Skočiť na obsah

Rečová vada

Odporúčané príspevky

Zverejnené

viete čo je podrezaný jazyk ? hovorí sa to bežne, ale jazyk sa dá a niekedy aj musí skutočne podrezať : keď je prichytený príliš, že bráni v správnom rečovom vývoji, spodnú blanku, držiacu jazyk mierne narežú :)

no u mňa to trestuhodne zanedbali a keď si nedávam pozor, trochu je cítiť, že mám problém s dvomi písmenkami :)

ale je to vlastne celkom fajn, nie je to výrazné a je to také "moje" :lol:

ako ste na tom vy ? krásny jasný čistý hlas, vyslovovanie perfektné ? zaujímavá rečová vada ?

Zverejnené

moje obľúbené písmenko R

keď už ani návštevy u logopedičky nezaberali, tak sa zistilo, že mám vysoko položené podnebie a vyslovovať ho nikdy poriadne nebudem

no musím sa pochváliť, že niekedy sa mi zadarí ho vysloviť, tak ako sa má

• Pridať bod 1
Zverejnené

dost si toto vsimam na sebe aj na ostatnych ludoch a je to pre mna (pochopitelne) dost dolezite. niektore recove vady mi vyslovene prekazaju.

najma na zenach si to vsimam velmi pozorne. za najdolezitejsiu cast zenskeho tela vo vseobecnosti povazujem nosohltan.

podla tohoto dokonce characterizujem aj moj oblubeny typ : Spevacka krizena s logopedickou prilezitostna hlasatelka so zalubou v tlmocnictve (:lol:)

takze, ako vidime, rec ako taka je pre mna taka dooost doolezita vecicka :)

Zverejnené

tomassi, ani nemusíš vyslovovať, náhodou to s pekným hlasom vyznieva vcelku dosť dobre :lol:

rečovú vadu nemám, u druhých si všimnem možno len výrazné ráčkovanie /ale bývalý ráčkoval a museli mi to druhí povedať :) /...neviem, takéto veci neriešim

Zverejnené

Nevedel som povedat R a jazyk mi podstrihli.... strihali mi ho aj neskor, ale to kvoli chrupu.. teraz je to ok, akurat ked som vo velkom strese som nachylny na kkokokokokoktanie

Zverejnené

?!

tebe strihali jazyk? dva krat??? :) :lol:

Zverejnené

jj, raz - to si nepamatam, ale odvtedy hovorim r, aha "RRRRRRRRRRRRRRRRR" a druhykrat pred 3 rokmi, pretoze mi uzdicka stahovala zo zuba to dasno

Zverejnené

recovych vad mam plny pytel :lol:

hovorim velmi rychlo ked sa nekontrolujem, a to sa este kombinuje s koktanim ked sa nezastavim, alebo ked som nasrany :)

Zverejnené

ani ja nemam ziadnu recovu vadu, ale obcas hovorim strasne rychlo a vtedy sa zakokcem :lol:

Zverejnené

Jako malej R, už dlouho ale ne. Zato ale mumlám tak, že mě prakticky nikdo nerozumí :-)

Zverejnené

neviem o tom, ze by som mal recovu vadu

skús sa nahrať na diktafón keď budeš ožratý a potom si to pusti keď budeš triezvy :lol:

hovorim velmi rychlo ked sa nekontrolujem, a to sa este kombinuje s koktanim ked sa nezastavim, alebo ked som nasrany :)

mne sa to tiež občas stáva.

S rečou veľký problém nemám, v minulosti (teraz už pomenej) sa mi stávalo že pri písaní som si mýlil písmená N a D, namiesto D som často napísal N, a opačne.

Zverejnené

skús sa nahrať na diktafón keď budeš ožratý a potom si to pusti keď budeš triezvy

to sa nerata, to som pod vplyvom

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Rečovú vadu nemám.

Kedysi dávno sa mi stávalo, že keď som rozprávala príliš rýchlo, povedala som veľmi nevýrazné R. Ale už nie.

Zverejnené

No jazyk sa mi pletie len ked si vypijem viac ako by som mala. :-)

To jest max. 2x do roka.

Zverejnené

nemam ale pri normalnom rozpravani rozpravam strasne rychlo ze mi malo kto rozumie ale to staci povedat a rozpravam normalne.

• Pred 9 mesiacmi...
Zverejnené

minuleho roku som sa naucil r :lol: :) :)

Ja mám malý problém s vyslovovaním R. Ako si sa naučil? Aký je nato postup?

Zverejnené

ten problém mám aj ja ... aj to kdesi píšem - nie je výrazný, nezaoberám sa tým, patrí to k imidžu :lol:

pista320,

keď písal bazalka svoj príspevok, mal tuším 14 či 15 rokov, predpokladám teda, že zrejme navštevoval logopéda či nejakú poradňu ...

neviem o tom, že by existoval nejaký domácky recept

nech má človek hocikoľko, keď chce niečo na sebe zlepšiť či vylepšiť, vždy je ten pravý čas - je možné, že ten problém nie je ťažké odstrániť, nevieš, kým sa na to nepozrie odborník ...

myslím, že by to chcelo nejakého navštíviť, budeš vedieť viac :)

Zverejnené

nemám vadu vo výslovnosti - možno príliš ostré "s", ale takisto rozprávam príliš rýchlo... a potom sa nezakoktávam, ale ako akcelerujem, prehĺtam najprv len niektoré hlásky, potom slabiky... onedlho skončím len pri počiatočných hláskach slov, xixixi :lol:

Zverejnené

Mne obcas ludia hovoria, ze velmi rychlo rozpravam. A este obcas trochu zle artikulujem.

Zverejnené

Ja rýchlo rozprávam a niekedy sa zakoktávam a hltám slova u mňa to je preto že chcem všetko povedať naráz a potom to tak dopadá

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov