Skočiť na obsah

Svätá zem zaliata krvou


nutrinka

Odporúčané príspevky

pred 2 hodinami, alamo napísal:

Nejedná sa o propalestínsku žurnalistiku. Presnejší názov pre fenomén, je antisemitská žurnalistika.

To sa bohuzial uplne prekryva, to je postihnutie europskej lavice.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Vezměte si je k sobě sami, řekli Arabové Evropanům o palestinských uprchlících

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/egypt-jordansko-uprchlici-pasmo-gazy-palestina-izrael-hamas.A231021_111745_zahranicni_pukk

Dva milióny sociálnych prípadov.. Nezanedbateľné percento z nich je presvedčených že každú synagóga treba podpáliť a každého Žida ktorého stretnú na ulici aspoň opľuť.

A homosexuálov že treba zhadzovať zo striech, iba tak zo športu..

Zvládneme to?

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Treba vytvoriť Štát Gaza. Aby sa tých 100 000 podporovateľov Palestíny, čo sa zišlo v Londýne, malo kam vrátiť. A keby sa im moc nechcelo, tak treba spraviť všetko pre to, aby sa im zachcelo.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

V tom článku je zaujímavá veta:

"Ani politici, ani médiá nehodlali opúšťať staré klišé."

Neviem presne, aké klišé sa tým myslí, ale mám dojem, že  klišé o tom, že všetci ľudia sú OK a migranti z islamských krajín sú rovnakí ľudia ako európski kresťania a zapadnú do sekulárnej spoločnosti, splynú s ňou.

V danom zmysle nevidím dôvod, prečo ešte niekto útočí na politikov, ktorí sa snažia maximálne brániť príchodu islamských migrantov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

irb, tak ja len doplnim to skutocne stare klise,    nie je problem s islamom ale s islamskym extremom.   Mas posudzovat ludi podla kriterii ktore konkretne hodnotia nebezpecnost a viera takym kriteriom nie je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuž, s tým plne súhlasím, že samotná viera, oddelená od človeka, nie je problém. To isté platí aj o všetkých ideológiách, o fašizme, nacizme, komunizme - ideológie samé osebe, oddelené od človeka, nie sú žiaden problém, sú to iba teórie.

Avšak problém nastáva, ak si vieru alebo ideológiu osvoja ľudia. Potom to totiž ľudí vedie k činom podľa danej ideológie, alebo podľa viery - a potom je ukazovateľom realita. A povedzme, štatistika reality.

Takže áno, problém je s extrémizmom, ktorý sa ukazuje ako realita - ako plod konkrétnej ideológie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, tyso pridal:

 Mas posudzovat ludi podla kriterii ktore konkretne hodnotia nebezpecnost a viera takym kriteriom nie je.

To by som netvrdil. Tridsaťročná vojna bola oficiálne náboženským konfliktom, ale reálne to bol mocenský konflikt v Európe. Boh sa mohol na to vzájomné vraždenie, v jeho mene, len "prizerať". Podľa mňa islamské náboženstvo v Európe je tiež len zástierkou mocenského konfliktu. Nakoniec moslimi a kresťania majú spoločného Boha. Podobne, ako evanjelici a katolíci, počas 30 ročnej vojny, mali spoločného boha. 

Erdogan sa tým ani netajil, keď vyzýval moslimov "Ľudia s tureckými koreňmi žijúci v Európe by mali mať päť detí a posielať ich do lepších škôl. Potom im bude patriť budúcnosť starého kontinentu, povedal dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. "  https://hnonline.sk/svet/929226-mnozte-sa-ste-buducnost-europy-burcuje-erdogan-turkov-v-unii  To nie je náboženský, ale mocenský konflikt,  komu bude patriť budúcnosť starého kontinentu. 

"Do kamenných dosiek" nie je ale napísané, že západná civilizácia a kresťanstvo budú synonymom Európy už naveky. Ani staroveký Rím netrval večne...  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak chcem zmobilizovať masy, musím ich presvedčiť, že za ich frustráciu je zodpovedný nejaký vonkajší nepriateľ. V tomto ohľade je Fico "génius", ktorý celú svoju politiku založil na tom, že vždy dokázal nájsť nepriateľa, proti ktorému treba bojovať. On sám sa inscenoval do role vodcu boja, voči nepriateľovi Slovenska. Homo sapiens, napriek svojmu názvu, je v podstate stádoví tvor, ktorý v dejinách, ako masa, koná väčšinou iracionálne. A to platí na celú civilizáciu. Snáď to tak boh chcel, keď sa tak väčšina z nás správa...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je to sice aj moj nazor, ale dal som ho hlavne aby bolo jasne o com je diskusia.     Aby bolo jasnejsie,   moj nazor je nemam problem s imigrantmi, ktori su ochotni a schopni sa integrovat do nasej spolocnosti.  A nemam problem s ich vierou,  tolerujem alebo presnejsie respektujem  akukolvek vieru.
Ale suhlasim ze  pri imigracii mame pravo overovat prave tu ochotu a schopnost sa integrovat a ak to nie je, tak vyhostit a povedat sorry, toto nejde. 
A k tomu este mame aj utecencov, kde je ina motivacia.  Docasne poskytnut utocisko. Doraz je slovo docasne.   A povazujem toto za dva odlisne scenare.   Aj ked je moznost od utecenca prejst k migrantovi ale to znamena rovnake posudenie ako pri kazdom inom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tyso

Moslimské náboženstvo, napríklad v juhovýchodnej Ázii je pacifistické. Toleruje aj iné náboženstvá, ako budhizmus, kresťanstvo... Prečo je moslimské náboženstvo militantné voči západnej civilizácii, práve na blízkom východe? To predsa nie je o viere v Alláha, to je politika. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Svojim spôsobom nevidím dôvod, aby mali byť v Európe zachované hodnoty západnej civilizácie a už vôbec nie kresťanské hodnoty, ktoré v súčasnej Európe predstavujú len anachronizmus. Privítajme budúcnosť, determinovanú imigráciou, ako šancu nového usporiadania Európy!  Nakoniec aj sám pápež František v tom vidí budúcnosť. Takže aj "boh si to tak želá"...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, Tono pridal:

Privítajme budúcnosť, determinovanú imigráciou, ako šancu nového usporiadania Európy! 

A aké hodnoty by to nové usporiadanie mali charakterizovať?

Alebo žiadne?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No Tono chcel proste povedať, že ideálne by bolo všetkých Palestínčanov deportovať do pásma Gazy a tú utopiť v krvi, lebo za niekoľko málo desaťročí sa v tej krvi bude topiť celá Európa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

https://blisty.cz/art/117392-krize-na-blizkem-vychode-koordinatorka-osn-pro-pomoc-v-gaze-varovala-ze-nic-nemuze-nahradit-palestinskou-agenturu-osn-pro-uprchliky-unrwa.html

Takže, pár západných krajiniek s toho "zahnívajúceho západu" (veľmi presný terminus technicus), odmietne financovať UNRWA,  následne v Palestíne hrozí hladomor? 

Človek by čakal že väčšinu platia krajiny ako Saudská arábia, Katar, Irán.. atď.. Keď im na súvercoch tak záleží.. A výpadok financií, od "zvrhlého dekadentného západu" (veľmi presný terminus technikus) bude bezvýznamný..

Čo to tam potom oni (Saudská arábia, Katar, Irán atď..) vlastne financujú?

Iba totálny kretén, kŕmi hadov ktorý mu prajú a neustále sa snažia o jeho smť. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 19 hodinami, alamo pridal:

,  následne v Palestíne hrozí hladomor? 

Bu ,bu, bu, prečo ťa to trápi ? Šak ani v Kyjeve sa nič nedeje. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov