Skočiť na obsah

Rečová vada

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ale ako akcelerujem,

:lol:

Ja tiež rozprávam príliš rýchlo (to mám ešte z čias keď neboli na mobiloch sekundové tarifikácie a každá minúta stála majland, vtedy čo by ste obvykle povedali za 15 minút, ste sa naučili vpratať do jednej minúty), a potom za zakoktám a pôsobím ako vývojovo mierne oneskorený, ale už si zvykám hovoriť pomalšie a tým sa všetko ostatné zlepšuje.

• Pridať bod 1
Zverejnené

ja tiez obcas strasne rychlo rozpravam a potom sa zakokcem, vidim ze je to velmi rozsireny jav :lol: od malicka som bola na to upozornovana vsetkymi :)

Zverejnené

neviem ci to je recova vada, ale ze vraj dost kricim ked rozpravam :lol: :)

Zverejnené

Nokia to si ešte nepočul rozprávať Linkmana. Keď sme v Country tak jeho počujú hádam aj v susednej krčme.

Zverejnené

raz som bola u nejakej lekárky ... mala tam kopec ľudí, nechcela som zdržovať, pýtala sa ma a ja som mala dosčť čo povedať ... tak som spustila, na dve nadýchnutia som povedala všetko čo som potrebovala, ale pamätné je to preto, že na konci som si všimla, že aj lekárka aj sestrička stoja, čumia na mňa a lekárka vydýchla : "vy ste učiteľka ? " :) :lol:

odvtedy sa snažím pomalšie ... ale to zakoktanie či "zavzdušnenie" občas príde aj tak :)

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

moje obľúbené písmenko R .................. nepoviem ho a nepoviem, ale tak už som si na to zvykol.

Zverejnené

spoluziacka zo ZS ma vystudovanu logopediu a zhodnotila moju recovu vadu odbornym terminom "brblavost" :lol:

takze brblem :)

Zverejnené

keď sa počujem niekde na videu, zdá sa mi, že trochu šušlem, ale ešte mi to nikto nepovedal, tak neviem... s ničím som nikdy k logopédovi nechodila, tak snáď sa mi to len zdá... :lol:

Zverejnené

pokiaľ viem, žiadnu rečovú vadu nemám, len keď hovorím strašne rýchlo, občas sa zakokcem :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov