Skočiť na obsah

Menšie návrhy, pripomienky

Mgr. L.E.G. von Trips

Odporúčané príspevky

Zverejnené

game

... veľkopoliak David ma utrápi, nestačí že zakladá poľskopoľské a náboženské témy doradu,

ale už aj kategórie chce

Game nie veľkopoliak ale Veľkopolianin (mn.č. Veľkopolianie). :)

Nepripúšťal som, že tieto podkategórie mohú Vas tak utrápiť - prepáčte. Bol to len môj nesmelý návrh. :)

ďalšie moderátori

... on je dosť veľký bocian aj bez príkras ... páčia sa mu príspevky rmvn,

to je už príznak dosť veľkého bociana

Prečo bocian, k strane KDH som nie je zapísaný ( hoci Ján Figeľ to veľmi milý Pán )

v Afrike, tiež nebol som. Ako sa vám páči, môžete hovoriť na mnie "Bociek" tj. mladý bocian.

Príspevky rmvn páčia sa mi vzhľadom k tomu, že sú písané v krásnom Slovenském jazyku.

Skladba viet je jasná a veľmi zrozumiteľná aj pre Poliaka. Priamo citiť sa od nich Boží pokoj. :)

Odporúčam Vám tiež záujem o jeho prispevky.

Zverejnené

David,

na chat sa píšu nevážne veci, preto je to nezáväzný chat, nie je smerodatný pre diskusie a diskusné fórum, viac sa tam žartuje, než píše vážne ... z troch tém nejde spraviť tri subkategórie, keď je na ne vhodná téma, len je to povedané inými slovami než tu vyššie v téme.

od bocianov po bociana Kristiána, asociáce na kdečo.

ktokoľvek o čomkoľvek a ktoromkoľvek z nás si tam zavtipkuje, občas sú tam kdejaké poznámky, chat je prístupný pre každého, a nie sú to zvyčajne priveľmi vážne veci, ktoré tam odznejú.

keby sme písali vážne a ohováračské veci, nebude ich nikto písať na verejný chat, takmer všetko je tam viacmenej v rámci nejakého humoru

a v slovenčine je to Poliak ... slovo Polianin slovenský jazyk nepozná, označenie obyvateľa Poľska je Poliak, Poliaci.

slovo Polianin nie je v našom jazyku, takže Poliaka, ktorý veľmi miluje svoju vlasť, nazývame veľkopoliak ... :)

v slovenčine je o hodne hanlivejšie označenie velikášskeho Slováka Hejslovák - to je už viac nacionalistická záležitosť ... podobne ako pre označenie nacionalistických maďarov Nagymagyar - veľký Maďar.

bocianik môže byť, ale David milujúci svoju krajinu je veľkopoliak, a nie je to hanlivé označenie.

rmvn už sem nechodí - mal také obdobie, že písal na internet na kdejaké stránky, mal všade plno príspevkov, aj tu, potom sa jedného dňa slušne rozlúčil, a prestal písať. čítali sme ho svojho času.

bol to podľa vlastných slov mladý muž, ktorý sa dostával z drogovej závislosti a písal svoje posolstvá a presvedčenie na internetových stránkach, v diskusiách, na fórach, na skutočne mnohých miestach.

Zverejnené

s názvu vypadáva slovo Portal a fórum sa odteraz bude

zjednodušene nazývať FreeSpace Fórum.

U mňa zmenila sa len adresa https://www.freespace.sk.

ale názov hlavnej stránky sa nemeníl, je ešte Free Space Portal :)

Zverejnené

v tom istom príspevku, odkiaľ je citovaná veta tu vyššie v príspevku č. 253 z témy Oznámenia,

je v Oznámeniach - tu : https://www.freespace.sk/tema/4987-vitame-vas-na-freespacesk/strana__view__findpost__p__149080

úplne dolu malým písmom ešte jedna poznámka - tu ju vyfarbím na modro :

So zmenou adresy sa mení aj názov webu, s názvu vypadáva slovo Portal a fórum sa odteraz bude zjednodušene nazývať FreeSpace Fórum.

(ostatné detaily ako logo a pod. sa budú riešiť priebežne)

takže je v poriadku, že niekde, napríklad v logu na Fóre sa objavuje ešte starý názov.

doterajšie zmeny si vyžiadali dosť času a dosť práce, a zanedlho má prebehnúť aj rozsiahle upgrade Fóra na novú verziu,

a príde rad aj na výmenu lišty s Logom s novým názvom Fóra a všade, kde náhodou ešte starý názov je.

bude to riešené a menené priebežne : )

Zverejnené

Logo s názvom FreeSpace Portal tu bude až do upgrade Fóra. Je zbytočné robiť logo pre túto verziu Fóra, keď nová tu bude onedlho.

Zverejnené

preco ked kliknem na nejaku fotku, ktore je ako priloha prostrednym tlacitkom mysi (teda koleckom) neotvori si mi samostatne na dalsom tabe ale urobi to iste ako po kliku lavym?

Zverejnené

Lebo sa otvára pomocou technológie Lightbox, ktorá obrázky otvára priamo na stránke a nie na novom tabe.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Mám rád toto fórum, ale irituje (vadí) mi podpis pod Avatarom: Lieutenant.

A prečo nie poručík, a najviac vhodné pre bocianik. :)

Som sám môžem dať znamenie bocianik Ako? :)

Už som to skúsil v nastavení, ale nepodarilo sa mi. :)

Zverejnené

:) ja byt Axelom, tak ti to hned prepisem na "velky ftak" :)

preco ma toto forum furt vyhadzuje? nema ma rado? natrvalo ma neprihlasi ani za nic!! :)

Zverejnené

ja byt Axelom, tak ti to hned prepisem na "velky ftak" :)

Vďaka Bohu, že ste nesú Axelom :)

Zverejnené
Sám si titul môžeš zmeniť až od určitého počtu príspevkov, sa mi zdá že od 1000 ... ale sa mi zdá že Axel či Tales ti to kľudne zmenia aj pre pekné oči :)
Zverejnené

preco ma toto forum furt vyhadzuje? nema ma rado? natrvalo ma neprihlasi ani za nic!! :)

Skús si komplet vymazať cookies, dočasné internetové súbory a pod. Obyčajne to pomôže.
  • Pred 5 týždňami...
Zverejnené
Neviem prečo sú moje príspevky napísané písmom ktoré je veľmo veľmo malinké ? šak ja som takým malým písmom nepísal ...
Zverejnené

vyzera to sympaticky.

akurat nechapem, preco nedokaze vyuzit celu sirku browsera, ale odhadom len nejakych 1366b, naopak vo vertikalnom smere mi prispevky pridu byt natiahnutejsie. vyznieva to, ako keby bol layout optimalizovany pre 4:3 a nie widescreen.

Zverejnené

Neviem prečo sú moje príspevky napísané písmom ktoré je veľmo veľmo malinké ? šak ja som takým malým písmom nepísal ...

V novom kóde sú veľkosti zrejme inak definované, preto sa teraz inak zobrazujú. Ty si často písal iným písmom, možno si používal aj inú veľkosť ako štandardnú, tak ti to pomenilo.

akurat nechapem, preco nedokaze vyuzit celu sirku browsera, ale odhadom len nejakych 1366b

je to prispôsobené najmä väčším monitorom. Pri menších to využíva takmer celú šírku, ale na veľkých hovadách to po stranách ukrajuje cez 50 pixelov (čím väčší monitor, tým viac ukrajuje. Podľa mňa takto je to lepšie, keď čítam príspevky na veľkých monitoroch tak aspoň nemusím vrtieť hlavou ako pri tenise :smilieee:

naopak vo vertikalnom smere mi prispevky pridu byt natiahnutejsie. vyznieva to, ako keby bol layout optimalizovany pre 4:3 a nie widescreen.

Myslím, že riadkovanie je inak nastavené, netreba dávať zbytočné odstavce, teraz to vyzerá celkom dobre, ale keď som videl príspevky na Beta fórach, tak dva príspevky boli často cez celý monitor.
Zverejnené

aha, tych 50px na stranach som si nevsimol. myslel som, ze sa to na urcitej sirke zastavi a nepojde dalej.

Zverejnené

Myslím, že ten pomer šírky Fóra k šírke monitora je nastavený v %. Pri rozlíšení 1024 tie okraje majú možno len 10-15 pixelov, pri 800 nie sú vôbec. Čím väčší monitor, tak tým sú tie okraje širšie, ale nemalo by sa to zastaviť na nejakej pevnej hranici. Aspoň si tak pamätám, že na monitore 1920 okraje boli síce širšie ako na 1440, ale aj Fórum bolo o dosť širšie.

Zverejnené

to akoze taktok bude vyzerat a fungovat fsp furt? eeeeeee..... ja viem, vela ludi, vela chuti, ale kua, jak sa davaju obrazky z mojho kompjutru do prispevkov vcul... no, totok sa mi vobec nepaci... :smilieee:

plny editor je zaklinadlo? hmmm.... :D

Zverejnené

No však tak isto ako doteraz, klikneš na tlačítko "Kilknite sem pre priloženie súborov".

Zverejnené

pink, tie obrázky budeš pridávať tak isto, ako si ich pridávala doteraz.

Musíš si kliknúť - prepnúť na plný editor, a je to. /plný editor je naozaj "zaklínadlo"/

Každá zmena je LEN vec zvyku ...

... tiež som už miesto kliknutia na načítanie posledného príspevku "vbehla" niekomu do profilu. :smilieee:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov