game Zverejnené 4. Júl, 2006 Zverejnené 4. Júl, 2006 ehm... porezaný na konzerve, hlboko, a bolí hnusoba... už tretí deň ... :) tak si teraz fandím a tipujem : upadne, neupadne ? ;) :) moja vlastná hlúposť : konzerva, otváraná zvrchu - chytiť za krúžok a potiahnuť ... zaseklo sa to a ja som išla potiahnuť celý ten vrchný plech rukou ... to sa ináč ani skončiť nemohlo .... pekne hlboko ma to porezalo ... tak ... raz sa mi stalo, že som do ikebany orezávala hrubšiu vetvičku ... aj s kúskom špičky prsta ... / ale nie som vždy takáto šikovná ... len občas sa tak zadarí :) / potešte ma, kým ma tu bolí prštek ... čo sa vám takéto niečo zadarilo vlastnou šikovnosťou ? a keď už, nejaký šikovný domácky recept na dezinfekciu, prípadne aby sa to čím skôr zahojilo ? / prosím slivovicu neodporúčať ;) /
tomassi Zverejnené 4. Júl, 2006 Zverejnené 4. Júl, 2006 ja som si predminulý piatok porezal palec kosoukrv mi tiekla jak z malého prasaťa
Hedgehog Zverejnené 4. Júl, 2006 Zverejnené 4. Júl, 2006 pozeral palec kosouMusíš mať ostrý pohľad...
Sniper Zverejnené 4. Júl, 2006 Zverejnené 4. Júl, 2006 krv mi tiekla jak z malého prasaťaprečo malého? :lol: Ak sa zranenie nevyčistí tak časom môže prísť k otrave krvi. Spozná sa to tak že tkanivo sčernie - začne odumierať.
Hellé Zverejnené 4. Júl, 2006 Zverejnené 4. Júl, 2006 game na urýchlenie hojenia rán skus zvýšit spotrebu zinku..pomáha to.. :lol: a konzervy nechaj otvárat niekoho z rodiny... :)
Ignatius Zverejnené 4. Júl, 2006 Zverejnené 4. Júl, 2006 Naposledy som si vlastnou šikovnosťou skoro uťal prst pri orezávaní obalov na CD... Sekol som sa cez nechet, neprešlo skrz, no začalo to pod nechtom aj tak krvácať a mal som to tam dosť dlho... A môžem ťa, Game, potešiť aj viac - ja som prirodzene šikovný a k odreninám a iným poraneniam dochádzam pravidelne a často ani neviem ako :lol: Dezinfikujem obvykle normálne septonexom alebo to menšie len vypláchnem... Na rýchlejšie hojenie rán nič nepoznám, takže aj ja sa rád priučím... :)
game Zverejnené 4. Júl, 2006 Autor Zverejnené 4. Júl, 2006 teda Axel ... sčerneté tkanivo ... choď s tým niekam ;) samozrejme že to je prvé, že sa rana vyčistí :lol: konzervy občas musím sama, Hellé... nedá sa nič robiť ... ale nejaký čas si asi dám pokoj ;) a samozrejme zostáva septonex a vzduch... žiadne zalepenie leukoplastom , len vzdušnou gázou ... ;) no a teraz si počkám, čo na to miracle ... :) aha ... ešte ma napadá: raz som si prešila tento istý prst krížom cez nechet šijacím strojom ... zostal mi tam trčať prišitý ... :)
tomassi Zverejnené 4. Júl, 2006 Zverejnené 4. Júl, 2006 prečo malého? :lol: Ja som si to tak zvykol používať lepšie mi to znie
Nokia Zverejnené 4. Júl, 2006 Zverejnené 4. Júl, 2006 na dezinfekciu je vyborna sol, alebo kamenecstipe to ako dve svine, ale pomaha a aspon si nabuduce da clovek vacsi pozor, ked bude vediet co ho caka ak sa dokalici :lol: inac ja maximalne tak oplachnem studenou vodou :)
secretka Zverejnené 5. Júl, 2006 Zverejnené 5. Júl, 2006 Podarilo sa mi uz nozom porezat si prst tak, ze som musela po byte hodnu chvilu chodit so vztycenou rukou, aby rana konecne prestala krvacat, podarilo sa mi tiez porezat si prst na konzerve – a to bola tiez dlhsietrvajuca rana, ale horsi a bolestivejsi “uraz” som si privodila, ked som chytila rukou porcelanovy tanier, ktory som mala polozeny na horucej platnicke. Vobec nepomahala studena voda, bolelo to... Styri prsty, ktorymi som tanier chytila zo spodnej strany som si ozdobila pluzgiermi a dlhsiu dobu som mala problemy zohnut ich... stale ma vsak prenosledovala myslienka, ako musia trpiet ti, ktori utrpia popaleniny na niekolkych percentach tela... to musi byt neznesitelna bolest...
henka Zverejnené 5. Júl, 2006 Zverejnené 5. Júl, 2006 bože mój už ma všetko bolí jak vás čítam :lol: ja také hrozné na rukách nemala nič, len také drobnosti. Otec môj keď sa dorantal pri strojoch tak to furt v repíku a harmančeku máčal -nech sa ti to čím skôr zahojí game..
miracle Zverejnené 5. Júl, 2006 Zverejnené 5. Júl, 2006 co by na to miracle... pockaj, kym odpadne, a je po probleme :lol: po troch dnoch uz vela nenadezinfikujes. ak je tam infekcia a citis pulzujucu bolest, najma v noci, treba prstok osetrit chirurgicky. ak boli len tak "normalne" a rana sa pomaly zaceluje, urcite zacervenanie okolo toho ako znamka zapalu je normalne, je to sposob hojenia. ale nemalo by sa to stupnovat a sirit, lez pomaly ustupovat. si nalezite poucena, zvysok diagnostiky a klinicke sledovanie nechavam na teba :)
game Zverejnené 5. Júl, 2006 Autor Zverejnené 5. Júl, 2006 no tak díky moc :lol: vyzerá to tak, že prst mi zostane ... ;) trochu to nahnisalo, celé som to presypala septonexom a dala na to len úplne jemú vrstvu gázy , takže to dýcha... vážne to bolo hodne hlboké, ale aj to krvácalo ... ako hovorí tomassi ... ako malé prasa, takže sa stadiaľ muselo vyplaviť všetko čo tam nepatrí ;) pomaly sa to ukľudňuje ... dokonca sa už na to dá aj pozrieť :) mala som ja už všeličo na rukách, táto téma bola založená tak spontánne, lebo je to v prvom rade prštek, ktorý pravák potrebuje absolútne nevyhnutne k ovládaniu myši ;) :) a tak ma zaujímalo, čo všetko ste už mali na rukách vy ostatní vďaka vlastnej nepozornosti ... u mňa bol najlepší ten prešitý prst ;) ;)
Nokia Zverejnené 5. Júl, 2006 Zverejnené 5. Júl, 2006 ja som si raz spinkovackou precvakol prst :lol: ale ani to nebolelo a to bolo cez nechet, kliestami som ho vytiahol naspat, vycistil vodou a zahojilo sa a ani ranku tam nemam :)
Ignatius Zverejnené 6. Júl, 2006 Zverejnené 6. Júl, 2006 ... dokonca sa už na to dá aj pozrieť :)No to ja som mal pár týždňov dozadu doškriabané obe ruky, na pravej ešte vidno taký šrám, akoby som si žily chcel podrezať, ale už sa to inak zahojilo. Čo som však chcel povedať - som rozmýšľal, že asi začnem v lete nosiť rukavice, lebo kto to zbadal, ten ruky zalamoval a nadával mi, že nemám rozum... A pritom to boli len také povrchové škrábančeky, trošku zhnisali a boli plošné, preto to vyzeralo oveľa horšie než bolo :) :lol:
Mazmar Zverejnené 24. Júl, 2006 Zverejnené 24. Júl, 2006 tak pred dvoma tydznami som si stiahol kozu z nohy nic extra velke ale nebolo to len take nejake poskrabanie a bolo to plne piesku tak ked som prisiel domov (no toeoreticke domov) tak to zbadala domaca a isla na balkon odtrhla kus kaktusu ze nech si to vycistim a natren tym kaktusom a ze to bude ok. a mala pravdu po par hodinach ten kaktus zaschol takze cela rana bola sucha a rano sa tam uz zacala tvorit crasta bez ziadnych dlhych cakani a hnisani takze vsetko ok. a povedala ze ked si to budem natierat az dokonca tak ze mi tam ani jazva nezostane ale na to som moc lenivy takze som to nechal pod chrastov nech sa to zahoji samo. sice teraz tam mam jazvu ktoru kvoli velkosti dost vidno ale nevadiiii inak kaktus volany - Aloe Vera
fiore Zverejnené 26. Júl, 2006 Zverejnené 26. Júl, 2006 V časoch, keď boli nože so špeciálne brúsenou zubatou čepeľou novinka, sme si jeden zadovážili.Bol perfektný.....obrovský.Hneď ako som prvýkrát zakrojila do chleba a zabudle som si pod ním prst. Odkrojila som si polovicu bruška ani neviem ako.Bolelo to začalo až po tom, čo som na to chvíľu zííííírala, že čo sa to vlastne stalo. :lol:
Sniper Zverejnené 26. Júl, 2006 Zverejnené 26. Júl, 2006 na cilkularke odpadne hned ;) vlastna skusenost ;) ;) :lol: :) ty nemáš prst? :)
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 27. Júl, 2006 Zverejnené 27. Júl, 2006 mila_i, LOL uplne som uz zacal pocitat prsty na tvojom avatare :lol:
game Zverejnené 27. Júl, 2006 Autor Zverejnené 27. Júl, 2006 dokelu .. aj ty ? aj ja ... :lol: dokonca aj svoje :)
game Zverejnené 27. Júl, 2006 Autor Zverejnené 27. Júl, 2006 počkaj, Axel, idem ešte raz ... pre istotu :) zatiaľ desať ... aj ten, čo sa mi chystal odpadnúť, už zdá sa, bude držať :lol:
mila_i Zverejnené 27. Júl, 2006 Zverejnené 27. Júl, 2006 a ja 9 a kustik mne vazne na lavej ruke chyba palec :) nesmejem sa, nesrandujem :lol:
Ignatius Zverejnené 28. Júl, 2006 Zverejnené 28. Júl, 2006 na cilkularke odpadne hned :lol: vlastna skusenost :)Ja to mám z cudzej skúsenosti, dedko tiež prišiel o kúsok prsta týmto spôsobom...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz