tiborco Zverejnené 6. December, 2007 Zverejnené 6. December, 2007 Renault je vinný,ale nepotrestaný No,celkom "zaujímavé"....Takisto to bolo v prípade Mclarenu pri prvom pojednávaní,ale po odvolaní atď,už prišiel ten známy trest :lol: Ešte pred pojednávaním Renault/Carlos Ghosn pohrozil,že v prípade podobného trestu ako dostal Mclaren tak sa stiahnu z F1 Nie,že by som bol zato,že Renault by sa stiahol,ale ide tu o princíp Celé je to už trápne,trápna je FIA,ide tu klasicky o politiku :)
3sis Zverejnené 6. December, 2007 Zverejnené 6. December, 2007 mna to rozhodnutie vobec neprekvapilo....zial, mna už v F1 neprekvapí nič....v tomto športe totiž už samotný šport dlho ide bokom....
tomassi Zverejnené 6. December, 2007 Zverejnené 6. December, 2007 pfúhatak toto sa dá vysvetliť jedine prestupom Lewis-a Hamilton-a do Renault-ušak prečo iné by FIA rozhodla takto, ak by nechcela ochrániť svojho miláčika
tiborco Zverejnené 6. December, 2007 Zverejnené 6. December, 2007 Hamilton do Renaultu?Pochybujem...Ostáva 100% v Mclarene o tom niet pochýb...
tomassi Zverejnené 6. December, 2007 Zverejnené 6. December, 2007 tibby ja som to myslel inakuvidíš zajtra podľa reakcií na môj príspevokak nejaké vôbec budú
tiborco Zverejnené 7. December, 2007 Zverejnené 7. December, 2007 Aha,jasné,asi už chápem,ako si to myslel :lol:
aljak63 Zverejnené 7. December, 2007 Zverejnené 7. December, 2007 No teeeda... som prekvapeny pristupom FIA! Ze pouzivaju vo vsetkom dvojity meter - vzdy a vsade... A touto sezonou to zatial asi vyvrcholilo! Ked sa Renault previnil by som cakal ze dostanu rovnaky trest ako McLaren, ale asi zavazil fakt ze keby Renault diskvalifikovali zo sezony, oni by skoncili v F1 - a to by bola velka SKODA! No, ale je to cele podivne co sa deje v F1! Vsetky tie kauzy, skandaly, spionaze, podvody, penalizacie - to uz je otrasne co na F1 dosadlo :lol: A co sa tyka situacie volneho miesta v McLarene, bolo by fajn keby tam bol Heikki a tym padom by dostal skvele auto do ruk... Ale ked uz pojde do McLarenu (a to uz hocikto) dufam ze k nemu budu v mclarene mat rovnaky pristup ako k ich lewiskovi malemu usmrkanemu! Lebo ak tam ma byt Heikki alebo kto kolvek iny len nosicom vody, to teda sa mi vobec nepaci taka alternativa!!! Inak som rad ze sa konecne rozvirila tema F1 :)
tiborco Zverejnené 7. December, 2007 Zverejnené 7. December, 2007 Mclaren-u nič nenašli,verdikt ale ešte nepadol Zamestnanci FIA na Mclarene nič "zneužité od Ferrari" nenašli,ale pre istotu,aby nedajbože sa táto kauza skončila,tak budú naďalej FIA pracovníci sledovať vývoj Mclarenu a rozhodnú až 14.2.2008 :lol: Už neviem pomaly čo mám povedať - silou mocou chcú našiť na Mclaren nejaké nekalosti,aby ich mohli potrestať a už by Max a spol. boli šťastní :)
weirdo Zverejnené 7. December, 2007 Zverejnené 7. December, 2007 nechcu nikoho potrestat. skratka by bolo nefer, aby McL pouzil nieco z auta Ferrari, tak si komisari pockaju, aby sa tak nestalo. kauza nebude ukoncena, kym nebude existovat finalna verzia auta auta pre 08. uz sa raz podvadzalo, tak je dobre, ze sa niecomu takemu nedava sanca znova. je na tom nieco zvlastne?
tiborco Zverejnené 7. December, 2007 Zverejnené 7. December, 2007 Aké podvádzanie?Celá tá aféra bola sčasti vykonštruovaná - kopírovania a špionáže v F1(a nielen v F1) vždy boli,teamy podplácajú novinárov,aby fotili detaily konkurenčných monopostov,predsa každý chce byť konkurencie schopní...tak aj zato by sa malo trestať,no nie? :lol:Len bohužiaľ prichitili pánov Stepneyho a Coughlana a potom z toho vyrobili škandál.Celé je to smiešne...tá pokuta pre Mclaren atď
weirdo Zverejnené 8. December, 2007 Zverejnené 8. December, 2007 nuz, neprichytili len Stepneyho a Coughlana, ale nasli aj par mailov u nemenovanych jazdcov. asi existuje hranica, kde sa spionaz (fotky atd) akosi toleruje. ak vsak prejde z jedneho teamu x stran technickych popisov do druheho teamu bez vedomia toho prveho, je to podla mojho nazoru daleko za tou hranicou a je absolutne normalne, ze voci vinnikovi budu vyvodene sankcie a dodatocna kontrola. nazvime to 'podmienka'. ty si nemyslis, ze team, ktory robil spionaz v takomto rozsahu, by mal byt potrestany? ja tu nie som od toho, aby som rozhodoval, kde je ta pomyselna hranica. na to su tu pani z FIA a ti dospeli k rozhodnutiu, ze McL proste zasiel pridaleko. tesil by si sa z titulu, keby si vedel, ze ten titul patri ciastocne aj autu Ferrari?
tiborco Zverejnené 8. December, 2007 Zverejnené 8. December, 2007 Tok informácii z jedného du druhého teamu takisto vždy bol - už len keď nejaká osoba prestúpi z jedného do druhého nesie so sebou informácie...A titul konštruktérov mal patriť nám - veď ak iste dobre vieš FIA ani nenašla dôkazy na MP4-22,žeby dačo bolo použité z vlastníctva FerrariA keď už aféra prepukla v apríli a vtedy už sezóna bežala,takže je nezmyselné,že použili napr.základné rozloženie hmotnosti z Ferrari...je to jedna z prvých vecí,ktorá sa tvorí pri vzniku nového auta a to teda veľmi dávno pred tým aprílom...je pravda,že sa trochu tie partametre sa menia v závisloti od okruhu,ale drasticky nie,je tam vždy rezerva...Tie e-maily - tie boli...celkovo si myslím,že Mclaren mal smolu,že sa práve u nás zistili tieto praktiky,lebo som presvedčený,že u vačšinu temov sa dejú takéto praktiky a stojím si zatým,že trest bol nehorázny A je potom aj zaujímavé prečo Renault nedostal žiaden trest,keď ten prípad bol podobný...alebo prečo FIA neriešila pred pár rokmi špionáž medzi Toyotou a Ferrari...ide tu jednoznačne o politiku
aljak63 Zverejnené 9. December, 2007 Zverejnené 9. December, 2007 V Monacu sa pocas slavnostneho FIA galavecera rozdavali majstrovske trofeje tym najlepsim za tento rok... :lol: Obrazok hovori za vsetko: KIMI RAIKKONEN - F1 World Champion 2007
Tom182 Zverejnené 9. December, 2007 Zverejnené 9. December, 2007 mne by sa viac pacilo keby ten pohar drzal Jacques Villeneuve :lol:a ked uz nie on tak ho mal dostat Hamilton (vsak aljak? :):):) )
phersu Zverejnené 9. December, 2007 Zverejnené 9. December, 2007 Dostal ho ten spravny clovek, ktory si ho najviac zasluzil
tiborco Zverejnené 9. December, 2007 Zverejnené 9. December, 2007 Kiežby ten pohár patril jednému z Mclaren jazdcov :) Škoda,že ho Kimi nezískal,kým bol v Mclarene...teraz to pôsobí tak divne,keď je v "tom červenom aute"...na druhej strane ani nemôžem povedať,že ho získal nezaslúžene...ale pohár konštruktérov má Ferrari nezaslúžene Ale budúci rok bude titul náš! :lol: ;) Go Mclaren!! :)
tiborco Zverejnené 9. December, 2007 Zverejnené 9. December, 2007 Toto si prečítajte,dávam Brundle-ovi za pravdu...To je už veľa,čo za praktiky vyvádza FIA...viem,že sa opakujem,ale je to čistá politika :lol: FIA :)
tiborco Zverejnené 10. December, 2007 Zverejnené 10. December, 2007 Alonso a Piquet Jr. pilotmi Renaultu Tak myslím si,že toto sa dalo všeobecne očakávať...nuž škoda,že Fernandov vzťah s Mclarenom dopadol tak ako dopadol....ale želám mu veľa úspechov v tíme,kde mu bolo najlepšie :lol: Ale zas bude mať vedľa seba nováčika...a tiež veľmi sľubného jazdca - Piquet Jr....ale nejak ho nemusím,určite mnohí čítali jeho vyjadrenie,ktoré neboli sebavedomé,ale priam arogantné :)
aljak63 Zverejnené 10. December, 2007 Zverejnené 10. December, 2007 Waaaaw! a co bude teraz s Heikkim a Fisicom? :lol: no predpokladam ze Heikki bude robit !!! DVOJKU !!! hamiltonovi... AH JAJ!No ked fakt pojde do Lerenu dufam ze bude mat aspon rovnocenne postavenie!
Sniper Zverejnené 10. December, 2007 Zverejnené 10. December, 2007 M. Schumacher si zajazdil vo Ferrari na nejakých testoch a bol najrýchlejší. Mohol by sa vrátiť, bolo by viac srandy. Chjo kde sú tie časy keď sa na tratiach preháňali Hill, Villeneuve, Alesi, Berger, Frentzen, Irvine, Häkkinen...
tiborco Zverejnené 10. December, 2007 Zverejnené 10. December, 2007 Heh,no ale časy sa menia a generácie sa striedajú :lol: Čo sa týka teraz Mclaren-u,tak je teda dosť možné,že príde Heikki :) ale je možné,že to bude de la Rosa - team pozná,má toho dosť odtestovaného,ale bohvieako rýchly oproti Lewisovi by asi nebol...ale tak by zas nevznikali konflikty o rovnocennosti,jednotke-dvojke teamu atď...a navyše je Španiel,a Mclaren má pár španieľských sponzorov,ktorí prišli najmä kvôli Fernandovi a podpísali teda dlhodobé zmluvy...no a je tu ešte možnosť Gary Paffet a možno ešte Suttil,ale ako som už písal ten asi bude vo Force India :) ...ale tak ja potom by som osobne najviav privítal Heikkiho ;)
weirdo Zverejnené 13. December, 2007 Zverejnené 13. December, 2007 McL planoval pouzit dokumenty Ferrari a McL sa priznava snad tieto clanky vezmu argumenty vsetkym, co obhajovali McLaren ohladom znamej spionaznej kauzy .. su menovane fakty, takze nieco ako 'FIA je Ferrari Assistenzione Internationale' za argument nepovazujem. jo, a dakujem FIA za to, ze za trest tomuto teamu pravom odobrala vsetky body, cim ho pripravila o pohar konstrukterov. Zasluzil si to.
tiborco Zverejnené 14. December, 2007 Zverejnené 14. December, 2007 Stojím si zatým,čo som tu už viackrát písal - špionáž a veci okolo toho vždy boli a budú medzi všetkými teamami naďalej dochádzať k úniku info, žial Mclaren mal smolu,že našli tie e-maily a dokumenty...a myslím si,že Mclaren vydal vyhlásenie preto,aby už bol pokoj od tej špionáže...a nepáči sa mi,že Ferrari je v tomto prípade akoby "sväté",že oni nič,oni určite nikdy sa nedostali k žiadnym info...každému teamu ide o to,aby bol konkurencie schopní.A veď predsa to bol zamestnanec Ferrari,ktorý vynášal,takže by som mohol povedať,že ani vo Ferrari všetko nie je v poriadku,keď sa Stepneymu podarilo vyniesť info,nevedie si udržať vlastných asi...navyše vo Ferrari boli viacerí nespokjní zamestnanci taktiež ako sú vždy aj v iných teamoch...a ešte sa na to zabúda,že Ferrari začalo sezóna s nelagálnym podvozkom...to už je predsa v "poriadku",nie? :) a to,že Renault bol tiež vyšetrovaný,no žiaden trest...nie,že by som im priam želal,ale prečo Mclaren musel dostať ten trest a Renault nie...hmmm,tiež na úvahu :lol: Politika,politika... !GO Mclaren!
weirdo Zverejnené 14. December, 2007 Zverejnené 14. December, 2007 A veď predsa to bol zamestnanec Ferrari,ktorý vynášal,takže by som mohol povedať,že ani vo Ferrari všetko nie je v poriadku,keď sa Stepneymu podarilo vyniesť info,nevedie si udržať vlastných asi...navyše vo Ferrari boli viacerí nespokjní zamestnanci taktiež ako sú vždy aj v iných teamoch...a ešte sa na to zabúda,že Ferrari začalo sezóna s nelagálnym podvozkom...to už je predsa v "poriadku",nie? tieto fakty su ale absolutne irelevantne k tomu, co som uviedol - kauza spionaze McLarenu. za to, ze Stepney je kreten, ktory potreboval hrabat peniaze, Ferrari nemoze. To je akokeby ta vykradli a policajti neobvinia zlodeja, ale teba. Lebo si skratka nemal dostatocne silnu zamku na dverach. Jediny mozny dovod takehoto obvinenia je tendencnost. nelegalny podvozok je dovodom na diskusiu a trest, ale zase - 1) nema to nic s touto kauzou a 2) nelegalny podvozok neziskali spionazou. a nepáči sa mi,že Ferrari je v tomto prípade akoby "sväté",že oni nič,oni určite nikdy sa nedostali k žiadnym info...každému teamu ide o to,aby bol konkurencie schopní. Prva a zakladna vec je, ze ak aj Ferrari robilo spionaz, tak minimalne nebolo natolko blbe, aby mu na to prisli. A navyse, niekto sa k tej konkurencieschopnosti je schopny prepracovat aj inym sposobom a nie kradnutim dat, takze pliz, pokial nemas dokazy, neobvinuj. Vdaka. ak uvedies na trh produkt, ktory je nejakym sposobom zly, platis zanho penale, nahradu atd. ak uvedies na trh produkt a konkurencia pride na to, ze je v tom ich know-how, nedoplatis sa. to je zakladny princip, na ktorom fungovala tato kauza. darmo malo Ferrari nelegalny podvozok, darmo mal niekto o par stupnov chladnejsie palivo, problem je ten, ze McLarenu prisli na podvod. A ten na to pekne doplatil. Obhajovanie McLarenu fanusikmi mi pripomina obhajovanie Fica tymi 40% obyvatelstva. Jedine, na co sa zmozu, je poukazovanie na chyby opozicie.
tomassi Zverejnené 14. December, 2007 Zverejnené 14. December, 2007 weirdo ale to nemení nič na fakte-, že podvozok nelegalny bol čiže prehrešok proti pravidlám ako všetko ostatné myslím, že práve to prirovnanie k Ficovi je Ficovský spôsob tu však nejde o to či sa priznali alebo nie tu ide o nerovnaký meter na totožné, resp. podobné prípady
Odporúčané príspevky