Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Dnes chalan dokoncil pracu po 6 dnoch. Ak si pamatam pred mesiacom to dal za 3(preto som bol zneho velmi milo prekvapeny) aj ked nieco malinkate nepodstatne som mu nadrobil,aby mal priklad ako robit. Pri broblematickejsich veciach som sa mu venoval aj minuly aj tento mesiac(dnes,vcera). Aj som si pozrel ci januar bol na doklady slabsi nebol. Preco tak pomaly o polovicu robil? Neviem.

 

Povodne som kolegovi povedal - ze to bude robit 5 dni - cca 2,5 nasobok mna. Lebo nato aby to vedel...proste to inak nejde a ucit sa musi roky. Aj prsty.

 

Dostava 2,5 v cistom, je to malo - upratovacke davame 3 - ale viac ako 5 nevyrobi. Teda pri 5 by sme boli na nule. Dat mu 6 tak doplacame na nom 2 eura. Teda ja ich musim vyrobit.

 

Ked sa zlepsi(na moju uroven) moze mat aj 5 -7 v cistom.

 

Ja mam v cistom asi 9.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Nas mlady je sikovny. Aj bol na vysokej skole vyhodili ho v poslednom rocniku.

 

Na prebiehajúci školský rok pripravilo 36 slovenských vysokých škôl pre 50 215 maturantov 58 809 voľných miest. Ak k tomu prirátame fakt, že 15% uchádzačov o vysokoškolské štúdium sa minulý rok dostalo na vysoké školy v zahraničí, výsledkom je počet miest na našich vysokých školách, ktorý takmer jedenapolnásobne prevyšuje počet potencionálnych uchádzačov.

http://blog.etrend.sk/saskia-repcikova/maturanti-pohov.html

 

Chcel by som vediet kolko bolo miest v 96 ked som sa ja dostal na skolu a kolko bolo ci maturantov ci tych co chceli studovat,len sa predchadzaju ci rok nedostali - alebo zacali studovat po vojne.

 

Tu pomali nebude koho zamestnat. Chalan sa snazi - lebo ma maly prijem a ma male dieta a zenu bez prijmu. Ja aj kolega sa ho snazime kvoli tym istym dovodom naucit robit. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Svagrov syn chodi na VS - nejaku technicku - pred 10 rokmi by ma to nenapadlo ze by tam chodil -nie neviem ako sa ucil, verim ze to aj skonci.

Ale nikdy by ma to nenapadlo - .. to je jedno. Ale spomenul ,ze na konci semestra na matike mali linearnu funkciu. 

 

Ryan - k tvojej poznamke - tu som si isty,ze sa mylis - tu vysku u nas ludia maju este predtym ako pojdu na vojnu, robit operky, skusit zahranicie, ci nejake muracky.

 

Ano v minulosti to opacne bolo. teda aj ja som mal spoluziaka co na skolu zacal chodit po vojne. Apod. 

 

Ale dnes je podla mna 58 000 miest privela - lebo tie skupiny co chceli mat diplom ho uz asi maju - si ho kupili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Dal som sancu mladsim - podla na to nemaju  ich to treba naucit robit. Resp. sa musia ucit. Vsetko aj futbal.

 

Namysleni, naj.  lepsie obleceni..relativne..  robit nevedia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

vcera som nieco hladal nejakeho cloveka nasiel v tomto zozname .

 

http://www.upsvar.sk/buxus/docs//urady/RA/zoznam_zamestnancov/zoznam_zamestnancov_UPSVR_RA.pdf

 

Podla mna to je sialene - ani nepoviem co. Je ich tam cez 100 som pozrel aj to iste v Bratislave a tam ich je 170(to na porovnanie BA je aspon 12 krat vacsia- aj na tuto pracu).

 

Napoveda - nejde o pocet zamestnancov. To je cca 120 ku 220. Aj ked aj to je sialene.

 

ALe ci uhadnete - co ma prekvapilo?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm.

pozerám, to je len Revúca?

 

nie je tam nejako priveľa zamestnancov? a inžinierov a magistrov je tam na meter štvorcový hodne.

 

čo je autoprevádzka?

 

nakoľko pomáhajú nezamestnaným nájsť prácu?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uhadla si to velmi rychlo a nieje to sialene? Skusim do buducnosti kolko ti ludia zarabaju. To je to sialenstvo. Aby som to pochopil. Vravim nejde o pocet zamestnancov. Mne islo o ine.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to na zamyslenie.

 

http://www.cas.sk/clanok/233691/pracovnicky-uradov-prace-preco-mame-menej-ako-ti-v-hmotnej-nudzi.html

 

Zas tie platy nie su az take zle. Su male. Ale ako je mozne ze na tom urade je 37 inginierov? To nieje vysnivana robota -kamarat tam pracoval na civilke - ja som isiel radsej na vojnu. Na tu vojnu by som siel aj dnes ak by som si musel vybrat. myslim k profesionalom.

 

http://ekonomika.idnes.cz/nezamestnanost-v-zari-2015-klesla-dnn-/ekoakcie.aspx?c=A151008_092948_ekoakcie_fih

 

Maju druhu najnizsiu nezamestnanost - chlapov maju najmenej nezamestnanych v europe.

 

Som si pozrel Bruntal - okres s vysokou nezamestnanostou. Do 11% a skladbu ich uradu. Okres ma 100 tisic obyvatelov.

Zamestnancov 101 - 46 ma vysokoskolsky titul a 12 inginierov.  

 

http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/msk/kop/bruntal/orgstr

 

------------------------

Teraz mi chlap volal(ING - programator a sikovny clovek) - poslem ti meil, prosim vytlac mi ho. Ja mu volam nazad, tu prilohu zivotopis? Nie , tu ziadost potrebujem to na urad.

 

Ma rok do dochodku - prestala ho bavit praca- ci ho vyhodili.  A kvoli uradu si posiela tie sranda ziadosti o pracu. Kvoli uradu. 

--------------

Mne to neda.

Most 115 000 obyvatelov, 12% nezamestnanost - 137 zamestnancov 37 vysokoskolsky titul 15 inginierov.

 

Pre porovnanie Revuca 40 000, ja neviem kolko vykazuju 27%, cca 120 zamestnancov ,cez 100 vysokoskolsky vzdelanych a 37 inginierov. Tolko vysokoskolsky vzdelanych ludi nemas ani v nemocnici, ani vo vsetkych revuckych skolach, ani jeden priemyselny podnik aj v okruhu 100 km.

 

Taku skladbu zamestnancov nemaju ani vyskumne ustavy, fakulty a nie nepotrebny urad. A podla mna to je sialene.

 

V com je chyba? Ci ten hacik?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

co sa tyka tej skladby zamestnancov, tak chyba je v tom, ze dnes kazdy debil ma vysoku skolu, pretoze vysokych skol je jak nasratych, to je sama socialna praca a management (Ing, su pravdepodobne ekonomicka skola)

no a ti sa tiez chcu niekde zamestnat, cize aj ked na danu poziciu je postacujuce stredoskolske vzdelanie, beru tam vysokoskolakov, lebo ludi so strednou skolou pomaly nieto

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano Ing su aj ekonomovia ako ja(ja viem okrem technikov - su este dopravny). Ale ti  niesu mrdi - neviem nepoznam ich - nepojdu ti robit za 500 eur. Mlady ti zmizne odtialto - on ti za 500 euro robit nebude. Nema to pren vyznam - pojde radsej a aj musi -lebo sa nevie pichnut na ten urad -ist umyvat riad do talianska- trebars.

 

Podla mna su to stari - technicky inginieri. Co prisli o pracu v priemysle a nemaju kde nevedia a pichli sa na urad prace.

 

Mas tam aj architekta. Troch JUDr.(ten titul nedostane absolvent pravnickej fakulty) - v Cechach(co som pozrel) nieje ani jeden.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

co sa tyka tej skladby zamestnancov, tak chyba je v tom, ze dnes kazdy debil ma vysoku skolu, pretoze vysokych skol je jak nasratych, to je sama socialna praca a management (Ing, su pravdepodobne ekonomicka skola)

Chyba je malo miest, nie vela skol. Len tu v Europe idioti nepochopili, ze prezamestnanost je z pohladu statu ovela vyhodnejsia vec ako nezamestnanost. Niekde kde to pochopili (Norsko atd.), tam to funguje.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ryan, to je celkom zaujimava informacia, myslim to Norsko. Nestretol som sa s tym.

Kazdopadne okolo seba vidim, ze prace je dost - pre nekvalifikovanych v tzv. udrzbe okolia, pre vyucenych, ci so strednym odbornym vzdelanim v technickych odboroch - napr. u nas v dedine je jediny vodar (okrem toho, ze je zamestnany ako udrzbar v jednom hoteli, tak fuskuje a ide sa roztrhat, co nestiha, teda uzivili by sa aj dvaja), s vysokoskolsky vzdelanim tiez, aj u nas by sme prijali par ludi, keby sme mohli... ale sme statna firma, ktora ma tabulky a pridelene financie na pocet ludi... :(

 

takze ja by som to nevidel celkom ako prezamestnanost, ked ti chybaju ludia co by robili a vytvarali hodnoty, a na druhej strane mas tisice nezamestnanych v rebublike a tisice tych, co robia v zahranici

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no ved ani ja, preto som to napisal

1. je tu co robit ? je

2. su tu nezamestnani ? su

3. tak ich treba zamestnat, vid bod 1.

preco by a to malo povazovat za prezamestnnaost ?

 

len by ma teda zaujimali podrobnosti o tom Norsku; ked pises
 

 

prezamestnanost je z pohladu statu ovela vyhodnejsia vec ako nezamestnanost. Niekde kde to pochopili (Norsko atd.), tam to funguje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je o Norsku vseobecne zname, ze vdaka tomu ich socialnemu systemu maju vysoku prezamestnanost (aj ked oficialne statistiky asi nie su) a jednu z najnizsich nezamestnanosti vobec. Ze na poziciu kde inde stacia dvaja, oni maju 5 ludi. Lenze to je prave pozitivum, pre start je to v konecnom dosledku lepsie ako mat viac ako desatinu ludi nezamestnanych. Tak ako u nas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nóri si to môžu dovoliť vďaka rope a rybolovu (čo bol jeden z dôvodov, prečo nechceli vstúpiť do EÚ, keďže na rybolov sú dané kvóty, ktoré by im prikazovali "ťažbu" znížiť). Ak si vyčerpajú tieto zdroje, tak welfare politika v Nórsku rýchlo skončí a mnohých to bude veľmi bolieť.

 

Celkovo, v západnej Európe sú už tak zvyknutí na blahobyt, že to berú ako samozrejmosť. Preto, namiesto toho, aby priškrtili, radšej sa zadlžujú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co to ma s ropou a rybami? To nie je vobec o tom co kto ma. Je to o nastaveni a fungovani systemu. Je to o tom ze je to lacnejsie ako zivit nezamestnanych. Nehovoriac o dalsich veciach ktore s tym idu ruka v ruke. Bezohladu ci ma niekto zdroje alebo nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved u nas to mas podobne. Kolko ludi mas na uradoch - kolko ludi mas zaplatenych dotaciami pre velke firmy, a kolko mas zaplatenych cez fondy v malych firmach, kolko penazi sa cez verejne obstaravanie rozkradne - tie firmy tiez musia mat zamestnancov.

 

No a potom su ludia na ktorych peniaze niesu - nevyrobia si - alebo robit nevedia a nechcu - to su nezamestnani.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v TV spravach dnes zaznelo, ze na buduci rok vzrastie pocet zamestnancov v statnej a verejnej sprave na viac ako 400k osob (celkovy narast vraveli tusim o 47k). OK, do toho spadaju aj policajti, aj ucitelia, aj neviem kto vsetko. Takze dolezitejsie by bolo vediet strukturu tychto zamestnacov podla odvetvi, resp. konkretneho zaradenia.

Mnoho z nich je zaplatenych prave cez fondy (osobna skusenost) - na kazdy projekt zo ŠF (strukturalnych fondov) je prijaty minimalne jeden koordinator projektu, alebo projektovy manazer, pripadne obaja a niekedy este aj s asistentami. Podla mna tu neobstoji ani to, ze ich platy su hradene z prostriedkov projektu - otazne je, ci aj odvody a samozrejme, maju aj ine naroky, ci uz penazne, alebo materialne, ktore musi hradit zamestnavatel, nie vsetko su opravene naklady projektu.

Cely system financovania zo zdrojov EU je postaveny na hlavu...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Má to s tým, že si môžu dovoliť platiť pracovné miesta, ktoré by v inom prípade bolo nezmyselné financovať.

Tak este raz. Je to vyhodnejsie akoby mali platit nezamestnanych. Ci je ten stat bohaty alebo chudobny.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To neviem či je to výhodnejšie, keďže nepoznám presné čísla, ale zamestnávať niekoho na pozícii, ktorá by nemusela byť, nie je dobré pre trhovú ekonomiku, keďže tá je závislá na dostupnosti pracovnej sily. A tá keď sa viaže na zbytočné miesta, nie je dostupná pre pracovné pozície, ktoré by inak v prípade potreby mohli byť obsadené. Aj z toho dôvodu prakticky nulová nezamestnanosť je pre ekonomiku vyslovene škodlivá, pretože v prípade uvoľnenia pracovných pozícií nie je tam koho obsadiť, resp. nemôžu vznikať nové pracovné miesta.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov