Skočiť na obsah

Boh a cirkev

Boh a cirkev  

17 členovia hlasovali

1. 1. Veríte v Boha?

2. 2. Ste členom nejakej cirkvi?

3. 3. Akého ste vierovyznania?

• Kresťan - katolík (rímsky resp. grécky)
    • Kresťan - protestant
      0
    • Kresťan - pravoslávny
      0
    • Kresťan - iné
    • Moslim - sunnit
      0
    • Moslim - šiít
      0
    • Žid
    • Jehovista
      0
    • Budhista
      0
    • Hinduista
      0
    • Iné
    • Ateista (neveriaci)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ano

Ano

Katolik

Do podobnych tem v zasade neprispievam, lebo by ma vyhlasili za kriziaka a cojaviem co este....

Zverejnené

Čo si spravil pánu farárovi? :lol:

cirkev neskoncila so mnou, ja som skoncil s nou. zialbohu som este stale (v scitani obyvatelstva) uvedeny ako clen katolickej cirkvi (tusim, este som nebol plnolety ked to mama vyplnovala, tak som na to nemal dosah).
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

nie

nie

ziadneho

Nemám dôvod veriť, nič ma na tom nezaujalo. Strašne mi to pripadá ako rozprávka. A súhlasím s Cizym, že nábozenstvo je omyl ludstva, kvoli ktorému umrelo už nespočetne veľa ľudí.

Zverejnené

Ano

ne

ine

Tuším že Boha nezajímá jakého jsem vyznaní ale jak konám

:lol:

Zverejnené

Tuším že Boha nezajímá jakého jsem vyznaní ale jak konám

ľudia ešte musia prejsť dlhú cestu, kým toto poznanie bude prijímané všeobecne ...

a hlavne - niektoré nezmieriteľné náboženstvá s tým budú mať veľký problém ...

myslím, že je jedno, či je človek veriaci, či neveriaci, vždy je podstatné, aký je to človek

keď tam niekde je boh, či nie je, neviem, ... možno na to raz ľudstvo príde ... ale to, ako sa tu a dnes k sebe navzájom, k prírode, k Zemi a všetkému živému správame, raz nejakým spôsobom budeme mať spočítané ... neviem či nejaký bohom, či jedným určitým bohom, či samotným univerzom, či nás nakopne sama Zem ...

len som presvedčená, že každý človek musí niečomu veriť, aj keď je neveriaci, niečomu verí a spolieha sa na svoje sily ...

keď verí v boha, akéhokoľvek, nepotrebuje ako sprostredkovateľa cirkev ... si myslím ja

Zverejnené

Game plně s Tebou souhlasím co se týče cirkve jako zprostředkovatele, ale na margo toho prvního příspěvku bych chtěl upozornit že násilí a zlo ,které pácha lidstvo není chybou Boha.Bůh dal lidem naprostou svobodu rozhodování.Každý si je strůjcem svého osudu.Bůh není diktátor.

Chtěl bych ještě dodat, že je krásné žít s pocitem že Bůh existuje.A kdyby přeci jenom neexistoval, tak jsem aspon ten svůj život neprožil v nicotě.

:)

Zverejnené

... násilí a zlo ,které pácha lidstvo není chybou Boha.Bůh dal lidem naprostou svobodu rozhodování.Každý si je strůjcem svého osudu.Bůh není diktátor.

čo je ovšem často na škodu ...

často vo mne rezonuje otázka :

ničíme všetko, čo nám príde pod ruku, človek je schopný zabiť posledné zviera svojho druhu, zabiť druhého človeka, v mene boha vyvraždiť národy, násilím prevracať na nejakú pravú vieru, ničiť vzduch, robiť smetisko z morí, ubližovať jeden druhému, ničiť všetko živé, neživé, s ľahkosťou zničiť túto planétu, akoby ich bolo nekonečné množstvo .... nie je .

je len táto jedna, viac ich nemáme.

boh nie je diktátor, ale dovolí, aby ho títo a takíto ľudia milovali a modlili sa k nemu ... potom vezmú zbraň a idú zabíjať

boh je vševidiaci, vševediaci - vedel, že človek toto vykoná ... a nespravil nič

tak kde je, keď sa toto deje ?

Zverejnené

Nuž, game, to je zapeklita otazka, prezuzlavala som tuto dilemu uz x rokov, napriek tomu, ze nie som veriaca... Cloveku stale vrta v hlave take to "ak"...

Takze sa k tomu tak postavim, "ak" boh existuje, tak potom napriklad nemyslim, ze to, ze Adam a Eva zbastili jablko zo stromu poznania (a nie zo stromu zivota) bola cira nahoda... Myslim, ze "on" dobre vedel, ze je lepsie poznat ako vecne zit. Alebo este inak, vecny zivot vedie k postupnej letargii, nie je nic, co by ta vyburcovalo k snaham a prave tej tuzbe po zivote - to je to, co nas zenie dalej a dalej. Takze zjedli to jablko... ale ziadne poznanie bez namahy a kopancov nie je poznanie. Kazdy rodic, ktory ofukuje svoje deti, ochranuje pred padmi a prekazkami, vychova nemtudu. Tiez som raz musela prestat s tym, ze som dcerky drzala za ruku... mohla som im iba povedat "Ked spravis to a to, tak sa ti stane to a to..." ale musela som ich nechat, nech spadnu, aby sa naucili chapat pricinu a jej dosledok, aj ked mi srdce krvacalo. A tu niekde sme asi vo vyvoji my. Uz nam zacina byt jasne, co je pricina a aky bude jej dosledok, ale su veci, v ktorych sme prave ako tie deti (bozie). Este zakopavame, este si navzajom berieme hracky...

Sme teraz v stave, ako ked moje decka objavili pocitac... ovladaju z neho mizive promile z promile funkcii... a my mame v rukach znacne vedomosti fyzikalne, chemicke atd.... len ich este nevieme spravne vyuzit. Zober si napriklad energiu atomu (a tych dalsich skvariek)... ja za nimi vidim tak nekonecne moznosti... len sme este deti...

Ale musis sa na to (teda nemusis, ja na to tak nazeram) pozriet aj inak: este pred par rokmi tolko ludom nebolo jasne, ze svet treba chranit... konecne sme dospeli aspon k marivemu pochopeniu, ze tento svet je dar.... a to je uz pokrok. Uz som to niekde spominala, ale cele je to len o nas, my to mame v rukach. A ak boh existuje, tak mozno ako rodic chcel dosiahnut prave toto... Hodil nas do vody, aby nas naucil plavat. Myslim, ze v pripade jeho akejkolvek intervencie by sme sa vratili do "infantilnych" cias, ked sme sa nespoliehali sami na seba, ale na "boziu" ruku.

Zverejnené

Prcic, ja ani neviem kde a ako sa mozem tabulkovo zaradit. Pisal som uz v inej teme, ze pri maximalnej snahe mozem prijat akurat dve moznosti. Bud JE alebo NIEJE, nic viac. Dalej vo svojom chapani nedokazem dojst, ak niekto ano, jeho vec. Ostatnych 2300 stran pisma nieje svedectvom pre mna.

Zverejnené

No asi tak.Jedná se pouze o můj názor.

Náš skutečný svět a domov se nenachází tady ale v dimenzí , jak zvykneme říkat -druhý svět-.S pohledu druhého světa je toto místo pouze ke zdokonalování duše, která je bud vyslaná anebo se tady narodí dobrovolně.Každá duše musí týmto -testem projít.Nemůže stagnovat,nebod i pro ní jsou určené přesné pravidla.Tady na zemi jsme teprvé na začátku v duchovním vývoji a pokud by Bůh zasahoval do tohoto vývoje tak by vlastně brzdil vývoj této duše.Proto se tady na zemi setkáváme bohužel s týmto fenoménem násilí.Jsou jiné světy daleko lepší ale i horší. Do toho lepšího se dostaneme dříve nebo později ale individuálně.

Chtěl bych ještě zdůraznit že Bůh není nějaká bytost ale světlo.No my to říkame takhle

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Vidím že sú tu samí pohani. Hrušovského na vás! :lol:

axel teraz som si vsimol ze by si si mal rozsirit svoj obzor ;)

minule som o tom debatoval s kamosovou frajerkou, pohania su tiez cirkev... staroslovanska..

a nie neveriaci

musis sa este veeeela ucit axel :) :)

Zverejnené

no ... nejaká staroslovanská liturgia, alebo aspoň niečo, čo sa za ňu považuje, pretrvala ...

ale to nie je cirkev ako taká :)

ani pohania nie sú cirkev, rovnako ako animisti či prírodné národy so svojimi božstvami - ani moslimov nespomíname ako cirkev, ale ako náboženstvo, hoci hierarchia hodnostárov u nich existuje ...

čo konkrétne hovorila o tom frajerka kamaráta ? :lol:

Zverejnené

niesu registrovana cirkev ale proste mali znaky cirkvy

jednoducho povedane, neboli to neveriaci

no ona to co ja, ze to proste niesu neveriaci ako vela ludi tvrdi, mali svoje bozstvo :lol:

Zverejnené

svoje božstvo - či božstvá mala každá spoločnosť, aj na najodľahlejšom ostrove sveta - na Veľkonočnom ... zato ich vieru v nich či ich náboženstvo neoznačujeme za cirkev ...

staroslavanská liturgia bola súčasťou ... odkedy sa vlastne hovorí o staroslovanskej liturgii ? odkedy prešli naši / českí, moravskí, slovenskí - to je jedno / predkovia na kresťanstvo - a tam už sú prvky cirkvi samozrejmé.

pokiaľ boli podľa kresťanského ponímania pohania, to nebola cirkev, ale viera v prírodných bohov, kde každý mal svoj rezort ... :lol:

katolícka cirkev

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Biskup chce premenovať Boha na Alaha

Holandský katolícky biskup diecézy Breda vyzýva veriacich všetkých náboženstiev, aby oslovovali Boha menom "Alah". Podľa Tinyho Muskensa arabské meno pre Boha podporí medzináboženské porozumenie, informovalo holandské rádio Radio Netherlands.

Biskup, ktorý o niekoľko týždňov odíde do dôchodku, uviedol, že Bohu nevadí, ako ho veriaci volajú. Muskens neočakáva, že jeho myšlienky ľudia v blízkej budúcnosti prijmú. Podľa neho to môže trvať 100 až 200 rokov.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Aby Holanďania začali volať Boha menom Alah zrejme nebudú potrebovať až toľko rokov...

Zverejnené

Ten clanok som pred chvilkou cital :lol:

Zase nejake "osvietene" myslienky z Holandska. To, ze chce, aby mohli sa knazi mohli zenit, to beriem (dufam, ze nemyslel holandsky sposob :) ). Aj jeho podporu pouzivania kondomov. Ale volat Boha Alah je pre mna nepripustne. Len z jedneho jedineho hladiska. Bola by to kapitulacia pred islamom. Nic ine. Ziadne zblizovanie by sa nekonalo. Moslimovia k nam preto nebudu o nic priatelskejsi, nez su doteraz. Zidia aj tak meno Boha nevyslovuju. A v podstate ani krestania. A ine konfesie su o niecom uplne inom.

Zverejnené

V Holandsku by mali tú marihuanu opäť zakázať lebo tak to vyzerá že otec Muskens na niečom šlape!

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

verim v boha, som v cirkvi a rimskokatolicka cirkev... ale tak, ze by som bola nejaky uplne zaryty veriaci to nie... po dlhej dobe som znova zacala chodit do kostola...

Zverejnené

Mňa by zaujímalo kto hlasoval za "Iné", resp. aké náboženstvo mal na mysli. Satanizmus? :lol:

Máme tu veľa ateistov, podľa štatistík by ich malo byť 10%, ale tu na Fóre je ich takmer 36%.

Zverejnené

jeminkote, čo s tými ateistami teraz ?! rúcajú štatistiky :lol:

jaa,

prečo ? čo bolo dôvodom, že si znovu začala chodiť do kostola ?

akosi to so sebou prináša otázku, prečo si prestala ?

/ jeden z iných bol happysoul. jeho viera je úplne iná, než tu všetkých ostatných. iná. /

Zverejnené

jeminkote, čo s tými ateistami teraz ?! rúcajú štatistiky :lol:

Tých bohorúhačov by bolo treba obrátiť na pravú vieru.
Zverejnené

Veríte v Boha?

Pripúšťam, že niečo ako Boh existuje, ale súčasné náboženské predstavy o Bohu v ktoromkoľvek náboženstve nepovažujem za správne.

Ste členom nejakej cirkvi?

Bol som pokrstený. Tým sa môj aktívny vzťah k cirkvi zároveň skončil. Odvtedy som bol v kostole len pri určitých udalostiach v rodine, ako napríklad svadba alebo krst. V otázke vzťahu cirkvi k dnešnej spoločnosti sa považujem skôr za antiklerikála.

Akého ste vierovyznania?

Formálne: Kresťan - protestant (evanjelik)

Zverejnené

Tých bohorúhačov by bolo treba obrátiť na pravú vieru.

Zaujímalo by ma, ako by si pri tom postupoval. ;) :) :lol: :) ;) ;) ;)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov