Skočiť na obsah

Dôveryhodnosť slovenských politikov, prieskumy


game

Odporúčané príspevky

bude to zrejme kdesi medzi... prieskum Polis za december 2016 síce ukazuje pokles Smeru, ale stále by vyhral voľby.

čo je smutnejšie, sú tie dvojciferné percentá pre kotlebovcov.

 

post-3-0-81182800-1482342480.jpg

http://domov.sme.sk/c/20416258/prieskum-polis-volby-by-vyhral-smer-sns-klesli-referencie.html?ref=trz

 

čo ale korešponduje s posledným prieskumom agentúry Focus - tých zázračných cca 20 rokov s minimálnym oneskorením v našej politike zrejme zafungovalo -  štvrtina ľudí sa nabažila tejto formy slobody a radšej by prijala diktatúru.

 

40 % ľudí považuje spôsob vedenia demokracie u nás za zlý. v posledných piatich rokoch sa až podľa 43 % ľudí zhoršila demokracia na Slovensku.

spokojných s demokraciou tu je 26 % ľudí, podľa 18 % ľudí sa dokonca zlepšila.

 

Zhruba každý štvrtý občan Slovenska vidí podľa prieskumu alternatívu súčasného stavu demokracie už aj v zrušení parlamentného systému a nastolení diktatúry. K socialistickému zriadeniu spred roka 1989 by sa vrátilo až 28 percent ľudí. Vystúpiť z Európskej únie by chcelo až 35 percent opýtaných.

 

„Ľuďom najviac prekáža, že politici nepracujú vo verejnom záujme, ale v záujme vlastnom alebo spriaznených podnikateľov,“ tvrdí Goliaš.

Vadí im tiež, že sa netrestá nehospodárne nakladanie s majetkom a peniazmi štátu, ako aj to, že si ľudia nie sú rovní pred zákonom a vymožiteľnosť práva je slabá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pozitívne je, že zatiaľ čo pred asi dvoma rokmi smeráci mohli ešte stále viac menej zostavovať vládu sami, teraz by im nestačili už ani poslanci zo spriatelených gangov (SNS, Híd). SaS takmer 16%, čo je fajn, SNS s ubrblaným Dankom klesla dosť výrazne oproti minulému prieskumu, matovičovci okolo 10%, čo je stále slušné, no a tí čo volili kotlebovcov, stále nevedia z čoho si vyberať. Zaujímavé je, že kotlebovci v podstate nemusia robiť vôbec nič, a asi si už aj všimli, že táto taktika je zrejme najlepšia. Horšie je, že z aktuálneho zloženia sa nedá zostaviť rozumná vláda, nech si dáme alternatívy aké chceme, buď tam bude Kotleba alebo by sa museli spojiť strany, kde je to nemožné (Smer-SaS-SNS).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

kapitánovi Dankovi hodne ublížilo jeho povýšenie o osem hodností a jeho okázalé bozkávanie výložiek...

 

je hodne zaujímavé, že kdejaké iné vážnejšie korupčné a kdejaké iné kauzy neubrali tak politikom na vážnosti, ako extempore s výložkami.

od tohto strašidelnejšie sú len tie percentá pri Kotlebovi ako možnom premiérovi.

 

prieskum dopadol takto:

 

post-3-0-64462000-1488295795.jpg

 

Kapitán Danko sa prepadá, po strane padla aj jeho osobná popularita

po voľbách sa skutočne prezentoval ako opak Slotu, ako rozhľadený človek... ovšem on je dôkaz, že zjavne nadobro platí, že kto sa dostane hore, zabudne, že bol dole.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keď nad tým tak premýšľam, hrať sa s drevenou puškou vybíjanou striebornými pripínačkami je presne to isté, čo spravil Danko.

malí chlapci so svojimi puškami.

akurát nahráva Kotlebovcom. cvok starý.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som cital na sme kratky 


Ja by som aj chcel nieco napisat aj som napisal. Len mi to nejaka anglicka vlajka zrusi.

 

Bod jeden. Mate 40 percent nevolicov - a medzi nimi su aj nasrani. Uz su nasrani volici. Nasrani volici volia co? TOho kto moze najviac nasrat.

 

Bod dva. Ja som bol na vojne v tomto tisicroci. A mas populaciu co tam bola. S desiatnika sa nik nikdy nestal kapitan. Oto moze tliacha danko ,lebo on navojne nebol a nema o tom paru.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Výsledky prieskumov na http://preferencie.teraz.sk/

 

Aktuálne je tam výsledok prieskumu agentúry AKO

 

Smer 28%
SaS 17,40%
SNS 11,30%
ĽSNS 11%
OĽaNO 9,10%
Most-Híd 7,50
Sme rodina 6,60%
KDH 5,10%
SMK 2,20%
Sieť 1%

 

Pozitívne je, že Smer stále balansuje okolo hranice 28%, niekedy klesá, niekedy stúpa, ale už ani nepamätám, kedy naposledy bol na 30%. Negatívne je, že napriek množstvu káuz výraznejšie neklesá.

SaS podobne balansuje, pozitívne je, že preferencie dlhodobo pomaly stúpajú.

SNS uškodil kapitán Danko

ĽSNS zbierajú nasratých voličov, ktorých IQ nie je príliš vzdialené tým, čo volia Smer.

OĽaNO balansuje stále okolo 9%, síce Matovič vyťahuje kauzy na zlodejov zo Smeru, nestačí to, ale ani neprekáža.

Charakter Bugár má stále dosť vysokú podporu, tu však zrejme pomohla nízka podpora SMK

 

Ale podľa týchto výsledkov mi tam nevychádza žiadna normálna vláda.

 

Súčasná vláda (Smer - SNS - Híd) by získala dokopy 46,80%

Opozícia (SaS - OĽaNO - Sme Rodina - KDH) 38,20%

 

Súčasná vláda by teoreticky mohla pribrať KDH, ale pochybujem, že by sa našiel podobný charakter ako Bugár, ktorý by išiel do vlády so Smerom. Zdá sa, či budú strany chcieť alebo nie, budú musieť zrejme rokovať aj s Kotlebom. Ešteže tie voľby sú až za tri roky.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja poznam dvoch volicov co su rozumni- a volili v parlamentnych volbach Kotlebu aj  Fica.  obaja inginieri. Ja to niesom ja som volil Sas posledne tri volby. Ten co volil kotlebu uz to neurobi. Ten co volil smer? Neviem - ale snim hram tenis a potom chodime na pivo tak budem vediet presnejsie ako to vidi - nebol som snim 4 mesiace.

 

Ale ak ludom nevadi - ze premier je vydrziavany danovym podvodnikom. Alebo si premier vydrziava danoveho podvodnika. A vam je to jedno. Co chcete? Mate len to co to mate. Chcete.  Chccete byt o######avany a to ste a budte stastni - cim viac o######nuti tym spokojnejsi - ja si to inak neviem vysvetlit.

 

Mame tu volicov Mostu -Hid - ci SNS?

 

-----------------

Ruca sa to ale nie kvoli Mostu Hid - mila game. Ruca sa to kvoli tomu ,ze sa to muselo zrutit. Tato vlada aj predchadzajuca je zverstvo. Bez myslienky.

 

 

------------

Ci som rad ze som volil Kotlebu aj hej alebo ano. Uz si tu smerak -Fico nedovoli dat ani kandidata - toto je priestor pre opoziciu - Smerak si tu neprdne u ludi.  Bud alternativa..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chccete byt o######avany a to ste a budte stastni - cim viac o######nuti tym spokojnejsi - ja si to inak neviem vysvetlit.

Ktorou vladou si nebol a ktorou nebudes? Vies dat priklad?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Prieskum Polisu z Augusta 2017, ktorý odzrkadľuje súčasnú vládnu krízu. Smeráckym voličom neprekáža 300 miliónov ukradnutých z eurofondov, ale SNS výrazne stratila.

 

Nech sa pozerám na to, ako chcem, fakt neviem čo za idiotskú koalíciu by z tohto vzniklo.

 

Ale stavím sa, že Fico bude kľudne rokovať aj s Kotlebom, len aby sa udržal byť premiérom :cotisisi:

 

http://preferencie.teraz.sk/Embed/b2b91447625cdb2d7c245ebaec165fcd

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

SNS stratila, ale nevieme ktoreho volica....ci to bol ten, co ma problem stravit eurofondy v skolstve, alebo ten, co je nespokojny s tym, ze Danko razne nevystupil zo zvazku v terajsej koalicii.

 

Prieskumy sa lisie jeden od druheho, ale je aj tak viditelne, ze ina moznost, ako terajsia koalicia, neexistuje

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Časť voličov sa premiestňuje medzi Smerom, SNS a Kotlebom, aspoň vidieť, čo je to za "elitu".

 

Prieskum agentúry AKO vyzerá oveľa priaznivejšie. Preferencie dávajú šancu na vznik stredopravej koalície bez SNS, ale s účasťou judášov z Hídu

 

http://preferencie.teraz.sk/Embed/b4cef66dd91a11eceda23414c687c466

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco mas dojem, ze Sme rodina je stredova resp. pravicova strana.....Sme rodina je Kollar.....a ten je iba prorusky semenacik a tam koncia kollarove ambicie a schopnosti :(

 

Koalicia podla tychto vysledkov by mala este mensie trvanie, ako ta terajsia.....nic ich nespaja, iba protiFicovska retorika a to sa este nevie, ktora s tychto politickych "komet", je Fickov krtko :)        takze ziadne terno......

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kollár sa vyjadril, viac krát, že bude podporovať stredopravú koalíciu.

 

V dnešnej dobe sa nedá jednoznačne tvrdiť, ktorá strana je pravicová, ktorá je ľavicová. Delenie strán na pravicové a ľavicové je prežitok z Francúzska z konca 18. storočia, keď pravicové strany zastupovali záujmy šľachty a ľavicové bežného ľudu.

 

Ak chcú strany v dnešnej dobe uspieť, tak musia vedieť osloviť všetky vrstvy obyvateľstva. Niektoré to robia cez zverejnenie programu na zlepšenie ekonomiky (pravicové), iné cez zlepšenie v sociálnej oblasti (ľavicové).

 

Preferencie nedávajú šancu na vznik stabilnej koalície, preto si myslím, že predčasné voľby by nič nevyriešili.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Nepounam doteraz ziadnu politicku stranu, ktora je pri moci, aby si svoje preferencie polepsila oproti vysledkom v poslednych volbach.....teda okrem KSC v byvalej "ludovo demokratickej republike", ktora mala stabilne volebne preferencie cca 4 desatrocia :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Posledný prieskum AKO posiela zlepenec patologických klamárov a zlodejov do opozície. Zlepenec sa prepadáva, demokratická opozícia rastie. K parlamentnej väčšine chýbajú už len dve kreslá!

 

http://preferencie.teraz.sk/Embed/0f79e4eac2f48a858f92acf1ff78f406

 

Som zvedavý na prieskumy ostatných agentúr, AKO väčšinou napočíta viac hlasov pre opozíciu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

SaS pomohol odchod lavicoveho liberala Poliačika...ak sa samoodstavia a matka roka (Nicholsonova) a aj nohavickova lady (Ciganikova) vysplhaju sa mozno aj na uroven Smeru...drzim im palce   :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak ja mám najväčšiu dôveru v ministra obrany! To, že zmizlo z trenčianskeho muničného skladu tuším 11 protitankových striel, je teda bomba! nestačili ručné granáty a iné drobnosti, miesto aby zostrili stráženie, asi si rovno ľahli a dali prášok na spanie. Ale vážne, toto nie je sranda. Ako máme veriť, že sme v bezpečí, keď sa takéto niečo vôbec môže stať?????? Za komančov by to bolo nemysliteľné, zato teraz mizne kadečo. Nebudem sa diviť, ked sa jedné ráno ziobudím a kuknem cez Dunaj a Bratislavský hrad bude celý fuč!

Vraj to vyšetria. Čo už do pekla horúceho, chcú vyšetrovať? Strážiť to poriadne mali!!! Do prdele aj s takými vojakmi, s takými obrancami ľudu, čo im také dačo unikne!!!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma, a čo by si čakala od operetnej armády, ktorú v tomto štáte živíme? to už predsa dávno nie je armáda spred 30 rokov, ktorá budila rešpekt, a bola reálne schopná ubrániť územie štátu. súčasný stav OS je taký, že generálov máme viac ako ktorákoľvek juhoamerická banánová republika, a muničné sklady strážia civilné SBS - a podľa toho to aj vyzerá...

 

keď sa v nedávnej minulosti nejaký český generál vyjadril o obranných schopnostiach AČR, že česká armáda by v súčasnosti maximálne dokázala ubrániť územie o veľkosti jedného kraja po dobu jedného týždňa, tak si vôbec nerobím ilúzie, že slovenská armáda by na tom bola lepšie... skôr by som predpokladal, že asi podstatne horšie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek, ani si nerobím žiadne ilúzie, kedysi to bolo vymakané, a teraz je to fusaklový vývar. tak ako všetko čo tu bolo vybudované, pošlo do horúcej prdele, tak aj armáda pošla ešte dalej.

Kedysi aj civilné obyvateľstvo bolo pravidelne školené, čo robiť v kritickej situácii. Dnes keby sa niečo stalo, nastane chaos a ani slávna armáda nebude vedieť, čo robiť, nieto ešte nejakí civili...

Všetko, čo kedysi budilo rešpekt, dnes budí akurát tak úškrny a vtipy. No aspoň ten humor funguje. A zasa si len pomôžem citátom z 1000 a jeden vtip. keby to nebolo do plaču, bolo by to na smiech.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

keby.

agentúra Focus priniesla o Smer-ĽS a SNS najnovšie výsledky, vypracované do konca novembra 2017:

 

Keby parlamentné voľby dopadli podľa posledného prieskumu Focusu, nefašistickej opozícii by stačilo prehovoriť Bélu Bugára a éra Roberta Fica by sa skončila.

Smer by spolu s Andrejom Dankom a Marianom Kotlebom museli odísť do opozície a koalícia SaS, OĽaNO, Sme rodina, KDH a Most-Híd by mala pohodlnú väčšinu 80 hlasov. Takéto pomerne prekvapivé výsledky priniesla sondáž, ktorú agentúra zverejnila v utorok.

https://dennikn.sk/956750/smer-pada-k-historickemu-minimu-a-opozicny-blok-rastie-k-ziskom-z-cias-sdku-grafy/?ref1=rcm

 

post-3-0-55295200-1514565900.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

,Uz aby to tu konecne bolo.....aj ked sa tato utopicka spolocnost terajsej opozicie neda vobec pretavit do realu....rozpad by som videl v horizonte takych 12-18 mesiacov....no co ta nezabije ta posilni :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov