Skočiť na obsah

Boh a cirkev

Boh a cirkev  

17 členovia hlasovali

1. 1. Veríte v Boha?

2. 2. Ste členom nejakej cirkvi?

3. 3. Akého ste vierovyznania?

• Kresťan - katolík (rímsky resp. grécky)
    • Kresťan - protestant
      0
    • Kresťan - pravoslávny
      0
    • Kresťan - iné
    • Moslim - sunnit
      0
    • Moslim - šiít
      0
    • Žid
    • Jehovista
      0
    • Budhista
      0
    • Hinduista
      0
    • Iné
    • Ateista (neveriaci)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

áno, to bolo myslené ironicky, od jednostranne zameraných osôb zvažovanie alternatív predsa očakávať nemožno, ak aj o nich vedia, tak ich jednoducho odmietnu :lol:

Zverejnené

Svet je príliš komplikovaný na to aby vznikol náhodou takže áno, verím v niečo viššie... nazvime to boh... na druhej strane ale byť členom nejakej cirkvy, sekty je nelogické pretože každé náboženstvo sa zakladá na kultúre daného regiónu, čo logicky ukazuje na to že je vymyslené prispôsobené ľuďmi ktorý celkom prirodzene hľadajú odpovede na niečo neepochopiteľné... ak sa pozrieme na to pozornejšie prídeme na to že v samotnom koreni veci ukazuje každé náboženstvo na to isté a hovorí o tom istom... Ľudia len potrebujú nejaké vodítko pri otázkach ktoré sú nad ich pochopenie a preto vyhľadávajú náboženstvá... náboženstvá sú dobré pre masy ale nie pre mňa... ja si totiž dokážem uvedomiť že na niektoré veci v danej prítomnosti a v danom čase proste odpoveď nejestvuje... a preto sa snažím žiť najlepšie podľa svojho svedomia a vedomia tak aby som bol sám so sebou spokojný, čo sa mi však nie vždy darí...

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Ako moze Johnko hlasovat v otazke "Veríte v Boha?" ano, a nato "Akého ste vierovyznania?" ateista?!

Zverejnené

dobrá otázka :D ale pravdepodobne nezbadal možnosť odpovede k ateista a mal dať iné :lol:

Zverejnené

respektíve patrí k ľuďom,

kt. sa Benátky nepáčia, ale Veneziu by si radi pozreli

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

jeden zvláštny článok ... ako vyzerá Boh ?

ako štvrtý rozmer, Ježiš Kristus, muž, či je to žena ?

je Boh žena ? : )

...

spoznať výzor Boha je snahou pochopiť štvrtý rozmer. S humorom dodáva, že výsledok nepozná, hoci po sedemdesiatke by už mohol. „Najväčší teológovia a umelci si nad tým lámali hlavy a svojimi dielami vyjadrili svoje obmedzené predstavy."

Čosi však podľa neho napovedá Písmo - ak bol človek stvorený na obraz Boží, mal by sa na neho podobať. „Boh nie je namosúrený dedko, ani policajt, čakajúci na naše chyby, ani sudca, ktorý nás podľa zásluhy odsúdi. Isto nie je zamračený a má zmysel pre humor."

...

„ak Boh stvoril človeka na svoj obraz ako muža a ženu, ťažko hovoriť výhradne o mužskom pohlaví".

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5564707/ako-vyzera-boh.html#ixzz10fZXL9Rl

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

je Boh žena ? : )

Boh nie je ani muž ani žena :cotisisi:

Zverejnené

tú otázku som nepoložila ja, je to len parafrázovaná otázka z citovaného článku :odpadnem:

v tom článku sa hovorí, že

„ak Boh stvoril človeka na svoj obraz ako muža a ženu, ťažko hovoriť výhradne o mužskom pohlaví".

mno ... takže keď

Boh nie je ani muž ani žena :cotisisi:

tak čo teda je ? :confused:

vychádza mi z toho nejaký prvotný adam ... než začal byť adamom :)

Zverejnené

no podľa jedného nemenovaneho vedca je Boh gravitácia :confused:

no a podľa mňa je to určitý druh energie :cotisisi:

Zverejnené

nemenovaného ? :confused:

uhm, aký druh energie ?

v momente mi z toho napadli sily, / poznáme štyri interakcie: gravitačnú, elektromagnetickú, slabú a silnú interakciu : ) /, ktoré držia vesmír pokope ...

keďže univerzum vo svojej gigantickosti aj s nami chodiacimi po zemi akosi stále drží pokope, boh by mal byť niekde tam :cotisisi:

Zverejnené

druh energie ktorý nebol a nebude vedcami objavený ...

Zverejnené

toto znie tajomne, minimálne ... a dosť vágne :odpadnem:

trochu mi to pripomína jednu veľmi zlú detektívku, ktorá bola v jednej antológii spomínaná ako vzor medzivojnových zlých detektíviek :

na konci detektív objavil zloducha, ale nemohol povedať ako, a zloduch vraj hľadal nejaké tajné listiny, ale tak tajné, že detektív nemohol povedať ani to, aké listiny, lebo by to mohlo poškodiť reputáciu jednej veľkej a nemenovanej krajiny ... :cotisisi: :confused:

chcem tým povedať, že by neuškodilo trochu ... aspoň bližšieho pohľadu zo strany detektíva lopatku :)

Zverejnené

Boh nie je ani muž ani žena

Ale v tom pripade nedava nam, neveriacim muzom a zenam ziadny dovod k tomu, aby sme ho milovali. Co by som mal zo vztahu k nejakej energii, ktoru aj tak nikto nikdy neobjavi :cotisisi:

Zverejnené

šak to

takáto nesebecká láska sa týka len tých označených

sto štyridsaťštyritisíc zo všetkých kmeňov izraelských

Zverejnené

Ale v tom pripade nedava nam, neveriacim muzom a zenam ziadny dovod k tomu, aby sme ho milovali. Co by som mal zo vztahu k nejakej energii, ktoru aj tak nikto nikdy neobjavi :cotisisi:

Ak ho chceš milovať len preto aby si stoho dačo mal tak sa ani neobťažuj :confused:

Zverejnené

Lopata

to je take povznasajuce, co si napisal :cotisisi:

Az sa natiska otazka, preco ho milujes ty? Preto, ze ti niekto povedal, ze je to tak spravne? Alebo preto, ze to tu "urobil"? Z respektu? K akemukolvek vztahu musime mat nejaky padny dovod, tak? Domnievam sa, ze kazda mozna odpoved bude zohladnovat konkretnu individualnu potrebu

• Pridať bod 2
Zverejnené

Lopata

to je take povznasajuce, co si napisal

ďakujem :cotisisi:

Zverejnené

lopata je ako LEG

reaguje na tu "podstatnu cast"

akurat, ze LEG jej pochopi :)

• Pridať bod 1
  • Odobrať bod 1
Zverejnené

tomassi vieš prečo som neodpovedal ? lebo dead sa opýtal aj sám si odpovedal ... tak moja odpoveď bola už zbytočná

Zverejnené

lopata

ok, nebudem spovedat konkretne :)

Teda milovat boha znamena naplnanie individualnych potrieb?

"aby som z toho daco mal"

Ak je to tak /co nepochybne je/, je ta snaha prinajmensom tak materialisticka, ako ta moja opisana...

Zverejnené

u mňa duchovných potrieb a nie materialistických

Zverejnené

tvoja "duchovna potreba" uspokojuje tvoje ego, tvoje svedomie atd, stava sa tak pre teba tym istym, cim je potreba materialisticka

Zverejnené

duchovná a materialistická potreba je to isté iba vo sne a u deada ...

moje ego nie je vôbec uspokojené :) svedomie si akurát tak "uľaví" ...

a ešte takže podľa tvojho vzorca je aj matka Tereza materialistka

chcem tým povedať, že by neuškodilo trochu ... aspoň bližšieho pohľadu zo strany detektíva lopatku :)

no ale ja to moc bližšie vysvetliť neviem ... ja to len tak cítim

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

fantazia... pri tomto mi pride antropocentrizmus este viac na smiech ako inokedy... krestansky boh je iba zanedbatelny prd vo vetre..

Prečo práve kresťanský? Prečo nie moslimský alebo židovský? Interpetovať boha ako kresťanského je trochu nešťastné. Boh je len jeden bez ohľadu na počet monoteistických náboženstiev, ktoré si ho interpretujú podľa potreby. A obrovské množstvo galaxií a nekonečnosť vesmíru nevylučujú existenciu Boha, ba práve naopak, človek začína uvažovať nad tým, či toto všetko je skutočne len dielom nejakej šťastnej náhody.

(to je odpoveď na príspevok z témy o galaxiách, ale nechcem som zahltiť ďalšiu tému mudrovaním o náboženstvách)

• Pridať bod 1
  • Pred 3 týždňami...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov