lopata555 Zverejnené 13. Marec, 2009 Zverejnené 13. Marec, 2009 hm, lopata - taký fajný meteník potretý cesnakom čo je metaník? čo je to švábka?
Ronja Zverejnené 13. Marec, 2009 Zverejnené 13. Marec, 2009 "čo vás to v tej škole učia?"....(ježibaba z Mrázika)Meteník je niečo na spôsob zemiakovej baby - pečené na plechu v rúre - Kyslá kapusta, múka, soľ, rasca, droždie, mlieko - upečené ešte teplé potrieť cesnakom, k tomu si zakrajovať slaninku...mňamky...no a švábka je to isté ako erteple...(zemiaky :lol: )
chrust Zverejnené 19. Marec, 2009 Zverejnené 19. Marec, 2009 Tak ten "meteník" je aj pre mňa novinka a pritom sa snažím zachovať si v pamäti regionálne slovenské výrazy.Podľa toho.ako si to Ronja popísala,to musí byť výtečná mlsa :lol:
Ronja Zverejnené 19. Marec, 2009 Zverejnené 19. Marec, 2009 máš pravdu - ľudové jedlo na Liptove, samozrejme nie ako hlavný chod, to len keď tak mimochodom zablúdiš do kuchyne a niečo by si zmlsol...zajtra budem robiť šúlance :lol: (môžu byť s makom, tvarohom, strúhankou - poliate roztopeným maslom - mňamky)
Vilma Flinstonova Zverejnené 21. Január, 2012 Zverejnené 21. Január, 2012 cibetková káva...vraj ohromná pochúťka, ale mne sa to vidí zbytočnosť. Ak náhodou niekto nevie, o čo ide, tak cibetky (mačkovitá šelmička) žerú kávové zrná, vykadia to, a to sa potom zbiera a je z toho najdrahšia káva na svete. Až sa dobre pamätám, tak kilo takej kávy stojí asi 200 dolárov...? nechce sa mi to hľadať na webe, rádovo stovky. No, obišla a obídem sa aj bez cibetkovej kávy...
chrust Zverejnené 22. Január, 2012 Zverejnené 22. Január, 2012 To sú už snobské ######. By som chcel vidieť toho fajnšmekra, keby som mu zviazal oči a postavil pred neho dva hrnky, či by rozoznal tú hovňackú kávu.
game Zverejnené 5. August, 2013 Zverejnené 5. August, 2013 nemôžem si pomôcť, ale od tohto väčšiu zbytočnosť som dávno videla ... z kúpených podivných ingrediencií doma pracne kuchtené šumivé guličky do kúpeľa ... :doh:Výroba šumivých kuliček do koupelePřísady jsou dodávány v praktickém plastovém kbelíku.V něm se nachází tuhá vosková hmota a na ní položený sáček naplněný práškovými příměsemi.Sáček vyjměte a kbelík naplněný voskem postavte do horké vodní lázně.Po roztavení přimíchejte 2 složku práškový materiál.Pomocí lžíce promíchejte.Vznikne hustší kašovitá hmota, která je základem pro výrobu kuliček.Do této směsi přidejte barvivo, vonný olejíček, bylinky a tak podobně.Nehte zchladnout a tvarujete kuličky.Hotové kuličky nechte 24 hodin zrát aby byli pevné a tvrdé .......http://artmama.sme.sk/vsetko-ostatne/vyroba-sumivych-kulicek-do-koupele?utm_source=sme-avizo&utm_medium=web&utm_campaign=gulicky_dokupelatrochu som ten článok rozporcovala po vetách, aby ten nezmysel viac vynikol ... -_-
sahara Zverejnené 5. August, 2013 Zverejnené 5. August, 2013 protichemická jednotka a kompletne vybavené poľné laboratórium v druhom kýbliku za akciovú cenu.
Tomáš Zverejnené 17. December, 2017 Zverejnené 17. December, 2017 feťáci, rómovia, grázli, frajeri, gauneri = úplná zbytočnosť...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz