Skočiť na obsah

Boh a cirkev

Boh a cirkev  

17 členovia hlasovali

1. 1. Veríte v Boha?

2. 2. Ste členom nejakej cirkvi?

3. 3. Akého ste vierovyznania?

• Kresťan - katolík (rímsky resp. grécky)
    • Kresťan - protestant
      0
    • Kresťan - pravoslávny
      0
    • Kresťan - iné
    • Moslim - sunnit
      0
    • Moslim - šiít
      0
    • Žid
    • Jehovista
      0
    • Budhista
      0
    • Hinduista
      0
    • Iné
    • Ateista (neveriaci)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

dead trocha slušnosti by ti nezaškodilo, vieš , to máš tak , urážať a provokovať nie je problém, to dokáže každý hlupák , a ty si zatiaľ v tejto téme predvádzal aj jedno aj druhé až excelentne..

ale vrátim sa k téme, áno obraciam sa na vyjadrenia, práce teológov, na citácie z Biblie, nič na to nie je zlé,no mám aj svoj pohľad, hlavne na život cirkvi, cirkevného spoločenstva, mám iné názory aj na zásadné otázky, ktoré v katolíckej cirkvi na Slovensku rezonujú, zatiaľ som sa k tomu nedostal, diskúsia neskĺzla až tak ďaleko, aby som to mohol prezentovať,ako kresťan bezvýhradne uznávam Evanjélia, uznávam autoritu pápeža, ako pokračovateľa Sv.Petra,uznávam tradície,katolícku cirkev ,ako základný kameň kresťanstva na zemi, ktorá je zároveň jedinou a pravou cirkvou Ježiša Krista.

Zverejnené

Jozef

Ukaz kde konkretne som ta urazil (tvoj predposledny prispevok teraz taktne obidem) resp. kde som bol k tebe neslusny, ber to trebars tak, ze to od teba vyslovene ziadam :lol: Vyjadrujem sa len k tvojim prispevkom na fore a k sposobu tvojho prispievania, - k tomu ako vedies diskusiu, nie k tvojej osobe, ako som uz napisal, ta mi je ukradnuta. Pravda je zatial taka, ze pokial neopouzivas inu identitu, zavadzas a provokujes aspon prispevkami. Trochu odbocim od tejto temy, ked spomeniem temu o 1 sl. state a jeho prezidentovi a aby som sa rychlo vratil, predvadzas to aj v tejto teme. Ked ti je tvoj postoj celkom logicky (nielen mnou) vyargumentovany a je to podlozene faktami ktore hraju proti nemu, stiahnes chvost a odvadzas pozornost basnenim o svojej viere a presvedceni, pripadne aj priznas chybu (co mimochodm kvitujem), aby si sa po kratkom case znova ukazal s vetou, ktora vracia celu debatu na zaciatok, co plati aj v pripade tejto temy.

Jedinecnost a pravost katolickej cirkvi (teda papezsku postupnost) nemozes dokazat, mozes byt o nej presvedceny (co ti mimochodom nikto neupiera), taketo kategoricke vyhlasenia (akoby si ostatnym odkazoval, ze sa mozu bodnut) vsak niesu na mieste. Toto je diskusne forum, nie zbor pritakavacov. Ked nieco take napises, ocakavaj prinajmensom tak kategoricke odpovede a otazky a ked ich dostanes, nechap ich ako urazanie a provokaciu, samozrejme za predpokladu, ze provokacia nebola tvojim prvotnym zamerom.

Zverejnené

vieš dead mne nie je nikto ukradnutý, každý človek má v sebe určité kúzlo, len ho treba nájsť,ja to robím u každého, je to asi tým , že väčšinou pracujem v kolektíve, riadim určitý kolektív, raz menší , ako v súčasnosti, ale aj veľký, pred niekoľkými rokmi... a keď ten kolektív je jadrom tvojej firmy, teda mojej, musíš zháňať cestu ku každému, pretože každý sme iný, a tuto niekde, je tomu už 30 rokov, sa traduje počiatok zháňanie ľudských kúziel, takže nikdy a nikto i nebol ukradnutý. Je mi ťa ľúto, že to tak berieš.

Ale aby som sa vrátil k téme. Nemyslím , že provokujem. Povedať si aj svoj názor a trvať na ňom , nie je provokáciou. A ja to robím , som o tom presvedčený, keby to tak nebolo, určite tu nebudem zabíjať čas. Ak to tak berieš, ostatným odkazujem.... áno odkazujem, katolícka cirkev je tou pravou a jedinou a v priamom pokračovaní, nasledovaní Ježiša Krista, ale nikomu neodkazujem, ako ty hovoríš, aby sa " bodol " .... Nech si každý verí v čo chce, ako chce,kde chce, alebo neverí , to je každého osobná vec, ako je osobná a moja vec v mojom pohľade na toho ktorého veriaceho, neveriaceho.... :lol:

Zverejnené

Preco potom nemas v priebehu tyzdna problem napisat toto?

Katolícka cirkev, je jediná a pravá

pravda je taká, že súčasný pápež iba potvrdil to, čo je každému katolíkovi jasné a nikdy sme o tom nepochybili

ja sa ti čudujem, vieš veľmi dobre,že pravda je vždy na mojej strane

chápať líniu pápežov po Sv.Petrovi je problematické a mnohí sa aj tohto chytajú v kritike katolíckej cirkvi,vraj kde to bolo dané a ako to bolo dané.... no konkrétne to asi nebolo dané

ale Boh a cirkev, cirkev Boh a jeho jednorodený syn Baránok Boží sú vrastené do seba, to nejde oddeľovať od seba, je to jedno spoločné telo...

V tomto pripade sa jedna o dvojite nazorove salto, v diskusiach v tak kratkom case po sebe malokedy videne. Bud je to jasne, alebo problematicke, tak ake vlastne?

Zverejnené

to nepovažujem za salto, len ty vyberáš niektoré slovíčka ako ti to vyhovujú, prekrúcaš a zavádzaš, v = stati o pápežoch

hovorím aj to , že myslená skala nie je iba jeden ľudský život počas ktorej sa má vybudovať Ježišova cirkev, čo je aj pravdou, ktorá sa naplnila a plní ... ja sa nebránim diskutovať o všetkom , len neposúvaj debatu do roviny posmeškov

a triblovania so slovíčkami, ako ti vyhovuje, to potom nie je diskus .....

Áno , trvám na tom, aj v našej modlitbe Verím v Boha sa katolíci vyznávame.... " ... je jedna,svätá,katolícka a apoštolská...." ako vidíš nie je to môj výmysel alebo Benedikta XVI., ja iba s tým súhlasím a som skalopevne presvedčený, že to aj tak má byť. Neviem prečo mnohí aj teológovia, ale najmä pofidérni laici zdvihli varovné prsty, spustili krik a kydali a kydajú na našu cirkev a Sv.Otca .No v podstate nič sa nedeje, vrchný zástupca svätej Kristovej katolíckej cirkvi na zemi svojimi ústami len potvrdil, to z čoho naša katolícka apoštolská cirkev nikdy nepopustila.

Zverejnené

to nepovažujem za salto, len ty vyberáš niektoré slovíčka ako ti to vyhovujú, prekrúcaš a zavádzaš, v = stati o pápežoch

hovorím aj to , že myslená skala nie je iba jeden ľudský život počas ktorej sa má vybudovať Ježišova cirkev, čo je aj pravdou, ktorá sa naplnila a plní ... ja sa nebránim diskutovať o všetkom , len neposúvaj debatu do roviny posmeškov

a triblovania so slovíčkami, ako ti vyhovuje, to potom nie je diskus .....

spomínanie análnych otvorov

...neviem o akých pojmoch tu melieš.... ty si tu zatiaľ iba blabolil a rozhadzoval rozumy, ktoré veriacemu človeku nejdú ani do ... anal.. otvora..... bez ladu a skladu boli tvoje prispevky doteraz o všetkom , čo sa týkalo tejto témy Boh a cirkev..

v tejto téme v tvojom príspevku nie je slovíčkarenie, či posmešky, a ešte nechutné, keď sa minú argumenty, však ? ... jozef, pokiaľ to spätne čítam, dead citoval tvoje príspevky, posmešok tam nevidím ani jeden, ani driblovania so slovíčkami, nehádž na nikoho nepravdy, to tiež nie je diskus

ešte doteraz toto bola celkom pekná debata, a s celkom hodnotnými príspevkami, dokonca jedna z mojich obľúbených, ale ...

debatujeme tu o bohu a cirkvi, neberie tu nikto nikomu jeho vieru, a kydania tu tiež nebolo, boli tu otázky a diskusia aj z jednej aj z druhej strany ...

a sám si rovnako s miernym úškľabkom mne odpovedal na jeden môj príspevok, že takýchto debát si už absolvoval plno ... takže trochu nadhľadu z tvojej strany by tu diskutér právom očakával ... dá sa o tomto debatovať aj kultivovane, bez análnych otvorov a obviňovania z posmeškov a príspevkov bez ladu a skladu niekoho, kto cituje tvoje vlastné príspevky ...

toľko k tvojmu príspevku, ktorý ma zarazil už včera ... a práve v tejto téme.

Zverejnené

game

pozeraj si na tuto debatu ako chceš, je to tvoj pohľad, ako vidím - jednostranný, som už dosť starý, aby mi tu niekto priamo alebo nepriamo nadával do somárov... alebo si myslíš , že je to správne? Ak je to tak, tento môj príspevok je v tejto téme určite posledný, taktiež nesúhlasím s tebou, že dead netribluje so slovíčkami, útočiť na katolíkov sa všade nosí a čím viac kriku, tým viac popularity, už som si na to zvykol, ale nikde a nikdy nedovolím a budem vždy oponovať, takže ak chceš , vyjadrí sa, ak nechceš, tiež dobre.

V podstate je to jedno, či táto téma bude živá alebo nebude, aj tak tu debatujeme dvaja. :lol: :)

Zverejnené

jozef,

nikto ti nenadáva nijako do somárov, a je jedno, kto debatuje v tejto téme - mimochodom, neviem, kde si nabral tých " len dvoch", keď akurát len posledné dva dni ste si vymieňali názory dvaja ...

neviem, prečo spomínaš neustále svoj vek .. nie si tu jediný člen v strednom veku, a nikto neútočí na tvoju ani ničiu vieru ... keď sa budeme vzájomne hladkať po chrbtoch, to nebude diskusia.

nie je vôbec jedno, či táto téma bude živá či nebude. to nezávisí od toho, či to niekto len takto povie .. táto téma prežila už všeličo, a či sa to niekomu páči, či nie, je živá ... všeobecne, nielen tu

keď neustále tvrdíš, že táto cirkev je jediná pravá, a ďalší ľudia sa pýtajú prečo, to je útok na cirkev či na kresťanstvo ? ale to teda nie ...

jednostranný, vravíš ? podľa mňa nám pánboh nadelil mozog s určitým účelom ... aby sme ním premýšľali

keby chcel, aby sme vegetovali ako púpavy, tak nám ho nenadelí ... preto sa pýtam, a preto sa budem pýtať na všetko vždy, pretože je pre mňa nevyhnutné byť mysliacim ...

mám jedno také podivné krédo ... nie jeden človek mi ublížil, a bol aj taký, ktorý nezmazateľne ... ale to nemení nič na tom, že si trochu aj ctime jeden druhého ... a mozog a schopnosť myslieť a cítenie a ľudskosť ... aspoň tie zbytky, ktoré v nás ešte sú:

a pomôžem si pri jeho prezentovaní jedným rozhovorom s Milanom Laluhom, akad.maliarom. je to veľmi starý pán, ktorý už má zenit za sebou a zrejme niečo

prežil, okrem iného povedal: " Nie som svätý, ale nepotrebujem desatoro na to, aby som sa správal ako človek."

hovorí mi z duše.

správajme sa tu a na tomto svete k sebe ako ľudia, neubližujme si, pomáhajme prežiť jeden druhému toto slzavé údolie, sám život nám kladie pod nohy prekážky, nemusíme to robiť aj my ľudia.

žime tak, že keď odídeme, aby ostatní mohli povedať: odišiel Človek.

každý ľudský život sa niečím riadi, jeden si pomáha vierou, druhý filozofiou, tretí ateizmom...

to všetko je vecou viery daného človeka ... je úplne jedno, v čo verí: jeho viera mu pomáha žiť ... a o to ide.

toto nie je viera ?

Zverejnené

Jozef

Necuvaj a nezastieraj. Z tvojich prispevkov vyberam tvrdenia, ktore pokladam za podstatne. V tejto teme si dvakrat poprel to, co si pred tym sam napisal, ak ti to nedoslo, nebudem ti to viac pripominat, usudok nech si spravi kazdy sam.

game

jozefovi som napisal, ze takymto stylom prispievania robi somara predovsetkym zo seba, myslel som to tak, ze u mna sa nemusi namahat :lol:

Zverejnené

game

netvrdím, že každý potrebuje k životu " DESATORO " alebo Bibliu a už vôbec nie, že tí čo vyznávajú tú ktorú vieru sú lepší ľudia, len ma dúfam nebudeš chytať za slovo lebo som vyššie uviedol :Ateista? .. tiež to nie je bohviečo, " za tým si stojím, lebo som ním bol a fakt bola to prázdnota.

Skalopevne stáť na svojej názorovej pozícii nie je nič zlé, to nevyčítam ani deadovi, ale byť o chĺpok slušnejší to by určite potreboval. Ja som diskúsiu s deadom nezačal v zmysle - ala tuti provocatione " čo tu vystrájaš na tomto fóre " alebo v tom zmysle, prehliadol som to a zahral do ofsajdu lebo ma zaujímala hlavne debata..... no vidím, že som to mal zabaliť a vykašlať sa na to , takže to robím teraz :lol: :)

Zverejnené

jozef

Do ofsajdu teraz zahravas nieco ine, ale to uz v kontexte tejto temy asi nieje dolezite, ze? :lol: Keby ta zaujimala hlavne debata, neodporoval by si si vlastnymi prispevkami a nesnazil by si sa teraz debatu otocit smerom k udajnemu utoceniu na katolikov a tvoju osobu :)

Chapat diskusiu, (ktorej nevyhnutnou sucastou je aj vymena nazorov a postovanie faktov ktore im odporuju) ako utok, je chore, ci sa to uz tyka katolikov, alebo teba specialne.

Zverejnené

Skalopevne stáť na svojej názorovej pozícii nie je nič zlé

jozef, myslím že ak budeš toto rešpektovať i u ostatných a nielen u seba, bez posmeškov a znevažovania, diskusia sa začne uberať lepšou cestou.

Zverejnené

valcik

neviem ci si cital celu vymenu nazorov, ale k posmeskom z mojej strany som sa neuchyľoval, skor to bolo opacne,ked dead zacal moralizovat, a preco by som nemohol prispievat svojim do erotickej casti fora, no a co je na tom, chuti mi to a je to jedna z naj... :lol: ak niekomu nevyhovuje štyl mojej diskusie, nech so mnou nekomunikuje, je to najlpeší spôsob ako mi dať najavo, že o moje slovo nestojí..... ja odpoviem každému a bez posmeškov, bez zbytočných atakov, ale toto je už všetko mimo témy a moderátori nám to nemusia tolerovať.

Zverejnené

Jozef

Si na omyle, komentoval som len tvoje prispevky, nie tvoju osobu. V jednej teme pises, ze si do poslednej bunky presvedceny katolik oddany pismu a cirkvi a v druhej o sexualnych pozitkoch. Jedno s druhym sa akosi vylucuje. V tejto teme si napisal, ze Katolicka cirkev je ta jedina a prava, co mimochodom znamena potvrdenie papezskej linie od Petra a ze sa mi cudujes, vraj velmi dobre viem, ze pravda je na Tvojej strane, aby si neskor uviedol, ze chapat tuto liniu je problematicke a ze konkretne to asi nebolo dane. Preslo len par dni a nemal si problem napisat, ze Boh, jeho jednorodeny syn a cirkev su vrastene do seba a nejde to oddelit. Tak ktory tvoj prejav a ktoru tvoju polohu mam chapat ako smerodatnu pre dalsiu debatu? Klames, zavadzas nas a hras sa na urazene decko, to co tu predvadzas nieje slusne.

Zverejnené

neviem ci si cital celu vymenu nazorov, ale k posmeskom z mojej strany som sa neuchyľoval,

čítal, od miesta, v ktorom si reagoval na môj príspevok do ankety, ktorý mimochodom vôbec nebol adresovaný tebe. odvtedy som si všimol niekoľko vecí - viacmenej si ignoroval moju reakciu, tiež si do istej miery odignoroval rozumnú a logickú argumentáciu, ktorou na tvoje citovanie reagoval cactales, obvinil si game z rozdávania podpásoviek, viackrát si upozornil, že sa na ostatných výborne zabávaš, došlo i na sťahovanie nohavíc.. áno, čítal som.

táto téma je vlastne anketou, podľa možností ponúknutých v jej úvode sa rátalo s tým, že prispejú ľudia s rozličným vierovyznaním, alebo bez neho. nešlo tu o to, aby sa objavil herold svätej pravdy a každého bezverca či inoverca obrátil na správnu vieru. tiež nešlo pôvodne o útok na katolícku cirkev, ako sa ti zdá. negatívne reakcie na tvoje príspevky sa objavili pri tvojich protirečeniach.

ak niekomu nevyhovuje štyl mojej diskusie, nech so mnou nekomunikuje

v tomto ti dávam za pravdu, platí to i pre ostatné témy a vezmem si tvoje odporúčanie k srdcu.

tiež je fakt, že od pôvodnej ankety sa poriadne odbočilo, myslím že sa začíname opakovať a asi nemá zmysel diskutovať týmto spôsobom a smerom. a ako vždy, nemám nič proti odstráneniu tohto príspevku moderátormi.

:lol:

Zverejnené

odstraňovať sa nič nebude ... tvoj príspevok je bodkou za tým, ako zdarne sa sa dá pekná téma pri správnej argumentácii

čítal, od miesta, v ktorom si reagoval na môj príspevok do ankety, ktorý mimochodom vôbec nebol adresovaný tebe. odvtedy som si všimol niekoľko vecí - viacmenej si ignoroval moju reakciu, tiež si do istej miery odignoroval rozumnú a logickú argumentáciu, ktorou na tvoje citovanie reagoval cactales, obvinil si game z rozdávania podpásoviek, viackrát si upozornil, že sa na ostatných výborne zabávaš, došlo i na sťahovanie nohavíc.. áno, čítal som.

táto téma je vlastne anketou, podľa možností ponúknutých v jej úvode sa rátalo s tým, že prispejú ľudia s rozličným vierovyznaním, alebo bez neho. nešlo tu o to, aby sa objavil herold svätej pravdy a každého bezverca či inoverca obrátil na správnu vieru. tiež nešlo pôvodne o útok na katolícku cirkev, ako sa ti zdá. negatívne reakcie na tvoje príspevky sa objavili pri tvojich protirečeniach.

doviesť k ničomu.

prvý príspevok, ktorý v tejto téme píšem ironicky. a dúfam posledný.

Zverejnené

Jozef

Viackrat sa mi stalo, ze som sa dozvedel z ust veriaceho o absencii ducha vo mne. Nikdy som sa nepozastavoval nad takymito vagnymi tvrdeniami. Je naopak dobre, ze veriaci je presvedceny o svojej mentalnej vyspelosti a obcas zabudne na skromnost, v pisme tak casto sklonovanu. Ked sa vsak zacne porovnavat s ostatnymi cez skreslenu optiku vlastneho egoizmu, mal by sa mat na pozore, hlavne tu na fore, lebo sa mu to moze nepekne vratit :)

A este nieco. Nerad som osobny, ked vsak v tejto teme pises o svojej viere a pevnych krestanskych zasadach a inde sa prezentujes ako naruzivy milenec, dovolim si pousmiat sa, asi to bude znamenim rovnovahy o ktorej pises. Viera vsak nieje suplik, ktory otvoris ked sa ti hodi. Skus pochopit najprv toto a potom trebars ponizovat ostatnych .

Jozef

Ozval som sa preto, lebo polohy v akych sa tu na fore predvadzas su miestami az groteskne. Ak je tvoja viera v Boha uprimna a neochvejna, (aspon v tejto teme to tak doteraz vyzeralo) mal by si si aspon precitat pismo a nerobit zo seba hlupaka. Ten si v nom stanovil nejake pravidla a pasovat sa za akehosi mravokarcu ked ich sam nedodrziavas je smiesne.

dead

fakt bavím sa a dokonca ma až až prekvapuje tvoja úprimná starostlivosť o moju osobu, o moju vieru, o moje vystupovanie na tomto fóre, no keď to hovoríš ty, tak sa musím nad sebou zamyslieť ;) , chceš ma vyprovokovať, ale zatiaľ sa tu bavím iba ja , takže kľudne môžeš písať aj tvrdšie ,mne to nevadí v celku rád som si s tebou vymieňal názory... ja sa na nič nehrám a mravokárcu už tobôž nie , Sväté písmo ,ako ho poznám ja mi určite postačuje. Pevne verím,že ma budeš aj naďalej baviť, praje ti ostré pero a rýchlo schnúci atrament. :) :lol: ;)

jozef

Vazne sa bavis? ;) Mne je tvoja osoba ukradnuta, komentujem len tvoj nekonzistentny postoj ktory tu vecne predvadzas.

Cactales

už som písal v tejto téme, že úplne súhlasim s Benediktom XVI. a dokonca som tam použil "už bolo načase " áno katolícka cirkev je jediná a pravá pôvodná cirkev, slávenie omše podľa tridentskej liturgie nie je nič nového, doposiaľ sa to dialo na požiadanie biskupa, teraz postačuje farár..... vyšlo sa v ústret francúzskym katolílkom lefébvristom , na Slovensku zasa Slovenský kruhu Leva XIII. , ktorí sú určite radi, mne to vôbec nevadí.... je to zmena, i keď asi u nás v tejto liturgii mnoho omši nebolo.

game je to tak, ale nie menej je dôležité koľko si na ten kríž priložíme aj sami, vieš honba za všetkým nepodstatným je niekedy až priveľká a zabúdame aj sami na seba, to by ešte ušlo, ale keď sa to týka aj rodiny, detí, rodičov,zamestnacov..... ;)

dead je mi ťa ľúto.... ;) a svojím spôsobom ťa mám rád ,už oddávna si mi sympaticky ;)

jozef

Vyjadrenie sympatii si nechaj do inej temy.

Mt 5 - 27

Jozef50205 v tejto teme prísp. c. 57

Jozef50205 30. fsp 12. 2007 12:30:38 - Ludia a relax, Zivotný styl , tema Myslite si o sebe, že ste pekni ? príspevok c. 69

Jozef50205 fsp 2. 10. 2007 19:41:27 - Spolocnost a veda, Nabozenstvo, téma Nejasnosti, otazky k nabozenstvam, prisp. c. 106

Myslim, ze tebe internetovych diskuterov, ktori utocia na nabozenstvo netreba, vidim ze si dobre podebatis aj sam so sebou ;)

jozef,

citovanie z evanjelií skúsme vynechať

nikto ti neberie tvoju nadobudnutú vieru, ale citovaním z evanjelií, ktorí vznikali postupne v tých časoch 70 až 100 rokov po Kristovej smrti, nepresvedčí ... o čom vlastne malo toto citovanie presvedčiť ?

o vážnosti Petrovho stolca pochybovali pred pár storočiami aj tí, ktorí v ňom sedeli ... kymácal sa poriadne ... aj iní tu poznajú minulosť cirkvi

ale môže

žiadna cirkev nemá osobité ani žiadnym bohom ani ničím iným dané právo považovať sa za jedinú správnu a pravú a jedinú

z tohto pohľadu je náboženstvo niečo ako bič, ktorí si uplietol precitajúci človek sám na seba

a Ján Pavol II. mal viac rozumu od toho, aby v dnešnom napätom svete vyhlasoval takéto veci.

niečo ešte k tej jedinej pravej katolíckej cirkvi - toto som kedysi napísala v jednom rozhovore, stačí prelistovať niekoľko kníh, alebo naklikať v google - je to tam, všetky fakty tam nájdeš :

akosi tak je to s jedinou pravou cirkvou.

akosi tak, že človek k tomu, aby bol blízko k svojmu bohu, nepotrebuje sprostredkovateľa ... stačí ho mať v srdci.

game

takých diskusii som už absolvoval mnoho a nielen na internete, keď argumenty neboli , siahlo sa na podpasovky, a to je aj tento prípad , vraj evanjelia sa písali už po smrti Ježiša, po smrti apoštolov, pápeži boli takí a onakí, evanjelia boli písané iba sprostredkovane a strašne mnoho iných záležitosti ,koľkokrát povytrhovaných z historických kontextov. Pokiaľ viem apoštol sv. Matúš a evanjelista zomrel okolo roku 50 , katolícka cirkev je jediná a pravá, ostatné kreťanské spoločenstva vznikli, boli ustanovené buď odlukou, ako Pravolsávna cirkev, ktorá sa tiež rada označuje za katolicku , no a samozrejme reformnými krokmi vznikli reformné kresťanské spoločenstva, a tie sa reformovali a reformujú..... takže každý ma na výber, nám katolíkom postačuje tá naša jediná a pravá......

ta citácia , no myslel som ,že to bude pochopené.....

ja nikomu neberiem jeho city a pocity a súhlasím s tebou, môže byť aký chce katolík, keď má srdce zo železa,na jazyku blen, netvrdím, že s a nedá žiť bez toho , aby bol niekto veriaci , a že je horší , ako veriaci, to nie ....

Iba krátke REPETE ako to vzniklo, kto tu spustil lavínu provokácii bolo jedine dead , postupne sa pridala game, valcík iba konštatoval, cactales je úprimný a velmi dobrý diskutér a ospravedlňujem sa , že som sa jeho príspevkom nevenoval viac, to isté platí aj pre Axela, ktorý mal snahu zapojíť sa, ako aj chlapeczjuhu.

Áno bavil som sa a stále sa bavím , ale nie škodoradostne, som rád, že sa tu objavili noví diskutéri, a to ma fakt bavilo a baví.

A chcel by som sa konečne vrátiť k téme. Mimo iné game sklamala si ma, ale nie až priveľmi. Prečítaj si svoje príspevky v tejto téme ohľadom mojej osoby. Nezaujato. Urobil som chybu: Nemal som si vyliať srdce a prezentovať na tomto fóre svoje vlastné pocity z môjho života, a aj také , ktoré sú až príliš osobné/ choroba blízkeho,viera, strata viery, ateizmus,nájdenie Boha,milujúci Boh, cirkev atd. / . Položiť srdce na dlaň sa nenosí, na tomto fóre určite nie.

Ale teraz už k téme. Nemôže nikto žiadať od našej svätej apoštolskej katolíckej cirkvi, od našich pastierov, od nášho sv.Otca , pápeža Benedikta XVI. a ani od jeho nasledovníkov,aby sme ustupovali z tých pozícii, ktoré sú dané už skoro 2 tisícročia, tí ktorí veria , že naša cirkev podľahne myšlienkam revízie sú na omyle, toto sa nikdy neudeje, to si nikto zo svätých otcov nedovolí a dovolím si povedať , ani zvolaný koncil by si nedovolil zmeniť niečo, čo je tu dané v postupnostiach od prvého rímskeho biskupa apoštola Petra. A preto katolícka cirkev navždy ostane ako jediná pravá Kristova cirkev, ostatné je iba nepravé, nenáslednícke, nedokonalé až umelé.

Zverejnené

Jozef na tvoju udajnu lavinu provokacii reagovat nemienim a ked mam byt trochu tvrdsi, ty vobec nevnimas a necitas po sebe co pises?

k teme

kuk :lol: katolici idu rehabilitovat Martina Luthera

Zverejnené

Novinári toho popíšu až až , už som dokonca čítal, čo vraj Benedikt XVI. v svojej reči povie o Lutherovi, ak dôjde k zrušeniu kacírstva zo strany pápeža, čo je dosť možné, neznamená to, že bude zrušená aj exkomunikácia, ak by však došlo aj k tomu , katolícka cirkev si takto nepriamo prizná spoluzodpovednosť za rozkol, čo je už prisilná káva. Nebolo by od veci a zdravého rozumu , aby sa minimálne evanjelici augsburského vyznania vrátili pod krídla katolíckej cirkvi a Petrov stolec.

Určite my katolíci by sme ich prijali s otvorenou náručou, ale to je hudba rokov.

Zverejnené

Urcite sa vzdy najde lepsi katolik, evanjelik, fyzik ako nejaka konkretna osoba. Clovek nie je dokonaly, a aj papez je len clovek.

Ale dead to myslel ironicky, vsak?

Zverejnené

isteže ... a nejde tu vôbec o pápeža

len je obdivuhodné, keď je niekto pápežskejší ako pápež ... čo by ani tak nevadilo, keby pri tom nebol bezdôvodne osobný.

takmer v každom príspevku som zdôrazňovala, že nikomu nezazlievam ani neberiem jeho vieru ...

všetku argumentáciu odignorovať, obviňovať bezdôvodne z podpásoviek, hodnotiť človeka, na základe toho, že má iný názor a diskutuje, písať o nejakých provokáciách ... ejno

vymenovanie zopár rozporov v tvojich príspevkov a tvrdeniach, jozef, a to si vysvetľovať ako osobný útok, a znovu namiesto argumentácie tu písať osobne o sklamaniach z niekoho, bez toho, aby si vedel vôbec niečo ... o mne, bez toho, aby si znovu čo len slovom zargumentoval, čím že som ťa tak sklamala ... teda trošku ?

že si myslím, že viera a cirkev sú dve veci ? že človek nepotrebuje do zlata a purpuru odetých prostredníkov medzi bohom a svojou vierou, sebou ?

že normálny človek žije podľa desatoro, aj bez desatoro, že považujem za dôležitejšie správať sa k sebe navzájom ako človek k človeku ?

že sám tvrdíš, že si tolerantný ku každému, ku každému náboženstvu a k ateizmu a národnosti ... ale akonáhle tu niekto oponuje, vyťahuješ osobné ataky ?

plné príspevky boha ježiša krista, petrovho stolca, ich eminencií, pastierov, otvorenej náruče kresťanskej cirkvi, kam si sa navrátil, a všetko ostatné zmiesť zo stola ako osobný útok na teba, na cirkev svätú, na kresťanstvo, na jediné pravé

A preto katolícka cirkev navždy ostane ako jediná pravá Kristova cirkev, ostatné je iba nepravé, nenáslednícke, nedokonalé až umelé.

... ejno ejno

my sme tvrdili, že nie, ty že áno ... diskusia. kde je tu útok ?

a ešte niečo ...

nie je problémom sa na tomto fóre otvoriť a písať o sebe ...

Položiť srdce na dlaň sa nenosí, na tomto fóre určite nie.

toto fórum má už nejakú hĺbku aj nejakú históriu, a je tu celá plejáda veľmi vnútorných a veľmi osobných príspevkov a vyznaní ... a strachov a myšlienok a viery a otázok ... takže ... stačí čítať.
Zverejnené

dead

Na odľahčenie, celkom dobré.... ale reagujem. " Je jeden katolík lepší ako pápež? "Možno je, možno nie je. Táto veta má až príliš filozofický podtón. Lepší? Čo je to lepší? Pápežstvo je úrad, do ktorého zo svojich radov zvolili kardináli a " možno " toho najlepšieho, naposledy kardinála Josepha Ratzingera. Pápežstvo je až cez príliš pod drobnohľadom verejnosti a nielen tej katolíckej, takže snaha Petrovho nástupcu je konať tak,aby to bolo prospešné pre všetkých katolíkov, ale zároveň aby to bolo zjednocujúce pre kresťanov ako takých, ale tiež aby to nebolo proti tradíciam nielen kresťanským, ale i katolíckym. Takže

sv.Otec musí byť aj veľkým diplomatom, ak nie najväčším diplomatom tohto sveta. Veľmi dobre sme to videli v nedávnej minulosti, čo dokáže urobiť zopár slov vytrhnutých z kontextu, či už to bolo ohľadom Mohamedánov, alebo z minulosti v knižnej stati o Galileo Galileovi. A preto tento najváženejší úrad nás kresťanov, pápežský stolec s daným pápežom musí vždy konať uvážene a veľmi citlivo, či už voči iným náboženstvám, ateistom, ale aj voči politikom a politickým situáciam sveta.

game , viera v Boha a jeho jednorodeného Syna a cirkev nie sú dve veci, nikdy neboli a nikdy nebudú, viera a cirkev je vrastená do seba,je to jedno telo a jeden duch, noddeľujme od seba to , čo je neoddeliteľné game, to jednoducho nejde,netreba za vierou a cirkvou vidieť iba honosné paláce,oblečenie biskupov, minulosť ktorá nebola vždy košér , to je iba vonkajší a viditeľný klam a hlavne pominuteľný, no viera v Boha spolu s cirkvou danou od nášho Pána prostredníctvom " Kefas"Skala, Peter ,odkiaľ všetci " praví " katolíci čerpáme vieru a duchovnú silu Ježiš - Kefas - Cirkev/ to sme my vštci /, nejde to oddeľovať a je tu na veky až do skonania sveta.

Zverejnené

Jozef, tiež si nemyslím, žeby ti niekto bral tvoju vieru, ale doba, keď akékoľvek pochybnosti o jedinej pravej viere boli kacírstvom, aj so všetkými následkami je našťastie dávno preč.

Tvrdenia o jedinej pravej cirkvi a viere považujem jednoznačne za chybu. Náboženstvo, viera je preto vierou, lebo jeho prívrženci veria v jeho učenie. Jeho pravosť nemožno označiť za exaktnú, každý môže byť presvedčený o správnosti vlastného svetonázoru, ale to nedáva nikomu patent na pravdu a ani dôvod, aby voči ostatným vystupoval povýšenecky.

viera v Boha a jeho jednorodeného Syna a cirkev nie sú dve veci, nikdy neboli a nikdy nebudú, viera a cirkev je vrastená do seba,je to jedno telo a jeden duch, noddeľujme od seba to , čo je neoddeliteľné

Znovu tu ide o vieru a je dosť aj veriacich, ktorí sa zaobídu aj bez cirkvi.

Nebolo by od veci a zdravého rozumu , aby sa minimálne evanjelici augsburského vyznania vrátili pod krídla katolíckej cirkvi a Petrov stolec.

Určite my katolíci by sme ich prijali s otvorenou náručou, ale to je hudba rokov.

Možno ma obviníš, že ťa chytám za slovo, ale mám znovu pocit povýšenosti zo slov: "nebolo by od veci a zdravého rozumu" Znie mi to tak, že evanjelici nemajú dostatok zdravého rozumu, lebo sa nechcú podriadiť "tým jediným pravým".

Ale ako som už napísal, nevylučujem to, že by k takému zjednoteniu mohlo dôjsť vo vzdialenejšej budúcnosti, ale katolíci budú zrejme tiež musieť ustúpiť z niektorých postojov a povýšenecké výroky tomu tiež nedopomôžu. A keď by k tomu aj došlo, možno predpokladať aj delenie evanjelickej cirvi tak, že by jej časť naďalej ostala nezávislá na pápežovi.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov