Skočiť na obsah

Boh a cirkev

Boh a cirkev  

17 členovia hlasovali

1. 1. Veríte v Boha?

2. 2. Ste členom nejakej cirkvi?

3. 3. Akého ste vierovyznania?

• Kresťan - katolík (rímsky resp. grécky)
    • Kresťan - protestant
      0
    • Kresťan - pravoslávny
      0
    • Kresťan - iné
    • Moslim - sunnit
      0
    • Moslim - šiít
      0
    • Žid
    • Jehovista
      0
    • Budhista
      0
    • Hinduista
      0
    • Iné
    • Ateista (neveriaci)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Flash prosím Ťa už nepíš takéto hlúposti

keby si sa trošku do toho rozumel vedel by si, že Židovský národ rozprával a

teda aj písal veľmi veľa v symboloch a taktiež mnoho preháňal

taktiež sa píše, že pre Boha je 1000 rokov ako 1 deň(prosím nezačni s matematickými výpočtami)

čudujem sa , že práve ty píšeš o racionálnom myslení

prečítaj si zopár svojich príspevkov

ty ideš písať, že Kresťanský a v podsate aj Židovský a Moslimský Boh, je výmyslom?

a písať o Cirkvi ako o medzinárodnej srande, na ktorej zarába?

to snáď nemyslíš vážne

písať takto o inštitúcii, kt. predstavuje vrchol autority a poriadku osobne ???

Zverejnené

1. neviem

2. áno

3. kresťan

Ak to berem tak, že som pokrstená, mala som prijímanie, aj birmovku, tak som členom katolíckej cirkvi, v čom som bola aj vychovávaná, ale pravdupovediac k tomu nemám blízko.

Zverejnené

Viera v Boha chápaná , premietnutá iba do vlastného ega je barzsprosté modlikárenie nemajúce so samotnou vierou nič spoločné..... Flash , či Boh je , nie je , to si porieš sam, nečakaj , že ti to vysvetlia v kostole na omši, tam už chodia väčšinou iba tí, čo sú presvedčení, pravdepodobne ani tu na tomto fóre ti nikto nepomôže, možnože životné okolnosti ťa samé donútia prehodnotiť postoje k Bohu,možnože to bude manželka,štúdium , ťažko povedať... hovorí sa : Kto hľadá, nájde.... :) :lol:

Zverejnené

1. moja odpoved v ankete bola nie. neverim v Boha. no niekde v hlbke dufam, ze existuje vyssia inteligencia ci sila, ktoru by sme pri stretnuti s nou nazvali Bohom (ci Bohynou). uvazujem nad tym, aky maly kusok vesmiru pozname, ako malo jeho tajomstiev sme doteraz objavili a verim, ze nieco velke na nas niekde za tou tmou caka. mame moznost vidiet okolo seba uzasne veci, pozorujeme prirodu a jej zakony, rozne odvetvia vedy prenikaju stale hlbsie a odkryvaju stale viac poznatkov o tom, co nas obklopuje a nechce sa mi verit, ze vsetko vzniklo len nahodou v jednom okamihu. verim, ze sa skor ci neskor stretneme (s Bohom?) a obavam sa, ze bude mat uplne ine vlastnosti a zamery, nez mu ludia pripisuju.

2. nie som clenom cirkvi

3. z ponuknutych vierovyznani sa na mna najviac hodi ateista.

Zverejnené

Byť ateistom nie je bohviečo ..... 13% obyvateľov Slovenska to o sebe tvrdilo v r.2001 a podľa všetkého sa toto číslo zvyšuje , je to celosvetový jav ..... :lol:

Zverejnené

jozef,

zrejme nie celkom chápem, čo tým chceš povedať ... čo znamená to, že

Byť ateistom nie je bohviečo

?

ateisti sú menejcenní, či vadní, či je to charakterová vada, či nikto nemôže byť ako ateista spokojný sám so sebou, či je to nejaký iný vážny nedostatok ?

z toho vyplýva, že byť veriacim je bohviečo, či ... ?

pýtam sa vážne ... keď povieš a, povedz aj b

prečo to podľa teba nie je bohviečo ?

Zverejnené

určite nie, je to osobné, bohviečo .... myslené , my ako veriaci sa modlíme aj za neveriacich, naše prosby sú za každého, nielen z našej komunity, nie je myslené niečo podradné, skôr by som to nazval duchovnou abscenciou,niečo ako nedozreté ovocie bez danej chute,farby,vône, ale ateistov nezavrhujem, určite to nie je choroba, veď aj ja dlhé roky som bol ateistom.... takže všetko je možné a poznanie,samotný život ťa dovedie do hlavnej stanice Boh a jeho jednorodený syn Ježiš Kristus.... :) , .... samotný výraz bohviečo síce nazančuje následnú podradnosť, ale nie je to tak.... :lol: ako nezrelé ovocie ... :)

Zverejnené

nevidím v ateistoch niečo bez chuti, farby a vône ... hlavne nie v ateistoch, ktorí k svojej neviere dospeli rovnako ako ty k viere, takže

takže všetko je možné a poznanie,samotný život ťa dovedie do hlavnej stanice Boh a jeho jednorodený syn Ježiš Kristus....

samotný život možno niekoho povedie opačne ... a možno k inej, vyššej dimenzii viery ... a zrejme sa nebude cítiť ani bez chuti, ani bez farby, možno sa bude cítiť dokonalejším práve preto

je jedno, že si prešiel od ateizmu k viere ... ten blahosklonný pohľad veriacich na ateistov v tom " byť ateistom nie je bohviečo " už je a je skutočne veľmi pozoruhodný

môžete sa modliť za veriacich aj neveriacich, neuškodí im to, hoci si nemyslím, že by to chceli

stále však neviem, prečo byť ateistom nie je bohviečo ...

Zverejnené

game už len preto,že tým nezrelým jablkom som bol aj ja, a nebolo to bohviečo, teda je to môj pohľad vtedy a teraz, kto zháňa, ten nájde , ja som našiel , v žiadnom prípade nekritizujem, iba konštatujem, duchovne doporučujem každému dopracovať sa rovnováhy, viera mi to určite dala....

Zverejnené

aha, takže takto je to

nakoniec sa k tomu aj dopracujeme ... je to tvoj pohľad a tvoje uspokojenie nad stavom vecí, tvoje " nebolo to bohviečo" z čias ateistu oproti tomu, že ťa teraz tvoja nadobudnutá viera uspokojuje

takže nebolo od veci povedať aj to b ... :lol:

Zverejnené

áno , asi tak .... každý si nesie svoj " kríž " a je oveľa ľahší nielen delením sa s rodinou,priateľmi, ale aj s Bohom ... životná skúsenosť :lol:

Zverejnené

Jozef

to, že ty si dospel k tomu, že si sa stal silne veriacim neznamená, že každý musí zákonite dôjsť k rovnakému poznaniu, a ak sa napríklad naopak veriaci stal ateistom je to preňho možno rovnako prirodzené, ak k tomu dospel na základe vlastného poznania. A nemyslím si, že ateista to musí mať v živote ťažšie iba preto, že sa nemôže v ťažkých situáciách oprieť o vieru v Boha, ani žeby musel byť zákonite "nezrelým ovocím".

Zverejnené

Jozef

Viackrat sa mi stalo, ze som sa dozvedel z ust veriaceho o absencii ducha vo mne. Nikdy som sa nepozastavoval nad takymito vagnymi tvrdeniami. Je naopak dobre, ze veriaci je presvedceny o svojej mentalnej vyspelosti a obcas zabudne na skromnost, v pisme tak casto sklonovanu. Ked sa vsak zacne porovnavat s ostatnymi cez skreslenu optiku vlastneho egoizmu, mal by sa mat na pozore, hlavne tu na fore, lebo sa mu to moze nepekne vratit :lol:

A este nieco. Nerad som osobny, ked vsak v tejto teme pises o svojej viere a pevnych krestanskych zasadach a inde sa prezentujes ako naruzivy milenec, dovolim si pousmiat sa, asi to bude znamenim rovnovahy o ktorej pises. Viera vsak nieje suplik, ktory otvoris ked sa ti hodi. Skus pochopit najprv toto a potom trebars ponizovat ostatnych .

Zverejnené

Je to aj dôsledok niektorých kontroverzných krokov Benedikta XVI.

Aké kontroverzné kroky učinil Svätý Otec?
Zverejnené

Cactales , dead netvrdím o sebe , že som silne veriaci, posúdiť seba ateistu, ako nezrelé ovocie v prenesenom slova zmysle na iných bolo povedané ako bolo, neviem o tom žeby človek veriaci si nemal dopriať pôžitky sexu a erotiky, to si ma teda pobavil dead, čo to má spoločné s vierou , tak to fakt neviem, ak dead chceš moralizovať veru nevybral si si dobrý deň a dobrý terč, pobavil si ma taktiež s tými šuflíkom , a vysvetlí mi prosím ťa koho som tu vlastne ponížil alebo píšeš iba preto, aby si niečo napísal? Moja rovnováha je o.k. , ale ak to hovoríš, tak asi tá tvoja má problém, ak bude treba pomôžem ti. :lol:

Zverejnené

Cactales este doplnim odpoved, taktiez nijako netvrdim ze opora vo viere musi byt u kazdeho rovnaka, ale mna podržala v tých naj.... zlomových situáciach môjho života, ktoré boli bohužiaľ až tragické, ale to je ten kríž , ktorý si každý sam nesie, čo som spomínal v predchadzajúcom príspevku, pôvodne som toto nechcel písať, ale nedalo mi a doplnil som moju odpoved na tvoje dotazy..... :) :lol:

Zverejnené

Jozef

Ozval som sa preto, lebo polohy v akych sa tu na fore predvadzas su miestami az groteskne. Ak je tvoja viera v Boha uprimna a neochvejna, (aspon v tejto teme to tak doteraz vyzeralo) mal by si si aspon precitat pismo a nerobit zo seba hlupaka. Ten si v nom stanovil nejake pravidla a pasovat sa za akehosi mravokarcu ked ich sam nedodrziavas je smiesne.

Zverejnené

Aké kontroverzné kroky učinil Svätý Otec?

Ako som už napísal, Benedikt XVI akoby posúval cirkev o pár krokov späť a to predovšetkým vo vzťahu k nekatolíkom. Spomeniem napríklad vyhlásenie Vatikánu spred niekoľkých mesiacov, ktorým vyhlásil katolícku cirkev za jedinú pravú, ďalej tiež návrat k tridentskému obradu. Kontroverzné bolo aj jeho vyhlásenie v máji 2007 v Brazílii, že "evanjelizácia pôvodných obyvateľov Ameriky nezahŕňala ničenie predkolumbovských kultúr a nevnucovala cudziu kultúru".
Zverejnené

Cactales este doplnim odpoved, taktiez nijako netvrdim ze opora vo viere musi byt u kazdeho rovnaka, ale mna podržala v tých naj.... zlomových situáciach môjho života, ktoré boli bohužiaľ až tragické, ale to je ten kríž , ktorý si každý sam nesie, čo som spomínal v predchadzajúcom príspevku, pôvodne som toto nechcel písať, ale nedalo mi a doplnil som moju odpoved na tvoje dotazy..... :) :lol:

Jozef,

to je v poriadku ... tebe v ťažkej životnej situácii pomohla práve táto viera, niekomu inému pomôže niečo iné, priateľ, psychológ, iná viera, neviera, každému to, čo mu pomôže žiť

isteže ... aby sme zostali pri klišé, každý si nesie svoj kríž, každému občas priložia ešte jeden a ešte jeden, ale výber, čo práve pomôže, aby to človek zvládol, je na samotnom človeku, a na tom, kto mu práve pomoc ponúkne .../ na to nezabúdajme / - podľa jeho povahy, naturelu, potrieb, podľa povahy toho kríža

mimochodom, Jozef, tvoj výber smajlíkov v tomto prípade nie je práve ... najšťastnejší

trochu ma prekvapil, k povahe tvojho príspevku

Zverejnené

dead

fakt bavím sa a dokonca ma až až prekvapuje tvoja úprimná starostlivosť o moju osobu, o moju vieru, o moje vystupovanie na tomto fóre, no keď to hovoríš ty, tak sa musím nad sebou zamyslieť :) , chceš ma vyprovokovať, ale zatiaľ sa tu bavím iba ja , takže kľudne môžeš písať aj tvrdšie ,mne to nevadí v celku rád som si s tebou vymieňal názory... ja sa na nič nehrám a mravokárcu už tobôž nie , Sväté písmo ,ako ho poznám ja mi určite postačuje. Pevne verím,že ma budeš aj naďalej baviť, praje ti ostré pero a rýchlo schnúci atrament. :) ;) :lol:

Zverejnené

jozef

Vazne sa bavis? :lol: Mne je tvoja osoba ukradnuta, komentujem len tvoj nekonzistentny postoj ktory tu vecne predvadzas.

Zverejnené

Cactales

už som písal v tejto téme, že úplne súhlasim s Benediktom XVI. a dokonca som tam použil "už bolo načase " áno katolícka cirkev je jediná a pravá pôvodná cirkev, slávenie omše podľa tridentskej liturgie nie je nič nového, doposiaľ sa to dialo na požiadanie biskupa, teraz postačuje farár..... vyšlo sa v ústret francúzskym katolílkom lefébvristom , na Slovensku zasa Slovenský kruhu Leva XIII. , ktorí sú určite radi, mne to vôbec nevadí.... je to zmena, i keď asi u nás v tejto liturgii mnoho omši nebolo.

game je to tak, ale nie menej je dôležité koľko si na ten kríž priložíme aj sami, vieš honba za všetkým nepodstatným je niekedy až priveľká a zabúdame aj sami na seba, to by ešte ušlo, ale keď sa to týka aj rodiny, detí, rodičov,zamestnacov..... :)

dead je mi ťa ľúto.... :) a svojím spôsobom ťa mám rád ,už oddávna si mi sympaticky :lol:

Zverejnené

Jozef

Tvrdenie, že katolícka cirkev je jediná pravá znie príliš povýšenecky a neskromne, a či je pôvodná je tiež diskutabilné. Ako som už písal, mnohé dnes platné dogmy pôvodne v kresťanstve neboli a zavádzali sa až od Nicejského (a ďalších) koncilov. A takéto vyhlásenia a tiež návrat k tridentskej omši nezlepšia imidž cirkvi navonok a neprospejú ani vzťahom s inými cirkvami.

Zverejnené

jozef,

o tom, ako si prikladáme či neprikladáme na svoj hrb sami, si pôjdeme podiskutovať do Psychológie

momentálne sme hovorili, alebo ty si začal hovoriť o tom, čo tebe uľahčilo niesť tvoj kríž - zmena z ateistu na veriaceho, ako si sa mnohokrát kdekade vyjadril, na hlbokého veriaceho

adekvátna odpoveď na to bola, že každému pomáha niečo iné ... čo je prirodzené, nie sme uniformní, ani veriaci jednej a tej istej viery nie sú uniformní, ani tej tvojej - po mnohých a a mnohých mimoriadne kultivovaných debatách s mnohými veriacimi je mi to jasné, a musí to byť jasné aj tebe : ani viera v jedného boha nie je u dvoch ľudí úplne rovnaká

každý človek sa vysporiadava so svojím životom a krížmi ináč

že tebe pomáha tvoja viera a pomáhala v zlomových situáciách tvojho života, že si sa obrátil k viere a cirkvi, aby ti pomáhala niesť tvoj kríž, ako si veľmi vážne napísal vo svojich príspevkoch, je tvoja vec, to nie je dôvod na skvelú zábavu ironizujúc na náš účet ... alebo je ? hm ? :lol:

Zverejnené

jozef

Vyjadrenie sympatii si nechaj do inej temy.

"Kazdy kto na zenu hladi ziadostivo, uz s nou scudzolozil vo svojom srdci"

Mt 5 - 27

"na Boha nedam dopustit, na vieru a moju cirkev uz vonkoncom nie"

Jozef50205 v tejto teme prísp. c. 57

"zena musi byt tak akurat , aby bolo co chytit , nie vyzla obycajna , ako moja dcera..... krv a mlieko ... som stara skola, nastastie Slovenky su povacsinou aj ta krv aj to mlieko, milujem zenske pohlavie"

Jozef50205 30. fsp 12. 2007 12:30:38 - Ludia a relax, Zivotný styl , tema Myslite si o sebe, že ste pekni ? príspevok c. 69

"viera v Boha je vrchol uprimnosti nielen k samemu Bohu, ale aj sameho seba... bud verim kazdou svojou bunkou alebo to predstieram, ale to uz nie je viera."

Jozef50205 fsp 2. 10. 2007 19:41:27 - Spolocnost a veda, Nabozenstvo, téma Nejasnosti, otazky k nabozenstvam, prisp. c. 106

Myslim, ze tebe internetovych diskuterov, ktori utocia na nabozenstvo netreba, vidim ze si dobre podebatis aj sam so sebou :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov