Skočiť na obsah

Dôveryhodnosť slovenských politikov, prieskumy


game

Odporúčané príspevky

  • Pred 1 mesiacom...

koncom januára vyzerá podľa Focusu situácia takto:

 

post-3-0-20944100-1517398435.png

 

a takto to vyzerá za posledných cca 5 rokov:

 

post-3-0-63814800-1517398580.png

 

za posledných 5 rokov opozícia mierne mierne stúpa, Smer mierne klesá,

od posledných župných volieb Kotlebovci mierne klesajú...

 

https://domov.sme.sk/c/20750357/prieskum-focus-smer-si-drzi-prvenstvo-progresivne-slovensko-by-sa-do-parlamentu-nedostalo.html?ref=njct

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Nie ja tam sice velky posun, ale jeden je tam dost podstatny.......SaS ma oproti poslednemu prieskumu agentury AKO menej o 3%....odchylka alebo ina pricina? :)

 

A co sa tyka tej reakcie o mentalnom stave volicov v SR od toho "mudreho Janka", tak som mal nabeh na vyrazku :)

 

Ja to ale vidim takto......korupciou sa ovlada v EU vsetko....lebo pod povrchom......do ovladania patri teda aj ten biely Havran. Co si mysli, ze pride do vladnych miest po tejto zostave nejaka spasitelska zostava? Jednu skorumpovanu skupinku vystrieda dalsia skorumpovana skupinka. To je tak, ze ked oligarchii uz niekto nevyhovuje, lebo casy sa menia, tak sa snazi "odr..vanim" verejnosti prostrednictvom medii zmenit uz opotrebovanu garnituru za akoze novu a "neskorumpovanu" garnituru a o korupcii tej novej sa zasa dpzvieme, az tato "nova" garnitura prestane vyhovovat oligarchom a media budu znovu mat namet a stupne citatelnost a .....vlastne takto to ide dookola. To je iba take hranie sa na skorupovanu a neskorumpovanu "politicku elitu", ktoru vlatne platia oligarchovia s pozadia a aj rozhoduju o jej byti a likvidacii, ak nastane ten spravny cas na zmenu....ci to tak nie je? :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

. Co si mysli, ze pride do vladnych miest po tejto zostave nejaka spasitelska zostava? Jednu skorumpovanu skupinku vystrieda dalsia skorumpovana skupinka. To je tak, ze ked oligarchii uz niekto nevyhovuje, lebo casy sa menia, tak sa snazi "odr..vanim" verejnosti prostrednictvom medii zmenit uz opotrebovanu garnituru za akoze novu a "neskorumpovanu" garnituru a o korupcii tej novej sa zasa dpzvieme, az tato "nova" garnitura prestane vyhovovat oligarchom a media budu znovu mat namet a stupne citatelnost a .....vlastne takto to ide dookola. 

 

Súhlasím. Ale kde je problém?

 

Ja to ale vidim takto......korupciou sa ovlada v EU vsetko....lebo pod povrchom.....

 

Ak by bola na vine EU, bola by situácia ohľadne korupcie v krajinách celej EU rovnaká. Lenže v dôvere k štátnym orgánom, justícii, vymožiteľnosti práva, miere korupcie, klientelizme a byrokracii sme na posledných miestach medzi krajinami EU. Zákony v jednotlivých krajinách EU sú ale viac menej rovnaké. Nemá zmysel primať nové zákony, ak sa obchádzajú.

 

A co sa tyka tej reakcie o mentalnom stave volicov v SR od toho "mudreho Janka", tak som mal nabeh na vyrazku :)

 

Kde inde, ako v ľuďoch danej krajiny hľadať príčinu tejto tristnej situácie na Slovensku. Boli to predsa voliči, korí svojimi hlasmi v demokratických voľbách určili vývoj udalostí po roku 1989. 60% né volebné preferencie Mečiarovej vlády sa po roku 1992 potvrdili. Voliči svojimi hlasmi naštartovali "valec zo Zlatej Idky" a ten sa aj rozbehol. Bankové pôžičky "Mečiarových ľudí" na privatizačné projekty sa nikdy nesplatili a nakoniec sme dlh za "divokú privatizáciu" zaplatili my všetci, vo forme reštrukturalizácii bánk. Celý majetok vytvorený "pri budovaní socializmu" sa rozkradol!!! Vtedy sa vytvorili základy dnešnej slovenskej oligarchie, ktorá zistila, že pre ňu neplatí zákon. Po páde Mečiarovej vlády sa mnoho voličov HZDS cítilo podvedenými. To ale neobstojí, je to podobná výhovorka, ako keď sa komunisti dištancovali od stalinských vrážd a kultu osobnosti. Vraj oni o ničom takom nevedeli. Ja som to vedel aj pred rokom 1989 a nebol som Sibilou. Vedeli, keby chceli vedieť... A Slováci potvrdili svoju orientáciu znova, keď namiesto Mečiara  dali hlasy Ficovi. Proste "krvná skupina" sa nezaprie a ako bonus navyše, môžu očakávať ešte aj sociálne balíčky. Väčšine Slovákov "kalné vody korupcie a klientelizmu" zrejme vyhovujú a podla toho pravdepodobne dopadnú aj ďalšie voľby. A tým mladším a schopným konfrontovať svoje schopnosti aj v prostredí bez korupcie, ktorí sa s takouto situáciou nedokážu zmieriť, našťastie v odchode už nebráni ostnatý drôt.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale no...zasa nerob z obcanov a politikov v EU rozhladenych a samospraovodlivych ludi. To myslis vazne? Vsetko posudzujes podla pomerov u nas. Ja zasa tvrdim, ze kazda krajina v EU inak posudzuje vsetky tie tzv klientelisticke a ine praktiky, ako u nas. Je to dane kulturou a prostredim v akom sa ten-ktory stat cestou dejinama nachadzal. Takze tie rozne statisticke zazraky ja beriem s velkou rezervou a nedoverou. A ked uz spominas tu nedoveru k statnym organom, tak tu uplne rozbili SaS (Nicholsonova) a ich kolegovia v zbrani OLaNO (Matovic) a Sme rodina s mafianom na cele...to chces odo mna aby som ja veril takejto „neskorumpovanej“ a „neskorumpovatelnej“ spasitelskej druzine? A este Sulikovou naj zasluhou bolo to, ze totalne svojho casu zlikvidoval, hoci aku taku, pravicu. Od jeho bacovania sa uz nedala dokopy a mam obavu, ze sa uz ani nikdy nepostavia na celo tohto statu. Myslim pravicu konzervativneho typu a nie akysi liberalny mackopes. A ano mas pravdu, ze zakony su v celej EU v urcitej oblasti prava viac menej rovnake....hm...lenze problem je ten, ze nase medialne hviezdy absolutne nepoznaju(?) tie zakony a pisu uplne sprostosti a citatelia, co samozrejme tiez nemaju ani sajnu o tom kto a na co ma podla zakona narok im veria, lebo novinar ma vzdy pravdu. Je uz potom jedno, ze o par rokov sa vsetko objasni v prospech vtedy „udajneho pachatela“...co to uz koho zaujima. Prikladom tej nevedomosti je teraz tak pretriasany problem nezasahovania a neriesenia problemu farmarov s podou zo strany policie. Policia predsa moze konat a aj kona iba v rozmedzi zakona, ak by konala inak, tak by konala protizakonne a teda zneuzila by pravomoc. Majetkopravne veci sa riesia sudnou cestou. Vsetko je to iba z neznalosti zakona a zakonneho postupu...a navrch ma ten, co ten postup pozna a vie ako na to ma ist. Niekomu sa to nemusi pacit, ale je to podla zakona...a basta.

 

No a este k tomu bielemu Havranovi......ludia dali hlas Meciarovi v r.1992 a preto nastalo to co nastalo. Mas pravdu, ale ludia dali potom aj Meciarovi stopku a zvolili si inu politicku reprezentaciu, aby spravovala veci verejne...ci nie? Privatizacia pokracovala aj potom a vznikali aj rozne nebankove subkekty, ktore zdieraju exekuciama este aj teraz velku cast  spolocnosti, hoci zakony na nich sa sprisnili. Mame s tej branze v jednom urade aj dost vysoko postavenu „politicku a moralnu elitu“.  Skor treba hladat dovody, preco nepokracovala tak uspesna protimeciarovska koalicia v tom uspesnom tazeni doteraz a nechala sa vystriedat Ficom. Je velmi lahke a tak popularne hladat vinu iba vo volicoch. Ten biely Havran si mysli, ze iba jeho sposoby uvazovania su tie prave orechove? Presne takto uvazuje aj ten blazon z TT. Pises aj sklamani volicov Meciara po jeho pade.....hm....ja som bol tak isto sklamany padom protimeciarovskej opozicie a uplne znechuteny sposobom presadenia svojho ega SaS, ked nakopli Radicovej vladu do riti a poslali tym padom do vlady Fica. Toto ten manipulativny Havran nevie?...alebo to radsej nespomemie z dovodov jemu znamych. Ja som to ale zazil a viem o com to vtedy bolo. A este k tym mladym co opustaju SR lebo sa nedokazu zmierit s touto situaciou...hm....mne osobne to nevadi (myslim ich odchod), ale ma trapi, ze potom sa hodnotia starsie rocniky (napr. dochodci), ktore chodia poctivo k volbam a na skodu mladej dobrovolnej emigracie si zvolia tu „politicku elitu“ ktora vyhovuje im.....volby su pre kazdeho, tak ak nechcu „emigranti“ a nielen oni, ale aj ostatok omladiny, aby boli vo vlade osoby pre nich neprijatelne mali by ist k volbam a nie iba mudrovat o tom kto je zasa vo vlade...treba si vybrat a rozhodnut sa....tam by mal ten manipulativny biely Havran upriamit svoje budovatelske usilie a nie kritizovat kto koho a preco zvolil :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

Chcel som zacat tym prieskumom FOCUS.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/492191-video-slosiarik-smer-bez-lajcaka-riskuje-prehru/

Video som zatial nedopozeral.

 

https://dennikn.sk/1300426/mistrikova-vyzva-rozladila-opozicnych-kandidatov-na-prezidenta/?ref=mpm

Od Mistrika pekna trufalost. Blbost,je mozne ze ho volit nebudem. 

 

Kde Lajcak ma tridsatdva a Mistrik dvanast. Som si pozrel ,podobne statistiky pred 5timi rokmi. Jedna bola velmi blizko Fico tam mal tridsatsest a Kiska osemnast. Dopadlo do dvadsatosem ku dvadsatstyri. Teda by sa dalo povedat velmi presne. Boli tam cisla prieskumov aj 4tri pre fica a sedemnast pre Hrusovskeho.

 

A vtom Focuse,co davali vcera na Markize dopadol Mistrik styridsat ku sestnast v druhom kole, a on ziada opozicnych o stiahnute z kandidatky(ked ju este ani nepodali,asi ci vsetci)? Ja som ho este nepocul ceknut ani pol slova. Ako mne to nechyba. Kludne nech sa po tomto vyjadreni aj zdekuje.

 

Z prieskumov vychádza ako hlavný súper možného kandidáta Smeru Miroslava Lajčáka, má však len tretinovú podporu ako on. Nezávislý kandidát s podporou SaS a Spolu Robert Mistrík sa už štyri mesiace pred voľbami pasuje do voľby favorita a vyzval protikandidátov, aby sa vzdali v jeho prospech.

Mistrík cez víkend povedal, že si váži Františka Mikloška, Zuzanu Čaputovú, či Milana Krajniaka, ale vzápätí ich vyzval, aby sa vzdali v jeho prospech.

„Nehazardujme so Slovenskom a nepreceňujme svoje sily. V prieskumoch som na čele demokratického pelotónu. Ak sa však bude taktizovať, do druhého kola sa možno nedostane nikto z nás,“ vyhlásil.

https://dennikn.sk/1300426/mistrikova-vyzva-rozladila-opozicnych-kandidatov-na-prezidenta/?ref=mpm

Ja som nechcel pisat o nom. Ale ake bezvyzname tie priskumy su. A ak to pan profesor nevie. A dava im vahu 5mesiacov pred volbou, aby som ho raz nieco rozumne pocul povedat,nech sa zbali a vypadne on. Uplny dilino.

 

Kto nakoniec zaplatil tento prieskum? Lajcakovi nahovaraci, ci Mistrik? nemzslim,ze Mistrik,len je ######.

 

Timto vlastne najdem aspon 4 rieskumy z pred 5tich rokov,ake cisla tam behali. A som si pozrel aj vysledku z v prveho kola v 09 a 04. Vzdy boli aspon dvaja co mal cez dvadsat percent. Teda v prieskumoch jeakych dvanast percent nieje absolutne nic. Ako tych akoze tridsatdva pre Lajcaka.

 

https://www.ifortuna.sk/sk/stavkovanie/volby

 

Ak to nieje priamo link na stavky na prezidenta. Da sa to tam najst. Na Lajcako co neohlasil,ze sa sutaze uskutocni,je dvacelasest, Na Mistrika dva,cela devet.

 

Mne osbne sa paci Caputova,aj ako kandidatka,ze necelych sedem. Neviem ci to je uz iste,ale dnes by som skusil ten kurz. 

 

Túto sobotu zasa v markizáckej šoubizovej relácii prekvapivo otvorene prehovoril Miroslav Lajčák. Hoci doteraz „jasne a jednoznačne“ odmietal akékoľvek úvahy o prezidentskej kandidatúre s dôvetkom, že o tom ani „nikdy neuvažoval“, v Smotánke zrazu hovoril ako niekto, kto si vytvára pôdu na zmenu názoru: „Ja si to nechcem rozmyslieť a musel by som dostať veľmi silné impulzy od ľudí, že si to prajú.“

https://www.etrend.sk/ekonomika/ukrivdenost-miroslava-lajcaka.html

 

 

Lajcak nech caka na impulzy. Mozno sa ich dozije uz v prvom kole. Nemyslim,si ze ma sancu sa stat prezidentom.

 

___________

Teraz tie prieskumy.

Tento som nevidel dnesFOCUS. Relativne dobry,ale Hrusovsky ma sestnasnt percent.

https://www.aktuality.sk/clanok/240473/prezidentske-volby-2014-kiska-by-v-druhom-kole-porazil-fica/

 

 

Je sranda,teraz som chcel a hladal tie prieskumy a vyhadzovali mi len focus.

Ale nasiel som pracu,kde mapovali tie prezidendske volby ovela podrobnejsie a su v nej asi vsetky cisla, neviem ci je tam Ako - teda aj vysledky prieskumov. Strana cca 80 a nizsie.

https://www.researchgate.net/publication/275270826_Prezidentske_volby_na_Slovensku_v_roku_2014

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Najvyšší súd SR vo štvrtok vo veci tzv. Duckého zmeniek rozhodol v súdnom spore so spoločnosťou Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) v prospech cyperskej schránkovej spoločnosti Stroden Management Limited, ktorú zastupuje advokát Robert Lenčéš. Informovala o tom spoločnosť SPP v tlačovej správe.

Slovenská republika tak môže prísť o 30 miliónov eur. SPP považuje rozhodnutie Najvyššieho súdu SR za nezákonné a nespravodlivé. Spoločnosť zároveň podnikne všetky kroky na zvrátenie nepriaznivého rozhodnutia a na ochranu svojich záujmov.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/492643-spp-prehral-sud-vo-veci-duckeho-zmeniek-s-cyperskou-schrankovou-firmou/

 

A ideme sa bavit o dvoch percentach pre rodicov? Fico to splechol. Mozno nejake ######liny si mysleli,ze nieco dostanu a od koho?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Aj keď Lajčák nebol úplný smerák, skôr taký polosmerák, možno ani to nie, ale inak sa mi celkom pozdával.

 

Po tej "demisii" som ho zaradil medzi ostatných smerákov, len trepú, ale cieľ majú len jeden a to udržať sa pri moci za každú cenu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fico dnes na TAtri to zhrnul, mali dve ciele odmietnut Marakes a udrzat Lajcaka ako ministra.

 

Dnes si myslim, to co povedal Fico ,ze im to vyslo. Teda dnes si myslim, ze to bolo od zaziatku zahrane prispel(Lajcak je len babka) im prezident. Co ja nechapem,ale verim,ze oni s Lajcakom na konci januara pridu ako  s kandidatom na prezidenta.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na chvíľu odbočím ku grafom... neviem už, kde som ho objavila asi pred dvomi týždňami, neviem, či nie na fb Mikuláša Sliackeho

neviem, koľko sa robí podobných prieskumov podľa veku, aj keď kotlebovci upadajú, najmladším voličom veci dochádzajú ináč, zrejme.

ano, bolo to u Sliackeho https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2125181430860720&set=a.109364165775800&type=3&theater

 

post-3-0-54918400-1544365348.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

nezabudnime pri prezidentských bojoch ani na strany - a tam je to hodne zaujímavé:

 

ak by sa parlamentné voľby konali minulý týždeň vyhral by ich Smer a ako druhá by sa umiestnila extrémistická ĽSNS.

 

prieskum agentúry Focus uskutočnený v dňoch 21.2. – 26.2.2019 formou osobného dopytovania.

Výberovú vzorku tvorilo 1022 respondentov.

 

post-3-0-98840100-1551367506.jpg

 
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 3 mesiacmi...

Keď vidím posledný prieskum, tak to je na zaplakanie.

 

Ale dobre. Dúfam, že tá kríza alebo aspoň recesia už príde budúci rok, hneď po voľbách. Slováci potrebujú vládu populistov a podobných somárov v čase, keď nebude z čoho rozhadzovať peniaze. Fico tiež raz padol a bolo to práve v čase, keď kvôli kríze nám rýchlo stúpala nezamestnanosť. Preto som stále názoru, že by asi nebolo moc dobré, keby sa k moci dostala nejaká normálna stredopravá koalícia, keď dobré roky nám zrejme končia. Potkan Fico by to hneď využil a tie telce, čo ho volia, by mu na to bez problémov skočili.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov