Sniper Zverejnené 15. September, 2006 Zverejnené 15. September, 2006 Chcel by som IP, ktorá by sa mi nemenila. Aké vidíte v tom výhody a nevýhody? A akosi neviem nikde nájsť za aký je to poplatok...
Nokia Zverejnené 15. September, 2006 Zverejnené 15. September, 2006 pri adsl a podobnych srandach mas defaultne dynamicku IP, myslim ze za nejaky poplatok (+200-300 sk mesacne) ti daju pevnu IP. vyhoda je v tom, ak chces prevadzkovat nejake sluzby na tvojom pc, a nechces ludi stale oboznamovat s novou IP
Sniper Zverejnené 15. September, 2006 Autor Zverejnené 15. September, 2006 No 200-300 Sk na mesiac... to sa mi moc neoplatí... Má to výhody že by som na nete nejaké veci blokol tak, že iba z mojej IP by tam bol prístup, ale vzhľadom na tie poplatky sa mi to oplatí skôr na prvé dva oktety bloknúť.
Daekin Zverejnené 17. September, 2006 Zverejnené 17. September, 2006 ceny su rozne u roznych providerov. niekde je to naozaj fakt drahe, no napr my to mame lacne :lol: nech ti Hedge povie viac, ja to zatial nebudem roztrubovat na plnu hubu....... co sa tyka +/-, tak to co povedal nokia: ak mas server co hostuje nejake sluzby pre verejnost, potrebujes pevnu IP adresu (aby si si mohol registrovat domenu), nevyhody? horsia bezpecnost (si lahko najditelny :) )
wojta Zverejnené 19. December, 2006 Zverejnené 19. December, 2006 Výhody jsou zejména možnost registrace domény. U dynamických adres by se to muselo při každé změně aktualizovat, ale i takové služby jsou (http://www.dyndns.com/)Často se IP adresa ani moc nemění, např. u UPC.
marcel neverec Zverejnené 20. Február, 2007 Zverejnené 20. Február, 2007 no moj provaider mi dal pevnu adresu a ta mi aj ficala dobre(internetove radio), ale asi tak pred dvoma tyzdnami mi moj provaider :) sice ponechal pevnu IP adresu s tym, ze v mojom PC mam momentalne internu IP adresu a tearaz nemozem vysielat. neviete mi poradit ako by som mohol opat vasielat? Soft (shoutcast), ktory pouzivam mi najde len tu moju internu IP adresu. ked som mal pevnu IP adresu v mojom PC tak to bolo OK. :) teraz som ostal vlastne za routerom. :lol:
Nokia Zverejnené 20. Február, 2007 Zverejnené 20. Február, 2007 poziadaj providera nech ti spravit NAT 1:1
marcel neverec Zverejnené 20. Február, 2007 Zverejnené 20. Február, 2007 da sa nejako pomocou sluzby no-ip.com vysielat aj bez verejnej IP adresy?
marcel neverec Zverejnené 23. Február, 2007 Zverejnené 23. Február, 2007 poziadaj providera nech ti spravit NAT 1:1Nokia 6230i a to co znamena, lebo ja som v tomto drevo. :lol:
Nokia Zverejnené 23. Február, 2007 Zverejnené 23. Február, 2007 NAT - network address translationprovider by mal vediet ako na to, len niesom si isty ci to spravi aj ked je za jednou verejnou ipckou habakuk privatnych
cs16erix Zverejnené 31. Január, 2008 Zverejnené 31. Január, 2008 podla tichto co tu pisete tak ked mam PEVNU IP tak mozem vitvorit aj serveri hier? take co najdu bez hamachi
Nokia Zverejnené 31. Január, 2008 Zverejnené 31. Január, 2008 ano ak mas verejnu IP tak mozes, len si musis tie porty povolit vo fw
cs16erix Zverejnené 1. Február, 2008 Zverejnené 1. Február, 2008 ok dakujem. ale mne povedali u T-com ze take ze verejna ip nieje je len Pevna a Dinamicka. Takze Pevna Je verejna? T-com ma cenu pevnej ip 117sk mesacne
Sniper Zverejnené 1. Február, 2008 Autor Zverejnené 1. Február, 2008 Ano, je "dobrým" zvykom že za pevnú IP sa platí. Takže pevná IP sa odporúča iba vtedy ak máš naozaj dobrý dôvod ju mať. Server na hry si môžeš vytvoriť aj s dynamickou IP, na ktorej môžeš frčať aj niekoľko dní v kuse, ale po reštarte servera, alebo po znovupripojení na net sa zmení a tak budeš musieť zakaždým novú IP ostatným poslať aby vedeli na akú sa majú pripojiť.
cs16erix Zverejnené 1. Február, 2008 Zverejnené 1. Február, 2008 ok. takze staci mat pevnu a mozem mat server takze THX
RoSo Zverejnené 12. Marec, 2008 Zverejnené 12. Marec, 2008 Mam otazku. Ako mozem zistit, z ktorej krajiny pochadza neuplna IP adresa, v tvare napr. 11.222.33.xxx ?Druha otazka: v akom rozsahu sa moze menit dynamicka adresa od T-Comu?
Sniper Zverejnené 12. Marec, 2008 Autor Zverejnené 12. Marec, 2008 Ako mozem zistit, z ktorej krajiny pochadza neuplna IP adresa, v tvare napr. 11.222.33.xxx ? http://www.domaintools.com/ zadaj tam 11.222.33.0, tam ti vypíše z akej krajiny to je. Môžeš zadať aj 11.222.33.255 alebo iné číslo na konci, či to stále prislúcha k tej istej krajine (väčšinou vypíše aj IP rozsah) To .33. bol len príklad, IP môže byť do .255. v akom rozsahu sa moze menit dynamicka adresa od T-Comu?T-Com používa veľa rozsahov, najčastejšie 78.99.xx.xx, 84.47.xx.xx, 87.197.xx.xx, 91.127.xx.xx
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz