Skočiť na obsah

PHP

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Programujete v PHP? Máte skúsenosti?

Čo v PHP info znamená hodnota open_basedir?

• Pred 2 mesiacmi...
  • Odpovedí 6
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

4

• Ajk

3

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Ako to vyzerá s PHP6? Vie niekto? Ešte sa to vyvíja alebo už aj používa?

Zverejnené

V Php som dost intenzivne programoval v rokoch 2004 - 2005, akurat potom som to nechal (nevyhral som boj nad free hostingom), takze uz si z toho moc nepamatam... i ked myslim si, ze by som sa rozpamatal :lol:

open_basedir je prikaz ktory ti otvori rodicovsky adresar - root

Zverejnené

A keď je pri open_basedir napr. toto:

/host/home.com/public:/host1/user/public:/test

tak to znamená čo?

Zverejnené

Ze sa dany adresar -konkretne /test bude chovat ako root.... teda do /public sa cez stranku kde je open_basedir nedostanes

Zverejnené

To je tak z bezpečnostných dôvodov?

teda do /public sa cez stranku kde je open_basedir nedostanes

kam sa nedostanem cez čo?
Zverejnené

teda nie som si isty, ale tento prikaz sa pouziva, ked robis akusi html nahradu za ftp... a konkretne tymto prikazom otvoris rodicovsky adresar.... neviem sa vyjadrit takto, ale ak si dakedy mal web na www.wz.cz alebo na szm.sk a nesiel si cez ftp ale pozeral si si subory cez web administraciu tak si tam mal zobrazeny obsah tvojho uctu (subory a priecinky)... to je tvoj "root"... ak si klikol na nejaky priecinok, tak sa ti tam zobrazili subory a priecinky toho konkretneho priecinku, pricom tam bol este priecinok "rodicovsky adresar/priecinok"... to ma rovnaku funkciu ako ".." v MS DOSE... teda vratit sa o uroven hore.... a tymto prikazom to nastavis

Obrázok

pokial chces spravit na svojich strankach takuto administraciu suborov v PHP, tak aby sa pri kliknuti na "rodicovsky adresar" vykonala pozadovana akcia, treba do zdrojoveho kodu pouzit tento prikaz... moze sa to hodit aj inokedy

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov