game Zverejnené 28. Marec, 2015 Zverejnené 28. Marec, 2015 zrejme tu niečo treba uviesť na pravú mieru: - presúvajú sa príspevky a témy do správnych kategórií, a prípadne nové témy do tém, ktoré tu už dávno existujú - preto je tu toľko kategórií a takmer 6000 tém, pri zakladaní je dobre použiť rozsiahly vyhľadávač/stačí kliknúť na zelenú lupu na hornej lište na hlavnej stránke Fóra, a pod ňou sa otvorí kompletný vyhľadávač ... zamedzí zakladaniu duplicitných tém/o moderátorských zásahoch je vždy poznámka v téme Moderátorské zásahy - nejaké výnimočné ohováranie na Fóre? koho konkrétne a kde, prosím pekne? - toto fórum ani nemá priveľmi rozsiahle Pravidlá ... sú a boli mnohé iné fóra, ktoré ich majú podstatne širšie a prepracovanejšie a obsiahlejšie, ale isté pravidlá je v záujme nás všetkých dodržovať, pre formu a istú úroveň diskusií, a darí sa to už veľa rokov. ... je to moderované fórum, a myslím, že hodne liberálne a demokraticky moderované fórum, za tých 9 rokov existencie Fóra vykázaní z vlastnej viny po xy upozorneniach 2 ľudia pred dlhými rokmi ... aj to bolo hodne ťažké rozhodnutie pre vedenie, ku ktorému sa v príslušnej téme demokraticky vyjadrili všetci členovia Fóra svojho času ...žiadne svojvoľné rozhodnutia. aj o nevhodnosti nejakého príspevku proti pravidlám fóra upozorňujú moderátorov bežne členovia fóra, je na to špeciálne tlačidlo "Nahlásiť" pri každom jednom príspevku ... a členovia ho aj využívajú. všetci členovia. v rámci Pravidiel dodržovať isté kritériá a isté pouličné výrazivo sa snažíme obmedziť - objavuje sa, automaticky editované, ale nie samoúčelne. to je všetko. :klobuk:
cumel30 Zverejnené 28. Marec, 2015 Zverejnené 28. Marec, 2015 Začína sa mi tu páčiť. :flowers: :gathering: :huglove:
Tomáš Zverejnené 13. Jún, 2015 Zverejnené 13. Jún, 2015 Mohli by ste pridať do sekcie PC aj jedno forum o mobilných komunikácii... Napísala že: Mobily a mobilný operátori.
hmmh Zverejnené 20. Február, 2016 Zverejnené 20. Február, 2016 Spájanie viacej reakcií napríklad citovaním na rôzných ľudí do jedného príspevku, ak sa napíšu hneď za sebou, má neprijemné nevýhody:- Nedá sa získať odkaz na konkrétny príspevok (reakciu).- Ak napíšem samostatný príspevok čiže nie ako reakciu, tak aj ten pripojí a potom sa zdá, akoby bol reakcia na človeka, na ktorého bola reakcia pred tým už napísaná.Dá sa tomúto problému vyhnúť?
game Zverejnené 20. Február, 2016 Zverejnené 20. Február, 2016 príspevky písané krátko za sebou sa spájajú, je to prirodzené opatrenie proti honbe za príspevkami /vyplynulo z potreby/ a proti tomu, aby jeden fórumák mal za sebou rad príspevkov. sem-tam je ok, robiť to často je zbytočné a nepotrebné. tuším do 15 či 20 minút napísané po sebe sa spájajú - v prípade potreby ich môžeš oddeliť čiarou, či poznámkou, že teraz píšeš k téme všeobecne, prípadne používať dokonale osvedčený Multicitát. - ako to bežne na Fóre robíme, pre dokonalú prehľadnosť v diskusiách. ---------- tomu, ako reagovať na viac príspevkov naraz, slúži tlačítko Multicitát pod príspevkami, na ktoré chceme reagovať.dajú sa naklikať z viacerých príspevkov, v poradí, v akom chceme reagovať. Citát /na citovanie jedného príspevku/ a Multicitát /na citovanie z viacerých príspevkov viacerých členov/ sa dajú používať presne rovnako aj krížom cez témy,len naklikať, a reagovať v inej téme, keď je to potrebné. používanie Citátu a Multicitátu pod danými citovanými príspevkami je povinné, zakotvené aj v Pravidlách na Fóre /nemusia byť a nemajú byť tie citovania ponechané samozrejme celé, keď sa reaguje len na časť z príspevku, necháme v citovaní len tú príslušnú časť príspevku, na ktorú reagujeme/ pre dokonalú prehľadnosť diskusií: v napísanom príspevku sa vždy objaví citovanie, na koho reaguješ, koho je to príspevok, živý odkaz na príspevok, na ktorý reaguješ, z témy, na ktorú reaguješ. preto sa príspevky spájajú, preto môžeš oddeliť písané čiarou / napr. začať nový odsek ------- / a preto je tam funkcia Multicitát, v jednom príspevku reaguješ na všetko, čo sa týka témy a keď chceš či potrebuješ reagovať na viaceré príspevky a prispievateľov naraz.
Sniper Zverejnené 20. Február, 2016 Zverejnené 20. Február, 2016 - Ak napíšem samostatný príspevok čiže nie ako reakciu, tak aj ten pripojí a potom sa zdá, akoby bol reakcia na človeka, na ktorého bola reakcia pred tým už napísaná. Keď použiješ Multicitát ako v tomto prípade, tak to funguje tak ako má. Kliknutím na šípku vpravo skočíš na príspevok, ktorý si citoval. tomu, ako reagovať na viac príspevkov naraz, slúži tlačítko Multicitát pod príspevkami, na ktoré chceme reagovať.
Tomáš Zverejnené 27. Február, 2016 Zverejnené 27. Február, 2016 Keďže na telefóny ako Nokia 5220 sa tapatalk nedá dať tak mi zostáva mobilná web verzia fóra a tam je ale jedna taká vec. Keď idem na tému tak ma hodí na prvý príspevok témy a neni tam tá rychlošípka čo by ma hodila na koniec. Sú tam len šípky ďalej a naspäť takže ak má téma 30 strán tak musím 30x načítavať... Nedalo by sa s tým niečo robiť? Keď sa tam nedá doinštalovať tlačidlo skok na posledný príspevok tak aspoň nastaviť tak že ak kliknem na tému nehodilo by ma to nie na začiatok ale na koniec.
Sniper Zverejnené 27. Február, 2016 Zverejnené 27. Február, 2016 Fórum sa neaktualizovalo 2-3 roky a či sa bude aktualizovať niekedy v budúcnosti, je otázne. A či aktualizácia by opravila takéto nedostatky, to neviem. Takže s takýmito vecami sa veľa nespraví.
D'Ady Zverejnené 28. Február, 2016 Zverejnené 28. Február, 2016 Citát /na citovanie jedného príspevku/ a Multicitát /na citovanie z viacerých príspevkov viacerých členov/ sa dajú používať presne rovnako aj krížom cez témy,len naklikať, a reagovať v inej téme, keď je to potrebné. tak na toto som doteraz neprisiel, ako sa robi
game Zverejnené 28. Február, 2016 Zverejnené 28. Február, 2016 D'Ady, od toho je tu taká super vymoženosť, volá sa Testovacia sekcia :) na samom spodku hlavnej stránky, tu: https://www.freespace.sk/kategoria/104-testovacia-sekcia/ občas to použije kdekto, vrátane mňa, potom sa to vždy premaže ... ale nádherne sa tam dajú odskúšať a otestovať novinky a veci, a nikomu to tam neprekáža :) keby bolo treba, spýtaj sa ma :)
D'Ady Zverejnené 28. Február, 2016 Zverejnené 28. Február, 2016 Citát /na citovanie jedného príspevku/ a Multicitát /na citovanie z viacerých príspevkov viacerých členov/ sa dajú používať presne rovnako aj krížom cez témy,len naklikať, a reagovať v inej téme, keď je to potrebné. tak na toto som doteraz neprisiel, ako sa robi keby bolo treba, spýtaj sa ma :)tak priklad - ako by som na tieto tri citaty reagoval v inej teme ?naklikam 1., 2., 3. multicitat, ale [odpovedat na 3 prispevky] vidim len v tejto teme ale v zasade je to jedno, ci multi alebo obycajny citat
Sniper Zverejnené 28. Február, 2016 Zverejnené 28. Február, 2016 tak priklad - ako by som na tieto tri citaty reagoval v inej teme ? Tak že klikneš na multicitát, preklikneš sa do inej témy a vpravo dole ti už bude svietiť, že chceš odpovedať na tieto príspevky. Mne to funguje. Asi som poslúchal.
D'Ady Zverejnené 28. Február, 2016 Zverejnené 28. Február, 2016 ja som neposluchal, sam som musel prist na to, ze ked mam otvorene dve temy, tak z jednej nacitujem a druhu (kde chcem opdpovedat) musim F5 znovu nacitat...to si nevedel povedat priamo ?
game Zverejnené 28. Február, 2016 Zverejnené 28. Február, 2016 no vidiš to, aký je D'Ady šikovný :nesmut: sleduješ, ako dôsledne sa snažím písať tvoj apostrof, za odmenu? :)
alamo Zverejnené 18. Marec, 2016 Zverejnené 18. Marec, 2016 kedy a prečo, sa stalo, že sú témy o "utečencoch" teraz už "dovezencoch", zase "stealth"?ono síce to na prvý vypadá, že "si ľudia zvykli" a už "to ľudí nezaujíma"ale podľa môjho názoru, je to klam a "ticho pred búrkou"niečo tu zanedlho s toho vybuchnemožno naša nová vláda..
alamo Zverejnené 27. Apríl, 2016 Zverejnené 27. Apríl, 2016 čo sa zase deje?teraz je už neviditeľné celé fórumobsah sa ukáže až po prihláseníto kto vymyslel?a na čo to je?
game Zverejnené 27. Apríl, 2016 Zverejnené 27. Apríl, 2016 netuším, skutočne je to tak? ja som prihlásená stále, takže mne je to jedno. ale to tak nie je dobre ... ok, to sa vráti do starých koľají, bude to znovu po starom v pohode, to je len na chvíľuza deň za dva sa to vráti po staru.
Tomáš Zverejnené 27. Apríl, 2016 Zverejnené 27. Apríl, 2016 game si cez mobil ked si stale prihlasena? Ci sedis 24h pri pocitaci ci jako? To si potom lepsia ako ja s telkou. Ja zase v tapatalku nevidim sekcie ako pri webverzii.
game Zverejnené 27. Apríl, 2016 Zverejnené 27. Apríl, 2016 Tomáš, neposudzuj podľa seba každého ... : )som prihlásená na NB, ale to, že som prihlásená stále, neznamená, že som tu furt pri počítači. znamená to len toľko, že je toto môj počítač, nikto do neho nemá prístup, a nikto ani nechce mať do neho prístup, a neodhlasujem a neprihlasujem sa neustále z Fóra a na Fórum pre každý jeden príspevok, či keď idem od neho preč, je to zbytočné.keď som tu, alebo len nakuknem, tak ma vidieť, kým neodídem s timeoutom, keď som fyzicky preč. som prihlásená trvale, či pri počítači som, či nie som.
Tomáš Zverejnené 27. Apríl, 2016 Zverejnené 27. Apríl, 2016 Dobre v pohode. Ja pocitacovu verziu casto nepouzivam a ze preco to vyzera na tapatalku ako vyzera nevedel povedat ani druhy admin. Tapatalk je nezavisla aplikacia a vy s tym nemate nic len som to spomenul ze co ak nahodou. Za opytanie nic nedas. Viem tu pozerat temy do ktorych som prispel, popularne temy, sledovane temy ale neviem najst sekcie ze prehliadat forum... Pripadne ak niekto ma tapatalk a vie to, moze napisat. Vdaka. 1
D'Ady Zverejnené 27. Apríl, 2016 Zverejnené 27. Apríl, 2016 tiez to chcelo po mne teraz prihlasenie, hoci mam nastavene "zapamatanie" a tym padom z toho vypadnem len po viacdnovej nepritomnostiinak obdobne ako game, som na webe / weboch v podstate nonstop, ale to aj vtedy, ked robim nieco ine, napriklad pracujem ;)
game Zverejnené 27. Apríl, 2016 Zverejnené 27. Apríl, 2016 to vyžadovanie prihlásenia chvíľu vydržte,bude to zajtra navrátené do starých koľají
Sniper Zverejnené 11. Júl, 2017 Zverejnené 11. Júl, 2017 Ako ste si to nastavili, tak to mate.Ked za nadavky povazujete aj slovo c*h*u*j, tak budis, to potom tie prispevky vyzeraju ako vyzeraju.Takže keď ti poviem, "doll ty si ale ", nebudeš to považovať za nadávku? :) Filter je nastavený tak ako je nastavený, filtruje najčastejšie používané vulgarizmy, samozrejme dá sa to zmeniť aj inak, že mriežky sa nahradia inými slovami, Adele som nahradil "Odoslané pomocou Tapatalku" troma bodkami, lebo ítečkar Tomáš nebol schopný celý týždeň jej to nastaviť. Ak má niekto lepší nápad, ako filtrovať vulgarizmy, som samé ucho. Alebo sa má zrušiť úplne, nech to tu vyzerá ako v štvrtej cenovej?
Tomáš Zverejnené 11. Júl, 2017 Zverejnené 11. Júl, 2017 Nahradit ich slovom "nehreš" alebo vetou pozor vulgarizmus aby aj pisuci videl ze nema nadavat. Alebo cervenymi hviezdickami nech to ma prispievatel vyrazne ze nadaval.
game Zverejnené 11. Júl, 2017 Zverejnené 11. Júl, 2017 Dobre je to nastavene tak, ako to je.Nic sa menit nebude.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz