marcel neverec Zverejnené 23. Marec, 2007 Zverejnené 23. Marec, 2007 ja neznasam, ked niekto pri mne fajci. Jednou s prvych veci, ktore zistujem , ked som balil nejaku cajku (kocku) je to ci fajci, alebo nie. Ked fajci tak zial........samozrejme. :lol:
game Zverejnené 10. Apríl, 2007 Zverejnené 10. Apríl, 2007 470 dní bez cigarety okrem toho, že nehľadám všade miestečko, kde si zapáliť / dúfam že mi to ešte dlho vydrží :lol: / - spočítala som to len tak zhruba, priemernú cenu a priemernú spotrebu ... no ... pekne som ušetrila :)
chorche Zverejnené 25. Máj, 2007 Zverejnené 25. Máj, 2007 Vcera sme mali s jednou kamoskou dlhy rozhovor o vselicom moznom a nastastie mala dost rozumu, aby si nezapalila, vyhovoril som jej to, naco, len by sa nicila este viac....
Nox Zverejnené 25. Máj, 2007 Zverejnené 25. Máj, 2007 Nekouřím, nezkoušel jsem, nechci :lol: a nechápu ty co co sou na tom obráceně
Wink Zverejnené 26. Máj, 2007 Zverejnené 26. Máj, 2007 Cigarety nemusim, nevidim v tom zmysel. Chut to nema len to pali v hrdle ,nici zdravie a aj bez toho som riadny svorc... Ani problem s nudou, ze by ma cigareta musela zamestnat, nemam. Ale na fajciarov som zvyknuta, kedze 16 rokov pasivne fajcim pri svojich starych rodicoch.
Obrien Zverejnené 3. Jún, 2007 Zverejnené 3. Jún, 2007 Ja už nieco vyse mesiaca nefajcim :lol: ani mi to nechyba, co je vskutku zaujimave
chorche Zverejnené 3. Jún, 2007 Zverejnené 3. Jún, 2007 Dobre, potiahol som si, raz, akoze mal som chut na celu cigu ale nechcel som, aby ma videli kamosky, takze som to riesil takto. preco? Nervy zapracovali a su pripaday, kedy s dymom odide aspon cast zla, je to ako ritual. Bola to neobycajna situacia, podotykam. Ale inak som uplny nefajciar.
game Zverejnené 5. Júl, 2007 Zverejnené 5. Júl, 2007 nie len Cyrila a Metoda :lol: aj 555 dní bez cigarety :)
choze Zverejnené 6. Júl, 2007 Zverejnené 6. Júl, 2007 555 je krasne cislo ja mam zatial 6 ale narasta aj to moje.
doll Zverejnené 6. Júl, 2007 Autor Zverejnené 6. Júl, 2007 game, gratulujem :lol: a taka osobnejsia otazocka: Aj ti to chyba a musis to v sebe vzdy prekusnut? alebo si vnutorne s tym vyrovnana a nebazis viac po tom?
game Zverejnené 6. Júl, 2007 Zverejnené 6. Júl, 2007 hm ... to je dobrá otázka prestala som zo dňa na deň, bola som nachladnutá a nechutilo mi moc, ale vlastne som zahadzovala celé cigarety ... len tak som si povedala, že asi nie som normálna ... a na druhý deň som si nezapálila. nemusím absolútne nič prekusovať - - bála som sa toho, dosť ma bývalí fajčiari strašili, aké to bude ťažké a kašeľ a túžba a náplaste a potreba nikotínu ... nič z toho sa nedostavilo. nebažím po tom, ani ma to nenapadne, smrdí mi to, ale keď niekde vidím balíček cigariet len tak položený, chytím ho a odložím mimo dohľad - preventívne strašne sa bojím toho, aby som sa k tomu raz nevrátila. / aj tým ma strašili, že aj po 6 rokoch sa ľudia dokážu vrátiť k fajčeniu ... a ja som bola vážne silný fajčiar / 1
Cactales Zverejnené 15. September, 2007 Zverejnené 15. September, 2007 Za celý život som vyfajčil možno 30 cigariet, poslednú asi pred 4 rokmi, a aj to bolo vždy k alkoholu a tak, že ma niekto ponúkol. Ale nikdy ma to nejako nelákalo, neprišiel som tomu na chuť, a preto som prestal s fajčením skôr, ako som vôbec poriadne začal. 1
game Zverejnené 17. September, 2007 Zverejnené 17. September, 2007 dnes sa mi podarilo spôsobiť jednej fajčiarke mojím nefajčením mierny šok a vygúlené oči, a uvedomila som si, že neviem ako je to dlho ... takže 629 dní :)keď budem mať ešte ďalej také "skvelé" dni, ako bol dnešný, ... dúfam že k nefajčiacim dňom bez problémov pribudnú ďalšie ... asi to bude ťažké doteraz som to zvládala bez problémov :lol:
Cactales Zverejnené 17. September, 2007 Zverejnené 17. September, 2007 629 dní, to je už pekný výkon. :lol: A takých ľudí, čo sa na nefajčiarov pozerajú ako na čudákov som tiež poznal dosť, najmä mladých...
Cat Eye Zverejnené 4. December, 2007 Zverejnené 4. December, 2007 Nefajčím už asi 8 rokov. Som rád, že som sa toho zlozvyku zbavil. Na druhej strane huličom (ale aj nortonom-kaličom) prajem pevné zdravie a aby vytrímali. Kto by potom fédroval štátny rozpočet spotrebnými daňami? :lol:
tiborco Zverejnené 6. December, 2007 Zverejnené 6. December, 2007 Párkrát som síce fajčil,ale celkovo mi cigarety nechutia a som nefajčiar - sú drahé a nemám rád ten smrad :lol:
game Zverejnené 6. December, 2007 Zverejnené 6. December, 2007 zakaždým ma podnieti k počítaniu mojich nefajčiarskych dní, keď sem niekto napíše :lol:hm ... 709
VERTi60 Zverejnené 13. December, 2007 Zverejnené 13. December, 2007 Už mi to nechutí. Posledný balík vanilkových cigariek som daroval dvom bezdomovcom.
Cat the Philosophist Zverejnené 23. Jún, 2008 Zverejnené 23. Jún, 2008 Do kontaktu s cigaretou som sa dostala ako malé dieťa - zo zvedavosti. Pamätám sa, že rodičia niekam zdúchli a ja som odniekiaľ vyhrabala ocinove cigarety. Stačil jeden nádych... Celé dva dni som mala pocit, akoby som jedla cigarety, siahla som do chladničky, vydolovala som paštétu a keď som si ju dala do úst, mala som pocit, že žujem tabak. Dym som neustále cítila v nose a škriabalo ma v hrdle. Veľmi nepríjemná skúsenosť. Bohužiaľ, cigarety zabili mne veľmi blízkeho človeka a doteraz sa na neho hnevám, pretože si myslím, že mohol ešte žiť, keby nebol natoľko egoistický. Nikdy nepochopím, ako môže niekto takto decimovať svoje telo, hoci dobre vie, že ho nadmerné fajčenie dostane do hrobu. Keby sa tu praktizovali orientálne rituály, jednoznačne by ho pochovali s krabičkou cigariet značky Sparta, aby ho sprevádzali posmrtným životom. Možno to vyznelo drasticky, ale ja sa na dotyčného fakt veľmi hnevám. Mama prestala fajčiť, keď mala 40 rokov, podarilo sa jej to z jedného dňa na druhý a vôbec jej to nechýba. Problémom je jedine to, že aj teraz, po dvadsiatich rokoch, vykašliava dym z pľúc. Som rada, že moja mama už nefajčí a som na ňu veľmi hrdá - je z nej správna žena, krásne vonia, nemá popolavú tvár a má čistý dych. O zuboch a jazyku ani nehovorím. Keď ju bozkám na líce, viem, že bozkávam človeka a nie chodiaci balíček cigariet. Ale fajčenie je každého osobná vec a je to na slobodnej voľbe každého z nás. Mne skôr vadí netolerantnosť niektorých fajčiarov, najmä vo chvíli, keď si nejaký trtko na zastávke zapáli hneď pri mne, hoci je celá zastávka prázdna a mohol by čmudiť aj kúsok ďalej odo mňa. Keď prechádzam po centre Bratislavy, doslova do mňa doráža cigaretový dym, takže sa centru zásadne vyhýbam.
chrust Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 zakaždým ma podnieti k počítaniu mojich nefajčiarskych dní, keď sem niekto napíše :) hm ... 709Ja nefajčím 2,5 roka :) .....po 33 rokoch stredne silného fajčenia /30 cigariet denne/.Začal som ešte v 13.roku - vtedy som sa naučil šlukovať a už ma to nepopustilo. Ešte stále nie som za vodou a asi do smrti nebudem.Chuť na cígo ostáva :lol: .Ale keď sme sa dali na vojnu,treba bojovať. Pre mňa bola hybná sila ekonomika.Je to ten lepší prípad ako zdravie.Ako keď Ti povie lekár,že musíš prestať....a najhoršie asi je,ak by mi lekár povedal,že už nemusím,že už je aj tak neskoro ;) .Tá moja ekonomika mi jednoducho zrátala,že spálim cca 25-30 tis.ročne.To je jedna dovolenka.Hotovo,bodka,niet čo dodať ;) Snáď ešte to,že keď dnes vidím,ako mladí začínajú ťahať ;) ,ako im to ešte nechutí /musia si pri tom odpĺúvať/ ;) a ako si vytrpia poväčšina z nich,keď sa budú odúčať,tak... ;)
Cat the Philosophist Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 Gratulujem, chrust. :lol: Drž sa. http://www.mojevideo.sk/video/b7/fajcenie_zabija.html Návod, ako prestať fajčiť: http://www.mojevideo.sk/video/533/ako_prestat_fajcit.html Mňa skôr desí pasívne fajčenie: * Na následky pasivního kouření zemře v Česku ročně 3000 lidí. V zemích Evropské unie 22 tisíc. * Tabákový kouř je jednou z příčin náhlého úmrtí kojenců. U dětí zvyšuje riziko zápalu plic a zánětu středního ucha. Je příčinou i desetiny dětských leukemií. * Dlouhodobé pobyty v zakouřených místnostech způsobují nekuřákům katary cest dýchacích, nádory plic, infarkty. Riziko zdravotního poškození vlivem tabákového kouře není omezeno pouze na kuřáky, ale jsou mu vystaveni i ti, kteří vdechují kouř nedobrovolně – pasivní kuřáci. Kouř vdechovaný při pasivním kouření pochází jednak z doutnajícího konce cigarety mezi dvěma potáhnutími a jednak je vydechován kuřákem. Ve vzduchu znečištěném tabákovým kouřem bylo prokázáno více než 5000 látek, které vznikají během procesu hoření. Odhady ale hovoří o tom, že skutečný počet látek obsažených v kouři může být 10-20 krát vyšší, tedy více než 100 000 látek. článok A ešte jeden kontroverzný článok o pasívnom fajčení: Roku 1993 byla zveřejněna studie agentury EPA, ve které bylo konstatováno, že existují nezvratné důkazy škodlivosti tzv. pasivního kouření na nekuřáky. Zpráva uvádí, že v USA ročně zemře až 3000 nekuřáků na rakovinu plic – jako důsledek pasivního kouření, tedy pobytu v prostoru, kde se vyskytoval kouř z cigaret. Sdělovací prostředky a protikuřáčtí fanatici okamžitě tuto studii s nadšením přijali jako důkaz a argument, proč zakázat kouření na mnoha veřejných místech. A přišlo překvapení. Krátce po zveřejnění konstatoval federální soud, že úvodních šest kapitol zmíněné studie nebyly ve svých zjištěních a metodách pravdivé, nebo byly podány senzacechtivě. Bylo nařízeno těchto šest kapitol zrušit. Agentuře EPA není dovoleno používat tyto kapitoly, nebo publikovat údaje v nich uvedeny jako fakta. EPA tedy kapitoly zrušila, ale nadále se na ně odvolává. Mnohé další studie, které jsou programově protikuřácké, používají výsledků uvedených v těchto šesti kapitolách jako základ pro své další studie, ve kterých se snaží dodat více důkazů o škodlivosti pasivního kouření. Zdá se, že jiné studie, nefinancovaná protikuřáckými lobby, docházejí k velmi rozdílným výsledkům, které přinejmenším podstatně redukují senzační zjištění studií protikuřáckých lobbyistů. Lidé, nemající kuřáky rádi, používají s oblibou argumentu typu tvé kouření mi způsobuje rakovinu. Tito lidé se často vědomě odvolávají na studii EPA, která "dokazuje" fakt, že rakovina plic u nekuřáků je přímým důsledkem pasivního kouření. V posledních letech se to stalo sjednocujícím zaklínadlem protikuřáckých lobbyistů, používaných s úspěchem všude tam, kde je nutno potlačit na místní okresní státní administrativu, aby přijala protikuřácké zákony. článok
Klingonka Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 ja som skúšala fajčiť ešte v 16. rokoch (donútili ma) ale iba som k tomu získala väčší odpor. Prvá a posledná cigareta v živote. Je to zlé na pleť a smrdia od toho vlasy. Jediná výhoda je, že sa z toho chudne.
game Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 Je to zlé na pleť a smrdia od toho vlasy. Jediná výhoda je, že sa z toho chudne.čo je pravda len z časti, s pleťou som nikdy problémy nemala, vlasy aj šaty z toho síce smrdia, ale fajčiar to až tak necíti / hoci niekedy aj áno /, nefajčiar o to viac, a mýtus je, že sa po tom chudne ... nechudne sa po tom. a fajčila som desaťročia, prvý krát som si potiahla v 12, po šluku, po cigaretke týždenne, po krabičke týždenne som okolo 18 - 19 začala krabičku na tri dni, až po tridsať denne a viac až kým som zo dňa na deň neprestala, takže tá pleť a chudnutie - viem, o čom hovorím... je to individuálne mimochodom, 976 dní ... dva roky, osem mesiacov a pár dní.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz