Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

To čo navaria kuchári v závodnej kuchyni. To bude na obed. A že čo to bude sa dozviem hneď ako vyjdem na prvé poschodie budovy.

• Páči sa mi to 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

tak ja ked som v rpbpte, občas si objednám obed a podporím tieto služby, odkiaľ nám vozia, tam dobre varia. 

my sme celý minulý víkend mali huby. Vo štvrtok sme doniesli za košík proficlí, bedľu až 1 a suchohríby až 3, a tak sme mali vysmážané,  huboú omáčku,  polievku...a kopa sa zamrazilo. Dary lesa nesmú vyjsť nazmar.  

tento týždeň mám v pláne segedín, najskôr v sobotu. 

Dňa 29. 10. 2020 at 17:41, doll napísal:

Dnes hokkaido polievka :cem:

Z posledného kusu z našej záhrady :slniecko:

tak to zrejme bolo slovenské, aj ked sa to volá hokkaido :)

Zverejnené

špenát, dobrý tip- Budem na to myslieť. Už myslím na granatír, na kapustné fleky, na segedín, a na paradajkovú kapustu (tú sme asi najdlhšie zo všetkého menovaného nemali). 

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

dnes úplne jednoduchý obed: na pekáč zemiaky nakrájané na kolieska, aj so šupkou, s cibuľou, slaninou, klobásou, v trúbe upečené. Niečo ako gazdovská panvička.

Pochutnali sme si. 

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Paradajková polievka s bazalkou a parmezánom, zemiakové placky

Zemiakové placky.jpg

• Díky! 1
Zverejnené

[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Moje oblubeneeee

...

Zverejnené
Segedín. Na tri dni :zubiska:
Aj domaca knedla???
Booooooze [emoji1786][emoji1786][emoji1786]

...

Zverejnené
pred 6 hodinami, chlapeczjuhu napísal:

Aj domaca knedla???
Booooooze emoji1786.pngemoji1786.pngemoji1786.png

...

Zas odtiaľ potiaľ :zubiska:

Aj piect koláčik bolo potrebné :jazyk:

Zverejnené

Ano ano aj piect kolacik je potrebne, veelmi potrebne [emoji1786]
Zacinam byt hladny ako rozmyslam nad segedinom.

...

Zverejnené

bolo, kukuričné bezlepkové špagety s bezlepkovou bolonskou zmesou,
práve fučím, na tanieri to nevyzeralo tak veľa... ale zostalo aj na zajtra :dalbysomsi:

• No neviem, neviem 1
  • Pridať bod 1
Zverejnené

:eehmm:

pred 8 minútami, game napísal:

s bezlepkovou bolonskou zmesou,

prekristove rany, stvora bozia..kde by sa asi tak v bolonskej omacke mal vziat lepok?? z coho? vino, maso, paradajky, zelenina, slanina?

sak to prirodzene bezlepkove jedlo..ale dobre..asi to tam pisu pre dobry pocit..uz som videla aj slnecnicovy olej bez cholesterolu:zubiska:

Zverejnené

jaj, a zabudla som... niekto je schopný zahusťovať múkou čokoľvek :D
  ( to je večná debata s jednou kamarátkou... )

tie kukuričné špagety sú aj bezlepkové aj so zníženým obsahom bielkovín, lebo v zmesi boli malé kúsky masa, takže bielkovín viac než bolo osožné,

a ešte zmes mala byť bez soli, ale zato ju posolili, pre moju chuť až moc :)

Zverejnené

Bravčové stehno so zemiakmi, s bylinkami, zeleninou .. takto pripravujem niekedy aj z kuracieho mäsa...  jednoduchá príprava na jednom pekáči.. mäso je šťavnaté, pekne sa v ústach rozplýva, bylinky tiež robia svoje, je tam petržlenová vňať, ligurček, zelená cibuľka, cesnak cibuľový ..čo dá kuchyňa :smile:  pečie sa v rúre prikryté, až pred dokončením odkryté dogriluje sa.. určite to dobre poznáte :ahooj:

Obed.jpg

• Díky! 2
Zverejnené

varili ste/ jedli ste uz halászlé ? a ako to chutí? 

Zverejnené

ako halászlé... neviem, či to u nás možno k niečomu prirovnať. nie je to len rybacia polievka. halászlé je niečo ako inštitúcia :D.
a kvalitné halászlé páli ako sto čertov a je červené od papriky... :)

a nejedla som to veky (teda nechutnala), lebo nejem pálivé, a vyznavači halászlé si na to potrpia. :)

Zverejnené

Vyznavači halászlé si na to potrpia. :)

Amen.
Hlavne viacero ryb....
A bozechran podavat ho s tmavym chlebom. Vylial by som to hostitelovi na hlavu a zlyncoval ho.
Len a len biely chlieb.

...

Zverejnené

yep 

Citát

Halászle podávame vždy z čerstvým bielym chlebom, najlepšie domácim.

Citát

https://recepty-varenie.eu/recept/halaszle-rybacia-polievka HALÁSZLÉ je u nás jednym z najznámejších maďarských receptov a aj keď základ tvorí ryba, je dosť odlišné od bežnej rybacej polievky. Ako pri guláši, tak i pri halászle existuje množstvo podôb tohto receptu. Tieto sa líšia hlavne v závislosti na regióne z ktorého recept pochádza. Niekoľko typických vecí však vždy ostáva rovankých. Ideálne je variť halászlé v kotlíku, ale plnohondote tú rybaciu polievku pripravíte i na sporáku. Základ by mal tvoriť vývar z kostí, hlavy, chvosta. Ten je varený s drobnými rybami rozdielnej chuti. Na záver sa tento vývar spája s ušlachtilejšou rybou, väčšinou kaprom, sumcom alebo zubáčom. Nikdy nesmie chýbať cibuľa a mletá červená paprika. V domácich podmienkach je však vhodné si halászle pripraviť podľa uvedeného receptu.

• Pridať bod 1
Zverejnené
pred 22 hodinami, doll napísal:

Segedín. Na tri dni

máme ho naplánovaný na víkend. dnes som kúpil poldruha kila pleca, a zajednal si u nás v obchode dve knedle... akurát že pri spotrebe mojich potomkov to bude tak v sobotu k obedu a v nedeľu k večeri :biggrin:

• Páči sa mi to 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov