Sniper Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 Zaujímavý rozhovor https://www.postoj.sk/188722/nase-hranice-vznikali-dlho-a-bolestivo-kontinuita-s-uhorskom-vsak-ostala-vacsia-nez-sme-si-mysleli
buky Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 Táto maďarská rozdrapená pliaga bude hovoriť niečo o pošliapavaní ľudských práv ? Len by som im pripomenul konflikt v Černovej. História zjavne poukazuje na niečo iné a ešte žijú ľudia, ktorý potvrdia násilnú maďarizáciu. Že bol tento zákon schválený len naznačuje, že sa niečo deje. U mňa má plnú podporu. https://www.aktuality.sk/clanok/ck67lqz/magyar-poziadal-fica-o-stiahnutie-novely-zakona-tykajucej-sa-benesovych-dekretov/
buky Zverejnené Apríl 16 Zverejnené Apríl 16 alamo sa musí náramne čudovať, prečo si maďari zvolili cestu EÚ.
irb Zverejnené Apríl 16 Zverejnené Apríl 16 Ja si nemyslím, že sa alamo čuduje. V podstate - ak máš na výber iba dve možnosti, z ktorých jedna človeka už unavila a opotrebovala sa, tak zostane iba tá druhá. Nám zostáva iba priať Maďarom, nech sa ich predstavy pod novým vedením naplnia a nech prosperujú.
buky Zverejnené Apríl 16 Zverejnené Apríl 16 Len reagujem na alamove príspevky, kde na EÚ nemal žiadne pozitívum. Pre neho je EÚ banda neschopných tupcov.
irb Zverejnené Apríl 16 Zverejnené Apríl 16 Či je pre alama bandou neschopných tupcov celá EÚ, alebo iba niektoré jej prejavy a rozhodnutia, k tomu nech sa vyjadrí alamo sám. V každom prípade, každý človek aj každá inštitúcia je kritizovateľná. A ak si niekto vyberie z EÚ iba to, čo chce kritizovať a nikde nespomenie to, s čím je spokojný, to je už právom každého z nás. Nie sme povinní pridávať aj dobré stránky toho, čo kritizujeme.
irb Zverejnené Apríl 16 Zverejnené Apríl 16 To právo v Maďarsku ani Orbán nikomu nevzal. Vlády sa proste menia. "Každý chvíľku ťahá pílku".
tyso Zverejnené Apríl 16 Zverejnené Apríl 16 ale vyznamne ho stazil. Aj v Rusku este robia volby ale napodiv vzdy vyhra Putin.
irb Zverejnené Apríl 16 Zverejnené Apríl 16 Významne ho sťažil - a výsledok je, že prehral a ide do opozície. A teraz je na Magyarovi, či to upravia zas do inej podoby, alebo či im táto verzia demokracie plne vyhovuje. Rusko je úplne iný prípad, to je príliš na východe. Tam je ešte iná povaha ľudí. Povedal by som: "západ mínus 100-200 rokov"
tyso Zverejnené Apríl 16 Zverejnené Apríl 16 takto to to uplne nefunguje, ak vyznamne stazis politicku sutaz ale stale mas nesfalsovane volby tak sa da zmena spravit ale uz si daleko od normalnej demokracie, menis jeden autoritarsky rezim za druhy. A to ma systemove dosledky. Mna osobne prekvapilo ze Orban hladko priznal prehru, zrejme veri ze sa mu nic nestane. Ale napriklad Fico zistil ze po prehre mu hrozila basa a to meni hru. A ak pojdu po Orbanovi, tak to zisti aj on. A Magyar vyhral pomerne tesne, len ten system bol spraveny pre Fidesz kde aj tesna vyhra je ustavna vacsina. A mam iste obavy co to spravi, ked radikalne zmeny maju len tesnu podporu ludi. 1
alamo Zverejnené Apríl 16 Zverejnené Apríl 16 Mno.. Citát Budoucí maďarská vláda se chystá rozdávat tak, že by se toho lekl i Babiš Zvláště když loučení s ruskou ropou a plynem posouvá Tizsa až na rok 2035, zatímco EU počítá se zákazem dovozu už od příštího roku. https://www.reflex.cz/clanek/komentare/135009/budouci-madarska-vlada-se-chysta-rozdavat-tak-ze-by-se-toho-lekl-i-babis.html V článku to neni spomenuté. Ale postoj k pôžičke pre Ukrajinu (ktorú vraj majú splatiť porazený rusi reparáciami..). Je, že ju "odkýva".. Ale do "klubu ručiteľov" sa nepridá.. Je to proste.. Orbánov "odkojenec".. Apropo.. "Rusi" sú z "Maďara" hm.. vypadá to, "príjemne prekvapený".. Len.. Vyčítajú mu akúsi "drobnú chybu".. Osobne neviem pochopiť, že akú.. https://colonelcassad.livejournal.com/10475294.html
tyso Zverejnené Apríl 17 Zverejnené Apríl 17 madarsku politiku velmi nesledujem ale podla niektorych komentarov je magyar silny madarsky nacionalista a to znamena ze nema rad rusov, ukrajincov, slovakov, rumunov atd. Ale kedze madarsko sa dostalo na ekonomicke dno, tak pre uvolnenie eurofondov je zrejme ochotny spravit dost, a prestat skodit je zadarmo.
buky Zverejnené Apríl 22 Zverejnené Apríl 22 Neviem prečo, ale takáto myšlienka mi nevadí, nezdá sa mi totiž vôbec násilná. Ale ktovie, ako bude postupovať: https://www1.pluska.sk/spravy/novy-premier-magyar-chce-vratit-eru-rakusko-uhorska-ma-uz-jasnu-predstavu?itm_modul=react_centrum_topbox_topvyber&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_position=5&itm_cb_position=top_main_1
tyso Zverejnené Apríl 22 Zverejnené Apríl 22 samotny napad nie je novy, rozsirit V4 o Rakusko tu koluje uz dlho. Len to realne narazalo na fakt ze tieto krajiny nie su natolko podobne aby mali rovnake zaujmy a dnes sa Polsko rychlo vzdaluje. Polsko totiz ma silnu ambiciu byt v novej EU a Rakusko nema silnych euroskeptikov. A na roznych zaujmoch sa uz V4 skoro znefukcnilo. Stale to ma istu logiku, kedze takyto blok by mal silne slovo ( spolu je to velkost Francuzska ) ale nemyslim ze to moze realne fungovat.
buky Zverejnené Apríl 23 Zverejnené Apríl 23 pred 11 hodinami, slimak pridal: Najchudobnejsi stat chce niekoho spajat? Predpokladám, že momentálne má smer byť najchudobnejším štátom Slovensko.
irb Zverejnené Apríl 23 Zverejnené Apríl 23 Mne to príde celé pomýlené. Ako aj vôbec celé nejaké lobovanie za nejakú vec - lebo vždy je to iba nejaká forma vynucovania si niečoho. Aj keď na druhej strane uznávam, že práve takto dnes funguje náš svet... Len hovorím, že moje sympatie to nemá,
tyso Zverejnené Apríl 23 Zverejnené Apríl 23 irb, a mas lepsi napad ? Civilizacia je zalozena na tom ze spolupracujeme a potrebujeme sposob ako zladit rozne zaujmy, a ak tvoj zaujem sa zhoduje s dalsimi tak ma vacsiu sancu. Buky, ano mame tam nasliapnute, sme v dobrej spolocnosti Madarska a Bulharska a Rumunska. A nevidim svetlo na konci tunela.
irb Zverejnené Apríl 23 Zverejnené Apríl 23 pred 54 minútami, tyso pridal: Civilizacia je zalozena na tom ze spolupracujeme a potrebujeme sposob ako zladit rozne zaujmy, a ak tvoj zaujem sa zhoduje s dalsimi tak ma vacsiu sancu. Prvá veta je krásna - je o slobodnej koexistencii rôznorodosti, druhá je už o inom - o boji o prežitie. Rešpektujem, že to tak - minimálne u nás na západe - funguje.
tyso Zverejnené Apríl 23 Zverejnené Apríl 23 ta druha moznost je ze vladca povie ako to bude.tak to funguje v rusku a cine. Ale to nie je boj o prezitie len dosledok faktu ze na fungovanie spolocnosti potrebujes ramec, nemozes hrat sach, pokial si pravidla kazdy urcuje sam.
irb Zverejnené Apríl 23 Zverejnené Apríl 23 Otázka by mohla byť, že prečo hrať šach medzi štátmi v rámci EÚ?
slimak Zverejnené Apríl 23 Zverejnené Apríl 23 Samozrejme,ze cela prednaska je kvalitna ,ale cast 32:30 je k teme.
tyso Zverejnené Apríl 23 Zverejnené Apríl 23 irb, ak chces vyvazat vyrobky do EU a kazde mesto si stanovi ine podmienky co mozes robit, tak to obchodu velmi nepomoze. Atd. To je ten sach. Ak sa nedokazeme dohodnut na pravidlach, tak to skomplikuje zivot aj tym co chcu ine pravidla.
irb Zverejnené Apríl 23 Zverejnené Apríl 23 pred 4 hodinami, tyso pridal: irb, ak chces.... Veď píšem, že dnes je taká doba a tak to funguje. OK, nejako vždy bolo a nejako vždy bude.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz