Jump to content

Tvorba vlastnej webstránky

RoSo

Recommended Posts

Sem so všetkými nápadmi, ako si vytvoriť vlastnú webstránku. Základné veci, fintičky, flashe, všetko, čo sa toho týka. A poprosím konkrétne. Nielen odkaz na jakpsatweb.

ak ti mozem poradit chod si kupit nejaku odbornu literaturu na to je ich kopa

napirklad tu alebo aj tu tu

ja sa prave hram s flashom a niej to prave lahke ...

Ja používam HomeSite. Celkom dobrý. Stiahni si trial verziu zo stránky Macromedia a mrkni sa na to. Potom má zmysel baviť sa ďalej :lol:

Hehe, díky, niečo som už spravil, úplne prvá bola ešte pomocou Wordu myslím, tak FP, BlueVoda. Ale nie o to mi šlo, vďaka za ponúknutu pomoc. Bol by som rád, keby sa v tejto téme hromadili nápady, ako začať, ako sa zdokonaľovať plus samozrejme nejaký ten softík či kódy. A PHP by ma mocno interesovalo :lol:

Stránky robené vo Worde sú vhodné pre začiatočníkov, ktorí sa nechú s tým príliš obťažovať.

Word nie je vhodný na robenie stránok, výsledný html súbor je veľmi veľký lebo v zdrojovom kóde je kopa vecí čo by tam nemusela byť.

Mne sa najviac páči ten HomeSite. Do zdrojáku si napíšeš čo chceš a vo vedľajšom okne hneď vidíš čo si spáchal :lol:

Viete niekto, ako dostať na stránku video, ale tak aby mi streamovalo, prehrávalo sa priebežne, aby sa nemuselo čakať, kým sa stiahne celé?

• 3 weeks later...

Možno niektorí ste si všimli, že som vytvoril stránky pre hlavný link https://www.freespace.sk/ aby tam aspoň niečo bolo a Google mal čo hľadať :lol:

Keďže ja web stránky neviem príliš robiť, iba kibicovať okolo toho, potreboval by som aj tu nejaký kibic, čo by sa tam dalo vyladiť resp. zmeniť :)

k čomu to vlastne slúži?

Je to akási značka kvality. Keď máš svoje stránky validné, znamená to, že ich vieš písať :lol: . Mne sa to ešte nikdy nepodarilo. :)

RoSo ziadna znacka kvality

validator ti kontroluje kod, ci ho mas validny... to znamena ci dodrziava standarty

si predstav ze na kopec veci mas urcite normy, standarty podla coho maju byt vyrobene (napr ISO).. a teraz si predstav ze vsetci ti vyrobcovia by sa na to vykaslali tak ako seru na standarty tvorcovia web stranok... to by si si moc kvalitneho materialu neuzil :lol:

No veď som to myslel obrazne. Nevravel som o obsahu stránky, ale o jej zdrojovom kóde. Môžeš napísať aj "nekvalitnú" stránku, zobrazí sa ti, ale so spústu chybami. Prvýkrát som napr. zabudol na charset.

nie je tazke pisat pomocou standardov. ked som spravil stranku a dal ju validovat, vyplulo mi asi 30 errorov. tak som pekne lietal po zdrojaku a za hodinku som mal kod vycleanovany pre XHTML, pritom som v nom nikdy predtym nerobil (len HTML). vacsina errorov su napr. chybajuce parove tagy, velkost pisma, chybanie niektorych udajov ako metadata a pod. da sa to vychytat za kratky cas.

Dal som si to skontrolovať, vyhodilo mi to 12 pripomienok z toho 8 chýb. Ale aj tak som z toho jeleň. Nechápem čo to chce po mne:

Obrázok

9. Error 11. Error?

axel ked si to prelozis a pozres kod vidis ze ti tam chybaju koncove tagy </div> a </font>

tak si to oprav :lol: