Sniper Zverejnené 17. Jún, 2006 Zverejnené 17. Jún, 2006 Programujete v PHP? Máte skúsenosti? Čo v PHP info znamená hodnota open_basedir?
Sniper Zverejnené 16. September, 2006 Autor Zverejnené 16. September, 2006 Ako to vyzerá s PHP6? Vie niekto? Ešte sa to vyvíja alebo už aj používa?
Ajk Zverejnené 16. September, 2006 Zverejnené 16. September, 2006 V Php som dost intenzivne programoval v rokoch 2004 - 2005, akurat potom som to nechal (nevyhral som boj nad free hostingom), takze uz si z toho moc nepamatam... i ked myslim si, ze by som sa rozpamatal :lol: open_basedir je prikaz ktory ti otvori rodicovsky adresar - root
Sniper Zverejnené 16. September, 2006 Autor Zverejnené 16. September, 2006 A keď je pri open_basedir napr. toto: /host/home.com/public:/host1/user/public:/test tak to znamená čo?
Ajk Zverejnené 16. September, 2006 Zverejnené 16. September, 2006 Ze sa dany adresar -konkretne /test bude chovat ako root.... teda do /public sa cez stranku kde je open_basedir nedostanes
Sniper Zverejnené 16. September, 2006 Autor Zverejnené 16. September, 2006 To je tak z bezpečnostných dôvodov? teda do /public sa cez stranku kde je open_basedir nedostaneskam sa nedostanem cez čo?
Ajk Zverejnené 16. September, 2006 Zverejnené 16. September, 2006 teda nie som si isty, ale tento prikaz sa pouziva, ked robis akusi html nahradu za ftp... a konkretne tymto prikazom otvoris rodicovsky adresar.... neviem sa vyjadrit takto, ale ak si dakedy mal web na www.wz.cz alebo na szm.sk a nesiel si cez ftp ale pozeral si si subory cez web administraciu tak si tam mal zobrazeny obsah tvojho uctu (subory a priecinky)... to je tvoj "root"... ak si klikol na nejaky priecinok, tak sa ti tam zobrazili subory a priecinky toho konkretneho priecinku, pricom tam bol este priecinok "rodicovsky adresar/priecinok"... to ma rovnaku funkciu ako ".." v MS DOSE... teda vratit sa o uroven hore.... a tymto prikazom to nastavis pokial chces spravit na svojich strankach takuto administraciu suborov v PHP, tak aby sa pri kliknuti na "rodicovsky adresar" vykonala pozadovana akcia, treba do zdrojoveho kodu pouzit tento prikaz... moze sa to hodit aj inokedy
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz