Sniper Zverejnené 28. Jún, 2006 Zverejnené 28. Jún, 2006 Zaujíma sa tu niekto o MySQL? Najlepšie MySQL 5.x :lol: Aké máte skúsenosti?
Sniper Zverejnené 28. Jún, 2006 Autor Zverejnené 28. Jún, 2006 No dobre tak možno toto budeš vedieť. Keď mám pod MySQL System vars nastavené: character_set_results cp1250 to znamená že dáta v databáze sa budú zobrazovať v kódovaní cp1250?
Darkman Zverejnené 28. Jún, 2006 Zverejnené 28. Jún, 2006 imo, ze stringy co ti z DB vyliezaju su kodovane cp1250
Sniper Zverejnené 29. Jún, 2006 Autor Zverejnené 29. Jún, 2006 Nie, ono sa to len zobrazuje v cp1250, ale fyzicky by to malo byť UTF-8 v ACP -> SQL System Variables mám toto: character_set_client cp1250 character_set_connection cp1250 character_set_database utf8 character_set_results cp1250 character_set_server utf8 character_set_system utf8 collation_connection cp1250_general_ci collation_database utf8_slovak_ci collation_server utf8_czech_ci Databáza je v UTF-8, fórum je iso-8859-2 na fórum (iso-8859-2) som napísal znaky: ľščťžýáíéúäôňĽŠČŤŽŇÝÁÍÉÚ v databáze sa mi zobrazili takto (v cp1250): keď som tie znaky vložil do HomeSite a uložil ako html, na web sa to uložilo v iso-8859-2 a znaky sú v poriadku. Takže malo by byť všetko tak ako som chcel.
Sniper Zverejnené 29. Apríl, 2007 Autor Zverejnené 29. Apríl, 2007 Mám problém s MySQL na starom Fóre. Chcel som vyexportovať databázu po jednotlivých tabuľkách, ale tabuľky ktoré sú väčšie viac ako asi 2 MB sa mi nedarí exportovať. Po kliknutí na link 'export' mi to hodí 404 Not Found.Robím to administráciu Fóra, do phpMyAdmin nemám prístup. Nemá niekto šajnu čo s tým môže byť? Robí to už asi 2 roky :lol:
Nokia Zverejnené 29. Apríl, 2007 Zverejnené 29. Apríl, 2007 nastavenie servera to bude pravdepodobne, subory vacsie ako 2MB ti neexportne, skus sa na to spytat providera
Sniper Zverejnené 29. Apríl, 2007 Autor Zverejnené 29. Apríl, 2007 No providera sa spýtať nemôžem lebo to beží na pipni.cz FREE a to nemá žiadnu garanciu ani technickú podporu. Za porušenie pravidiel je 403.Tak som asi nahratý :lol:
Sniper Zverejnené 12. August, 2007 Autor Zverejnené 12. August, 2007 Mohol by mi niekto vzdelaný vysvetliť aký je zásadný rozdiel medzi porovnávaním tabuliek utf8_general_ci a utf8_slovak_ci?
Sniper Zverejnené 9. Apríl, 2008 Autor Zverejnené 9. Apríl, 2008 No nikto tu nie je vzdelaný tak skúsim iné: Nie sú hodnoty 3013 MB pre Handler_read_rnd a 342 GB pre Handler_read_rnd_next nejako podozrivo vysoké? :lol:
Nokia Zverejnené 9. Apríl, 2008 Zverejnené 9. Apríl, 2008 utfg If Handler_read_rnd is big, then you probably have a lot of queriesthat require MySQL to scan whole tables or you have joins that don't usekeys properly.
Sniper Zverejnené 9. Apríl, 2008 Autor Zverejnené 9. Apríl, 2008 :lol: ;) :) :) Popis k tomu mám aj ja, dokonca podrobnejší a v slovenčine, ja nepotrebujem vedieť čo to je, ale či tie hodnoty nie sú vysoké omfg.
Nokia Zverejnené 9. Apríl, 2008 Zverejnené 9. Apríl, 2008 a ako to chces urcit ked tu nedas vsetky relevantne info?pocet tabuliek, pocet stlpcov v kazdej tabulke, pocet unikatnych klucov podla ktorych sa indexuje, mnozstvo dat v kazdej tabulke atd.... krutit ocami by si vedel, ale polozit otazku s faktami ktore su potrebne ku odpovedi uz nedas pre niekoho je vela 100MB, pre niekoho je malo 1TB takze ci to je vela ci malo si musis sam odpovedat....
Sniper Zverejnené 11. Apríl, 2008 Autor Zverejnené 11. Apríl, 2008 pocet tabuliek, pocet stlpcov v kazdej tabulke, pocet unikatnych klucov podla ktorych sa indexuje, mnozstvo dat v kazdej tabulke atd....To asi sotva, keďže silne pochybujem že by sa to týkalo iba jednej mojej databázy a koľko je databáz na celom servri to neviem, detto koľko tabuliek a riadkov.
sedimin Zverejnené 22. Apríl, 2008 Zverejnené 22. Apríl, 2008 To asi sotva, keďže silne pochybujem že by sa to týkalo iba jednej mojej databázy a koľko je databáz na celom servri to neviem, detto koľko tabuliek a riadkov. no ale ide o to, ze forum moze "prirodzene" vytiahnut tolko dat z databazy, vsetko zavisi od toho, kolko mas poziadaviek na server. Ked je malicke forum s par stovkami zobrazeni denne, tak stovky MB precitanych dat z disku z databazy JE podozrive. Ked je obrovske forum so stovkami tisic zobrazeni denne, tak to kludne mozu byt radovo gigabajty, aj viac. Ale Ty si ani nenapisal, ze za ake casove obdobie su tie cisla (342 GB) - ci to je za rok, za den, ci kolko...
Sniper Zverejnené 22. Apríl, 2008 Autor Zverejnené 22. Apríl, 2008 Toto sú všetky údaje čo mám k dospozícii v phpMyAdmin Nech sa páči môžete nad tým obaja filozofovať.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz