Skočiť na obsah

Svätá zem zaliata krvou


nutrinka

Odporúčané príspevky

Dalej Iracan (Irak) mi hovoril ze ludia su velmi nestastny s toho ze Saddamov rezim skoncil.

Jeden Slovak mi hovoril ze Slovaci su velmi nestastni ze Husak uz nie je

Na BBC, CNN, SME, PROP, a ine sracky sa mozete vykaslat, propagandajedna vsetko, toto je jediny doveryhodny zdroj ktory ma v sebe pravdu.

vsetko su to sracky, len ta tvoja je ta prava :lol:

paci sa mi ako davas BBC a CNN s Prop-om do jednej hromady :)

 

nemam ziadnu dobru otazku radsej :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja, ale nie je to dobrá otázka, tak radšej nič

... chcela som sa pôvodne spýtať, či si píše autor aj s nejakým Izraelčanom, ale radšej sa nespýtam.

 

čo tam BBC, odradilo ma zmietnutie propu zo stola dôveryhodných zdrojov :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel Wers

neznámi ozbrojenci zastrelili za bieleho dňa troch maloletých synov palestínskeho policajta počas ich cesty do školy

Takže nie iba Izrael robí takéto zločiny, že strieľa do detí. Samotní islamisti to robia. Ale tentokrát do ulíc nešli vrieskať "smrť Izraelu, smrť USA".

"islamisti" ako hovoris strielaju do palestinskych deti?! nieco som tu nepochopil? :lol: :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vred,

buď taký dobrý a používaj pod príspevkami tlačítko "multicitát" aby sme aj vedeli, kam tie citáty patria a odkiaľ cituješ

 

cituješ z takmer trojročného príspevku, a tými vytrhnutými vetami sa zmysel vtedajšieho novinového článku dokonale stratil

chvíľu ho bolo treba hľadať, tu je :

 

https://www.freespace.sk/tema/1034-svata-zem-zaliata-krvou/page__view__findpost__p__31296

 

takto to vyzerá trochu ináč, n'est-ce pas ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

http://www.lidovky.cz/palestinci-jsou-v-unesco-izrael-a-usa-prestanou-platit-prispevky-p9q-/ln_zahranici.asp?c=A111031_134106_ln_zahranici_mtr

 

No prosim, tak to uz vazne zacina. Prakticky sa pre Palestinu nic nemeni...koniec koncov, UNESCO ako organizacia, kde bol svojho casu clenom Afganistan pod vladou Talibanu (ked odstrelili dve mega-sochy Buddhu) asi tazko moze sluzit ako meritko rozumnej politiky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...
  • Pred 4 týždňami...

Už niekoľko dní zúri konflikt medzi Izraelom a Palestínou a tu nič? Možno pôjde po dlhšej dobe o ďalší konflikt, ktorý uvoľní napätie., ktoré narastalo niekoľko rokov (podobne ako v tlakovom hrnci) alebo možno vznikne z toho ďalšia vojna. Po zmene režimov v blízkych moslimských krajinách by ma to neprekvapilo.

 

Izrael zabil lídra Hamasu. Ten hovorí o vojne

 

Palestínsky armádny líder stál za únosom vojaka Gilada Šalita. Po masívnom útoku v pásme Gazy je izraelská vláda pripravená aj na pozemnú operáciu. Izraelská armáda v stredu zabila lídra vojenského krídla teroristickej organizácie Hamas Ahmeda Džabárího. Palestínske hnutie reagovalo vyhlásením, že brány do pekla sa otvorili. Izraelské úrady vyzvali občanov v blízkosti pásma Gazy, aby sa pripravili na raketové útoky.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2CNMpjyqJ

 

Rakety dopadli až k Tel Avivu, Izrael povoláva zálohy

 

Izrael začal v stredu operáciu v Gaze atentátom na vojenského šéfa Hamasu Ahmeda Džabárího. V stredu aj vo štvrtok pokračoval v bombardovaní teroristických objektov. Palestínčania odpovedali raketovým ostreľovaním. Na Izrael poslali vyše dvesto rakiet. Jedna z nich zabila troch ľudí v Kirjat Malach. Dve rakety dopadli aj blízko Tel Avivu, prvýkrát od vojny v zálive v roku 1991.(...) Vláda už povoláva záložníkov. Na to, že napätie sa tak skoro neskončí, sa pripravujú aj Palestínčania v Gaze. Robia si zásoby paliva, potravín a vody. Sú presvedčení, že ich čaká ďalšia vojna s Izraelom. Izraelské televízne stanice informovali, že sa pozemná ofenzíva očakáva v piatok.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2CNNIHmby

 

Izraelské lietadlá ničili v Gaze desiatky odpaľovacích zariadení

 

Izraelská armáda oznámila, že jej lietadlá zaútočili vo štvrtok večer počas hodinového bombardovania na približne 70 podzemných odpaľovacích zariadení rakiet stredného doletu. Jedným z cieľov náletu bol aj elektrický generátor, ktorý napája dom palestínskeho premiéra.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2CNNy1ywS

 

Do Gazy prišiel egyptský premiér, Izrael zastavil ofenzívu

 

Izraelské lietadlá dnes chrlili rakety na militantov v pásme Gazy, ovládanom radikálnym hnutím Hamas. To naznačovalo, že sa možno blíži izraelská pozemná invázia, pretože neďaleko južnej hranice Izraela s palestínskym územím sa zároveň zhromažďovali vojaci, tanky a obrnené vozidlá. Do pásma Gazy sa chystá egyptský premiér, Izrael pozastaví ofenzívu.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2CNOAnpXx

 

A ešte jeden bonus na záver:

 

Takto funguje palestínska propaganda. Pred kamerami odnášajú zraneného Palestínčana (aby bolo vidieť akých "zverstiev" sa dopúšťa Izrael), krátko na to "ťažko zranený Palestínčan" si vykračuje po svojich

 

http://www.youtube.com/watch?v=kvaUmIB87-M

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takto funguje palestínska propaganda. Pred kamerami odnášajú zraneného Palestínčana (aby bolo vidieť akých "zverstiev" sa dopúšťa Izrael), krátko na to "ťažko zranený Palestínčan" si vykračuje po svojich

 

Allah je mocny! Vyliecil.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jeruzalem ostreľovali z Gazy prvý raz v histórii, Izrael mobilizuje

 

Rakety vystrelené z Gazy na Jeruzalem a Tel Aviv zvyšujú podľa denníka Guardian možnosť izraelského pozemného útoku. Metropolu židovského štátu v piatok ohrozovala raketa vyslaná palestínskymi militantmi z Pásma Gazy. Sväté mesto podľa britskej televízie BBC neostreľovali už desaťročia, naposledy v roku 1970. Z Pásma Gazy ide o vôbec prvý útok na Jeruzalem v histórii palestínsko-izraelského konfliktu.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6605359/jeruzalem-ostrelovali-z-gazy-prvy-raz-v-historii-izrael-mobilizuje.html#ixzz2CVK7bBUk

Atmosféra hustne, riziko otvorenej vojny sa zvyšuje.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Svätá zem je zaliata krvou nejakých 5 - 6 tisíc rokov v kuse.

len proti kameňom a lukom a šípom a šabliam a puškám a tankom je dnešné kropenie účinnejšie.

 

Izraelská armáda už piaty deň odpovedá mohutným ostreľovaním pásma Gazy na raketové útoky palestínskych militantov. Nálety izraelských bojových lietadiel a helikoptér si vyžiadali životy vyše šiestich desiatok Palestínčanov, v Izraeli zahynuli traja civilisti. Konflikt zhoršilo najmä stredajšie zabitie vojenského vodcu palestínskeho Hamasu Ahmada Džabarího. Izrael momentálne zvažuje, či do pásma Gazy podnikne aj pozemnú operáciu alebo skúsi s palestínskou samosprávou vyjedať prímerie.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2CcMvd8aV

fotky v článku.

dúfajme, že nie aranžované.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hm, aranzovane asi moc nebudu... ale aj tak je "pekne" o ake perfektne fotky ide. Dobre uhly, farby, spravny moment... Ked sa pozries hned do susednej Syrie, kde za posledny rok bolo zabitych nejakych 30 - 35 000 ludi na obidvoch stranach a zopar stotisicov utecencov. A odtial mas prinajlepsom rozmazane fotky z horsim mobilnych telefonov, zle nasvietene, proste bordel - tak ako to vyzera, ked niekto zufalo foti uprostred boja, alebo po nom. Z Cecenska fotky svojho casu (len nedavno, nie?) clovek fotky ani nenajde...

 

Fotky nehovoria nic o konflikte, o tom kto je "dobry" a kto nie. Myslim, ze na deti v Berline v rokoch 1944-1945 by bol este strasnejsi pohlad. Fnuk. Ubohe nemecke deturence - ano, boli v tom nevinne, rovnako ako nemalo palestincanov.

 

Ale je to ich volba. Vybrali si Hamas. Vybrali si vojnu. Maju vojnu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano, iste, vybrali si vojnu...

 

Jordansko si kedysi vybralo mier. Egypt si vybral mier. Fatah - aj ked nie uplne presvedcivo - si vybral mier. Slovensko si vybralo mier a nebojuje o Podkarpatsku rus. Madarsko si vybralo mier a nebojuje o Zitny ostrov. Nemecko si vybralo mier a nebojuje o Sudety, Alsasko ci Lotrinsko. IRA chcela samostatnost, ale stat Irsko si vybral mier a nesiel do vojny s UK.

Jednoduche, nie?

 

Hamas si vybral vojnu, ktorej cielom ma byt znicenie Izraela. Sucastou vojny je zabijanie a nicenie. Mohli si vybrat ine. Toto je ich rozhodnutie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ryan, a ake je podla teba riesenie ?

Ak by existovalo dosiahnutelne riesenie, tak ma vyznam tlacit izrael aj hamas do neho. Ale ziadne take sa necrta. Okupacia gazy dlhodobo je nad moznosti izraela, a navyse stale to nevedie k cielu. Cielene zabijanie hamasu sice izrael robi, ale vylucit civilne obete sa nedaju. Zastavenie pomoci palestincom by viedlo k humanitarnej katastrofe, jej dalsie poskytovanie zase vedie k tomu ze budu dalej utocit na izrael.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja riešenie nevymyslim, takže neviem prečo sa pytaš mňa. Ale viem, že ak nejake je, tak jedine zvonku (sankcie, embarga, OSN...).

Hamas ma podporu celeho arabskeho sveta, takže ich nejaky Izrael nepoloži. O to viac keby sa do Palestiny nasačkovali s vojskami ako planuju. To už by nasralo aj Iran a spol. A to oni dobre vedia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pre Iran je Hamas len banda uzitocnych idiotov - a pokial sa tam Izrael nasackuje, bude to len v ich prospech a v to zrejme aj dufaju. Mier by im bol prd platny.

 

A OSN ma klasicky nulovu sancu nieco zmenit. Sankcie su nevymozitelne - iba ak hrubou silou, na co OSN nepristupi. Embargo detto. Nehovoriac o tom, ze BR sa v tomto pripade nikdy na nicom nezhodne. Nuz a OSN v Libanone uz pred nejakou dobou ukazala, ze nema sancu si zachovat nestrannost, alebo zasiahnut - ked trebars Hizballah odpaloval rakety na Izrael zo stanoviska na dohlad od smolkov a tito nesmeli (a nechceli) nic urobit. Na OSN sa v tomto pripade neda spolahnut.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

len narýchlo jedna aktualizovaná správička - vraj by sa konflikt mal skončiť, zatiaľ prímerie prisľúbené ústne ... :

 

Ostreľovanie medzi Izraelom a pásmom Gazy by sa malo skončiť. Počas dnešného večera by sa palestínski a izraelskí vyjednávači za pomoci Egypta mali dohodnúť na zastavení paľby.

To je prvá fáza prímeria, po nej sa majú doladiť problematické body, ktoré dohodu zdržiavali.

Zdroje blízke vyjednávaniam v Káhire denníku Haarec povedali, že dohoda o prímerí bude len ústna, nič sa nebude podpisovať.

Egyptské zdroje naopak hovorili, že dohoda sa bude podpisovať v Káhire. To je však podľa izraelských médií nepravdepodobné, už len preto, že obe strany vyjednávajú cez sprostredkovateľov.

Či sa obe strany skutočne dohodnú ešte dnes, je otázne, svetové médiá prinášajú protichodné informácie. Podľa Reuters predstaviteľ hnutia Hamas pred 22.00 hod SEČ oznámil, že prímerie s Izraelom sa odkladá, pretože izraelská vláda ešte musí odpovedať na návrhy. To naznačuje, že prímerie nevyhlásia skôr ako v stredu, uvádza agentúra Reuters.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2CnfJX1wP

 

a mrzačiť navzájom sa budú do poslednej chvíle.
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov