Skočiť na obsah

Energetická kríza

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ak by všetci obyvatelia Nemecka po vypnutí spotrebičov odpojili prístroje zo siete a nenechávali ich v pohotovostnom stave, ušetrilo by to toľko energie, koľko vyprodukuje jedna jadrová elektráreň.

Ja počítač keď vypnem tak ho zakaždým odpojím od elektrickej siete, aj kvôli bezpečnosti.
Zverejnené

Axel takto si ho mozno skor odpalis ako by ti ho odpalilo nejake velke prepatie v sieti alebo nieco ine...

Zverejnené

Ja mám tlačítkové zástrčky - keď vypínam počítač tak potom vypnem aj to červené. A zo zadu zo satelitu (zo skrine) tam je také čierne tlačítko (1/O), aj to na noc vypínam.

...tak ho zakaždým odpojím od elektrickej siete

takto som si rozhegala starú zástrčku.

Zverejnené

Mám protiprepäťovú ochranu, nerozheganú zástrčku a takto fungujem viac ako 4 roky :lol:

Zverejnené

Standby režim je určený iba pre krátkodobé nepoužívanie prístroja. Samozrejme odoberá dosť el. energie. Pri dlhodobejšom nepoužívaniu výrobcovia odporúčajú vypnúť prístroj hlavným vypinačom. Detto aj nabíjačky mobilov treba odpájať.

Aj ja samozrejme po ukončeniu práce na PC alebo po ukončeniu sledovania TV tieto vypínam. ATX zdroje sú stále pod napetím a tým dochádza ku jejich vyššej poruchovosti.

• Pred 7 mesiacmi...
Zverejnené

Aktuálna plynová kríza by mala prinútiť EÚ aby začala konečne reálne uvažovať nad tým, ako si vybudovať energetickú nezávislosť od zvyšku sveta, najmä Ruska a Arabov.

Riešením sú jadrové elektrárne, ktoré síce nikdy nebudú schopné na 100% pokryť dopyt po energiách, ale aspoň sa budú na ňom podieľať veľkým %-tom. Preto lepším riešením by boli jadrové elektrárne ďalšej generácie, ktoré by nemali reaktory na štiepenie jadier atómov, ale naopak ich zlučovanie (jadrová fúzia). Týmto by sa dosiahol podstatne väčší výkon elektrárni a boli by aj zrejme menej nebezpečné pre okolie. Nakoniec typickou ukážkou jadrovej fúzie sú termonukleárne reakcie v jadre Slnka, tento "reaktor" je relatívne stabilný už niekoľko miliárd rokov a pre svoje okolie je nebezpečný akurát len ultrafialovým žiarením. Problém je, že jadrová fúzia v pozemských podmienkách je stále ešte len v štádiu štúdií a preto zatiaľ nie je možné ju realizovať a uviesť do praxe (nepočítajme vodíkové bomby).

Zverejnené

No a dneska ráno horeli 2 bloky ENO (elektrárne Nováky) ... kríza sa prehlbuje!!! :)

Slovensku vraj hrozí úplný výpadok elektrickej energie (blackout) :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov