Skočiť na obsah

Aký rýchly máte internet?

Vaše internetové pripojenie  

15 členovia hlasovali

1. 1. Aký typ pripojenia máte?

• Dial-up
    • ISDN
      0
    • DSL
    • Wi-fi
    • Kábel
    • Mobil (GPRS,EDGE,UMTS a pod.)
      0
  2. 2. Aký máte downstream (download)?

• Do 64 kbit
    • Do 128 kbit
      0
    • Do 1024 kbit (1 Mbit)
      0
    • Do 2048 kbit (2 Mbit)
    • Do 4096 kbit (4 Mbit)
      0
    • Do 8192 kbit (8 Mbit)
      0
    • Do 12288 kbit (12 Mbit)
    • Nad 12 Mbit
  3. 3. Aký máte upstream (upload)?

• Do 64 kbit
    • Do 128 kbit
      0
    • Do 256 kbit
    • Do 512 kbit
      0
    • Do 1024 kbit
    • Do 2048 kbit
    • Do 4096 kbit
    • Nad 4096 kbit

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Bohuzial, UPC ani Orange v nasom bloku momentalne dostupne nie je.

Technicka podpora zapracovala, uz mam "spristupnene" svoje emailove konto, ale zmenila sa adresa z @kryha.sk na @slovanet.sk, cize to budem musiet dat vediet znamym. Spristupnene je v uvodzovkach, pretoze som sa nedostal k staremu kontu, vsetky maily su prec, jednoducho mi vytvorili novy mail. To mam na haku, horsie je, ze rychlosti sa na povodnu hodnotu stale nedostali.

Vysledky zo speedtest.net

edit: na malu chvilu sa zmenil upload, uz to nie je pravda

up vacsi ako down

Zverejnené

Radšet by som si na Tvojom mieste urobil mail na spolahlivém servru s velkou kapacitou a bezpečnosťou a ochranami proti virom a spamom, takže na www.gmail.com - a žiadna zmena alebo výpadok providera Ťa neohrozí. Ako následný krok je oslovenie tých dvoch dotyčných firiem a susedov a je to v pohode, ja to tak stále pri problémoch riešim...

Zverejnené

Mailov mam dost, ten od providera som vyuzival len na faktury, ktore mi zasielal,a zopar zvlastnych pripadov, bol takmer neverejny, takze ako som pisal, mam to na haku. Vytaca ma vsak obohrata odpoved technickej podpory - pracujeme na tom, rychlosti budu upravene v priebehu dna. Akurat, ze som to pocul uz vcera a vyzera to tak, ze to budem pocut aj zajtra. Ja som clovek trpezlivy, ale ak to pojde tak dalej, tak im pekne od srdca nakladiem, co mi pride na jazyk.

Este jedna vec ma zaujima - aky by mal byt normalny ping? Posledny bol 122 ms, dnesny priemer je okolo 50 ms.

Zverejnené

ping zalezi od toho kam a na akej infrastrukture :lol:

do sixu na kabli by mal byt do 30ms aj menej

na wifi moze byt 50-80

Zverejnené

OK, je to na speedtest.net, server v Bratislave

pripojenie optikou na wifi router, odtial k notasu.

Takze podla toho by tie priemerne hodnoty mali byt v poriadku, vytrca akurat ten posledny ping. A este dva pingy doobedu, jeden 26 ms a druhy 28 ms. Chapem to spravne?

Zverejnené

ak to ide cez wifi router tak to moze byt sposobene nim

ale ak chces merat spolahlivo ping tak jedine tak ze povypinas vsetky aplikacie co su napojene na net, budes mat pc ciste od virov a v prikazovom riadku si pingnes www.six.sk co je peeringove centrum, kde je prvy prepoj medzi vsetkymi providermi na slovensku, resp kde su prepojene ich infrastruktury

Zverejnené

ale zmenila sa adresa z @kryha.sk na @slovanet.sk, cize to budem musiet dat vediet znamym.

Off-topic ale nedá mi: preto mám radšej platený e-mail nad ktorým mám plnú kontrolu a nespolieham sa na služby iných od ktorých neviem čo môžem očakávať.
Zverejnené

Tak som to pingol, intuitivne, nikdy predtym som to nerobil, ani neviem ako, ale tu su vysledky

Obrázok

Zverejnené

DSL na Slovensku zrýchli od mája o 512 Kbps

Spoločnosť Slovak Telekom s účinnosťou od 1. mája 2008 zvýši download rýchlosti jednotlivých DSL programov o 512 Kbps.

Zrýchlenie bude plošné u programov poskytovaných cez technológiu ADSL, ako vyplýva z novej tarify Internet (PDF) zverejnenej na webových stránkach spoločnosti, na ktorú upozornil server Živé.sk.

Rýchlosti Turbo 1 a 2 sa tak posúvajú na 2 Mbps, rýchlosť Turbo 3 na 3.5 Mbps.

Zrýchlenie sa týka okrem programov Turbo 1, 2, 3 aj ich Plus variantov, zároveň programov Pohoda, Maxi, Office, Biznis aj ich študentských verzií, ktoré bolo možné získať v rámci projektu Internet pre vzdelávanie.

Rovnako sa zrýchlenie týka programov DSL DATA, FLAT a Entry a zároveň služieb DSL prípojok, ktorých rýchlosti sa zvyšujú na 2 Mbps, 2.5 Mbps, 3 Mbps a 3.5 Mbps.

Upload rýchlosti zostávajú zachované na svojich pôvodných hodnotách, pomer medzi download a upload rýchlosťami sa tak opäť zvýši. K dispozícii zostáva možnosť zvýšiť si rýchlosť uploadu, tam kde to technické podmienky dovoľujú, na 512 Kbps za mesačný poplatok 119 Sk.

No to trvalo, dúfam že Slovanetu to nebude trvať.

Zverejnené

Stále je to šialene málo s tým čo sa bežne ponúka v Európe a čo ponúka Orange s Fibernetom, už aby nám natiahli káble.

Ale predpokladám, že do nejakých 2-3 rokov o 2 Mbit minimálne ja budem hovoriť ako dnes o modeme 56 kbit keďže 2-3 spoločnosti (nepočítam Orange) v dohľadnej dobe majú na našom sídlisku naťahovať optiku. Tak potom sa uvidí. Predpokladám že u nás by mal byť štandard minimálne 10-15 Mbit. Ale zatiaľ počítam len s Fibernetom.

Zverejnené

neviem preco maju vsetci stale velke oci

stacilo mi ked som chvilku uvazoval prestahovat sa do rakuska a hned som si zistoval moznosti inetu, tak velke rozdiely oproti nasmu ADSL tam neboli, nieco lacnejsie nieco drahsie

a orange si moze dovolit poskytovat take kapacity z toho dovodu ze ma svoju vlastnu infrastrukturu po slovensku natahanu na novej optike...

Zverejnené

To nie je o veľkých očiach ale skúsenostiach. Nikdy som nemal možnosť zisťovať aký majú rýchly net v Rakúsku, zato keď som sa bavil o nete s niekoľkými Švédmi tak štandard bol 10 Mbit a to bolo pred niekoľkými 2-3 rokmi. Tak si sprav obraz.

Inak Slovensko je v rýchlosti DSL na treťom mieste od konca, štatistiky EU, stačí si vygúgliť.

Zverejnené

nemozes porovnavat svedsko so slovenskom, NIKDY! z jednoducheho dovodu, ta krajina je tak daleko ekonomicky od slovenska ze to je neporovnatelne

to mas to iste ako vyplakavaju ludia na dedinach na vychode ze tam maju platy 14 tisic a tu su dva krat take....

svedsko je jedna z najvyspelejsich ekonomik

to rovno sa porozpravaj s ludmi z juznej korei aky maju inet a tiez si potom mozes tu zanadavat..

ked chces porovnavat porovnavaj cesko, madarsko...nie svedsko kde maju ludia dochodok 4000 euro....

Zverejnené

Švédom sa ten socializmus onedlho zrúti, aj keď istý čas ho ešte budú mať. No a prečo nás potom porovnávaš s Rakúskom?

Na to aký máme rýchly rast HDP tak sa smelo môžeme porovnávať s hocikým :lol: aj keď je nám to k ničomu :)

To je jedno, napriek tomu si myslím, že internet sa na Slovensku v blízkej dobe dosť zrýchli, aj tie 2 Mbit sú niečo, pred 3 rokmi som začínal s DSL na 256 kbit a to bolo len krátko po tom, ako zrýchlili DSL zo 128 na tých 256.

Zverejnené

svedi su jedna z mala krajin kde je vidiet ze tam funguje socializmus v kapitalistickej krajine :lol:

akurat ak si tam pustia pristahovalcov ktory ich system budu zneuzivat, rychlo ho zmenia... to je o tom, ich mentalita je na to zvyknuta

a preto nas porovnavam s rakuskom, lebo su blizko, ceny maju vo vela veciach podobne, a aspon BA sa s nimi moze porovnavat...

a myslim ze tie 2Mbity za tych par korun co stoji dsl vobec nieje zla cena, viem ake su drahe prepojovacie poplatky medzi providermi, aka draha je konektivita do sveta...takze je to celkom fajn podla mna

Zverejnené

Ja neviem co vsade ludia nariekaju ze je to drahe a ide to pomaly. Ja mam Turbo3 a mozem povedat ze som nadmieru spokojny, mozno by som sem/tam uvital rychlejsi up, ale down je uplne v pohode. Malo kedy sa mi stava ze by som bol schopny ten download vytazit uplne naplno. Povacsinou to server na druhej strane nezvlada. A najst !!warez!!, ktory by bezal 3Mbit je podla mna dost zrietkave. A ten down mam 3Mbit, ci je rano/vecer/slnecno/prsi/krupy padaju... proste stable.

Osobna skusenost s T-COM je nadmieru kladna. Minimum az ziadne vypadky. A hlavne stabilne pripojenie, kde mi pingy nelietaju od 20 do 500ms ako na vacsine (dovolim si to aproximovat na vsetky) na kolene spravenych wifin.

Podla mna je problem v ludoch, ktori si neshapnu upload v p2p aplikaciach, ktory nasledne vytazia na 100% a saturuju si tak linku.

Zverejnené

Dark uplne s tebou suhlasim

az na jednu vec, nemam problem s !!warez!!ami vytazit 100Mbit linku :lol: :)

Zverejnené

A hlavne stabilne pripojenie, kde mi pingy nelietaju od 20 do 500ms ako na vacsine

O to aj mne ide, potrebujem rýchle a stabilné pripojenie kvôli databáze na webe, nič viac nepoteší ako keď pri optimalizácii sa vyskytnú problémy s netom a potom to musím opravovať.

Množstvo dát ma netrápi, bežne sa v pohode zmestím do 10 GB mesačne.

Zverejnené

Dark uplne s tebou suhlasim

az na jednu vec, nemam problem s !!warez!!ami vytazit 100Mbit linku :) :lol:

No to bude mozno tym, ze ja neficim na private trackeroch :)
Zverejnené

Podte skusit internet na Cyprus. Vrelo doporucujem. Za 512tku platim 55 Euro. Vsetci tu oslavuju lebo prave objavili 1,5 Mb pripojenie. STRASNE.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

No ako vám ide DSL? Mne sťahuje zhruba okolo 240 kB/s. Samozrejme až od dnes, keď som si uvedomil, že od prvého malo byť DSL zrýchlené. Musel som reštartovať modem.

Zverejnené

Mne rýchlosť tiež stúpla. Dnes som nameral 2421.0 Kbps (302.6 KB/sec).

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov