Skočiť na obsah

Autorské práva článkov

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Všimol som si v poslednej dobe že sa tu rozmohlo posielanie článkov z iných médií, ktoré sú chránené autorskými právami.

Ak ide o skopírovanie niekoľkých viet, a uvedie sa v príspevku link na zdroj tak to je v poriadku. Ak je upravený (prepísaný do inej podoby vašími slovami), zvýraznené najdôležitejšie myšlienky a pod., tak to je tiež v poriadku.

Ale celý skopírovaný článok od slova do slova by tu nemal čo robiť. Chcem aby ste toto brali na vedomie.

Bolo by dobré keby ste skopírované články, tí čo ste ich sem kopírovali, aspoň trochu upravili, ponechali najdôležitejšie myšlienky, vety a pod.

• Pred 3 rokmi...
  • Odpovedí 5
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

4

• elfant

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Všimol som si, že keď skopírujem časť článku zo sme.sk tak na koniec kopírovaného textu sa automaticky pridá odkaz, napr.:

BRATISLAVA. Je ich stále viac a ich príspevky na ťažko chorých neustále rastú. Dobrých anjelov nepribrzdila ani kríza. Na účet systému Dobrý anjel prišlo o 800­-tisíc eur viac ako rok predtým.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5189881/dobri-anjeli-pomohli-chlapcovi-s-leukemiou-potom-udrel-autizmus.html#ixzz0cUIMHSRR

Posledný oddelený riadok sa pridal sám automaticky. Takéto riešenie sa mi páči.

Za .html sa pridá nejaký reťazec, neviem k čomu slúži zrejme asi ako feedback pre vydavateľa, ktoré texty sa najčastejšie kopírujú.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Akože ešte pochopím keď niekto kopíruje články z tohto webu, ale ak v texte ponechá názov mojej domény ako príklad (teda že to nezmení na niečo iné) tak neviem čo si mám o tom myslieť. Možno to tam ponechal ako zdroj, ale uviesť zdroj v strede textu mi normálne nepríde.

Zverejnené

Ide o tému HTTP kódy servera, prvý príspevok je kompletne skopírovaný na iné fórum. Nejaké o počítačoch. Keď chcem použiť nejaký materiál a nechcem uviesť zdroj tak to aspoň kompletne parafrázujem, ale skopírovať niečo od A po Z je buď lenivosť alebo chrapúnstvo.

Zverejnené

dost dobra oprsklost, ale ako badam je to vseobecne rozisrene. Niektori experti maju tolko drzosti, ze sa pod cudzi text aj kludne podpisu.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov