Skočiť na obsah

Televízia a televízne stanice, programy


Sniper

Televízia a televízne stanice  

27 členovia hlasovali

  1. 1. Ako často cez týždeň sledujete TV?

    • Každý deň
    • Aspoň 5 dní v týždni
    • Najviac 3-4 dni v týždni
    • 1-2 dni v týždni
    • Prakticky vôbec
  2. 2. Koľko hodín denne strávite pred bedňou?

    • Viac ako 20 hodín
      0
    • 14 - 20 hodín
      0
    • 8 - 14 hodín
      0
    • 2 - 8 hodín
    • Menej ako 2 hodiny
    • Skoro nič
  3. 3. Koľko TV staníc (polo)pravidelne sledujete?

  4. 4. Ktorú stanicu v naších končinách najviac sledujete? (zahlasujte najviac za 3 možnosti)



Odporúčané príspevky

Potrebujem vyrobiť atypický koaxiálny kábel.

a čo konkrétne ti bráni vyrobiť si ho?

to potrebuješ návod ešte aj k tomu? :O

 

však v príslušnej predajni /mala by mať v názve elektro/ kúpiš kus koaxu potrebnej dĺžky + dva rovnaké IEC konektory /janko alebo marienka, podľa potreby/ namontuješ ich na ten koax, a máš vybavené...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak moja predstava o tvojom veku, milý Ryan, je tak čosi medzi 30 a 35.

Tu predstavu mas dobru. Len neviem preco mas pocit ze by sme si my podpolovicni tridsiatnici nemali pamatat 2 programy ČST. Este nas to zastihlo vo veku kedy sa take veci zapamatat daju.

 

Tomas:

 

Na tom kabli nie je nic atypicke. A ako pise clovek vyssie, nasadit koncovku na kabel a zasrubovat zvladne aj opica.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Napríklad brat mi volal že švagriná chce markízu aj po novom roku a oni majú tiež anténu nastreche dvbt a pýtal sa že prečo nebude markíza pokračovať v plustelke. Nevedel pochopiť že markíza konči s Towercomom všeobecne čo znamená že nebude v žiadnom dvbt balíku lebo nechcú platiť milióny za šírenie z televíznych veží a či je to voľnátelka alebo plustelka ide to z tv veže a to markíza nechce platiť. Lebo on zas omielal že stačí kúpiť tú kartu do CI slotu a bude lebo že ak markíza nechce byť free tak prejde na platený. Ale neprejde lebo vždy je to towercom s ktorým končí ale laik nepochopí. Tak hocijakú obecnú káblovku čo majú rozťahanú lemujúc ulice dediny, alebo parabolu a je to vybavené. Len ona má nevýhodu že je slovenka tak maďarským nerozumie a české cez dvbt na slabú anténu v rodinnom dome nechytia. Ja mám výhodu že rozumiem maďarčine a máme smerové antény na činžáku kde chytáme aj české takže vždy tam mám Novu, Primu, Nova Cinema, Prima COOL, Barrandov, 3 kanály JOJky, kopu maďarských... Dajto a Markíza sú omrvinka oproti tomu. Rakúske ktoré mi zmizli z dvbt (teraz nedávno) mi nechýbajú lebo ja zas nerozumiem nemecky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Od noveho roka som nezaplatil Skylink. Mohol to byt aj nasledok nejakeho predsavzatia, ale nie je. Kedze som vela casu prec z domu, ak my vychadza koniec mesacneho predplatneho par dni do odchodu, obycajne platim az po navrate. No a ked som sa prvykrat vratil z roboty, akosi nebol cas na telku a ked som si to uvedomil, uz som zasa odchadzal prec a nejako vo mne skrsla ta myslienka "ved naco" Teraz som uz viac ako mesiac bez TV a vobec mi to nechyba. Pozeram viac videi na youtube /vela dokumentov sa da najst/, oprasil som zbierku bluray a dvd. Rozmyslam vsak, ze si zaplatim HBO a Cinemax a budem kukat on demand HBO GO na nete, ostatne nech berie cert, ja budem panom svojho programu.

Asi pred tyzdnom som predsa len na par sekund zapol telku, reku daco na naladim terestriali, vyskocilo na mna Senzi TV - kodovany signal. Kua, normalne premiovy kanal :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

RTVS 1/2 ponukaju v poslednej dobe zaujimave tituly, takze komercne stanice mi nejak nechybaju.

A ked vidim to mnozstvo dokumentov, zamyslam sa ze Joj a Markiza nedava ziadne dokumenty, dovod?

 

rtvs v poslednom čase možno skutočne chváliť. je to trochu zložitejšie, ovšem, boli časy, keď sa rtvs / nech už sa volal akokokoľvek/, ale bola to oficiálna štátna televízia, a snažila sa rovnať súkromným... to nemohlo fungovať, ani nefungovalo.

 

dvojky programy v štátnych televíziách boli aj v okolitých krajinách pri svojom vzniku určené pre menšinového diváka - od rakúskej ORF po maďarskú MTV, českú čt2 ... to sú mnohé roky dozadu, ale preto vznikali dvojky.

 

dnes aj pri spúste skutočných dokumnetárnych programov, cez káble a satelity, ktoré dnes bežne máme k dispozícii.

 

súkromné televízie majú inú funkciu: a konkrétne v našich končinách sú vystavané na celebritách, na výchove svojho verného diváka, pozerača svojho podania spravodajstva, senzácie a zábavu za každú cenu, ktorý lacnú zábavu bude hltať aj s navijakom ... niežeby štátnej televízii nešlo o zisk, ale súkromným ide v úplne prvom rade o zisk.

 

je to ešte trochu zložitejšie, pritom jednoduché - to, že väčšina z nás tu nepozerá alebo pozerá jeden dva vybrané programy markízy a jojky, neznamená nič...

to Tomáš pozerá všetko ostatné aj za nás.

a takých Tomášov je po celej krajine neskutočne veľa, na tých je založené vysielanie, oni sú cieľové skupina aj s reklamami aj s reality show aj so skutočnými prípadmi a modrými z neba a všetkým ... sadnúť, a myslieť na to, že iní sa majú ešte horšie. alebo len jednoducho sadnúť a nezáväzne pozerať nezáväzný program.

 

kedysi sme u nás chytali napríklad SAT7, čo tu Axel spomína - to bola tak neskutočne komerčná televízia - len fungovala ešte nehoráznejšie: oni vysielali filmy, ale prerušované každých 10 minút 15 minútovými reklamami. celý deň.

v podstate to bolo nepozerateľné, nech tam išlo čokoľvek.

neviem, či tak ešte fungujú, SAT7 som nevidela nejakých 20 rokov. ale asi áno.

len na tie reklamy - viac reklamy ako filmu, na SAT7 vždy! - sme pozerali ako puci, keďže sme pozerávali bežne ORF, čo bola ovšem štátna televízia, a tá vysielala reklamy medzi programami.

 

ale preto súkromné televízie tohto typu nikdy nebudú vysielať dokumenty. nie je v tom kšeft, oni majú svoju divácku obec už vychovanú, nepustia ju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Existuje stanica SAT-7, ale to je niečo iné. Stanice, ktorých logá som sem postol sú RTL Plus, Sat 1, Tele 5 a Pro 7. Mať tieto 4 stanice naraz v TV bola trochu šťastnejšia náhoda, pretože satelitná technika sa začala u nás ujímať niekedy začiatkom 90. rokov a Tele 5 skončila koncom roku 1992 (teraz už vysiela znovu). Tieto stanice svojho času boli štyri najúspešnejšie komerčné stanice minimálne v Nemecku, programy mali celkom dobré, vysielali filmy, ktoré u nás sme mohli vidieť maximálne na jedným hlasom nadabovaných VHS. Na Sat 1 som prvý krát videl reklamu ako prerušila film, vtedy som tomu nechápal, čo sa to stalo :D Ale aspoň sa dobre trénovala nemčina. Všetky stanice vysielajú doteraz, schválne som si pozrel čo vysielajú, RTL ani hovno (teda samé neznáme seriály), podobne aj Sat 1, Pro 7 známe sitkomy a Tele 5 aj nejaký ten film a aj wrestling dávali v noci!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

rtvs v poslednom čase možno skutočne chváliť. je to trochu zložitejšie, ovšem, boli časy, keď sa rtvs / nech už sa volal akokokoľvek/, ale bola to oficiálna štátna televízia, a snažila sa rovnať súkromným... to nemohlo fungovať, ani nefungovalo.

No, neviem ci sa niekedy podobala komercnym staniciam viac ako v dnesnej dobe. Ten rukopis riaditela je tam proste jasny. Nastastie ho brzdi zakon, tak do uplnej zumpy to hadam nespadne...

Je to taky zdravy mix, tato cesta sa zatial javi najschodnejsia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...ci sa niekedy podobala komercnym staniciam viac ako v dnesnej dobe. Ten rukopis riaditela je tam proste jasny. Nastastie ho brzdi zakon, tak do uplnej zumpy to hadam nespadne...

Je to taky zdravy mix, tato cesta sa zatial javi najschodnejsia.

 

boli snahy... písala som, že sa snažila podobať, bolo to dávno, markíza existuje už viac než 20 rokov... netuším už kto vtedy viedol rtvs, čo ešte nebolo rtvs, resp. si spomínam, že tam prišiel nový riaditeľ, ale neviem si spomenúť, ako sa volal... podstatné je, že sa vtedy - a je to už skutočne veľmi dávno - hodne písalo v novinách kdekade o tom, či je to pre štátnu televíziu schodná cesta, snažiť sa opičiť po vtedy veleúspešnom nástupe Markízy, články hovorili o tom, že štátna televízia má predsa inú úlohu... čo je ovšem presne tak.  bolo to všetko dávno.

tiež si myslím, že momentálne je to celé vyvážené, a rtvs ako taká aj so svojím druhým programom je práve tak... na dobrej ceste.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne nedávno zmizla Prima z TV a onedlho pôjde aj Nova. Vraj Primu by som mal ešte legálne chytiť na klasickej anténe, čo mám na jednom 20 ročnom televízore, keďže som blízko hraníc s Českom. Tak som sa odpojil od panelákového satelitu a napichol na anténu, ale nechytil som ani hovno, nieto Primu. Asi preto, že na sídlisku mi kopa činžiakov tieni signál, na streche by to možno bolo lepšie, inak si to neviem vysvetliť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v TN by sa české multiplexy mali dať prijímať +/- bez problému, záleží samozrejme na konkrétnej lokalite, či máš priamy výhľad smerom na vysielač. v prípade 2. českého multiplexu /Nova, Prima/ máš 4 možnosti:

Brno Kojál - K40

Zlín - K49

Valašské Kolobouky - K49

Lysá Hora /Frýdek Místek/ - K37

v pasáži Tesca v TN je stánok firmy, ktorá sa zaoberá predajom anténnej a satelitnej techniky, tam by ti mohli poradiť ktorý vysielač by mal byť najdostupnejší v časti TN kde bývaš. predpokladám že ako domáci najlepšie poznajú možnosti terestriálneho príjmu v TN... len to nemôžeš skúšať prijímať na 20 ročnom TV, na ňom chytíš maximálne tak vojnu mravcov, pretože analógové vysielanie bolo vypnuté už dávno...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No však zrejme v tom analógovom vysielaní je problém, lebo na všetkých kanáloch mi mravce chodili hore dole. Ale nijako ma to netankuje, TV sledujem pomenej a hlavne len keď je futbal (LM, EL), ten 20 ročný TV je napichnutý na panelákový satelit, ktorý na streche hrdzavie hádam už od revolúcie :D tak keď zhrdzavie úplne, tak za nejaké 3 eurá mesačne mi Swan dotiahne kábel do pracovnej cely, napojím na nový TV a budem mať 40 kanálov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v TN by sa české multiplexy mali dať prijímať +/- bez problému,

Až tak bezproblemov to byť nemusi. V niektorych lokalitach sa učelovo na tom kanali či frekvencii vysiela nejake radio, lokalna TV atd. aby to ten cezhraničny presah rušilo. Uplne eliminovať sa to samozrejme neda, ale rozhodne to ani neuľahčuju.

 

V Rakusku to od oktobra vyriešili tak, že kanaly v dvbt su kodovane. Už chytiš len 2 či 3programy, ktore vysielaju FTA, aj to len v SD. Na zvyšok, hoci su zadarmo potrebuješ STB alebo CA modul, ktory ale dostavaju len občania AUT.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Až tak bezproblemov to byť nemusi. V niektorych lokalitach sa učelovo na tom kanali či frekvencii vysiela nejake radio, lokalna TV atd. aby to ten cezhraničny presah rušilo. Uplne eliminovať sa to samozrejme neda, ale rozhodne to ani neuľahčuju.

tie lokálne "rušičky" som tu kedysi spomínal tiež, ale okolie TN je pomerne čisté, mám tým smerom otočenú anténu, a MUXy z Valašských Klobouk aj Lysej Hory tu idú spoľahlivo. bol som svojho času prekvapený, že Towercom sa snaží primárne zarušiť český verejnoprávny multiplex, až neskôr mi docvaklo, že to bola vlastne delostrelecká príprava pre ich Plustelku, v ktorej sú stanice aj ČT, a týmto spôsobom sa snažili obmedziť ich voľný príjem.

teraz akurát nikto nevie čo bude takto o rok, lebo Češi včera začali preklápať systém do DVB-T2, a používajú pritom metódu chaosu, ktorá sa úspešne odskúšala na slovensku - pretože včera síce začal prechod na novú normu, ale frekvenčný plán, čo, odkiaľ, a na akom kanáli bude vysielať, ešte nemajú, teda aspoň podľa dostupných zdrojov...

 

v súvislosti s vypnutím staníc Novy a Primy bude zaujímavé sledovať koľko ľudí prestane platiť servisné poplatky Skylinku, lebo od viacerých ľudí som počul názor v zmysle: "Kúpil som si ich kartu a platil mesačné poplatky, aby som mal všetky SK aj CZ stanice, nemám mať CZ stanice - nebudem platiť servisný poplatok, navyše keď ho ešte aj nedávno zvýšili..." tak som zvedavý koľkí tak aj urobia...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dvbt2 v CR tak skoro nebude, najskor tak o 4-5 rokov. To ale caka aj nas, frekvencie na ktorych sa vysiela dvbt sa musia celoeuropsky uvolnit pre mobilnych operatorov.

 

A ak aj v CR prejdu, otazka je co sa stane. Kolko stanic tam ostane FTA. Sukromne stanice totiz spekuluju ze to nebude zadarmo, tak je celkom realne ze FTA ostanu len kanaly CT a zo sukromnych sa stane ceska "plustelka".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak skoro nebude... v zmysle samostatne. Este par rokov pobezi subezne aj dvbt, takze to je irelevantne momentalne.

Inak T2 bezi na niektorych vysielacoch (napr. Aj tom prazskom) ako testovacie uz davno, len to teraz byrokraticky zoficialnili. Inak sa tam nezmenilo nic.

Inak v mnohych castiach nemaju pokrytie ani niektore dvbt multiplexy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este par rokov pobezi subezne aj dvbt, takze to je irelevantne momentalne.

 

celkom irelevantné to zas nie je. pretože ak by som mal teraz "dizajnovať" sústavu na príjem CZ MUXov, tak už by som to nepripravoval na terajší systém, ale na ten budúci - čiže by ma v tom prípade zaujímali kanály na ktorých pôjde vysielanie v T2, a či bude novo budovaná sieť vysielať v nejakých prechodných kanáloch, alebo či to bude už trvalé umiestnenie. tomu by musel byť prispôsobený aj výber antén, pretože aj v prípade použitia pásmovej antény, by musel jej rozsah končiť 49. kanálom, a rovnako by museli byť naladené aj zosliňovače a LTE filtre, pretože v súčasnosti predávané filtre LTE budú po prechode na T2 neúčinné.

 

A ak aj v CR prejdu, otazka je co sa stane. Kolko stanic tam ostane FTA. Sukromne stanice totiz spekuluju ze to nebude zadarmo, tak je celkom realne ze FTA ostanu len kanaly CT a zo sukromnych sa stane ceska "plustelka".

to je záležitosť ktorá najviac trápi TV Nova - majú nejaký mentálny problém s terestriálom, spôsobený zrejme tým, že majú rovnakého vlastníka ako naša Narkóza. lenže v CZ terestriálne vysielanie prijíma cca 60% domácností, tak z neho nemôžu odísť tak jednoducho, ako odišla Narkóza u nás. preto zrejme uvažujú nad spoplatnením v DVBT. otázne je, či sa k nim pridá aj Prima so svojimi stanicami. ale niečo by mohlo naznačovať že Nova, Prima a Óčko založili nejakú asociáciu komerčných staníc, aby ľahšie presadzovali svoje záujmy... druhá vec je, ako by to prijali samotní diváci. to že slováci sú dostatočne blbí na to, aby platili za možnosť príjmu reklamy, je jedna vec, ale česká mentalita je trochu iná, myslím že češi, na rozdiel od slovákov, by takí ochotní neboli...

 

ak by som sa mal vyjadriť len za seba, tak mne by hádam stačili aj stanice ČT, najviac pozerám ČT2 a ČT24... občas teda ešte Prima Cool, ale odkedy skončila stará zostava Top Gear-u, tak aj tú pomenej... dávajú síce ešte zostrihy starého Top Gear, ale tie poznám pomaly naspamäť...

dokonca by som nemal problém zaplatiť si aj Plustelku od Towercomu, až také drahé to zas nie je, ale to by najprv odtiaľ museli vyhodiť aspoň dva športové kanály /najlepšie všetky tri/ a nahradiť ich niečím normálnym, lebo nemienim platiť za niečo, čo nebudem pozerať nikdy...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov