Skočiť na obsah

Boh a cirkev

Boh a cirkev  

17 členovia hlasovali

1. 1. Veríte v Boha?

2. 2. Ste členom nejakej cirkvi?

3. 3. Akého ste vierovyznania?

• Kresťan - katolík (rímsky resp. grécky)
    • Kresťan - protestant
      0
    • Kresťan - pravoslávny
      0
    • Kresťan - iné
    • Moslim - sunnit
      0
    • Moslim - šiít
      0
    • Žid
    • Jehovista
      0
    • Budhista
      0
    • Hinduista
      0
    • Iné
    • Ateista (neveriaci)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Hoci tu máme tému Viera (čo znamená pre vás?), a táto anketa bude trochu podobná danej téme, predsa tu bude rozdiel. Aký máte názor na Boha a cirkev? Veríte v Boha? Aké miesto má u vás cirkev?

1. Otázka je jasná, veríte v Boha ano alebo nie. Ak vám to aj tak nie je jasné, je tam tretia voľba.

2. Druhá otázka možno nie je presne formulovaná, ide len o to či ste členom nejakej cirkvi v tom zmysle že ak ste napr. pokrstený tak ste kresťan, hoci ste od krstu odvtedy v kostole neboli.

3. Tu je otázka tiež položená, označte akého ste vierovyznania, tento zoznam by mal stačiť, nebudem tam vypisovať všetky sekty a klany :lol:

Ak ste v druhej otázke hlasovali Nie, v tom prípade by ste mali v tretej odhlasovať Ateistu.

Nehlasujte iba, aj diskutujte.

Zverejnené

najprv mi povedz, co je pre teba Boh a potom ti mozem povedat, ci v 'neho' verim :lol:

Zverejnené

V ankete sú položené otázky, v ktorých sa ťa nepýtam či veríš v "môjho Boha" alebo nie.

Zverejnené

1.Nie

2.Nie

3.Neveriaci

Len chcem malicku poznamocku

ATEISTA je veriaci clovek co "veri" ze nic nie je, zatial co NEVERIACEMU je to vsetko jedno... Je to skoro to iste, ale nie je to iste, pretoze ateisti sa otazkou Boha a viery zaoberaju, zatial co neveriaci su mimo.... Ja neviem co je, podla mna je vsetko vec prirody a co bude po zivote neviem... to tvrdim ako neveriaci... ak by som bol ateista poviem "po smrti nie je nic a basta"

Zverejnené

Zadefinoval si to nejako zvlastne. Ale budiz.

1. Ano, verim v Boha.

2. Ani srnka netusi - krstili ma v rimokatolickom kostole, v mladosti som chodil do grekokatolickej cerkvi, neskor do Cirkvi Bratskej (odnoz husitskej cirkvi) a aj k evanjelikom.

A osobne povazujem za cirkev spolocenstvo viacerych ludi, ktory veria v to iste - hoci by boli len dvaja.

Ale aby som odpovedal jednoznacne, asi som riman - podla krstu, alebo grek - podla prveho prijimania, alebo husita - podla svadby? Vyberte si.

3. Krestan - zbludila ovca.

Zverejnené

ATEISTA je veriaci clovek co "veri" ze nic nie je, zatial co NEVERIACEMU je to vsetko jedno... Je to skoro to iste, ale nie je to iste, pretoze ateisti sa otazkou Boha a viery zaoberaju, zatial co neveriaci su mimo.... Ja neviem co je, podla mna je vsetko vec prirody a co bude po zivote neviem... to tvrdim ako neveriaci... ak by som bol ateista poviem "po smrti nie je nic a basta"

Zaujimavy postreh. Ale sucasne si myslim ze kazdy by mal mat v tomto jasno a nezaujimat sa o to moze potom v buducnosti sposobit velky problem. Ateisti vlastne hladaju svoju pravdu, alebo sa snazia evokovat veriacich preco vlastne veria. Zaroven vsak neveria, takze su istym sposobom neveriaci. Neveriaci su ludia ktori neveria. Ti, ktori sa o to nezaujimaju su jednoducho ignoranti (mimo to ze su tiez neveriaci).

Zverejnené

su jednoducho ignoranti (mimo to ze su tiez neveriaci).

hadam nechces skatulkovat? ja som neveriaci, povedal by som ze striktne ale rozhodne nie som ignorant... jednoducho ziadnu vieru ani cirkev do svojho zivota pliest nepotrebujem. Chodenie do kostola a spravanie sa podla prikazani je podla mna zabijanie casu, kazdy by sa mal spravat tak, aby si nesposoboval hanbu a problemy, to vedia aj zvierata... Proste vieru nemusim... Co sa tyka otazok ako napr. vznik vesmiru a posmrtny zivot, je to komplikovane, ale mam v tom jasno s tym, ze si tym nie som stopercentne isty a ked sa dozviem pravdu, budem ju ochotny prijat. Som presvedceny ze velky tresk bol, co je za horizontom udalosti neviem pravdepodobne je tam prazdno bez akychkolvek objektov a toto prazdno je nekonecne... Posmrtny zivot, co viem z vedeckeho hladiska je mozne ze pred smrtou zacne mat clovek halucinacie... ale dokedy trvaju neviem... zaroven viem ze na existenciu cloveka je treba velmi vela energie a tato energia po smrti musi niekam ist.. kam, neviem... vsetko je to chemia, ziadny Boh... takisto nie verim, ale dufam v reinkarnaciu, lebo si myslim ze je z vedeckeho hladiska mozna... Napriek tomu sa nad tym nijak extra nezamyslam, takisto sa k tomu nijak nemodlim ani inak neviazem, vlastne je mi to ukradnute... takze som neveriaci

a mimochodom, ateista je veriaci... aj z jazykovedneho hladiska

teista = veriaci (vseobecne)

poly - teista = clovek co veri na viac bohov

mono - teista = clovek co veri v jedneho

a - teista = clovek co veri v nula bohov

Zverejnené

1. NIE

2. nie

3. ziadneho

PS: NEPOTREBUJEM SA RADIT K ZIADNEJ POSRATEJ CIRKVY LEN ABY SOM NIEKAM PATRIL A MOHOL HOVORIT, ZE JA SOM BLABLABLA

NABOZENSTVO = NAJVACSI OMYL LUDSTVA

Zverejnené

Vidím že sú tu samí pohani. Hrušovského na vás! :lol:

1. Áno

2. Áno

3. Kresťan - katolík (rímsky)

Zverejnené

1.

tu môžem odpovedať aj dlhšie aj kratšie ... kratšie je nie, a nebudem nič vysvetľovať ... dlhšie je, že neverím v boha, ktorý za šesť dní stvoril zem a siedmy deň odpočíval, ktorý sa na nás a naše skutky díva, neverím na božie mlyny a na bradatého pána zo stropu sixtínskej kaplnky ... nemôžem veriť v boha, ktorý trestá, zosiela síru a oheň, necháva obetovať otcov svojich synov a trestá a trestá a vystríha ... a ľudia sú napriek tomu nepoučiteľní ... a neviem veriť v boha, ktorý je podľa svojej príslišnej cirkvi jediný skutočný ... keď už boh, tak univerzálny, spoločný pre všetkých ľudí, pre vesmír, pre stvorenie celého kozmického divadla ... a v tom prípade je trochu chybný scenár, oddeľovanie svetla od tmy, vôd od súše.... a nebolo jeho cieľom stvoriť takého slabého pochybného tvora, ako je človek, aby tento svoj čin znovu a znovu oľutoval a chcel svoje výtvory vykynožiť ... neskoro ...

2.

som členom cirkvi ... to je krátka odpoveď ... dlhá je, že som bola pokrstená, dostala som sväté prijímanie, prešla som birmovkou a chodila som na náboženstvo, do kostola, na spovede ...takže akosi automaticky som členom cirkvi, ktorý sa v jednom období dospievania rozhodoval, ako ďalej ... kde mi veľmi začali prekážať určité praktiky cirkevných hodnostárov a a okázalé prejavy navonok ... dodnes zájdem do kostola, kdekoľvek som, síce už veľmi zriedkavo, ale jedine, keď je prázdny ... posedieť v tichu a šere a svetle sviečok je dôležitejšie než okázalá prehliadka klobúkov dám na omši ...

3.

kresťan rímsky katolík

Zverejnené

:lol: no aby som vysvetlila svoje hlasovanie..neviem ci verim v boha..skor nie ako áno....fakt neviem

za clena cirkvy sa nepovazujem, ak nepocitam krst u greckokatolikov..potom ma sice zapisali na 1. prijimanie ale hned na prvej hodine som usla z kostola..tak ma krestnia /a k tomu vlastní rodičia zmlatili/ :) to bolo moje posledne stretnutie s ogranizovanou cirkvou

ale rovnako ako game mam rada prazdne kostoly a rada si v nich posedim..ovšem preferujem nejake gotické so zaujimavou architekturou, tie porevolucné kostoly su mi ukradnuté :)

keby uz som mala v niečo verit..tak budem polyteista /mám rada sirší výber/ ;) hlasovala som za iné

;)

Zverejnené

1. nie

2. nie

3. niesom ateista ani neveriaci, verim v seba :lol:

Zverejnené

hadam nechces skatulkovat? ja som neveriaci, povedal by som ze striktne ale rozhodne nie som ignorant...

Myslel som tých ktorým je jedno a nechcú sa tým zaoberať (otázkou postoja k viere). Ak máš svoj názor tak ignorant nie si.

Je veľa fór kde sa silne polemizuje na tieto témy, niektoré som aj sám moderoval, prezradím zaujímavé linky.

Napríklad http://areopag.christ-net.sk/forum/index.php alebo http://bezboha.forumup.org./ a nakoniec jedno "špeciál" http://www.b2g2.com/boards/board.cgi?&user=nebojsa.

a mimochodom, ateista je veriaci... aj z jazykovedneho hladiska

teista = veriaci (vseobecne)

poly - teista = clovek co veri na viac bohov

mono - teista = clovek co veri v jedneho

a - teista = clovek co veri v nula bohov

:lol:
  • Pred 3 týždňami...
Zverejnené

1, Áno

2, Áno

3, Kresťan - protestant (evanjelik)

1. Áno

2. Áno

3. Kresťan - katolík (rímsky)

Tak toto my vysvetlite (zase Hedge a Ignatius :) ). Ako je možné že foter a synátor sú iného vierovyznania? Vy nesledujete čo sa dialo celé roky v Severnom Írsku?? :) :lol:
Zverejnené

1. Áno

2. Áno

3. Kresťan- rímskokatolík

Názor na Boha a cirkev..hm, vela krat som sa stretla s nazormi ze Boh ano, cirkev nie. U mna je to v jednote, teda neviem si predstavit ze prestanem chodit do kostola a na spovede, vtedy by som asi dost stracala tu vieru v Boha. Jasne, teraz maju zasluhu na tom este stale rodicia, ale v buducnosti sa , myslim, moj postoj nezmeni.

Zverejnené

1. Áno

2. Áno

3. Kresťan- Ríman

Boh-Viera-Cirkev

neoddeliteľná súčasť môjho života

Zverejnené

Tak toto my vysvetlite (zase Hedge a Ignatius :) ).

Čo máš stále proti nám? :) :lol:

No je to jednoduché - z originál Kallovskej vetvy ešte Hedgemu ostalo to protestantské vyznanie, kým u nás sa prejavil vplyv z maminej strany a boli sme vychovávaní už ako rímski katolíci aj s Daekinom... A neboj, žiadne boje u nás nie sú ;)

Zverejnené

A neboj, žiadne boje u nás nie sú :)

Skôr nám to prináša kopec srandy... :lol:
Zverejnené

1. jj

2. jj

3. verim v Boha takym ... svojim sposobom. co sa tyka cirkvi, tam som skoncil.

Zverejnené

co sa tyka cirkvi, tam som skoncil.

Čo si spravil pánu farárovi? :lol:

Naposledy keď som bol v kostole (bol pohreb, to preto), keď ľudia vchádzali do kostola a namáčali si ruku vo svätenej vode aby sa prežehnali, ja som úplne na to zabudol a vpálil som rovno do vnútra, no babky ma pohľadmi skoro prekliali ako Satana :) :)

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

prva otazka....uviedla som "neviem"...som zmätena co sa viery v Boha tyka....uvazujem totizto ohladne tychto veci, racionalne sa to snazim vysvetlit si, ale neda sa...preto taka odpoved...

ohladne tychto veci veriaci takto rozmyslat nema, viem....ale ja uz som raz taka

druha otazka....ano /skor teoreticky, prakticky uz ani nie/

tretia otazka.....rimsko katolicky,krestan

z casti ma to aj mrzi, ze takto "pochybujem"....viera je jedna z oblasti, pri ktorych sa nedokazem "prisposobit"

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov