Skočiť na obsah

Aký rýchly máte internet?

Vaše internetové pripojenie  

15 členovia hlasovali

1. 1. Aký typ pripojenia máte?

• Dial-up
    • ISDN
      0
    • DSL
    • Wi-fi
    • Kábel
    • Mobil (GPRS,EDGE,UMTS a pod.)
      0
  2. 2. Aký máte downstream (download)?

• Do 64 kbit
    • Do 128 kbit
      0
    • Do 1024 kbit (1 Mbit)
      0
    • Do 2048 kbit (2 Mbit)
    • Do 4096 kbit (4 Mbit)
      0
    • Do 8192 kbit (8 Mbit)
      0
    • Do 12288 kbit (12 Mbit)
    • Nad 12 Mbit
  3. 3. Aký máte upstream (upload)?

• Do 64 kbit
    • Do 128 kbit
      0
    • Do 256 kbit
    • Do 512 kbit
      0
    • Do 1024 kbit
    • Do 2048 kbit
    • Do 4096 kbit
    • Nad 4096 kbit

Odporúčané príspevky

Zverejnené

na adminovanie webu ti staci 1Mbit, max 2

viac je uz len luxus, ktory nutne NEPOTREBUJES k administracii

a ked sme u toho tak rychly internet (mam na mysli X megabitov) je urceny prave k takym veciam ako straming videa a podobne

Zverejnené

na adminovanie webu ti staci 1Mbit, max 2

Aj pri optimalizácii a sťahovaní databázy?
Zverejnené

optimalizaciu a stahovanie databazy robis kazdy den??

to ako ked idem raz za rok po dialnici 180 potrebujem nutne 4litrove auto?

ale na pravidelne sledovanie streamovaneho videa proste POTREBUJES X megabitov, s menej si nevystacis

pri administracii ti staci 1,2 Mbit a obcas si chvilku pockas kym sa ti stiahne databaza

a ked sme uz u toho, mal som doma 2Mbit linku a na tom sa uz da robit tolko veci, ze pochybujem ze by si vobec niekedy potreboval na adminovanie viac

Zverejnené

Pre optimalizáciu databázy je ideálne čo najrýchlejšie pripojenie, pretože databáza má jeden blbý zvyk že sa časom zväčšuje a optimalizácia dlhšie trvá. Hoci mám 1 mbit a zatiaľ to stačí, ale pri tabuľke kde sa ukladajú príspevky už cítiť že by to chcelo viac.

Je úplne jedno či databázu optimalizujem každý deň alebo raz za mesiac. Keď mám pomalé pripojenie tak nie je šanca ju optimalizovať. Bum - timeout a môžem si ísť pískať.

Podobne to platí aj pri sťahovaní. Neviem aké sú tam vplyvy na pozadí ale pri pomalom pripojení mám problémy ju stiahnúť, nie vždy ju stiahnem celú.

Streamovať video nepotrebujem. Čo si chcem pozrieť to si stiahnem do PC a potom si v kľude pozriem.

Zverejnené

to co ty pises ze mas problem s timeoutom je problem kvality linky a nie rychlosti

kvalitny 1Mbit je o niecom inom

Zverejnené

Bad_guy dobré ráno starý otec :lol: zalistuj hore a uvidíš príspevok kde o tom píšem.

to co ty pises ze mas problem s timeoutom je problem kvality linky a nie rychlosti

Dal som si linku prekontrolovať u TComu, výsledky boli vynikajúce.
Zverejnené

Axel

tak vies my starci uz nemame taku pamat ako ti mladí :lol: :) :)

inak neviete aku maximalnu rychlost ponukaju na slovensku ?

Zverejnené

Axel nemal som na mysli technickej kvality telefonneho vedenia

ale toho ze sice mas od slovanetu megabit, ale mas velky packetloss, vysoke pingy, routing cez X krajin a podobne srandicky

Zverejnené

Dal som si linku prekontrolovať u TComu, výsledky boli vynikajúce.

A to ti povedali samozrejme pracovníci T-Comu, však? :lol:
Zverejnené

Ano, ale však nevidím v tom problém, tiež neverím tomu že by bol problém s linkou. Najlepšie to vidieť cez víkendy, celý víkend to ide shitovne, ale v nedeľu neskoro večer sa rýchlosť rapídne zvýši až na maximum. To preto lebo tá banda čo má obmedzené dáta dokončuje sťahovanie cez p2p. Od polnoci by už cvakali.

Zverejnené

Axel, celý problém mi vysvetľovali u Nextry - Nextra má nejakú agregáciu, ale keďže beží na T-Com linkách s ďalšou agregáciou (nakoľko monopol si predsa nepustí nejaké linky naplno aby im utekali zisky) tak sa to pekne násobí a spomaľuje...

Zverejnené

Hej, ale myslím že tie linky nie sú agregované 1:50. Takto to uplatňovali v ČR a DSL tam zažilo veľký humbug, lebo bolo veľmi pomalé.

Neviem aká agregácia sa uplatňuje na linky, ale myslím že bude nižšia ako 1:10, možno 1:5.

Zverejnené

A keď má 1:10 provider na linke, kde je 1:10, koľko to máš, keď to znásobíš?

Zverejnené

no pozeram ze t-com dodrzal co slubil a navysil linky o 512kbit

takze v priemere to chodi 1.5-1.6Mbit :lol:

Zverejnené

Ja si to overím až zajtra :lol:

Do 19.4.2007 musím požiadať Slovanet o prerušenie služby ak nechcem už platiť faktúru za jún 2007. Takže ak by som prešiel k T-comu tak od 1.6.2007.

Slovanet upozornil svojich klientov že kvôli veľkému nárastu zákazníkov bude musieť vykonať niekoľko technologických zmien v systéme (jedna nastala okolo 29.3., ďalšia by mala byť 4. alebo 5.4.), ak do toho 19.4. nepocítim razantné skvalitnenie pripojenia tak voľba pre mňa už bude jasná.

Zverejnené

Rýchlosť Vašeho pripojenia je 1470.7 Kbps (Kilobitov za sekundu) alebo tiež 183.8 KB/sec (Kilobytov za sekundu).

Toto sa mi už viac lúbi :lol:

Zverejnené

Čo si myslíte o tomto?

Slovanet ruší agregáciu, zavádza FUP, stiahnete max. 24.2 GB

K zaujímavej zmene u poskytovaných flatových programov v súvislosti so zvýšením download rýchlosti DSL liniek o 512 Kb/s prišlo od 1. apríla u spoločnosti Slovanet.

Okrem zvýšenia download rýchlostí všetkých svojich programov o 512 Kb/s Slovanet ruší agregáciu u flatových programov a zavádza namiesto nej zásady férového používania služieb (FUP).

Zmena sa týka programov GoDSL Home, GoDSL Total a officeDSL Štandard.

Dosahované rýchlosti u flatových programov budú ovplyvňované len parametrami programu a DSL linky.

Podľa vyjadrenia predstaviteľov spoločnosti pre DSL.sk Slovanet nebude u flatových programov do prekročenia limitov aplikovať žiadne technológie znižujúce prenosové rýchlosti, reálne dosahované rýchlosti by mali byť rovnaké ako u dátovo meraných programov s rovnakými rýchlostnými obmedzeniami.

Zavedenými limitmi pre všetky flatové programy sú 10 GB mesačne ako prvý limit a 15 GB ako druhý limit. Po prekročení prvého limitu sa zákazníkovi zníži prenosová rýchlosť do konca mesiaca na 256 Kb/s, po prekročení druhého limitu na 32 Kb/s.

Podľa tlačovej správy Slovanet odhaduje, že zmeny budú znamenať zlepšenie kvalitatívnych parametrov pre 95% užívateľov širokopásmových služieb spoločnosti.

U GoDSL Total pre domácich užívateľov je tak možné so súčasnými parametrami za mesiac preniesť maximálne 24.2 GB dát pri sťahovaní na maximálnych rýchlostiach, 10 GB v prvých 15 hodinách, 5 GB v ďalších 45 hodinách a cca 9.2 GB v zostávajúcich 28 dňoch (pri priemere 30.5 dňa na mesiac).

Takže súčasný 1,5 mbit by som mal využívať naplno po celý čas, keďže ja nemám príliš vysoký transfer.

3/2007 = 5,226 GiB

2/2007 = 4,934 GiB

1/2007 = 4,313 GiB

12/2006 = 3,842 GiB

11/2006 = 7,199 GiB

10/2006 = 5,118 GiB

9/2006 = 6,666 GiB

8/2006 = 10,759 GiB

7/2006 = 36,234 GiB :lol:

Zverejnené

mam pocit ako by sa tymto chcel slovanet zbavit uz poslednych dsl zakaznikov

slovanet je na predaj uz dlhsiu dobu ale nikto ich nechce kupit s tak blbymi podmienkami ake si davaju

takze mam pocit ze bud sa uvedomia, alebo krachnu

Zverejnené

No hovorím že mne to nevadí, ja to vítam. Inak už dávnejšie som sa e-mailom pýtal ako chcú riešiť notorických sťahovačov.

Rýchlosť Vašeho pripojenia je 1452.3 Kbps (Kilobitov za sekundu) alebo tiež 181.5 KB/sec (Kilobytov za sekundu).

Toto je pre mňa podstatnejšie ako FUP. Nesťahujem hafo dát a keby som niečo chcel tak na konci mesiaca si odsledujem transfer a stiahnem toľko koľko potrebujem.

Táto varianta je pre mňa oveľa výhodnejšia ako dátový program, ktorý mi už asi 3x ponúkali. Nepotrebujem sledovať transfer kvôli tomu aby som si strážil nejaké 2 GB.

Zverejnené

Your current bandwidth reading is:
136.53 Mbps
which means you can download at 17476.26 kB/sec. from our servers.

konecne to funguje cele tak ako ma
Zverejnené

Tak ja dufam, ze moj provider na Slovensku s takym obmedzenim ako Slovanet, nepocita. Ako by som k tomu dosiel? Sak tych 25 GB teraz stahujem za 5 dni. A to len z RS. Plus dalsi objem z inych stranok.

Zverejnené

RoSo povypínaj si zobrazovanie reklám a ušetríš na transferi.

A to len z RS.

Čo je to RS?

Ja odkedy som prestal používať p2p (kto pozrie na tú tabuľku mojich mesačných transferov tak rýchlo zistí kedy som ho prestal používať :lol:) tak do tých 10 či 25 GB či koľko to vlastne je, sa hravo zmestím. Osobne ja FUP môžem len uvítať.

Kto nie, má možnosť prejsť inam.

Ale aj tak od Slovanetu asi odídem keď Orange potiahne ten svoj projekt až do konca a zavedie optiku aj v TN.

Zverejnené

Anketa bude upravená a reštartovaná keď sa v apríli zrýchli DSL.

cekam cekam a nikde nic :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov