Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

najjednoduchší - (bielu) špargľu povaríš cca 7min. vo vode, kde pridáš trochu soli, cukru a citrónovej šťavy, mrskneš ju do uvarených cestovín, omastíš maslom a okoreníš muškátovym kvetom alebo orechom.

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Zverejnené

fíha, @sahara - toto som ešte za tie roky neskúšala, ale dobrý tip, super nápad.

• Pridať bod 1
Zverejnené

sahara mas nejaky receptik aj s holandskou omackou ?? :biggrin:

Zverejnené

Dnes sme mali na obed domáce pirohy plnené slivkovým lekvárom a tvarohom.

IMG_20210612_161523.jpg

• Díky! 1
  • Pridať bod 2
Zverejnené

joj, tie robievala babka, kedysi v praveku, ja som jej pri tom asistovala...
robila ich štvorcové a k tomu aj hrubšie slíže, a s upraženou strúhankou.... milovala som jej pirohy, ktoré ona volala dedelle... :cem::kvetinka:

• Díky! 1
Zverejnené

Pirohy u nás  :smile: nadčasová klasika,  sú zahrnuté v našom jedálničku,  patria medzi naše obľúbené jedlá ... môžu byť plnené rôznymi plnkami: aj bryndzou, zemiakmi, kyslou kapustou,  pomastené prepraženým maslom, aj s opečenou slaninkou... chutia božsky :dalbysomsi:

• Díky! 1
Zverejnené

My sme mali dnes zeleninovú polievku s mrveničkou, kuracie prsia s americkými zemiakmi. :dalbysomsi:

Teraz sme si dopriali kávu a krémeš.

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Zverejnené
Dňa 13. 6. 2021 at 11:44, game napísal:

na kocky pokrájané, v plochom hrnci, trochu soli,  zaliate vodou pod pokrievkou, keď sa voda odparí, mäso je už mäkké a potom sa dopečie priamo v hrnci... je to vlastne pečienka, ktorá nie je vyschnutá...

zaradím na svoj zoznam budúcich obedov ... akurát k soli by som pridal aj mletý kmín a ždibet čierneho korenia. a neviem či bočik, asi by som dal pliecko...

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Zverejnené

ja mam krkovicku...to by slo asi tiez, vsak?

@gamepoprosim o podrobnejsi recept ..aspon tak ako keby si to pisala pre @Tomáš :zubiska:

a odkedy ty jes bocik??? ti zmenili dietu??:smile:

• Díky! 2
Zverejnené
pred 21 minútami, game napísal:

v podstate sa mi trochu od istého času zmenila diéta, neznamená to, že by som mala jesť bôčik každý deň

no jo, to si tu moze dovolit len @Tomáš:zubiska: dik za recept..vyskusam, alebo ak ma predbehne @clovek2dufam, ze bude referovat

aby som nebola uplne mimo , tak si na veceru dojem nove zemiaky, karfiol ako mozocek a uhorkovy salat - leto na tanieri :yes_yes:

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Zverejnené
pred 7 hodinami, Hellé napísal:

@clovek2dufam, ze bude referovat

tento víkend som sám, tak nevarím, asi až ten budúci ... ale aj krkovica by sa na to hodila, ako píšeš :agree:

pred 7 hodinami, game napísal:

môžeš tam dať trochu kmínu aj málinko čierneho korenia, ako ste na tieto chute zvyknutí, môžeš tam dať aj nakrájaný strúčik cesnaku, aj kúsky nakrájanej cibule

cibuľu a cesnak nie, to mi tam nepasuje, ale kmín a čierne korenie dám určite, hodí sa mi tam...

• Díky! 2
Zverejnené

Včera sme mali chrumkavú kačicu na ázijský spôsob s ryžou, dnes žemľovku. :dalbysomsi:

• Díky! 1
Zverejnené

predvčerom kuracie steaky s pyré z tekvice Hokkaidó. Včera sa mi nechcelo variť, tak sme si kúpili, Flinstone nejaký guláš a ja kung-pao s ryžou. Dnes sa misíce tiež nechcelo variť, no, keď je takto teplo, tak sa mi naozaj nechce, ale premohla som sa a mali sme hráškovú polievku. Včera som na trhu kúpila lusky, očistila som ich a uložila do mrazničky, niekedy v blízkej budúcnosti budeme mať luskovú omáčku. Flinstone je mäsový, a ja to mám rada s vajíčkom. 

Dnes som sa učlovečila a upiekla som čerešňovú bublaninu, bezlepkovú, aby to mohla aj Ninka. 

Zajtra sa nechystáme variť,  chystáme sa dať si obed v reštaurácii pri jazere. A na nedeľu už tam mám bravčové mäsko, ešte neviem, ako ho spravím, ale rozhodne tak, aby som čo najmenej musela mať zapnutý šporhel a sálať teplo z neho. 

• Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 1
Zverejnené

dnes som po dlhšom čase trochu varila, hoci bolím, že sa ledva viem hýbať a kvôli tlaku mám rozmazaný svet :D ale  bola to ohromná domácka chuť po skutočne dlhom čase :smile:
je to kurací perkelt s haluškami, ohromné jedlo... bude aj na zajtra :cem: :yes_yes:

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

Pukance a perliva nesladena mineralka /vacsinou pijem cistu vodu z vodovodu, ale kedze je nedela:drink:/

Zverejnené

Dnes som obedoval cestou domov v jedalenskom vozni. Objednal som si vyvar, lebo do toho si mozem nasypat moje chili carolina reaper, ktore nosim pre pripad pouzitia v davkovaci na klucenke. Casnika to zaujalo, prisiel sa opytat, dal som mu ochutnat, vzal kluce do kuchyne a minutu nato som pocul nadavat kuchara. Asi bol Kosican, lebo po chvili prisiel, spoteny, so slzami v ociach, voda mu stekala po brade a hovoril:
"ci boha, ta to co ste mi dali!

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
  • Haha 3
Zverejnené

Na carolinu reaper treba uz zbrojny pas:zubiska:

To co za kuchara, ktory zapije chilli vodou? Dobre mu tak..mal sa lepsie ucit.

• Haha 1
Zverejnené

Ja som sa musel konecne poriadne najest. Boli sme cez vikend ubytovani v nejakom château a tam boli obedy take, ze:

Neviemake predjedlo a potom neviemco obliate neviempreco neviemcim s prilohou neviemcoho + neviemnacoeste dezert. Medzitym mi princezna prehadzovala zo svojho taniera na moj neviemkolko vselicoho. Prisiel som na izbu a neviempreco, bol som hladny.

• No neviem, neviem 1
Zverejnené

Instantná ryža s vegetou... Vložiť sáčik s ryžou do hrnca s vriacou vodou, 15 minút variť na malom ohni, vykydnúť obsah sáčika na tanier (a posypať vegetou) obed za približne 25 centov hotový.

Zverejnené

[emoji23] keď TERAZ nemáš peniaze, tak aj varená ryža za posledných 25 centov s vegetou je dobrá.

Ja som mal ryžu včera, k nej mäso so šťavou a hríbama. A slepačí vývar so zeleninou predtým.

• Díky! 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov