Ajk Zverejnené 12. September, 2006 Zverejnené 12. September, 2006 Každý, kto je tu, tým prešiel... Zaujímalo by ma, aké boli vaše internetové začiatky, ak si pamatáte... V ktorom roku ste boli prvýkrát na internete?V ktorom roku ste mali prvýkrát internet doma?Pamätáte si aj jeho parametre? Rýchlosť?Aká bola prvá stránka (čo si pamätáte? ktorú ste navštívili?Kedy ste ho zmenili... a môžete zverejniť aj iné , dnes už úsmevné príhody :lol:
bad_guy Zverejnené 12. September, 2006 Zverejnené 12. September, 2006 internet som mal uz od 1999 ale vtedy som ho mal dost obmedzeny( hlavne casovo , za kazdu minutku na nete som platil teraz uz neviem kolko :lol: ) a na tie casy aj dost drahy bol.mal som dial-up 56kb/s :) chodieval som vtedy dost casto na zoznam.sk vtedy som este nevedel nic o google a yahoopamatam sa ze vtedy som este ani antivirak ani firewall nepoznal ani som netusil ze to raz budem potrebovat :)
cizy Zverejnené 12. September, 2006 Zverejnené 12. September, 2006 prvykrat som bol na nete cca v roku 1996-1997 v kaviarnach neskor som mal okolo roku 2000 net aj doma, diap-up chodil som hlavne na post.sk, v tej dobe tam bol aj dobry chat celkom od 2004 mam neobmedzeny net doma a vlastne zacal som zit virtualnym forovym zivotom ze vtedy som este ani antivirak ani firewall nepoznal ani som netusil ze to raz budem potrebovat ja to nepouzivam dodnes
Sniper Zverejnené 12. September, 2006 Zverejnené 12. September, 2006 ja to nepouzivam dodnesLebo sa pripájaš inak na net. Keby si sa pripájal na net tak ako napr. ja tak by si minimálne ten firewall veľmi rýchlo spoznal.
weirdo Zverejnené 12. September, 2006 Zverejnené 12. September, 2006 net mam od decembra 98, tiez dialup. vtedy som moc nesurfoval, skor sosal z napstera a ircckoval.
cizy Zverejnené 12. September, 2006 Zverejnené 12. September, 2006 a ako sa pripajas ty Axel? a ako ja? :lol:
Sniper Zverejnené 12. September, 2006 Zverejnené 12. September, 2006 Určite by sa tu našiel odborník, možno Nokia, ktorý by to vysvetlil správne, viem aký je tam rozdiel, ale neviem to presne vysvetliť. Je to v providerovi. Teba cez net pripája nejaká firma, ktorá ti poskytuje neverejnú IP, tak ako aj ostatným jej užívateľom. Tá firma používa zabezpečenie svojej siete pred vírusmi, preto ty nepotrebuješ antivír ani firewall. Keby si mal klasickú DSL prípojku ako ja, alebo klasické modemové pripojenie tak by si potreboval firewall, lebo medzi mojim PC a netom nič také nie je.
Ajk Zverejnené 12. September, 2006 Autor Zverejnené 12. September, 2006 Uff.. vy ste tu sami starci... :lol: ja som bol prvykrat na nete, ked som bol u spoluziakovho otca v praci... to bol rok 2000, ale nic som neposurfoval, pretoze surfoval len spoluziak...potom ked som v 2002 nastupil na gympel, tak sme si na informatike museli povinne vytvorit na poste mailovu schranku ;) a 4.12.2002 som mal super vecer... :) lebo som si namontoval net... prva stranka bol cestovny poriadok na www.imhd.sk pamatam si ze som sa mohol pripajat len od 18.00 d 6.00... Raz som stahoval hru Settlers II (14MB) a stahoval som to pol dna... :) rychlost 3kb/s bola vela...Potom v novembri 2004 DSL, to mam doteraz... vtedy som naistaloval ICQ... a zavislost sa zacala rozvijat ;)
Nokia Zverejnené 12. September, 2006 Zverejnené 12. September, 2006 v rokoch 95-96 ako som odoberal pc revue som chodil este do inetovych kaviarni a tam browsoval po strankach ktore odporucali v casopise ;) nejak od 99teho som mal doma dial-up a konto od kiwi ktore bolo zdarma tak som platil len telefonne poplatky, vtedy som vela stahoval cez winMXv marci 2003 som v dome zohnal par ludi a spolu sme si dali mikrovlnku (vtedy uzasnych 96kbit pre 5 ludi :lol: ), to sa postupne rozrastalo, stale prichadzali novy ludia... az som zistil ze porekadlo za dobrotu na zebrotu stale plati a oni sa zacali odhlasovat kvoli jednemu blbemu susedovi, lenze ja som mal zmluvu pisanu len na mna s tym providerom, podarilo sa mi to ku marcu 2006 zrusit a odvtedy mam od firmy zdarma pripojenie ;) takze asi tak ;) Axel to som necakal ze ma povazujes za odbornika :) :) ;)
Sniper Zverejnené 12. September, 2006 Zverejnené 12. September, 2006 Kedy som bol na nete prvý krát si nepamätám. Začal som využívať maily na post.sk, niekedy začiatkom roku 2002, tak tam asi spadajú moje začiatky. Frčal som na net kaviarni a doma na dial-upe, nebola to sranda, všetko som si hradil zo svojho. Za telefón mi chodievali aj 2500 Sk faktúry. Od mája 2004 mám neobmedzené DSL, takže už je to v pohode. Axel to som necakal ze ma povazujes za odbornika :lol: :) :)však vieš že ja niekedy drbnem riadnu haluz ;) ;)
Ajk Zverejnené 12. September, 2006 Autor Zverejnené 12. September, 2006 No, tie ceny boli tiez krute... Vysoky net, vysoky telefonny ucet.. odkedy mam ICQ (sms moc uz neposielam) a DSL, tak platim len pausale.... :lol:
Hedgehog Zverejnené 12. September, 2006 Zverejnené 12. September, 2006 Vyhradzujem si tu postavenie pamätníka... Spojenie so svetom som začínal niekedy v roku 1993, bolo to priame spojenie modem u nás - modem v USA (naša materská firma). Linky u nás boli nespoľahlivé, prenosy súborov často zlyhávali. Drobné programy a utilitky sme sťahovali z BBS-iek. Prípojku na skutočný internet v práci sme dostali niekedy koncom roku 1994. A niekedy v polke roku 1996 som ju mal aj doma. Poplatky boli dosť pálkou, hoci som to potreboval najmä kvôli e-mailom. Za pripojenie a ešte za telefóny... Radšej na to ani nemyslieť...
Linkman Zverejnené 14. September, 2006 Zverejnené 14. September, 2006 ja som na net začal tak nenápadne v 1997 vtedy som občas na tych 10 - 15 minut raz začal chodit do v TN prvej netcafe teda skôr herne ktorá bola na hasičskej ulici - cena 2 Sk za minutu - dialup bol vtedy v kurze. Dokopy som pozeral len tak som si klikal a klikal ... potom neskôr tak v 1999 som zacal chodit na uz neexistujuce forum.sk (viď http://web.archive.org/web/20030201102100/...ape/default.asp ) neskôr som zažil začiatky pokec.sk potom ma to tam prestalo baviť a tak som presedlal na post forum v roku 2002 a potom to už išlo samo
Mazmar Zverejnené 19. September, 2006 Zverejnené 19. September, 2006 1998 mal som 8 a chodil som ku ocovi do roboty bola to 33Kbit linka a sedel som za tym vzdy max 10 min aby nebol velky ucet.
VERTi60 Zverejnené 20. September, 2006 Zverejnené 20. September, 2006 Od 97-ho ked sme rozbiehali netstorm online. Potom dlho dlho nic, az ked som zacal robit (vypomahat) na strednej skole po mature som zacal aktivne pracovat s netom a robit ci asistovat pri vytvarani stranky. Od 2004 mame vysokorychly internet aj doma (mikrovlnka), pred rokom som zacal pouzivat aj chello. Prva stranka bol portal zoner a potom azet. Neskor sachy.sk. Nakoniec seria netstorm stranok ktorym sa venujem dodnes.
JohnnyXPN Zverejnené 19. December, 2007 Zverejnené 19. December, 2007 S internetom som začal asi v roku 1996, presný rok si nepamätám.Bolo to internetové centrum. Firmu neviem. Ale bola to firma z Nitry, ktorej patrila pobočka.Ceny 1 sk za minútu. Prvé moje stránky boli - Istá stránka o ebookoch robov-knihy, centrum.sk, manga.sk...Keď bol net obsadený, bola tu iná internetová kaviareň, teda skôr garáž :lol:Ceny o dosť horšie. Potom prišiel Dial-up, prehnané ceny! + malá rýchlosť.Neskôr som prešiel na mikrovlnku rýchlosť oproti dial-up super, 15 KB/s. :)Ale tie ceny mesačne 850 Sk, Potom prišiel 4G... a neskoro ponuka od Orange. A kuriózna vec? Bol som prvý krát na Internete. V kaviarni som si zaplatil predplatenú kartu na 5 hodín.Takto som bol v kuse napojený 5 hodín na net. Ani Neo, by nevydržal byť tak dlho v Matrixe na jeden raz :)Totiž, nikto mi nepovedal, že z karty sa minuté - minúty dajú odrátať z celkového času. A, že pokračovaťna nete sa dá zase inokedy. A netreba byť v kuse na nete, kým neminiem zaplatené minúty ;)
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 19. December, 2007 Zverejnené 19. December, 2007 V ktorom roku ste boli prvýkrát na internete? 2001 V ktorom roku ste mali prvýkrát internet doma? 2005 Pamätáte si aj jeho parametre? Rýchlosť? nie Aká bola prvá stránka (čo si pamätáte? ktorú ste navštívili? uplne prva neviem, ale prva na ktoru si spominam, ze som ju navstevoval casto, bola v 2002, vtedy cerstvo zalozena, notoricky znama http://www.post.sk/forum/ Kedy ste ho zmenili? na nic z tychto veci si uz nespominam
Cactales Zverejnené 19. December, 2007 Zverejnené 19. December, 2007 V ktorom roku ste boli prvýkrát na internete? Bolo to asi v roku 1999. Potreboval som vtedy nejaké informácie pre svoju vtedajšiu prácu, zháňal som ich v knižnici a pretože som nebol v tomto úspešný, pracovník knižnice mi odporučil internet. V ktorom roku ste mali prvýkrát internet doma? koncom roka 2005 Pamätáte si aj jeho parametre? Rýchlosť? Išlo o EDGE pripojenie a mám ho doteraz Aká bola prvá stránka (čo si pamätáte? ktorú ste navštívili?) asi www.zbierka.sk Kedy ste ho zmenili? Je to v pláne teraz. Už čakám kedy mi to prídu zapojiť
game Zverejnené 20. December, 2007 Zverejnené 20. December, 2007 pokúšam sa rozpamätať, ale akosi to nejde celkom presne : ) V ktorom roku ste boli prvýkrát na internete?asi 1999 V ktorom roku ste mali prvýkrát internet doma?asi 1999 Pamätáte si aj jeho parametre? Rýchlosť?nepamätám si rýchlosť, pripojenie bolo dial up, vŕzgalo, pišťalo a vypadávalo to a pripojenie bolo časovo obmedzené, takže pozeranie na hodinky bola bežná vec Aká bola prvá stránka (čo si pamätáte? ktorú ste navštívili?medzi prvými bola pravda.sk a sme sk Kedy ste ho zmenili...asi pred šiestimi rokmi na žabu, to už bolo fajn pripojenie, t com, teraz nextra ... tak akosi : )
aljak63 Zverejnené 7. September, 2008 Zverejnené 7. September, 2008 V ktorom roku ste boli prvýkrát na internete?- to mohol byt asi tak rok 1997 V ktorom roku ste mali prvýkrát internet doma?- doma? mozno tak od roku 1998/1999 Pamätáte si aj jeho parametre? Rýchlosť?- rychlost sa mi zda ze bola 56kb/s Aká bola prvá stránka ktorú ste navštívili?- myslim ze to bolo yahoo.com Kedy ste ho zmenili...?- tak to neviem, menievame kazdu chvilu asi
Klingonka Zverejnené 7. September, 2008 Zverejnené 7. September, 2008 V ktorom roku ste boli prvýkrát na internete? tak to si už vôbec nepamätám, viem že to bolo ešte v textovom režime nejaký prehliadač LYNX bol na to. Domov som si dala internet iba asi pred 3 rokmi.
bobsapp Zverejnené 7. September, 2008 Zverejnené 7. September, 2008 V ktorom roku ste boli prvýkrát na internete?1999 ? V ktorom roku ste mali prvýkrát internet doma?2002,2003 ? Pamätáte si aj jeho parametre? Rýchlosť?dial up 56kb/s Aká bola prvá stránka ktorú ste navštívili?niejaky vyhladávač, no a čo sa vo vyhladávačoch najviac hľadá :lol: Kedy ste ho zmenili...?pol roka dozadu
timwood Zverejnené 14. September, 2008 Zverejnené 14. September, 2008 Každý, kto je tu, tým prešiel... Zaujímalo by ma, aké boli vaše internetové začiatky, ak si pamatáte... V ktorom roku ste boli prvýkrát na internete? V ktorom roku ste mali prvýkrát internet doma? Pamätáte si aj jeho parametre? Rýchlosť? Aká bola prvá stránka (čo si pamätáte? ktorú ste navštívili? Kedy ste ho zmenili... a môžete zverejniť aj iné , dnes už úsmevné príhody :lol: prvy krat som bol na internete v zime roku 1999 v internetovej kaviarni. neviem ako inde, ale vtedy to bolo asi tak, ze internet nebol tak samozrejmy ako teraz. pre domacnost to vyslo dost draho. prvy krat som mal internet doma asi roku 2001, ale bolo to len na skusku, bol to dial-up, chodieval som tam malo, pretoze bol drahy. prenos bol takych 5kb/s az 10kb/s :)..mozno sa to zda ze ten internet bol snad staticky, ale nebol, stranky to tahalo. Bol som cely stastny ze to funguje a mam pristup k celemu svetu, ze je to aktivne. aj tak som stale vyuzival hojne internetove kaviarne, pretoze cena za jednotlive minuty bola zhruba rovnaka a v inter.kaviarni bol stabilny a rychlejsi net. prvu stranku si jasne ze presne nepametam, ale urcite medzi prvymi (a mohla to byt aj prva stranka) bola stranka www.altavista.com alebo www.astalavista.com. vtedy som skor chodieval na IRC kanaly. stranok bolo sa mi zda malo, a najst fakt dobry web bolo aj problem. potom mi dal kamarat tip na web www.centrum.sk, ale kym som ju od neho dostal ..tak to trvalo :) ...no a mozem sa tiez pochvalit ze som bol medzi prvymi uzivatelmi teraz uz brutalne znamej stranky...www.pokec.sk ;) to bolo roku 2000, vtedy aj vysla. ale vtedy to bol brutal zly web. ovela lepsi a pohodlnejsi chat bol IRC, najme pre dial-up pripojenie. takze asi tak som to vnimal ja a moje okolie...
chrust Zverejnené 21. September, 2008 Zverejnené 21. September, 2008 Moje začiatky si príliš nepamätám :lol: .Viem,že v tej dobe /cca 2003/ som mal spoločnú kanceláriu s kolegom,ktorý sa tomu dosť venoval a neskôr požadoval zavedenie netu do našej kancelárie,v čom mu šéf vyhovel.Takže začiatky som absolvoval v práci.Neskôr kolega odišiel a to som sa už na net "chytil" aj ja.Doma mám net 2 roky a veru som si naň dosť zvykol.Sú to neuveriteľné možnosti.Keď som zistil,aké možnosti komukácie mám s kamarátom,ktorý žije dlhodobo v USA,tak až vtedy mi to vlastne došlo :)
game Zverejnené 26. Júl, 2012 Zverejnené 26. Júl, 2012 s úsmevom sa číta dnes táto téma :)hlavne keď vidím tie dial up vŕzgajúce časovo obmedzené začiatky, večné pozeranie na hodiny, no môžem desať minút, no ešte minutu ... :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz