na to? Dajme diskusiu o regionalnych televiziach. Ako je to na vychodnom ci strednom Slovensku? Ak je niekto odtial...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ešte pár slov k tomuto príspevku od game ...

https://www.freespace.sk/tema/1586-televízia-a-televízne-stanice-programy/?p=239339

 

Čobejová v relácii Tvoja tvár znie povedome v bodovaní obsadzuje spodné priečky a keby sa z markizáckej šou vypadávalo, už dávno by sedela doma. Príprave na vystúpenia pritom venuje patričnú pozornosť. Skôr ako želané ovocie sa však dostavila kritika divákov, ktorá snaživú Michaelu prevalcovala a podľa našich informácií ju počas skúšok na včerajšie vystúpenie zachvátila panika. „Toto dám, musím si veriť,“ opakovala si a žiadala o pomoc choreografa a učiteľku spevu.

„Musíte sa o mňa starať, viete, že som úplne dole!“ Neskôr začala sama sebe hovoriť. „Si šikovná, si zlatá, si prínos do tejto šou!“ Obavy a neistota skončili drsnými slovami. „Ja tam nechcem ísť,“ zaklincovala Miška, ktorú na upokojenie objímala porotkyňa Zuzana Fialová. Napätá situácia vyvrcholila v štúdiu, keď sa jej už valili slzy dolu tvárou. „Tebe normálne aj slzička vytiekla,“ skonštatoval Pyco. „Keď si to predstavím, tak mi je do plaču,“ neskrývala herečka slzy.

Zdroj: http://www.cas.sk/clanok/389277/odstupi-cobejova-zo-sou-tvoja-tvar-znie-povedome-tvrda-kritika-a-plac/

 

Miška by si mohla uvedomiť, že v tejto relácii nie je nejako extra dôležitý výkon a poradie už vôbec nie, pretože tá výhra je predsa iba imaginárna a honorár majú všetci účinkujúci, nech už skončia na ktoromkoľvek mieste pravdepodobne rovnaký a predpokladám, že malý určite nie je. :)

Ak by sa Miška skúsila vymeniť napríklad na týždeň s bežnou pracovníčkou niektorého  super, či hypermarketu, a to aj čo sa týka práce, ale aj financií, asi by zaplakala oveľa viac.

Je to až trošku zvláštne, že práve u nej, u herečky ... by prevláda ješitnosť nad triezvym pohľadom

... jej sa predsa sypú za zábavu, a nech ju predvedie akokoľvek, oveľa väčšie prachy ako iným za normálnu prácu.

 

Na druhej strane ale ešte je tu iná možnosť ...

... že všetko je to iba "hra" bulváru pre zvýšenie predajnosti svojho "plátku".

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jedno aj druhe

ale nieco sa mi zda (ak sa mylim, opravte, nehladal som to), ze "vyhra" sa nejako premiena na charitativne peniaze

 

v konecnom dosledku je to kvapka  v mori a samozrejme, prvorady je zisk, takze to len tak pre uplnost

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

áno, ide to na charitatívne ciele.

Nuž byť posledným STÁLE nie je nič moc, ale veď pred pár rokmi predsa vyhrala tú akúsi tanečnú súťaž, alebo aspoň skončila na nejakom poprednom mieste, alebo sa mýlim? Raz si hore, raz dolu, tak o čo ide? Možno naozaj tam bol nejaký pokyn z réžie či skade, že má zaslziť, ktovie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale nieco sa mi zda (ak sa mylim, opravte, nehladal som to), ze "vyhra" sa nejako premiena na charitativne peniaze

 

To som ani nevedel, o to vacsia zumpa to je. Uz aj za televizne noviny budu "zbierat na charitu".
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak som minule videl pár minút z kvázi komediálneho seriálu Horná/Dolná, a neviem stále pochopiť prečo tam v podmaze nejde taký ten smiech ako v amerických sitkomoch, lebo som fakt nevedel kedy sa mám vlastne smiať...

 

teraz neviem, je chyba vo mne, alebo v tom seriáli? :confused:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

 

neviem stále pochopiť prečo tam v podmaze nejde taký ten smiech ako v amerických sitkomoch

Je aj v slovenských sitkomoch ako Susedia, Kutyil s.r.o ale ja zase neviem prečo tam ten smiech zvykol byť.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak straca podstatu pozeranie toho filmu ked nam este aj to musia ukazat kedy sa mame smiat. Vsak kazdemu je smiesne nieco ine. Vyzera to ake ked v komedii ukazuju ze sedi vela ludi a jeden ma papieriky a vzdy ukaze jeden smerom k publiku ze teraz sa mate smiat, teraz tlieskat, teraz zasnut...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to sa pri živých nakrúcaniach tak deje, kamarát. nielen v komédiách v telke.

 

k dokrútkam kdečoho "akože živého" ako je ten blaf tvoja tvár má hlas či ako sa to volá, je nakrútený dávno pred vysielaním,

k dolaďovaniu takýchto programov a sitcomov patrí odjakživa dozvučenie a doplnenie zvukov a smiechov a potleskov, aby to bolo akože vtipné, nie aby ti prikazovali, kde sa máš smiať ... pridaným smiechom navodzujú náladu.

 

pridaný smiech nie je umelina, je to skutočný smiech skutočných ľudí, snímaný extra, na to existujú zvyčajne platený profesionáli, ktorí sa smejú ...

 

pri "živých" vystúpeniach často pridávajú k ukončenému programu blbosti, rozprávajú vystupujúci herci či ktokoľvek vtipy, aby kamery mohlo dodatočne snímať, ako sa ľudia v hľadisku smejú ... všetky nasnímané smiechy sa zídu v sitkomoch - sitcom je "situačná komédia", čiže ten smiech tam patrí, má byť niečo ako nákazlivé zívanie.

 

ide o hotový výsledok, či pri sitcomoch, či pri akože živých vysielaniach : )

 

to sa robí prakticky odkedy existuje zvukový film a televízne vysielanie. patrí to k televíznemu remeslu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

televízie dostali prvé pomerne veľké pokuty za vysielanie podvodných akožesúťaží - je to reakcia na upozornenie a nahrané vysielania od diváka. po toľkých rokoch tých hnusov ich televízie zatiaľ stiahli z programu:

 
Televízie vypli podozrivé audiotextové súťaže

Televízne súťaže, ktoré klamali divákov, zmizli krátko po rozhodnutiach licenčnej rady o rekordných pokutách.

 
ani som nevedela, že sa s tým v pohode presťahovali dokonca veselo na doobeňajšie hodiny - zazrela som z tých vysielaní niečo kedysi pred rokmi, nejako hlboko v noci.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nieco podobne robili aj v casopise co sme sa este s axelom bavili ze ja som zavolal na audiotextove cislo ktore malo byt zoznamka co ma prepoji k zene ktora tam inzeruje a pritom to bolo falosne...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak na Slovensku koncia programy Novy. Nase komercne TV si vydupali jej odchod. Fanda trochu obcas bude chybat, ostatne nech berie cert.

 

Ako nahradu ponuka Nova program International kde vysiela len povodne novacke resp. ceske relacie, ziadne zahranicne akvizicie. Providery ten program nechcu, ale posetily riaditel Novy je skalopevne presvedceny ze to bude mat velky uspech. Lebo tvrdi, ze Slovaci sleduju Novu prave kvoli ich povodnym relaciam. Magor.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takze na signal z ceska daju rusicky ci ako? Lebo my sme chytali aj CT1 a 2 na antenu z ceska ale na prislusnom fore mi vysvetlili ze to zrusia tak ze tam zacne vysielat lokalny multiplex a pohlti to ale ak trocha postelujes antenu tak to ide... Ale zatial nam vsetky substanice primy aj novy idu...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pokial chytas presah cez hranicu, tak to sa ta netyka. To nie je ponuka nasho providera.

Samozrejme ale ten signal niecim vyrusit mozu, to sa vylucit neda. Takisto ale aj nemusia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved aj CT1 a 2 sme chytali cez hranicu a zrazu to zmizlo a na fore o vysielani vysvetlili ze dali nejake lokalne multiplexy na tej frekvencii takze v nasom regione to prebije ten sk multiplex ale uzemie cz to uz nevyrusuje...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Veď dobre, ale to nema nič spoločne s tym, že by ČT odišla zo Slovenska ako je to teraz s Novou. To je uplne iny pripad. To suvisi s tym, že začala vysielať Plustelka, ktora vysiela cez dvbt a ma ČT v platenej ponuke. Tak aby si to nechytal zadarmo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Niekde som cital ze markiza a jej subprogramy (dajto, doma) chcu skoncit s terestrialnym vysielanim. Nemam teraz ten link ale kto chce nejake bla bla bla okolo toho si nagoogli. Proste ze statisticky terestrialne sleduje TV male percento ludi (co si vsimam aj ja ze kazdy satelit, digi, magio, miestne kablovky, iptv) a to ma buducnost a ze usetria viac tym ze nebudu platit towercomu za frekvencie ako to ze pridu o nejake male percento divakov. Mozno to spravia ako CT ze budu v tom platenom multiplexe o tom nepisali ale logiku to ma.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

že Narkóza a jej klony končia v DVBT, je ich problém, určite si kvôli nim nebudem kupovať satelitný prijímač... tá žumpa, čo vysielajú, mi za to nestojí. ostatne, tento týždeň som TV ešte nemal zapnutý :P 

a keby skončila aj TV Hnoj v DVBT, stále ma to necháva v kľude, prvý a druhý CZ MUX chytám bez problémov.

o uvoľnenú kapacitu v DVBT má údajne záujem česká Prima, tak uvidíme či si to Má-kríza nakoniec nerozmyslí, keď by jej sem mala prísť konkurencia...

 

k tomu platenému MUXu - nemal by som problém si plustelku zaplatiť, ale, sú tam tri športové kanály /ako keby nestačil jeden/, a určite nemienim platiť za niečo, čo pozerať nikdy nebudem...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak pre narocneho divaka je lepsi internet tam si najde co potrebuje. U televiznych balickoch to bude vzdy o tom ze kazdemu nevyhoveju. No a k tomu ze co bude s volnou kapacitou po markize... O tej prime som nepocul ale v clanku bolo ze v buducnosti tie kapacity maju prebrat mobilni operatori co aj ma logiku lebo nieco ako televizna veza uz nema buducnost tak to vyuziju radia a gsm... Televizia vseobecne je odsudena na zanik lebo uz teraz ju dokaze nahradit internet, abuducnost je zamerana prave na ten, takze lahko sa moze stat ze vnukom budete hovorit o televizii podobne ako nasi raodicia o gramofone...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov