Skočiť na obsah

Svätá zem zaliata krvou


nutrinka

Odporúčané príspevky

Problem nie je len v Hizballahu. Aj dalsi libanonski statnici sa nechali pocut:

 

"Prvním článkem v rozkazu naší armády je 'Izrael je nepřítel,'"

"Vítězství Hizballáhu je bude vítězstvím celého Libanonu."

Dále řekl, že Rice "nám chce vnutit mnohonárodní síly a donutit Hizballáh odzbrojit. To je to nejhorší, co se nám může stát, protože nyní vyhráváme."

Emil Lahud (libanonsky prezident)

 

"Nepřijmeme žádný návrh předtím, než bude nastoleno okamžité a úplné příměří. Rice chce jen dát Olmertovi další čas."

Fauzi Saluah, minister zahranicnych veci Libanonu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hlasoval som za Arabske krajiny... povodne mi to bolo jedno, ale hlasoval som za Libanon len z dovodu, ze Izrael kvoli par vojakom utoci na civilne ciele. V tomto konflikte zomrelo na strane Libanonu velke mnozstvo nevinnych ludi - civilistov. Proste sa Izrael nezachoval spravne a preto som na strane Libanonu. V ziadnom pripade vsak nechcem aby niekto tento konflikt vyhral... je neriesitelny, jedine riesenie je prestat bojovat... a krviprelievanie tu sposobil Izrael, tym ze vojnu vobec zacal... a myslim ze oznacenie arabskych krajin za teroristov je viac ako neobjektivne (hoci ja arabov nemusim)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...len z dovodu, ze Izrael kvoli par vojakom utoci na civilne ciele....

ak by Izreal nespravil nič a ukázal by, že pre neho dvaja vojaci /vlastne, solu s uneseným vojakom v palestíne sa dá hovoriť o troch/ neznamenajú nič, len by to posilnilo útoky Hizballáhu voči Izraelu.a nešlo "len" o dvoch vojakov, šlo aj o zosilnenie ostreľovania Izraela Hizballáhom.

ale ak by Izrael zareagoval diplomaticky pri dvoch vojakoch a snažil by sa vyhnúť konfliktu, kľudne by Hizballáh nabudúce mohol skúsiť uniesť desať-/dvadsaťkrát viac vojakov...a nemusí zostať len pri nich

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nutrinka> ale stale su to vojaci, ktory si cestu mozneho a dobrovolneho zabijania (vratane moznosti byt zabity) dobrovolne zvolili... a nie nevinne deti alebo obyvatelia... taktiez, ked chcel uz Izrael utocit, mohol sa zamerat specialne na Hizballáh a nie zhadzovat bomby kade-tade. V tom co vravis mas pravdu, ale aj diplomaticka cesta by existovala, napriklad keby Izrael dohovoril Libanonu, nech si spravi poriadok z Hizballahom a pod... ono je problemom ze v tej oblasti sa nehladaju spolocne riesenia uz z principu... Nevravim ze keby bola snaha, ze by sa nasli... ale aj tak by bola vacsia sanca... je to nakoniec jedno.. preco si proste nejdu zahrat paintball a ten kto vyhra bere vsetko?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ajk, ja viem, že zomierajú nevinné deti a fakt som z toho smutná...ale akoby život vojakov bol niečo menej...nabudúce by to vôbec nemuseli byť vojaci, ale nevinní izraelskí civilisti.

Izrael sa zameriava na Hizballáh, bohužiaľ títo teroristi využívajú nevinných civilistov ako ľudské štíty

áno, diplomatické riešenie by bolo to najlepšie, ale, bohužiaľ, na blízkom východe niečo také nepoznajú, takže dohovoriť niečo libanonu, aby spravil poriadok s Hizballáhom, predĺženou rukou iránu...vážne veríš tomu, že by sa to dalo

 

ale celé je to príliš zložité, v tej oblasti asi nikdy nebude kľud /aj keby som si to všetkými možnými voľnými bunkami, schopnými ovplyvňovaním mysle druhých, želala...:lol:/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

..ale akoby život vojakov bol niečo menej...

nieje menej, ale je to jeho praca, ktoru si sam zvolil. Preto rozlisujeme vojenske a civilne ciele.

 

 

Izrael sa zameriava na Hizballáh,

Letisko v Bejrute bol utok zamerany na Hizbalah?

Cielenie nicenie infrastruktury libanonu je zameranie na Hizbalah?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak by SNS uniesla madarskych vojakov, urcite by Madarska Republika nemala pravo zautocit na civilne ciele (Bratislavu a tak).... o tom hovorim... viem ze by to slo vyriesit aj diplomaticky

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Presne na to som myslel, keď som dával predchádzajúcu otázku. Ak by SNS vyvolala vojenský konflikt s maďarmi, oplácali by to Slovensku alebo len "partizánom"?

Pokial by sa do bojov zapojili len zlozky ozbrojenej frakcie SNS tak, by mali oplacat len SNS

 

 

btw

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/5233358.stm

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este sem smarim toto....

 

http://www.downtownbeirut.com/Genocide/isr...-in-lebanon.htm

 

nevyzera to ze by si izrael z tejto vojny robil tazku hlavu... skor by som povedal (mozno ostro) ze si ju vychutnava... pozrite sa na tie usmiate tvaricky deticiek... a tu nenavist ich niekto musel naucit... asi nevinny izraelsky rodicia :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ajk - verím v silu diplomacie (ale len ak sa dá partnerovi dôverovať, čo prípad hizballáhu určite nie je - ani fatahu a ani hamasu)

 

Axel - celkom vtipné, ale napriek tomu si myslím, že ak by sa to skutočne stalo, pravdepodobne by som sa postavil na stranu degešov.

 

Darkman - Izrael je s Hizballáhom vo vojne, Hizballáh je - dá sa povedať štát v štáte - má tam rozhodujúci vplyv - na juhu Libanonu oficiálna vláda nemá žiadnu moc. V každej vojne sa jedna strana snaží oslabiť tú druhú - aj ničením infraštruktúry, letísk, rafinérii. Aj počas WW2 spojenci zbombardovali apollo bez ohľadu na to, že Slovensko už bolo v protifašistickom zoskupení. Takéto útoky sú bežnou a nevyhnutnou súčasťou vojen.

Ekologickejšia alternatíva vojny by mohla byť snáď len vojna biologická.

 

a hádam aj ja pridám nejaký link :lol:

 

Kána

Arabská akceptácia existencie Izraela?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

RoSo> Aj Balbek a Bejrut su v juznom Libanone? Aj na tom sidlisku? Aj tych 22 deti bolo v Hizbalahu, nie? Aj ja verim v silu diplomacie, hoci tam dole to asi nepoznaju... Akurat mi ide o to, ze Izrael este nedosiel na to, ze takymto sposobom nema sancu vyriesit tento konflikt

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

-Izraelské lietadlá dnes bombardovali pozície šiitského hnutia Hizballáh v libanonskom meste Balbek v údolí Bekka. Mesto je známe ako jedno z hlavných sídel šiitského hnutia.

(ten Bejrút som akosi nezaregistroval, čo sa tam stalo?)

 

- Koľko izraelských detí zahynulo po teroristických útokoch v Tel Avive, Haife, Petah Tikve, v Rishon le Zion?

 

- áno, tam dole to nepoznajú. Diplomaticky sa to snažili riešiť už dlhé roky. A výsledky? Žiadne.

Nedá sa diplomaticky rokovať s niekym, kto neuznáva tvoje právo na existenciu a porušuje všetky dohody.

 

a ešte niečo zo stránky Slovenského rozhlasu:

 

 

-Posledných 12 hodín sa skutočne nieslo v znamení odchodu obyvateľov južného Libanonu na sever. Vyzvala ich k tomu izraelská armáda preto, aby sa pri leteckých náletoch na postavenie Hizballáhu vyhla obetiam na ľudských životoch medzi civilistami. Radikáli majú svoje pozície v obytných komplexoch, obciach, mestečkách, a práve to do dneška spôsobilo veľký počet civilných obetí. USA apelovali na Izrael, aby sa tomu vyhýbal, aby nechcene nespôsobil pád prozápadnej libanonskej vlády Fuáda Siniura. Siniura dnes prehlásil, že Hizballáh sa stal v Libanone štátom v štáte a že sa musí odzbrojiť. Na libanonské pomery je to úplne revolučná myšlienka, pretože žiadny libanonský premiér sa to doteraz neodvážil povedať otvorene.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

RoSo> ale je rozdiel medzi teroristickymi utokmi a vojnou... podla mna dost velky... Terorizmus je rozsireny po celom svete... ked nejaky posahany Slovak ukradne americke lietadlo, tak by bolo spravne aby USA zdevastovala cele slovensko clovek neclovek, dieta nedieta, pamiatka nepamiatka, ci priroda nepriroda?

Bejrut bol bombardovany tiez, nie? Letisko, juzne sidlisko

 

 

"Siniura dnes prehlásil, že Hizballáh sa stal v Libanone štátom v štáte a že sa musí odzbrojiť."

Maju spolocny ciel, to je zaklad uspechu... ale ked to teda takto je, preco sa potom Izrael s Libanom nedohodol ze budu spolocne riesit otazku Hizbalahu?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jasne - letisko, ako som už napísal, patrí v každej vojne medzi prvé ciele, je to normálna vec - plus diaľnice, rafinérie, chemické továrne, kasárne, vládne budovy - a je úplne jedno, aké krajiny by do konfliktu boli zapojené. Je to zákon vojny.

 

Hm, prečo sa Izrael nedohodol s Libanonom na riešení Hizballáhu? To by bolo dobré vedieť. Netuším. Ty to vieš? Vie to hádam Darkman? Či Leonidas? Hizballáh útočí na Izrael už zopár rokov. A za celý ten čas Izrael nepožadoval od oficiálnej vlády riešenie otázky Hizballáhu? Ak požadoval, akú odpoveď dostal? Ja si to len môžem domýšľať :lol: Ak je to teraz nová iniciatíva libanonskej vlády, je to dobré. Ale od teba by som chcel vedieť ako si to predstavuješ ďalej. Izrael zastaví útoky - Hizballáh existuje ďalej, budú ho riešiť spoločne. Ako? Prestane Hizballáh ostreľovať Izrael, prestane s teroristickými útokmi? Ak sa ho rozhodnú zničiť aj libanonské jednotky, už sa nebude skrývať za ľudské štíty?

 

- Dajme tomu, že tých pošahaných Slovákov by bolo niekoľko tisíc. Mali by kaťuše, výzbroj hodnú armády a schovávali by sa pekne v Petržalke a odtiaľ by to pálili rovno na Viedeň. Hodili by bomby na sídlisko, alebo nie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vazeni, na toto nie je tazke odpovedat. Odpoved preco je v mojom prispevku z 1. 8. 2006 19:57:26.

Je dobre, ze premier ja taky aky je, ale je to len jeden z clenov vlady a len jedna z ustavnych funkci aj v Libanone.

 

Dalej rozsirim RoSove linky ohladom Kany:

http://info.pravdaoislamu.cz/index.php/200...cidentu-v-kane/

http://info.pravdaoislamu.cz/index.php/200...-utoku-izraele/

http://www.mfa.gov.il/MFA/Government/Commu...30-Jul-2006.htm

 

Aj o medialnej vojne:

http://eretz.cz/content/view/587/43/

http://info.pravdaoislamu.cz/index.php/200...alost/#comments

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ked nejaky posahany Slovak ukradne americke lietadlo, tak by bolo spravne aby USA zdevastovala cele slovensko clovek neclovek, dieta nedieta, pamiatka nepamiatka, ci priroda nepriroda?

To nie je dobrý príklad. Z toho dôvodu že Slováci a Slovensko nie sú vnímané ako zdroj terorizmu.

Moslimovia, alebo skôr povedané islamisti si najmä za posledné polstročie vybudovali povesť teroristov. Je to síce dosť globálne označenie, ale v podstate je to tak.

Islamisti na Izrael útočia už dlhé roky, preto ak niekto v Tel Avive len tak zo srandy zdvihne tašku nad hlavu a zreve Alláh akbar tak je súci na odstrel.

Ak by nejaký pošahaný Slovák uniesol lietadlo tak by skončil v base. U moslima by sa hneď hľadala spojitosť s al-kajdou alebo čím ešte.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Izrael je vo svojej podstate západná, slobodná a pluralistická spolocnost, ktorá rovnako ako európske demokracie symbolizuje vsetko to, co radikálny islam nenávidí. Znicenie Izraela by preto z pohladu islamských fanatikov znamenalo "iba krok na pochode k zalozeniu velkého islamského impéria na území celej dnesnej Európy," zdôraznil Netanjahu. Európsky postoj k militantnému islamu sa podla Netanjahua podobá na správanie Európy v case, ked zidov zacal ohrozovat nacistický rezim Adolfa Hitlera. "Zdá sa, ako keby sa za posledných 60 alebo 65 rokov nic nenaucili. Tvárou v tvár sialenej, blúznivej ideológii, ktorá chce znicit nás svet, si vlastne myslia, ze ak sa s nimi zmierime, ponúkneme im ústupky, tak odídu. A oni neodídu," uzavrel Netanjahu.

celý článok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Znicenie Izraela by preto z pohladu islamských fanatikov znamenalo "iba krok na pochode k zalozeniu velkého islamského impéria na území celej dnesnej Európy," zdôraznil Netanjahu.

No však o tom hovorím stále. Nikto nech nečaká že keď sa im dajú nejaké ústupky, že dajú potom pokoj. Naopak, pre nich to bude znamenať, že tá cesta ktorú si zvolili je správna a budú chcieť ešte viac. A viac nebudú chcieť až vtedy keď už budú mať všetko čo im Korán káže.

 

No surrender! No retreat!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

niekto tu hlasoval a nezanechal pisomny zaznam!!

 

ziadam, aby ked si toto dotycny precita, napravil svoj nerozvazny cin a poctivej statistike ucinil zadost

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov