Skočiť na obsah

Veľmi vážne a dlhodobé problémy


freem1

Odporúčané príspevky

Obraciam sa k Vam o velku prosbu . Volam sa Marek,mam 22 rokov a od 16.augusta 2005 mam vazne problemy – po kazdom jedle som mal bolesti v oblasti brucha ( to bolo zo zaciatku – od toho 16. augusta 2005 ), ktore pocas dna postupne presli , ale po kazdom jedle opat zacali – a teraz ( to uz trva okolo 9 mesiacov ) sa to omnoho este zhorsilo , pretoze bolesti mam stale ( od rana do vecera – ani spavat dobre nemozem ) a po jedle sa ešte zväčšujú. Ta bolest – neviem ako by som to presne opisal akeho charakteru je – ale je to take tlacenie az taky pocit plnosti v oblasti brucha ( epigastrium – nad pupkom ). Po priblizne 5 tyzdnoch trapenia ( od toho 16. augusta 2005 ) ma poslali do nemocnice v Ziline pre zvysene hodnoty amylazy ( S – AMS ) a bilirubinu. Podstupil som rozne vysetrenia ako Gastroskopia, ERCP, sono, odbery krvi a podstupil som uz aj CT – ktoreho vysledok je uvedeny dole. Z vysledku bioptického vysetrenia mi zistili, ze mam celiakiu a Gilbertovu chorobu.Po nejakej dobe asi styroch mesiacoch ked mi to neprechadzalo tak som bol opat hospitalizovany v nemocnici v Martine ( prepustaciu spravu odtial vam posielam v prilohe ) kde mi robili mnoho vysetreni ale najprekvapujucejsie bolo, ze mi potvrdili, ze nemam ziadnu celiakiu!!!

 

Tie bolesti ma trapia kazdy den ( od rana az do vecera ) a to sa uz neda vydrzat. Uzival som vela roznych liekov ( napr. algifen, ganaton, buscopan, oprazol, pancreolan atd. ), ale vsetky boli bez efektu – ani trochu mi po nich neprestali tie bolesti. Uz vobec neviem co mam so sebou robit, lebo akosi mi nikto nedokáže pomoct..UZ TO TRVA SKORO VYSE 12 MESIACOV ( co na to poviete?- je to vobec normalne?!) – a stale mam len cakat, ale neviem naco mam cakat, ked to vobec neustupuje – a ani trochu mi bolesti neustupili ( isto si kazdi hovori a ked vydrzal doteraz tak to nemoze byt take hrozne a vydrzi aj nadalej – ale prave naopak je to na nevydrzanie a musim to nasilu v sebe drzat – a co ine mi aj ostava, ale ja uz nevladzem a nechcem uz trpiet !!! ) . Ved kebyze nemam tie bolesti tak by som pockal aj neviem kolko – kazdemu sa to lahko hovori ked tu bolest nema . A doktori mi len stale hovoria, ze to prejde,( to chce cas - ale nestacil ten cas ktorym som uz presiel ). Viem ten kto to nezazil to nikdy nemoze pochopit!! Som uz naozaj velmi zufali a tie bolesti ma postupne zabijaju. Uplne som sa moj zivot obratil hore nohami. Ved to nie je zivot, ale utrpenie ( mam neustale bolesti ) – chcem zase normalne zit, ale to sa neda, ked mam stale tie bolesti – nikto akokeby ma nevedel pochopit. Skuste sa aspon v citit do mojej situacie – nikdy som nemal vaznejsie zdravotne problemy a teraz...!! Musel som prerusit kvoli tomu aj studium na Vysokej skole. Chcel by som si najst aj nejaku pracu , ale to sa naozaj neda s tymito problemami. Obmedzuje ma to vo vsetkom ( nemozem robit ziadnu fyzicku pracu ), byva mi strasne horko a nehorazne sa aj potim ( aj ked nie je vonku take horko ) aj ked nic nerobim a sedim len tak v chladku. Ved ja sa uz citim ako beznadejny pripad – to mi uz fakt nikto nepomoze!! A preto Vas velmi pekne prosim, ci by ste mi dokazali nejako pomoct a zbavit sa uz konecne tych bolesti. Neviem uz vobec co mam robit – pochadzam z Bytce ( okolie Ziliny ) . Stale len chodim po ambulantnych doktoroch, nemocniciach a nic z toho. Nikdy som nesiel k doktorovi bez priciny a teraz som dopadol takto. Isto mi odporucite aby som Vas navstivil osobne lebo takto sa tazko pomaha – ale chcem Vas poprosit o radu , ze co by sa dalo este take robit. Viete lebo stale cestovat hore dole, to nie je jednoduche a este aj s bolestami – nie je to pre mna lahke. Co by ste mi teda poradili a odporucili ? Ked si to opatovne citam – je mi az do placu a je to neuveritelne, nikdy by ma ani nenapadlo, ze clovek moze mat taketo dlhodobe a bolestive problemy a ze postihnu este aj mna – samozrejme su este aj omnoho horsie veci. Prosím ozvite sa mi čím skôr.

 

CT vyšetrenie abdom. so zameraním sa na pankreas natívne a postkontrastne + 3D rekonštrukcia,kde k.l. podaná i.v. IOMERON 400 100ml. :

Pečeň,slezina,nadobličky obličky sú bez presvedčivých patomorfolog. zmien.

Retroperitoneum bez známok zvačšenia_LU resp. bez ložiskových zmien.

Pankreas - v celom rozsahu s vyhladenou lobulizáciou,kde presvedčivé ložiskové zmeny nevidieť.

 

 

PREPUSTACIA SPRAVA Z NEMOCNICE Z MARTINA

 

Anamnéza:

 

edit.

priveľmi rozsiahla anamnéza, nálezy, výsledky a rozbory s menami príslušných lekárov r. 2013 vymazaná.

téma je stará, a výsledky pacienta dávno neaktuálne a priveľmi osobné.

g.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 8
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Bohus

    2

  • Sniper

    1

  • weirdo

    1

  • freem1

    1

Top prispievatelia v tejto téme

Síce neviem prečo si nám tu vypísal skoro celý svoj chorobopis, keďže pochybujem že niekto sa tu tomu rozumie (možno jeden človek), ale ak chceš radu cez net tak jedine asi len na primar.sk

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 rokmi...

si si istý, že je to žalúdok? Cukor ti robili? Také výsledky som tam nevidela (ani v krvi, ani v moči), ale zaujímalo by ma to...môže to byť nejaká porucha látkovej premeny cukrov, čo ja viem? Aj tie sa môžu prejavovať bolesťami podobného charakteru, chudnutím (hocí píšeš, že si potom zasa pribral); už som sa stretla s takým čímsi.

Alebo čo tak chronický zápal žalúdka podmienený stresom? (segra mala dlho, niekoľko rokov zasa také čosi, že skrz každú koninu dostala bolesti brucha a hnačky, a nedalo sa jej to udržať, a ked to dostala, tak nie a nie sa toho zbaviť; dlho trvalo, kým to lekári po X vyšetreniach aj pomenovali)

Mimochodom, vlastne už je to asi pasé, ale nevymažem to. Ak sem ešte chodíš, čo ti nakoniec zistili? Vyliečili ťa? Ako sa máš?

Ono to síce nie je to isté, ale tak pred 15 rokmi som mala asi 8 alebo 9 mesiacov neustále bolesti - ako to napísať - prechádzajúce z chrbta cez boky do brušnej oblasti. V noci som sa budila zakaždým, ek´d som sa v spánku pohla, cez deň som chodila jak stará babka. A keďže som v čase, keď mi to začalo, mala akurát novú prácu, bála som sa hneď ísť maródiť, aj keď šéfku som mala super. Ale po tých niekoľkých mesiacoch som nakoniec šla k lekárke, poslala ma na všetky možné vyšetrenia od chirurgie až neviem kam - urobili mi sono všetkých možných orgánov, nakoniec poslednou štáciou bol ortopéd, a ten mi zistil nejaké zmeny na chrbtici a nejaké pricviknuté či aké nervy, a tak som absolvovala rehabilitáciu (vtedy ešte som nemusela za to platiť), elektroliečbu a niekoľko mazáží, a fakt mi to pomohlo. po mesiacoch utrpenia to bolo ako ked slnko vylezie...bolesti ustávali a zrazu o pár týždňov bolo fajn. takže si viem celkom dobre predstaviť, ako ti - dúfam - bolo

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem ako to dopadlo s tou celiakiou, ale zo skusenosti v rodine to poukazuje prave na nu;

to, ze kontrolne vysetrenie ju nepotvrdilo je divne

rozhodne nemam chut to citat cele, mozno je to tam napisane... rada1 - dieta na celiakiu

pozn. OT: aj ked je to ciste vec prispievatela, ze to zverejnil, nebolo by vhodne vymazat niektore casti jeho chorobopisu ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

ZVLÁŠTNE DLHODOBÉ ZDRAVOTNÉ PROBLÉMY

 

Chcem napísať o mojich dosť zvláštnych zdravotných problémoch, a aj to, čo mi po nespočetných neúspešných liečebných postupoch a metódach aspoň trochu pomohlo. Možno niečo z toho pomôže aj iným účastníkom tohoto fóra, čo by ma potešilo.

 

Vymenujem stručne moje problémy, ako počas mnohých rokov pribúdali:

 

Pocit horúceho čela, nezáujem, psychická únava.

Bolesti v kolene, neistá chôdza.

Silná depresia, úzkosť, bez výkyvov k lepšiemu dlhé mesiace.

Poruchy chôdze, bolesti a štípanie vo svaloch v okolí bedier, bolesti v krížoch, chvíľkove sťažené dýchanie.

Narušenie trávenia, aj pitie vody problém, úbytok na váhe (Po týždni v nemocnici žiadna zmysluplná diagnóza)

 

Pred tromi rokmi mi boli predpísané antidepresíva Asentra a Lexaurin. Tie mi narušili úplne spánok, ktorý aj tak nebol dobrý. Prežiť noc bola hrôza a deň ešte väčšia. Spánok mi upravila až zmena antidepresív po asi piatich mesiacoch.

Slabá dávka Mirzatenu 15 mg mi privodila dobrý spánok.

Dávka Mirzatenu 30 mg, ktorá sa považuje za štandardnú pri liečbe depresie, mi spôsobovala už hrozné sny a pocit, že som vôbec nespal. Preto som ostal doteraz pri dávke Mirzatenu 15 mg, ale bola mi predpísaná ešte malá dávka antidepresíva Escitil 10 mg, ktorú užívam počas obeda. Mám taký dojem, že Escitil 10 mg mi postupne odstránil pocity úzkosti a má naviac dobrú vlastnosť, aspoň u mňa, že nenarúša vôbec nočný spánok ako Asentra.

 

Na bolesti v krížoch, štípanie vo svaloch a trávenie antidepresíva takmer nepôsobili. Mirzaten obvykle podporuje trávenie a ľudia po ňom priberajú, ale ja som mal ešte minulý rok v júli 52 kg, akurát tak na zomretie.

 

Na internete som si kúpil test FOOD DETECTIVE v júli minulého roku, pomocou ktorého sa dá zistiť intolerancia na 46 potravín. (Test nezistí alergiu na potraviny, ani intoleranciu na laktózu, či fruktózu, na to sú iné testy.) Mne vyšla silná neznášanlivosť pre para orechy, stredná pre lepok, mliečnu bielkovinu kazeín, mandle, a slabá pre pšenicu. (Existuje aj bezlepková pšenica, ale ani taká pre mňa nie je moc vhodná.)

Menované potraviny a jačmeň, ovos, raž, mlieko a mliečne výrobky som úplne vylúčil z jedálneho lístka.

 

Už po mesiaci diéty mi váha stúpla z 52 na 58 kg. Teraz mám 60 kg, čo nie je ešte dostatočné, ale už cítim, že som fyzicky zdatnejší. Aj bolesti v krížoch a nepríjemné pocity, štípanie vo svaloch je miernejšie. Trávenie prebieha podstatne lepšie. Kto má zdravotné problémy neurčitého charakteru, je dobré pre neho absolvovať takýto test, či náhodou niektorá potravina nerobí problémy. Za hodinu boli výsledky testu, ktorý som si urobil sám, hotové.

 

Zatiaľ však u mňa stále ešte pretrváva pocit horúceho čela a psychickej únavy, raz viac raz trochu menej. Kávu nepijem vôbec, lebo by mi úplne narušila spánok (len bezkofeínovú) a rôzne vitamíny, ovocie, nemajú na tento pocit žiadny pozorovateľný vplyv. Príčinu toho sa mi nedarí vypátrať, prisudzuje sa to depresii ako takej, ale takéto vysvetlenie ma nijako nemôže nadchnúť.

 

Ešte jeden zaujímavý fakt som zistil na nemeckom internete, ktorý veľmi veľa ľuďom môže pomôcť zmierniť zdravotné problémy. Píše to Dr. Gerd Kelly:

Asi každý tretí dospelý človek v Európe trpí viac alebo menej na malsorbciu fruktózy. Hlavne ovocie obsahuje veľa fruktózy a škodlivejšie pre postihnutých je ovocie obsahujúce viac fruktózy, ako glukózy. Medzi prijateľnejšie ovocie patrí napríklad limetka, mandarínka, papaya, kde je pomer pre glukózu priaznivejší. Fruktóza údajne bráni vstrebávaniu tryptofánu v črevách postihnutých a výsledkom sú aj silné depresie, únava, silné tráviace ťažkosti.

Na nemeckej stránke www.nahrungsmittel-intoleranz.com sú aj tabuľky v nemčine, kde je uvedený obsah fruktózy v jednotlivých potravinách. Najlepšie pre pacientov s touto poruchou je však jesť radšej zeleninu, doplniť stravu občas tabletkou zinku a aj kyseliny listovej, pretože tieto zložky u pacientov s touto poruchou chýbajú. Pokiaľ viem, tak na Slovensku je táto diagnóza úplne neznáma. V Nemecku sa táto diagnóza určuje na základe dychového testu, kde sa zisťuje množstvo vodíka H2. U nás je takéto vyšetrenie asi nedostupné. Tiež patrím do kategórie dospelých vyššieho veku, tak pre istotu trochu obmedzujem ovocie, ktoré sa všeobecne považuje za zdravé, ale ako vidíme, nie pre každého.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Rád by som tiež dozvedel o tvojich skúsenostiach s liekmi a ich účinkami. Ja som už dosť podrobne popísal moje skúsenosti s antidepresívami v sekcii ZDRAVOTNÉ PROBLÉMY v téme "Veľmi vážne a dlhodobé problémy". Ak ma ešte niečo nové napadne, napíšem to tam, lebo to do tejto témy tu nepatrí.

Ťiež som čítal zaujímavú knihu,ktorú mám len v nemčine s názvom "Rohkosttherapie" od Guy Claude Burgera.

Ide o úplne netradičný pohľad na jedenie surovej stravy a účinky na zdravie, tak niekedy o tom napíšem do niektorej patričnej témy. Je to komplikovaná téma, musím to nejako stručne pripraviť, ale je dobré o tom vedieť, aké dosť závažné chyby ľudia môžu robiť -podľa názoru autora- pri jedení surovej stravy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nespoliehala by som sa úplne na autora a na tú knižku, lebo to je len jeho subjektívny názor, nie objektívny. No moje skúsenosti s liekmi a ich účinkami, sú dosť veľké, brala som skoro všetko ale teraz ku koncu som spokojná s liečbou, ale nestačí len samotná liečba je dobrá aj psychoterapia, chodím aj ku psychologičke, a dosť to pomáha.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov