danca Zverejnené 25. Marec, 2009 Zverejnené 25. Marec, 2009 Cesnaková polievka v bosniaku, vyprážaný pstruh na mandliach a ako dezert ovocný zmrzlinový pohár so šľahačkou? Ďalšie chutné a zdravé recepty som objavila na stránkach: skytá reklama Dobrú chuť! :lol: Inšpirovaný otázkami mojej ženy sa vás pýtam. "Čo zajtra na obed?" Očakávam vaše nápady v tejto téme. A nech to nie je hláška - choď do reštiky - . Skôr nejaký jednoduchý recept, v prípade notoricky známeho jedla stačí názov. Ja jeden nápad mám. Koložvárska kapusta, ale namiesto ryže zemiaky. Čo vy na to?
chrust Zverejnené 25. Marec, 2009 Zverejnené 25. Marec, 2009 Polievku v bosniaku,či v inom pečive som ešte nejedol a aby som pravdu povedal,ani ma to neláka :lol: .Čo je na tom také úžasné?Ten bosniak sa potom zje?Alebo sa vyhodí?
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 26. Marec, 2009 Zverejnené 26. Marec, 2009 ja kedysi davno. to sa asi pojedalo zaroven s tym. sprvoti som neveril, ze to nebude premokat.
littlewitch Zverejnené 26. Marec, 2009 Zverejnené 26. Marec, 2009 Polievku v bosniaku,či v inom pečive som ešte nejedol a aby som pravdu povedal,ani ma to neláka :lol: . Čo je na tom také úžasné?Ten bosniak sa potom zje?Alebo sa vyhodí?Nie,my sme ten bosniak zjedli spolu s plnkou v nom..je to chutne,take akoby fondue v pecive..robievam to uzz ale velmi malo
Bijou Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Chcem robiť provizórnu polievku, niečo ako tukožravú, lebo nemám temer žiadne suroviny a nechce sa mi ísť do obchodu (a za tých 80 centov aj tak veľa toho nekúpim :lol:) - mám kapustu, rajčiny, cibuľu, cesnak, mrkvu, zemiaky, ale nemám žiadne mäso, ani bujón... Čím môžem nahradiť bujón, aby to malo aspoň nejakú chuť??? edit:pls, poraďte mi niekto niečo rýchlo, neviem už rozmýšľať jak som strašne hladná...
lopata555 Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Čím môžem nahradiť bujón, aby to malo aspoň nejakú chuť??? Skús dajakú bravčovú kosť, a vegetu. Nie to to určite ono ale účel to splní. Ale asi kosť nemáš žiadnu.
weirdo Zverejnené 30. Marec, 2009 Zverejnené 30. Marec, 2009 my sme vcera vymysleli opekane zemiaky so slaninou a bryndzou .. nebicko v papulke, mnam :lol:
littlewitch Zverejnené 19. Apríl, 2009 Zverejnené 19. Apríl, 2009 Tak ja dnes varim indicke kuracie kari + biele vinko...trosku vinka si dam aj ja v podobe slabuckeho striku :lol:
chrust Zverejnené 3. Máj, 2009 Zverejnené 3. Máj, 2009 Idem sa pozrieť na burzu,tak sa hádam potom najem v Poluse niektorom fast foode :lol:
littlewitch Zverejnené 3. Máj, 2009 Zverejnené 3. Máj, 2009 Nechcelo sa mi dnes nejak vymyslat,tak robim holandske mlete rezne..je to rychle,len rozmrazim mlete masko + syr nastuham :lol:
game Zverejnené 3. Máj, 2009 Zverejnené 3. Máj, 2009 :lol: neskutočné ... dnes máme mäsovú polievku, FAŠÍRKY A VARENÉ ZEMIAKY :)
littlewitch Zverejnené 3. Máj, 2009 Zverejnené 3. Máj, 2009 :lol: game,teda..to sme si trafili do chute,ze jo ?
lopata555 Zverejnené 18. Máj, 2009 Zverejnené 18. Máj, 2009 Ja som si dneska spravil zemiačiky z Pangasiusom.
Bijou Zverejnené 18. Máj, 2009 Zverejnené 18. Máj, 2009 nakoľko som od soboty sama dom odkázaná na seba a stráááášne sa mi nechce ísť nakupovať, som nútená improvizovať s prázdnou chladničkou, takže dnes:opekané pohánkovo-rajčinové a pohánkovo-tuniakové placky strašne ma bavia takéto tvorivé experimenty, v piatok som vytvorila naprosto dokonalé cottageovo-rajčinové fusilli a la bijou a v sobotu špagety s omáčkou z opekanej fazule a sóje :lol: juhúúúú, ktovie, čo nakoniec vznikne z dnešného pôvodného pohánkového zámeru, zvyčajne keď sa už patrične rozbehnem nahádžem k základu všeličo :)
aljak63 Zverejnené 21. Máj, 2009 Zverejnené 21. Máj, 2009 Dneska mám konečne na obed Plnenú papriku (s knedľou), o ktorej už snívam asi 2 týždne :lol:
Aikaterine Zverejnené 21. Máj, 2009 Zverejnené 21. Máj, 2009 tak, ja idem dnes prekonať svoju nechuť k vareniu a spravím ryžový nákyp, na ktorý mám chuť už dobre dlho :lol:
Nokia Zverejnené 22. Máj, 2009 Zverejnené 22. Máj, 2009 idem si spravit svoj oblubeny salatrajciny, olivy, cerstvy ovci syr :lol:
littlewitch Zverejnené 23. Máj, 2009 Zverejnené 23. Máj, 2009 Dnes na obed bude mnami rajcinova polievka s cestovinou a syrom...rychle a nezatazujuce. Nechce sa nam moc v lete prejedat :lol:
littlewitch Zverejnené 29. August, 2010 Zverejnené 29. August, 2010 Dnes som si dala poradit receptom z netu a k obedu som urobila tzv. Obratene rezne tu na fotke su zo zemiakmi, ja som robila ryzu
game Zverejnené 29. August, 2010 Zverejnené 29. August, 2010 obrátené rezne sú dobrá a skvelá vec, robievam, len dávno sme ich nemali, dík za tip ... niekedy absolútne neviem, čo navariť :) dnes to bolo s obedom veselé ... klasická nedeľná polievka, vývar, to iné ani nemôže v nedeľu byť, samozrejme.ale pekný kus očisteného karé, a čo s ním ... v jednej chvíli som s ním tresla o linku :) nakoniec som ich čínsky pokrájala na jemnulinké rezance, a pomiešala s tým čo doma bolo ... nebolo toho moc, ale soľ, červená parika, vegeta, sójová omáčka, surové vajíčko, urobila s mäsom maglajz, nechala odstáť, a ono to opečené vo voku a podávané s ryžou bolo báječné ... :blush: zostalo aj na zajtra, zajtra to bude uležané v dobrote ešte viac, super vec :) 1
lopata555 Zverejnené 29. August, 2010 Zverejnené 29. August, 2010 neviem prečo ale obrátené rezne mi moc nešmakukú ... ja mám radšej normálne rezne :blush:
littlewitch Zverejnené 11. September, 2010 Zverejnené 11. September, 2010 Tak dnes chystam k obedu plnenu panensku. Taky rachly recept. Panenska sa rozkraja na hrubsie rezne, tie sa narezu, aby sa dali plnit, naklepu a potom, platok sunky, syr cibulka, kusok klobasky a prelozit a prichytit sparadlom. Obalit v trojobale :(. Na nete som nasla , ze do struhanky sa moze pridat provensalske korenie, tak skusim. :(
game Zverejnené 11. September, 2010 Zverejnené 11. September, 2010 vyzerá to slovensky, ťažko, nezdravo a sakra dobre :(najbližšie vyskúšame :( ja mám v pláne zajtra kura ... poraďte niečo skvelé
lopata555 Zverejnené 11. September, 2010 Zverejnené 11. September, 2010 game ked kura ten jednoznačne na ananase Potrebujeme: kuracie prsia, 50 dkg, ananásu, sójová omáčka, soľ, korenie, hladká múka, cesnak, , Marináda:, 2 PL oleja, ½ ČL soli, ¼ ČL korenia, sójová omáčka – dajte na mäso, , Omáčka:, ananásová šťava, voda (v rovnakom pomere ako šťava), 2 PL sójovej omáčky, 1 PL hladkej múky, olej Ako na to: Kuracie prsia nakrájajte na kocky. Nakrájajte ananás na kocky. Marinádu pripravte zmiešaním všetkých surovín, naložte do nej mäso. Na panvicu dajte olej, pridajte marinované mäso, ananás, trochu sójovej omáčky. Na oleji upražte cesnak, pridajte pripravenú omáčku a miešajte, kým nezačne hustnúť. Omáčka: Rozhabarkujte ananásovú šťavu, vodu, sójovú omáčku, hladkú múku. kedže game povedala že ona má celé kura tak je radím dalej Suroviny: 1 veľké kurča, 180 g masla, 5 plátkov prerastenej slaninky, 3 stonky tymiánu, 3 stonky rozmarínu, 5 strúčikov cesnaku, 5 mrkiev, 1 pór, 3 petržleny, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 kg zemiakov, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL mlieka Postup: Rúru si predhrejeme na 180 °C. Zatiaľ si kurča dôkladne umyjeme a osušíme papierovými obrúskami. Celé ho osolíme, okoreníme a položíme do pekáča. Slaninové plátky poukladáme na prsia kurčaťa, pustí užasnú šťavu a bude chrumkavé. Časť tymiánu a rozmarínu vložíme dovnútra kurčaťa a ostatok medzi stehná. Rozpustíme si 4 lyžice masla a potrieme ním celé kurča a ostatok odložíme na polievanie. Celé maslo pokrájame a špáratkami ponapichujeme a pripevníme na kurča. Očistíme, nakrájame nadrobno zeleninu spolu s cesnakom a uložíme okolo kurčaťa. Vložíme pekáč s kurčaťom do rúry a pečieme približne hodinu a pol. Občas ho podlejeme, aby bolo veľkonočne chrumkavé. Kurča máme v rúre a môžeme pripraviť zemiaky ako prílohu. Očistíme a pokrájame na kocky zemiaky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Zlejeme ich, roztlačíme s roztlačeným cesnakom, pažítkou a podľa potreby prilejeme mlieko. Takto pripravenú cesnakovo-zemiakovú kašu podávame k zlatistému kurčati.
game Zverejnené 11. September, 2010 Zverejnené 11. September, 2010 znie to dobre niečo podobné, bez tymiánu, ale so zeleninou a zemiakmi robievam - je to cudzí recept, teda odniekiaľ do domu došiel, a volal sa americké kura, ale ja som ho nazvala " čo farma dala " :( trochu koreňovej zeleniny, zemiaky, kukurica, plátky slaniny, cibuľa, na kúsky pokrájané kura, všetko do jednej zapekacej misy, posoliť, trochu olivového oleja ...pokrájané zemiaky poobraciam v soli a olivovom oleji, medzi to poukladám kura, na to na všetko na prúžky či kolečká pokrájanú mrkvu a trochu petržlenu, na štvrťky nakrájanú cibuľu, mala by tam ísť na krúžky nakrájaná kukurica, ale zvyčajne to posypem zrnkami kukurice z konzervy a na každý kúsok kuraťa ide plátok prerastenej slaninky - prikryť alobalom, nechať zmäknúť, podusiť, a potom bez prikrytia dopiecť do zlatova dochrumkava ... :(
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz