Skočiť na obsah

Zbytočnosti

Odporúčané príspevky

Zverejnené

hm, lopata - taký fajný meteník potretý cesnakom

čo je metaník? čo je to švábka?

• Odpovedí 83
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• game

15

• cizy

10

• Nokia

7

• Sniper

6

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

"čo vás to v tej škole učia?"....(ježibaba z Mrázika)

Meteník je niečo na spôsob zemiakovej baby - pečené na plechu v rúre - Kyslá kapusta, múka, soľ, rasca, droždie, mlieko - upečené ešte teplé potrieť cesnakom, k tomu si zakrajovať slaninku...mňamky...no a švábka je to isté ako erteple...(zemiaky :lol: )

Zverejnené

Tak ten "meteník" je aj pre mňa novinka a pritom sa snažím zachovať si v pamäti regionálne slovenské výrazy.

Podľa toho.ako si to Ronja popísala,to musí byť výtečná mlsa :lol:

Zverejnené

máš pravdu - ľudové jedlo na Liptove, samozrejme nie ako hlavný chod, to len keď tak mimochodom zablúdiš do kuchyne a niečo by si zmlsol...zajtra budem robiť šúlance :lol: (môžu byť s makom, tvarohom, strúhankou - poliate roztopeným maslom - mňamky)

• Pred 2 rokmi...
Zverejnené

cibetková káva...vraj ohromná pochúťka, ale mne sa to vidí zbytočnosť. Ak náhodou niekto nevie, o čo ide, tak cibetky (mačkovitá šelmička) žerú kávové zrná, vykadia to, a to sa potom zbiera a je z toho najdrahšia káva na svete. Až sa dobre pamätám, tak kilo takej kávy stojí asi 200 dolárov...? nechce sa mi to hľadať na webe, rádovo stovky. No, obišla a obídem sa aj bez cibetkovej kávy...

Zverejnené

To sú už snobské ######. By som chcel vidieť toho fajnšmekra, keby som mu zviazal oči a postavil pred neho dva hrnky, či by rozoznal tú hovňackú kávu.

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

nemôžem si pomôcť, ale od tohto väčšiu zbytočnosť som dávno videla ...

z kúpených podivných ingrediencií doma pracne kuchtené šumivé guličky do kúpeľa ... :doh:

Výroba šumivých kuliček do koupele
Přísady jsou dodávány v praktickém plastovém kbelíku.

V něm se nachází tuhá vosková hmota a na ní položený sáček naplněný práškovými příměsemi.

Sáček vyjměte a kbelík naplněný voskem postavte do horké vodní lázně.

Po roztavení přimíchejte 2 složku práškový materiál.

Pomocí lžíce promíchejte.

Vznikne hustší kašovitá hmota, která je základem pro výrobu kuliček.

Do této směsi přidejte barvivo, vonný olejíček, bylinky a tak podobně.

Nehte zchladnout a tvarujete kuličky.

Hotové kuličky nechte 24 hodin zrát aby byli pevné a tvrdé ....

...

http://artmama.sme.sk/vsetko-ostatne/vyroba-sumivych-kulicek-do-koupele?utm_source=sme-avizo&utm_medium=web&utm_campaign=gulicky_dokupela

trochu som ten článok rozporcovala po vetách, aby ten nezmysel viac vynikol ... -_-

Zverejnené

protichemická jednotka a kompletne vybavené poľné laboratórium v druhom kýbliku za akciovú cenu.

• Pred 4 rokmi...
Zverejnené

feťáci, rómovia, grázli, frajeri, gauneri = úplná zbytočnosť...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov