Jump to content

Recommended Posts

Posted

@Tomáš nie su. my sme si nedali nic,len ja som pre manzelku vyrobil v dielni servirovaci podnos z agatoveho dreva.

rsz_1img_20221208_173220.jpg

• Upvote 3
Posted

U nás sviatky na parádu. 24.12. ráno na mladšom ročnom pupáčik, už som vedela koľká bije, keďže na Mikuláša starší dostal kiahne. Vyzerá ako z hororu, katastrofa

Moja zima je aktuálne jedna veľká karanténa, pomoc :pinch:

Ale teda šťastné a veselé želám :ahooj:

• Like 1
Posted

Ja som dostal nový mobil. Starý som rozmlátil na hrách. Ale aj tak bezpečne vydržal až 5 rokov :zubiska: a funguje doteraz. Problém tam ale bol v tom, že je tam (už) starý Android 7.1 a ten nepodporuje TLS 1.3. Dosť veľký problém pre niekoho kto pracuje v IT oblasti. A na 100% by to vadilo aj Tomášovi na dielni.

Tento nový otĺkať nebudem.

• 11 months later...
Posted

Forumáci, prajem Vám  príjemné vianočné sviatky, plné štedrosti, pohody, lásky a pokoja. 

Veselé Vianoce 2023.jpg

I.jpg

• Thanks 2
Posted

Prajem vám všetkým príjemné a pokojné prežitie vianočných sviatkov a do nového roku všetko len to najlepšie.

- pekné sviatky -.jpg

• Like 1
  • Thanks 2
Posted

Čas Vianoc

"Zo všetkých sviatočných dní najhlbšie zakotvili v nás dni vianočné. Dni, na ktoré sa dopredu ako deti tešia šťastní a ktorých sa osamelí a nešťastní trocha boja, vedia, že v nich budú viesť rozhovor so svojím bytím. Zrazu sa spustí čosi v hlbinách každého z nás, akoby v náhlom tichu, ktoré nastalo po chvíľkovom prerušení existenčného lomozu, odrazu začujeme tichučko a jemne tikať svoju ľudskú dušu. Tu dušu, na ktorú toľkokrát nebolo času. Samozrejmé a jednoduché veci vystúpia zo šedivého úzadia svojej každodennosti a my sme schopní i chlieb na stole i hrnček vody vedľa neho vnímať ako zázrak. Pretože zázrak ja darom za bytie. Čas vianočný zvýrazňuje motív domova. Všetci hľadáme miesto, kde by sme sa na tento čas uchýlili. Všetci nejako silnejšie vydychujeme vôňu kotlíka, v ktorom sme uvreli, presnejšie cítime pod nohou zem nášho domova, prsť svojej vlasti. Sviatky, ktoré budeme o pár dní prežívať a ktoré sú sviatkami celej civilizácie, nám kážu myslieť na svojich blízkych, svoju rodinu, svojich priateľov, na to čo bolo, čo sa udialo a čo sa ešte len bude diať okolo nás i v nás. Myslíme na zraniteľné dieťa v jasliach, ktorého údel, nám tak dôverne známy, nikdy nás neprestane dojímať a vracať samých sebe ako tichá hudba pod ľadom nášho bytia. Také sú dnes naše chvíle ticha. Vojdime do nich a buďme spravodliví." Milan Rúfus

• 11 months later...
Posted

Nech uz je Slnovrat, lebo ma v tom "krasnom predvianocnom case" porazi.

No ako, zdobite uz?:zubiska:

Posted

Este nie. Vychadza mi to na vikend pred Vianocami. Ak vsetko dobre pojde, dcerku odlifrujem k rodicom na tyzden. Ked pride, uz bude pripravený strimcek na zdobenie. Nech ma radost. 

• Upvote 1
Posted

Nejak skoro s tými vecami začínate. Len teraz bol mikuláš. To až tak deň-dva pred vianocami sa robieva.

Posted
1 hour ago, Hellé said:

Nech uz je Slnovrat, lebo ma v tom "krasnom predvianocnom case" porazi.

No ako, zdobite uz?:zubiska:

My máme adventný veniec. 

Pred týždňom sme zapálili 1. adventnú sviečku, symbolizuje nádej.

Dnes na druhú adventnú nedeľu zapaľujeme 2. adventnú sviečku, symbolizuje mier.

Na tretiu nedeľu zapálime 3. adventnú sviečku, symbolizuje priateľstvo.

Štvrtú sviečku zapaľujeme ako poslednú v štvrtú adventnú nedeľu, symbolizuje lásku.

Na Štedrý  deň zapálime bielu sviečku, ktorá je v strede , symbolizuje samotného Krista.

Vianočný    stromček ozdobujeme tesne pred štedrým dňom,  tento rok budeme ozdobovať  spolu s našou milovanou vnučkou. 

♥️

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Konecne sme sa s rodinou dohodli, ze si nic nekupujeme. Ja to hodlam dodrzat.

Tak som zvedava

Fakt neznasam Vianoce, hnus fialovy toto

Posted
3 hours ago, Hellé said:

Fakt neznasam Vianoce, hnus fialovy toto

Vianoce https://sk.wikipedia.org/wiki/Vianoce 

Fialová  symbolizuje duchovno,  pokoru, vďačnosť, oslavuje Božské bytie, ukazuje na pominuteĺnosť..

Mám rada Vianoce, teším sa, ako aj z každého nového rána,  aj počas všedných dní...

Život  prináša, priniesol  skúšky, ťažké chvíle, aj počas vianočných sviatkov.. Duch Vianoc... ♥️ dodá človeku neopísateľnú  nádej, silu, lásku, pokoj, vďačnosť..

Posted
Dňa 8. 12. 2024 at 11:25, Tomáš pridal:

Nejak skoro s tými vecami začínate. Len teraz bol mikuláš. To až tak deň-dva pred vianocami sa robieva.

A ty dúfam, že darčeky máš už nakúpené. Však na jarmoku si ušetril a ba aj na fľašiach zarobil!

Posted
1 hour ago, iskra said:

Duch Vianoc... ♥️ dodá človeku neopísateľnú  nádej, silu, lásku, pokoj, vďačnosť..

Duch Vianoc  - Duch Kristov 

• Like 1
Posted

Mnoho ľudí pociťuje na Vianoce depresiu a niektorí by Vianoce najradšej zrušili. Sú to často ľudia, ktorí sú osamelí, zranení, ktorým zomrel milovaný... Im by som odporučil, prežiť tento deň v prírode. Tam by totiž nezistili, či sú práve Vianoce. Pre prírodu sú sviatočné dni v našom kalendári irelevantné.

Na letokruhoch ma fascinuje kontinuita plynutia času. Sú svedkom času, v ktorom je náš život len krátkou epizódou. V nich nie sú zapísané sviatky, tie majú význam len pre nás.

Vianoce sú pre kresťanov oslavou narodenia Ježiša, sú nádejou, že Boh je prítomný v našom živote, že čas nášho života nemusí byť ohraničený našou existenciou na tomto svete. 

Posted
pred 11 hodinami, Tono pridal:

Im by som odporučil, prežiť tento deň v prírode.

No este do prirody ma vyhanaj..to uz cista depka toto..kukat na zmrznute haluze.:w00t:

• Upvote 2
Posted
5 hours ago, Hellé said:

No este do prirody ma vyhanaj..to uz cista depka toto..kukat na zmrznute haluze.:w00t:

@Tono nevyháňa do prírody :smile: on odporučil, radí ...:smile:

Posted

Dik za objasnenie, tusim patrim k tym 25 percentam s mizernou citatelskou gramotnostou.

A radila by som ti obzierat Mikulasov a vesat cokolady na strom nech ta Jezis neobide.

Peace, sis.:wink:

• 2 weeks later...
Posted
Dňa 10. 12. 2024 at 21:13, Tono pridal:

niektorí by Vianoce najradšej zrušili

To nesmú lebo príde Krampus. 

Dňa 10. 12. 2024 at 21:13, Tono pridal:

Vianoce sú pre kresťanov oslavou narodenia Ježiša

A pre ateistov nákupy, prejedanie sa a gýče. Pre obchodníkov biznis. 

• Confused 1
Posted

Volno, jedenie, byť s rodinou a tak.